Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2709 . 2710 . 2711 . 2712 . 2713 . 2714 . 2715 . 2716 . 2717 . 2718 . 2719 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 13:54
- Nahlásit

birma
nejšikmější

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 14:03
- Nahlásit

cernej caj
nejaky ty blby zkusenosti?
jo to mám, dost blbý , je to někde tadyk v tý diskuzi,
která mu je věnovaná http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_11133_24.html

Včera jsme šli ven s Tarou, chvíli pohoda, běhala jak šílená,
Bukís se mi držel u nohy (vždycka to tak dělá, když jsou s náma psi )
V nestřeženým okamžiku po ní dost brutálně vyjel .
(z našeho lidského pohledu)
Tara připláclá k zemi, Bukáč jí držel pod krkem. Zařvala
jsem jak šílená, v tu ránu jí pustil, dosta odemně po hubě, malá řvala jak když jí chybí kus tělíčka....Bohudík, nic jí neudělal
(já mu věřím, že nekousne, že "jen" ukáže ať prostě neotravuje)
ale stejně to byl pohled malá ječela ještě 2 minuty potom.
Takže jsem se rozhodla, že bude mít prostřě v její přítomnosti náhubek, než tyhle nervy s ním furt

Zvláštní je, že třeba nemusí ani děti a v mojí přítomnosti
na ně taky povrčává. Ale když ho hlídal kámoš, který má děti 3a5 let, tak si ho mohly dokonce pohladit a spaly spolu všichni
v posteli, bez toho aby vrknul.
Věřím, že by to se štěnětem bylo stejný, kdybych tam já nebyla nevyjel by po ní....
Jak tomu mám rozumět, přebírá velení, nebo?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 14:19
- Nahlásit

denyk
tak to ti neporadim a nejses treba jen zbytecne nervozni? asi ne, co...

no nic, mizim na sraz s kamarady, na vodarnicku (bych uz nemela hulit), tam u vas budu mit drsnej abstak, jeslti oplyvate jednou hospodou

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 15:15
- Nahlásit

Rrumstajn posvatkovej.
Pekny fotos, birmico, koukam, ze pacient se jiz zcela uzdravil.
denyk
Jak tomu mám rozumět
Nerekla bych, ze prebira veleni. Je nekolik moznosti, proc to dela, kor kdyz se drzi jen u tebe s jinyma psama. Muze bejt zarlivak ukrutnej a hlida si te pred ostatnima. Muze bejt nervni (z tebe nebo ostatnich psu) a startovat preventivne. Nebo mu tva pritomnost dodava dostatecnou oporu a on si troufne. Vsechny moznosti bych resila pres poslusnost. Chce to hlidat jeho signaly, urcite nevyjede z nicehoz nic, nejaky varovani? ci ztuhlost, najezeni atp tomu predchazi - a v tom okamziku je treba zasahnout. Privolat, par cviku, odmena, zase volno, vsechno v klidu... A stene taky usmernovat, nenechat ho opruzovat Bukise prilis dlouho, kdyz on ocividne nejaky hratky velky nevyhledava. Ne kazdej pes je nadsenej ze stenat, neni povinen si s nima hrat, staci, kdyz se je nauci tolerovat.

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 15:28
- Nahlásit

denyk
Jak tomu mám rozumět, přebírá velení, nebo?
normální pes se fakt nesnaží převzít vedení, to jsou pověry. Souhlasím naprosto s Fifi, jen bych se mu snažila ještě navíc přítomnost dětí a štěněte co nejvíc zpříjemnit. Takže je okolo štěně (dítě) a Bukís se chová slušně? Tak bude víc her a víc dobrot než normálně. Časem by mu mohlo dojít, že to malý cosi je vlastně výhodná společnost

Fifi
koukam, ze pacient se jiz zcela uzdravil.
naprosto límec už nenosí vůbec a energie má na rozdávání. Dneska jsem naordinovala nucený klid a on se tváří, že ho rozhodně nepotřebuje

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 18:26
- Nahlásit

birma
su zvedava, zda bude adamek fakt uz definitivne klidnejsi v nekterych vecech zase v praglu na znamym uzemi

