| Autor |
Zpráva |
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 15:29
- Nahlásit
Ahoj PetroK,
moc mě mrzí, čím si teď procházíš. Všechno co tu holky píšou je nicméně pravda. To, že smutek vymizí a zůstanou jen krásný vzpomínky na skvělého psa. Toho pěkného bylo přeci jen tak hodně a lidi jsou tak dělaný, jinak by jsme to prostě nezvládli.
Jsem ráda, že se pejsek netrápil, že to mě rychlý (byť třeba moc brzký), že jsi byla do konce s ním. Za tebe jsem ráda, že víš, na co pejsek umřel, že jsi pro něj víc nemohla udělat a žes mu dopřála skvělej plnej život.
My lidi jsme holt sobci, když nám někdo umře, trápíme se tím, že nás opustil, že jsme sami. Namísto toho abychom se radovali, že je na lepším místě a nic ho netrápí.
Před pěti lety mi umřel pes. Ten nejlepší. Každý je ten nejlepší. Miláček, hodnej, samá sranda, poslušnej, akčí, prostě kamarád 24hodin denně. Nějaká svině ho otrávila. Hodně se trápil. Ne dlouho ale hrozně moc. Když ho otevřeli bříško měl vevnitř úplně rozežraný fridexem nebo čím. Bylo mu necelých osm let. Na lítost nebyla čas. Měla jsem hroznej vztek. Mám ho dodnes. Sousedům udělali totéž tpár dní na to. Když jsem viděla toho osmdesátiletého pána jak kope hrobeček pro pejska co miloval a brečí u toho, měla jsem vztek ještě větší. A líto mi ho bylo. Toho psa, pána, mého psa. Manžela kterej se složil, protože pes byl jeho láska. Dnes je manžel plnej jen těch krásnejch vzpomínek na to co jsme se psem všechno zažili. Já mám pořád jen ten vztek. Na tu svini, na toho šmejda na kterýho se nikdy nepřišlo, na to hovado který ničí životy jinejch a tak drastickým způsobem. Kvůli svojí blbosti, strachu nebo čemu. Je mi jedno proč to udělal. Vztek mám a budu mít pořád. Trvalo to další tři roky než jsem byla ochotná uvažovat o dalším psu. Představa, že se to stane znova byla děsná.
Buď ráda, že se tvůj pejsek netrápil, buď ráda, že máš dalšího (fakt, to je jak osud) a netrap se tím, zda se chováš tak nebo jinak, že máš blok a tak. Trap se pro ztrátu milované bytosti, ale věř, že jednou zbude jen to pěkné. Chce to čas. Nic jiného. Někdy by si člověk přál aby ten čas co ho zbaví bolesti utekl rychleji, aby prostě na rok usnul a pak se probudil. Ale tou bolestí si projít musíme a navíc, tvůj pes si zaslouží, že je ti po něm smutno. A nová stará fenka si zaslouží tvou přítomnost ať už se ti u toho hlavou honí cokoliv.
Držím palce ať to přebolí brzy. Moje čubí posílá ňuf na čelo pro tebe a "vrrrrr" na Bláňu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 15:39
- Nahlásit
ssshhhhh
My lidi jsme holt sobci, když nám někdo umře, trápíme se tím, že nás opustil, že jsme sami. Namísto toho abychom se radovali, že je na lepším místě a nic ho netrápí.
ano, to máš naprostou pravdu. Snažím se si to uvědomovat, protože to sama normálně vím, ale teď - zatím mě vždycky bolest přepere.
Nějaká svině ho otrávila. Hodně se trápil. Ne dlouho ale hrozně moc. Když ho otevřeli bříško měl vevnitř úplně rozežraný fridexem nebo čím. Bylo mu necelých osm let.
ježíši kriste!!!!!!!!!!!!! |To je hrozný!! Člověk by vraždil, ale nemá koho!
Já mám pořád jen ten vztek. Na tu svini, na toho šmejda na kterýho se nikdy nepřišlo, na to hovado který ničí životy jinejch a tak drastickým způsobem. Kvůli svojí blbosti, strachu nebo čemu. Je mi jedno proč to udělal. Vztek mám a budu mít pořád.
to chápu! úplně a naprosto, jsem taky taková. a věřím, že dostat ho člověk do rukou i po letech, zabil by ho. Mám to tak. Třeba se to jednou dozvíš. a třeba už ten člověk nějakou odplatu i potkal, aniž bys tušila.Moc bych si to v takových případech přála. Jsem v tomhle hrozně pomstychtivá.
Buď ráda, že se tvůj pejsek netrápil,
jsem. to jsem, ale to co jsi napsala mi teď pomohlo si toho ještě víc vážit, děkuju, žes to napsala. Člověk pro bolest nevidí i jinej úhel pohledu.