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 19:42
- Nahlásit

Holky diky, je to muj prvni pes...Fifi jo to vis, chodi po spickach, je najezenej usi vzadu..je to ocividne kdyz je dal odemne a ona ho vyzyva ke hre tak je docela v pohode ale jak je u me a ona se priblizi tak hned stoji napjatej na spickach...jasne ze podle jeho vyrazu hned poznam ze je problem. Rekla bych ze mala je v pohode moc ho neopruzuje jen proste bezela kolem. V pondeli jsem sla pro nejaky veci kamosce, stala dole u bytovky se svyma psama a ja slysela stekot, mrkla jsem z okna, Bukis sedel a stekal na naseho souseda-jezevcika. Kdybych tam byla ja tak urco stoji najezenej na spickach a muze se po....t. Ale dokazu ho orvat, ze za coklama nebezi, ale resi. S tema pamlskama je to ted pri te diete trochu na pikacu.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 19:56
- Nahlásit

vy ste toho teda dneska nadrásali
denyk
já bych tipovala tu žárlivost, Dorin mě to dělal taky, já to teda řešila tvrdě přes zákazy, schválně jsem hladila cizí psy a sledovala ho a jak se takhle nastartoval, dostal sprdunk, když byl hodnej, dostal odměnu, dneska je to tak, že je na něm sice vidět, že se mu to nelíbí, když hladím cizího psa, ale nedovolí si nic
a ty alergie bych taky nezavrhovala, mě když začaly alergie na pyly, tak mi bylo blbě od žaludku a bolely mě klouby jak při chřipce, půl roku jsem běhala po doktorech, protože všichni trvdili, že to alergie být nemůže a nebejt kámošky, která mě dokopala na alergologii by už asi bylo po mě
cernej caj
s tím routrem je to fakt sranda, asi to fakt s pc nesouvisí a byla to jen shoda okolností, dalším testování zjištěno, že prostě funguje bezdrát před den a v noci a nefunguje tak kolem 6 navečeru, brácha trvdí, že je asi blbě nastavenej a nějak mění IP adresy, protože telka pak hlásí, že IP adresa nenalazena a nešel připojit ani bráchovi mobil, zajímavý je, že mě čtečka jo
navíc jsme ho zkoušeli přendat přes tu jednu zeď a brácha zjistil, že tam je vstup zapojený do výstupu nebo tak nějak, tak jsme to zapojili podle návodu jak to má být správně a nešel pak net ani na pc, tak jsme to museli zapojit zase blbě aby to šlo
no bude to veselý, až jim tam budu volat ať to přijdou předělat a zadarmo, když to zkonili a oni samo přijedou přes den, kdy to jde a já budu zase za blbce

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 20:03
- Nahlásit

Jasne grancle kureci kupovat samo nebudu ani maso. Jsem rada ze tu mam toho reznika a sezene mi ty drstky. To se zas sousedi budou kvuli smradu stehovat . A co se tyka ty zarlivosti myslim ze to tak trochu bude.

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 20:07
- Nahlásit

Pred chvili jsme prisli od znameho co ma osmi letou vymaracku a s tou si v pohode hral. Samo, kdyz ukoristil tenisak mazal s nim za mnou a pak na ni vrcel.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 20:15
- Nahlásit

Maya
ten tvuj popis je fakt vtipnej tak su zvedava, co to udela. ta telka se nejak nepripojuje na "wifi sit" ale na pevne danou IP routeru?

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 20:40
- Nahlásit

denyk
a ona ho vyzyva ke hre tak je docela v pohode ale jak je u me a ona se priblizi tak hned stoji napjatej na spickach..
Tak v tom pripade bych tuplem spojila stene s nejakou mnamkou, pozitivni cinnosti, jak psala birma. Jestli ho za to zacnes tepat a nejak rubat, manualne, to je cesta do pekel, tim vic zacne zarlit a bejt ve stresu. On mi Bukis nezni jak nakej dominator, na kteryho musis jit silou a ve zlym, takhle dle popisu. Spis jak labil, kterej si neni jistej. Ten potrebuje spis ukazat, ze se nic nedeje a vse za nej vyresis. A zapracovat i na sobe, kdyz to dela jen ve tvy pritomnosti, tak z toho vyplyva zcela jasne, ze rusivej (sorry) prvek muzes bejt ty, ne ostatni psove, deti atd...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 20:53
- Nahlásit

denyk
Samo, kdyz ukoristil tenisak mazal s nim za mnou a pak na ni vrcel.
A cos udelala?

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 21:13
- Nahlásit

Fifi jj odhadla si to presne on neni vubec dominator, je hodne nejistej. Vzdyt on se klepe jen kdyz jsem mu treba davala prasky, prijde sedne si a klepe se ale nezdrhne proste ceka az mu ten prasek dam. Majitel vymaracky ji poslal na misto a ja si vzala micek. Se stenetem jsem to samo zkousela po dobrem jako "kamoska Buki" v jednu chvili to uz vypadalo ze se necha prekecat a bude si s ni hrat a pak hned nerv. Ja bych nerekla ze jsem v pritomnosti obou nejak vystresla i kamos je v pohode, neresi to, Bukise mi obcas hlida a zna ho

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 21:16
- Nahlásit

A v pohode mas pravdu ja si taky rikam ze je to ve mne, ale ja proste nevim jak se mam zachovat v tu chvili...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 21:32
- Nahlásit

denyk
ale ja proste nevim jak se mam zachovat v tu chvili...
To je o trenovani predem, ne resit, co udelat v danou chvili. Asi ted bude se stenetem chodit castejs, coz je super prilezitost. Doma zacni ucit taky - jak ten majitel vymarky - povel, ktery psa zklidni, kterej mu da jasne najevo, ze jeho aktivita ted na chvili ustala. Podej tenisak/micek - pasaaak, pochvala, a dalsi cinnost je uz na tobe. Bud si psa nejak usmernis, aby se s nadsenim venoval tobe, nebo pak s tvym svolenim i jinymu psovi. Kazdopadne aportky byvaj vybusny predmety, tam ryzi aporter se muze hnat po druhym jak prd, volila bych mene zabavne predmety typu klacku a udelat jich velkou zasobu, aby blbecek zjistil, ze nema co si hlidat, ze jeden prinese a dalsi leti, atd..
Se stenetem jsem to samo zkousela po dobrem jako "kamoska Buki" v jednu chvili to uz vypadalo ze se necha prekecat a bude si s ni hrat a pak hned nerv.
Moudry clovek mi rekl, cim min na psa mluvis, tim vic je psem a ukaze, coz ho naucila (u nas se to tykalo stopovani, mela jsem potrebu do toho psovi kecat). Ale je to stejny se vsim u psu, prekecavat psa do kamaradu, furt na nej mluvit, pak zase mluvit zakazy - ten pes musi bejt total zmaten. Zkus omezit svou konverzaci s nim na jasne dany povely, cviky, ktery ma spojeny s pamlskama, odmenou a nechat ho tak nejak dychat... On se zklidni, ty se zklidnis..
Proste jen uplatnis cviky, ktery ho naucis doma a preneses ven do rusnyho prostredi bez psu, pak s jednim psem. A eech, tohle je tezky vysvetlovat na dalku, pismenkama.

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 21:37
- Nahlásit

denyk
hlavně dýchej a snaž se všechno řešit s klidem a nenervovat se z toho
když se s něčim podobnym vytasí Adam, tak prohlásim akorát nesouhlasnym tónem, ať si dá pohov a zabráním případným škodám na zdraví. Pro příště vím, na co si dát majzla a tu situaci si zkusím ošéfovat předem tak, aby k ní vůbec nedošlo (pokud to jde). Takže když k nám míří cyklista a já vidím, že ho Adam řešit chce, tak mu dám povel a zacpu třeba hubu pamlskem (ideál takovej, ze kterýho může užužlávat) a on pak cyklistu už moc nevnímá a rozhodně ho neřeší. Pokud ho řešit nechce, tak dám stejnej povel, ale bouřlivě odměním ve chvíli, kdy je hodnej a cyklista v klidu projel. Takže bych to aplikovala tak, že běží štěně, Bukís ztuhne, vydám povel (třeba sedni) a pak se za odměnu za splnění začnu třeba bouřlivě tahat o balónek. Hra skončí ve chvíli, kdy je štěně tak daleko, že už ho Bukís nebude řešit.