Někdy by si člověk přál aby ten čas co ho zbaví bolesti utekl rychleji, aby prostě na rok usnul a pak se probudil
ano. to je naprosto přesný. vystihla jsi to.
tvůj pes si zaslouží, že je ti po něm smutno. A nová stará fenka si zaslouží tvou přítomnost ať už se ti u toho hlavou honí cokoliv.
děkuju , máš pravdu. Tak já si přestanu vyčítat, slibuju a odblokuju to.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 15:40
- Nahlásit
birma
kdyby si ho pořídil jednou za rok, dva tak budiž, ale jeden slabej zánět žaludku jsme doléčili (bez prášků, jenom dietkou) dost nedávno
moooožná se to nedoléčilo úplně???? já nevím. třeba to chtělo tu léčbu delší?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 15:51
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Jsem tu, ale nedočítám .... jsem utahaná jak kotě a orvaná jak Borůůůfka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 16:05
- Nahlásit
brut
aho j, nějak se ozvu - ale ještě nemám na ten kontakt natěsnačku.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 16:12
- Nahlásit
birma
eden slabej zánět žaludku jsme doléčili (bez prášků, jenom dietkou) dost nedávno
tak to může být ta samá nemoc, která jen chtěla atb od začátku.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 16:13
- Nahlásit
birma
Jejda, poblijon, tak at se vyzdravi a uz se mu to nevraci! A huuuf, ze krev je v paratku.
PetraK
Tak já si přestanu vyčítat, slibuju a odblokuju to.
Sikovna, klik.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 16:17
- Nahlásit
Fifi
Sikovna, klik
opravdu pomohlo číst to, co psala ssshhhhh
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 16:22
- Nahlásit
PetraK
v klidu, není spěch .... až bude, tak bude, chápu, že teď potřebuješ být sama se sebou a srovnat si svoje jááá. Podrbej Blanimíru šikovnou
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 16:29
- Nahlásit
ssshhhhh
moc hezky popsaný .... je mi moc líto tvého bývalého pejska. Viděla jsem tu nepopsatelnou bolest při otravě a věř, že každého, koho bych kdy chytila při něčem podobném, bych donutila návnadu sníst... aby si užil té hnusoty, co připravuje jiným ... Bolest časem odejde, ale vztek na tu nespravedlnost, krutost a bezcitnost nikdy zmizet nemůže...alespoň u těch normálních lidí ...
birma
teď jsem si přečetla o Adamitovi ..... už by taky mohl mít klid a ty s ním. Držím palce, moc a moc, aby byl co nejdřív v pořádku
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 19:20
- Nahlásit
PetraK, Vero
moooožná se to nedoléčilo úplně????
možný to je a pokud se nám to teď nebude vracet, tak budu šťastná jak blecha
Fifi
A huuuf, ze krev je v paratku.
jj ulevilo se mi velice, i tim rtg kontrastnim, protože vředů jsem se fakt bála dost...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 19:36
- Nahlásit
birma
Tak hlavne, aby zvladnul aj ty antb, na zaludek, znas to, vicekrate mensi davky krmeni. Necht je mu uz jen lip a lip.
Vero
Co buldozeros bez limce, uz se vratil do reality a je v poho?
PetraK
opravdu pomohlo číst to, co psala ssshhhhh
Jj, moc pekne sepsany.
A kazdej clovek to ma jinak, nekdo se vcucne do sebe a nekomunikuje, jinej zase naopak potrebuje mluvit/psat, nejak tu bolest rozredit. Jsem v tomhle druhej typ, neumela bych to drzet v sobe. Takze ti moc rozumim, ze to potrebujes taky nejak vykricet, vypsat... Pohlazeni Blanokridle, co mozno klidny vecir.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 20:05
- Nahlásit
PetraK
hezky to ssshhhhh napsala moc hezky...
mě ted jen tak napadá že jak píše : buď ráda, že máš dalšího (fakt, to je jak osud)
jestli to on opravdu není osud a Blanička ti přišla do cesty hlavně proto aby si nezůstala uplně sama (bez chlupáče) a vyplní ti ten čas než ta velká Ešusí bolest pomine a ty se dokážeš nadechnout a plně koncentrovat, věnovat se, radovat a těšit se ze zrzavečka juniora ....
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 20:38
- Nahlásit
Fifi
Co buldozeros bez limce, uz se vratil do reality a je v poho?
dík, jo úplně.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 06:59
- Nahlásit
Dobré ráno,
vlastně ani nevím jak začít....píšu jak mi to příjde pod ruku
a vlastně nad tím ani moc nepřemýšlím...
Včera jsem jela od mudrů a v autobuse na mobilu četla, co se stalo...bylo to rychlé a nečekané a ikdyž jsem neměla tu možnost potkat toho báječného kluka Ešusa osobně, tak mi přirostl k srdci, protože to byl pan pes i díky svojí pánčičce Petře, u které prožil ten nejkrásnější život, jaký si jen pejsek může přát....
Ty úsměvné historky, občas je ze Zvířetníku čtu Bukáčovi nahlas...
Nejsem žádná mluvčí těžko vyjádřím, co cítím, myslím, že to tu máme všichni stejně, dokážeme se pochopit...
Mám toho za sebou dost, věřím, že tento život není poslední a že se s našimi milovanými čtyřnohými bytostmi určitě ještě setkáme...jinak by myslím nebyl život spravedlivý.
A co se týče Blanky, myslím, že to byl a je osud....myslím, že ona cítí že máš smutek a proto se snaží dělat šaškárničky, snaží se tě utěšit. A ty si nic nevyčítej, nepřemáhej se, buď sama sebou Péťo, pes to pochopí, oni vědí víc než my....
Posílám objetí.....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 07:35
- Nahlásit
denyk
ahoj, jak u doktora?
. A ty si nic nevyčítej, nepřemáhej se, buď sama sebou Péťo, pes to pochopí, oni vědí víc než my....
tos moc krasne napsala
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 07:44
- Nahlásit
cernej caj
jen mi brali kref jestli tam tu mršku ještě mám...výsledky by měly být za týden, ale mudra má dovču, takže to budu vědět až cca. 9.12
oni vědí víc než my....
a já tohle mám zafixováno, prostě když pozoruju Bukíse, je to ďáblík, skákal by mi po hlavě, ale když jsem třeba přijela z nemocnice po slepáku, byl hrozně moc opatrnej...nebo když jsme se s Petrem rozcházeli, on se prostě choval úplně jinak.
Řekla bych že dokonce rozpozná lidský charakter, některé lidi nemá prostě rád, ačkoliv mu nikdy nic neudělali.
pak jsem četla knihu od Ruperta Sheldraka-Váš pes to ví....
a ta mi moje domněnky potvrdila.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 08:14
- Nahlásit
denyk
zajimavej typ na knizku, to si asi koupim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 08:21
- Nahlásit
denyk
hezky napsaný
cernej caj
jo, to je pěkná knížka, taky jí mám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 08:24
- Nahlásit
Maya
uz sem si napsala na listecek a podivam se po ni v brne, abych nemusela platit postovny, to snad nekde mit budou.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 08:28
- Nahlásit
cernej caj
klíďo půjčím
tak mě napadlo, cestovatelko, co takhle adventní víkend v Drážďanech?
Nebo kterákoliv jiná cestovatelka, nechtěla by přijet?
Chystám se 14.12 http://www.striezelmarkt.cz/
Maya
jo, to je pěkná knížka, taky jí mám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 08:35
- Nahlásit
denyk
no to vypada dobre, ale ja uz asi spis nic do konce roku takhle dal.
a 14,12 jedeme do termalu do madarska
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 08:40
- Nahlásit
fotky z vikendu od honzy, pokud nekdo chce mrknout. ja se k fotkam jeste nedostala nakonec
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 08:47
- Nahlásit
cernej caj
edeme do termalu do madarska
bude relax jo
knihu ti pošlu i s těma slíbenýma bylinkama od Phytovetu
fotky z vikendu
haskýýý nejvíc se mi líbí somropes s čumáčkem u slaninky...hezké světlo.
A zima mi je, jen se na foto podívám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 09:31
- Nahlásit
denyk
no knizku neposilej a bylinky vydrzi do jara, jak pojedu na navstevu, ja su sverac knih, jestli je dobra, stejne bych si ji koupila a pres zimu masem krmit nebudu (nehlede na to, ze mam uz 2 mesice zarvanej mrazak vecma rodicu, pac musi mit vsecko a ne jen to co se vleze do jejich mrazaku
sem chtela granulema trochu vyzrat tima, protoze masem se mi to nedarilo a kdyz uz teda sou vycpany tak masem stejne nemuzu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 09:40
- Nahlásit
denyk
ale jinak bylo fakt krasne a relativne teplo
nojo, grace prej nesezere bez pokynu tak ji fotili a ona si pak zacala pritahovat tu slaninu za ten papir
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 09:46
- Nahlásit
cernej caj
fotky pěkný, mě si líbí ty s mlhou, takový pěkně depresivní
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 09:52
- Nahlásit
Maya
no tam bylo mlhy hodne, ale honza na rozhlednu nesel, tak muzu rict, ze ty mlhovy sem fotila ja pac nam pucil fotak at mu vyfotime co bude videt
ale jinak fotky supr, chtela bych umet dobre fotit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 09:59
- Nahlásit
cernej caj
no to já bych taky chtěla umět hezky fotit, holt není každému dáno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 10:02