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 21:45
- Nahlásit

Jj jasny ze to neni jednoduchy vysvetlovat to na dalku, pro me taky ne. Vy nas znate jen z toho co tu napisu, je to muj uhel pohledu, treba kdybyste nas znali tak mi reknete ze to vidite uplne jinak. Samo ja to nechci s tou malou lamat pres koleno, musim na nej pomalu.

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 21:49
- Nahlásit

Je mi jasny ze na kazdyho psa se musi trochu jinak. Urcite to chce cas, my jsme na sebe asik i hodne fixovani, ono tady v prdelajz nebylo moc moznosti uz od stenete aby se kamaradil se psy. A pak ty spatny zkusenosti s kousancema....

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 21:50
- Nahlásit

Co mate v planu o vikendu? Se mi zda ze u nas zacina nejak pofukovat

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 21:56
- Nahlásit

denyk
A pak ty spatny zkusenosti s kousancema....
To se pak pes boji tuplem a nervoza. Staci ho naucit privolani a schovat se za panickoou, tam jsem v bezpeci.
Samo ja to nechci s tou malou lamat pres koleno, musim na nej pomalu.
S malou pozvolna, ona az nebude takova blecha se hemzici, ale rozumna slecna, jiste se vyblbnou.
Co mate v planu o vikendu?
Fenicky venicky, dukladne, nakej pofuk neva, aspon bude min cyklistu a chodcu a tak.

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 22:00
- Nahlásit

denyk
Co mate v planu o vikendu?
dát kopyta na stůl a nehnout se od kompu potažmo televize Ale vzhledem k tomu, že se mi začíná zas objevovat práce a Adamovi se zajídá už i jednodenní klidovej režim (a to jsem ho statečně vytáhla aspoň kousíček běhat!) tak to asi nehrozí

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 22:03
- Nahlásit

Nejvetsi kamoska bude tak za pul roku az bude harafka, to mi je jasnyyy . Ja budu zitra Bukise zanedbavat, ale pristi tyden jsem jeste v tydnu 2 dny doma tak mu to vynahradim. Zitra ho neberu, aby mi ho orlice neulovily . A vecer koncik asik 4 kapel, z NDR dokonce Rammstein, tak jsm zvedava

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 22:06
- Nahlásit

birma-co se tyce Adama je fajn ze uz je temer zahojeny, jsem taky zvedava, jestli se nejak zmeni povahove, ta vymarka co jsme u ni dnes byli je rok a pul vykastrovana, (mela zdravotni problemy) a v osmi letech radi jak cerna ruka

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 22:10
- Nahlásit

denyk
sem taky zvedava, jestli se nejak zmeni povahove
tak nějaký změny podle mě už probíhaj. Už teď se mi zdá míň nervózní a celkově spokojenější

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 22:11
- Nahlásit

denyk
Jaja, Ag se taky ulevilo, po kastraci, ale ta mela hormony hrozne na mozku furt. Bylo uzasny, jak si predevcirem porovnala vymaraka, libeznyho, jen v ramci toho, ze obtezoval Baz (a ta je drobek precitlivela) - normalne ho od ni presne tou klidnou psychickou prevahou vyblokovala telem. Krasa to sledovat byla.

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 22:23
- Nahlásit

birma tak to je supr....ale Janek je porad kdyz jsem ho videla v ty vode
Jesteze s Bukisem ty hormony tak nemavaj, to uz pak nevim. Vedle v bytofce mame naruzivyho jezefce, celej panicek a to staci.

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 22:25
- Nahlásit

fouka, prsi, nebo ten blb nademnou bleje z vokna. Se bojim jit podivat...

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 22:37
- Nahlásit

Fifi
máš nový e-mail
denyk
Se bojim jit podivat...
bléééééé

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 22:57
- Nahlásit

denyk
ale Janek je porad kdyz jsem ho videla v ty vode
mám pocit, že ještě větší než dřív, když mu ubyly jiný starosti

<< 1 ... 2709 . 2710 . 2711 . 2712 . 2713 . 2714 . 2715 . 2716 . 2717 . 2718 . 2719 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání