Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2547 . 2548 . 2549 . 2550 . 2551 . 2552 . 2553 . 2554 . 2555 . 2556 . 2557 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 13:43
- Nahlásit

Maya
čím je člověk starší, tím víc ho furt někde bolíí a řešit každý píchnutí, to bych nedělala nic jinýho
indiskrétně, kolik ti zhruba je? teda dyžtak mě pošli do pryč ať vím nač se mám těšit.
já myslím neřeším, kde mě co píchne, ale zas nehodlám jen tak čekat na stav, kdy se nehnu. si myslím, že pohyblivý jsou i staří lidi, dokud něco se sebou dělají.
před pár lety jsem skončila se zádama na neschopence (a to eště nebylo teda tak, že bych se nehla- jen pěkně blbý to bylo se psem) a vzala to jako výzvu ke změně... nakonec mnoha věcí... nelituju.

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 13:45
- Nahlásit

cernej caj
ze bych koupila kocce kranule?
kup jí radši maso

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:03
- Nahlásit

Vero
ale mě taky neba něco dělat "jen pro sebe", kdežto když můžu jít se psama na procházku, mám z toho pohybu radost.
(hlavou otáčet můžu )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:20
- Nahlásit

vero
Maso obcas ma na prilepsenou. Jinak granuluju.

Maya
Ja je objednam a zkusim je

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:20
- Nahlásit

Vero
a co tohle?
http://www.ifauna.cz/kralici/inzerce/r/detail/2079 494/zakrsly-cesky-lustic-s-pp/

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:21
- Nahlásit

Vero
indiskrétně, kolik ti zhruba je? teda dyžtak mě pošli do pryč
no dost, to radši nebudu prezentovat veřejně, ale řekla bych to asi takhle, že souhlasím s tvrzením, že lidský tělo je zařízený na životnost 40 let, protože za tu dobu splní svojí funkci rodiče i babičky/dědečka, takže do tý doby tělo funguje jak má víceméně a po čtyřicítce už jede přes čas, takže už jen chátrá a chátrá, vhodnou péčí to chátrání možná trochu zpomalíš, ale nějaký výrazný efekt to mít nebude, prostě jako ze starýho auto nový neuděláš, i když kolem něj budeš skákat stokrát denně a přešroubovávat šroubečky

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:23
- Nahlásit

cernej caj
Ja je objednam a zkusim je
tak hlavně aby ti to žrali, moje teda jsou mlsný, to je děs a chtěj hlavně kapsičky, ale ty jsou levnější na zoohitu, tady jsem vzala jen jednu krabici aby se neřeklo

birma
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:29
- Nahlásit

Vero
no ono u mě to je daný skoliózou... a doktoři mi teda vždycky zdůrazňovali ty zádový...
tu jsem kdysi řešila taky, naštěstí velmi slabou a kromě posilování zad jsem posilovala dost i břicho a hlavně protahovala nohy, měla jsem zkrácený šlachy či co a to k tomu přispívalo fakt hodně

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:31
- Nahlásit

podle me prave kdyz stary auto budes opecovavat, servisovat a drzet v garazi, predci spolehlivosti novy, na ktery seres a horkou jehlou sijes opravy 'at to stoji co nejmin'. Znam lidi, co sou v 70ti celkem fit (joga, stridma strava, pozitivni mysleni) a ty, co v 50mas pocit, ze sou napul tuhy (nekvalitni jidlo, malo pohybu, negatiuoi mysleni). Jako ja to nechci prehanet, ale taky nechci v 65 alzheimra s parkinsonem v jednom jak babi a byt odkazana na peci druhych kdyz to muzu zmirnit prave pristupem k tomu telu. A je fakt, ze ja to neprehanim. 2x tydne 30min dle me neni zadna hruza totiz a vliv to muze mit dlouhodove

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:33
- Nahlásit

Maya
vhodnou péčí to chátrání možná trochu zpomalíš, ale nějaký výrazný efekt to mít nebude, prostě jako ze starýho auto nový neuděláš, i když kolem něj budeš skákat stokrát denně a přešroubovávat šroubečky
"kdo se po 40 ráno probudí a nikde ho nic nebolí, je mrtvej" to máš jistě pravdu no jo...
ale subjektivní je ten vjem výraznosti efektu a rozumné míry

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:37
- Nahlásit

maya
Zigul zere vse. Po kapsickovym obdobi granule nezral asi 3dny tak nic jinyho nedostal a uz mu zas smakujou

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:38 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Vero
jo a ještě (mně to dochází teď, jak čtu ty inzeráty), odběr ideálně po 8 týdnu. Tetovaní být nemusí, to že ti nabídnou králíka s rodokmenem, ale neotetovaného, není sice správné, ale zejména u těch zakrslíků je to pochopitelné, protože maj malý ouška a to tetování se nechává na co nejpozději.
"špatně" je výpis předků, tzn., že majitel jen koupil čistokrevná zvířata a opsal z nich rodiče.
S výpisem předků v tolerovatelné podobě, se jde setkat u beránků rexů, teddíků, leopardího rexe). Nejde totiž o uznaná plemena.

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:38
- Nahlásit

cernej caj
podle me prave kdyz stary auto budes opecovavat, servisovat a drzet v garazi, predci spolehlivosti novy, na ktery seres a horkou jehlou sijes opravy 'at to stoji co nejmin'. Znam lidi, co sou v 70ti celkem fit (joga, stridma strava, pozitivni mysleni) a ty, co v 50mas pocit, ze sou napul tuhy (nekvalitni jidlo, malo pohybu, negatiuoi mysleni).
podepisuju
akorát holt musíme si počkat na svou padesátku, aby to mělo váhu......

(akorát nevim, jak moc se dá ovlivnit zrovna alchajmr, údajně nikoli )

A je fakt, ze ja to neprehanim

o to taky podle mě jde. zas je úchylný se snažit o dokonalost a krásu a pak se nevyrovnat s tím, že stárnutí existuje a někde prostě píchá. holt všeho tak, aby to čéka nesralo, ale těšilo. si myslim.

kachna_
přeposlala jsem

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:41
- Nahlásit

cernej caj
Po kapsickovym obdobi granule nezral asi 3dny tak nic jinyho nedostal a uz mu zas smakujou
já mám teorii, že ty zmlsaný kočky, co nejedí ani maso, jsou produkt kapsiček

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:42
- Nahlásit

Vero
a někde prostě píchá.
tak to je ještě ta lepší varianta

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:43
- Nahlásit

kachna_
tak to je ještě ta lepší varianta
dovol mi nějaký ten eufemismus
hele třá mýho tátu poprvé začlo někde píchat v 65 v noze při výšlapu v krkonoších. tak já to vše beru tak jako nadějně.

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:51
- Nahlásit

Vero
někde prostě píchá.
mýho tátu
to je ta horší varianta

dovol mi nějaký ten eufemismus
nemám s tím sebemenší problém

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 14:53
- Nahlásit

vero
Alzheimr je prej nemoc ucitelu - asi jak furt delas mozkem a pak koplet prestanes ho pouzivat treba k pamatovani, pocitani? Nevim. Da se to nicmene mozkovym cvicenim trochu omezit rychlost postupu.

Jojo, tak to myslim. Rozumne, zas to neprehanet. A uvidime casem.

Zigul mel kapsicky doporuceny od veta na to nafoukly brisko a odcervovadlech, ze prea prijemnejsi s tema problemama mit mekci stravu

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:25
- Nahlásit

kachna_
to je ta horší varianta
cožééééééééééééé?

ten luštič prej už má půl roku.

cernej caj
je prej nemoc ucitelu - asi jak furt delas mozkem a pak koplet prestanes ho pouzivat treba k pamatovani, pocitani?
ono je to složitější ,prej ne. ale mám dojem, že konečnou spolehlivou odpověď ani ti vědci nemají. za sebe bych se klonila k naději, že aspoň průběh jde ovlivnit...

ze prea prijemnejsi s tema problemama mit mekci stravu
já si myslím, že kočkám je příjemnější měkká mokrá strava v každým stavu, že to je tak víc jak u psa, ale možná to jsou předsudky, co já vím.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:30
- Nahlásit

cernej caj
Alzheimr je prej nemoc ucitelu - asi jak furt delas mozkem a pak koplet prestanes ho pouzivat treba k pamatovani, pocitani? Nevim. Da se to nicmene mozkovym cvicenim trochu omezit rychlost postupu. - ne-e, to je podle mne blbost. Tím oddállíšklasické stárnutí mozku. Ale Alzheimer je nemoc, začínají ji řadit mezi metabolické poruchy, stejně jako cukrovku třeba. Jako prevence cukrovky ti je taky prd platné nejíst sladké - je to mnohem složitější. Nakonec se přijde na to, že je to vždycky chyba nějakého genu, tudíž většinou dědičná

Jak vás tak čtu tak: já se donutím cvičit nárazově Když jsem tlustá, když s mi blokne krk... To jsem pak schopná cvičit chvilku každé ráno. Pak mi otrne a je po cvičení Klidně se na to 14dní vybodnu Práškama ale neřeším nic. Jít se psy by bylo asi lepší, jenže z Worička škubající mi rukou na flexině, se mi právě tak blokne ten krk Už jsem to tu psala asi 100X, ale muž měl velké potíže s krkem, pořád ho bolela hlava, bylo to určitě i z psychiky kvůli náročnému zaměstnání...ale na CT mu našli výrůstky na krční páteři a dostal soubor cvičení-protahovací cviky na páteř. Pravidelně cvičí každý den po probuzení a od té doby má absolutně klid, všechny potíže přešly. Jenže on je poctivec, to já bych se nedonutila
Maya to s rýčem nerozcvičí, u těchto jednotvárných a zdlouhavých prací se právě většinou něco blokne...to dobře znám taky. Když já nemůžu otočit hlavou, jsem na nerva, okamžitě začnu přemýšlet o svém věku a tak maximálně z toho ještě chytnu depku To mne donutí k cvičení vždycky Já se prostě chci cítit dobře, ne jako stařena. Když mi 55letá teta korpulentní řekne, že se už nekoupe, bo nemůže vylézt z vany, protože má břicho a taky ji bolí kolena a kyčle....jsem z toho úplně vykolejená. Že to může nechat dojít až sem Mamce je 62 a je na tom fakt dobře. Občas ji bolí při turistice s náma kolena, ale ona si nějak zvlášť nestěžuje, prostě si říká, že už není nejmladší a to k tomu už patří. Děda ještě v 83letech lítal na pole a dělal si všechno na dvorku...babča odpadla až někdy v 85. Základ snad máme dobrý jen si to leností nepo...

worick
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:32
- Nahlásit

Vero
za sebe bych se klonila k naději, že aspoň průběh jde ovlivnit... - zrovna jsem o tom sledovala dokument...právě že zatím ani moc nejde

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:35
- Nahlásit

worick
Ty a tlusta? Dyt ses jak protek, v tvym veku perfektni figura

U cukrovky de castecne o cukry a tuky zaraz, zjednodusene. Navic tu 1.typu muze zpusobovat dokonce u jedince nikdy neprokazana intolerance lepku...

Ja cvicim pro radost hlavne teda. Si myslim, ze co cloveka neba a je z musu je cesta do pekel, pac mas k tomu odpor a nemas z toho kyzenou radost. V pripade vero je ten mus aspon vykoupen pohyblivosti

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:38
- Nahlásit

worick
Když mi 55letá teta korpulentní řekne, že se už nekoupe, bo nemůže vylézt z vany, protože má břicho a taky ji bolí kolena a kyčle....jsem z toho úplně vykolejená.
asi si prostě v nějakej moment řekla, že už se jí nic nechce, když stejně nezmládne?

jsem na nerva, okamžitě začnu přemýšlet o svém věku a tak maximálně z toho ještě chytnu depku To mne donutí k cvičení vždycky Já se prostě chci cítit dobře, ne jako stařena

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:41
- Nahlásit

worick
zrovna jsem o tom sledovala dokument...právě že zatím ani moc nejde
já vím, v dokumentech to tvrdí.... já ti ale nevím no... chtělo by to vidět ty studie, a taky po létech můžou vyzkoumat ěnco jinýho, jako u všeho.

cernej caj
. V pripade vero je ten mus aspon vykoupen pohyblivosti
jj, já si na mus nestěžuju, páč se pak i líp cítím... a beru to tak, že stejně nic není zadarmo a dělá to dobře i na jiný věci.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:41
- Nahlásit

cernej caj
Znam lidi, co sou v 70ti celkem fit (joga, stridma strava, pozitivni mysleni) a ty, co v 50mas pocit, ze sou napul tuhy (nekvalitni jidlo, malo pohybu, negatiuoi mysleni)
no já právě většinou znám lidi, co si juchaj v osmdesáti a celej život na sebe kašlali a sportovce zdravovýživáře, kterí to zabalili v 50, jedinej v rodině alzhajmra měl můj sportující a velmi aktivní strejda
takže v tom se naše názory rozcházejí že mě moje zkušenost říká, že je to jen genetika a nic víc a člověk to moc neovlivní

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:43
- Nahlásit

Maya
že mě moje zkušenost říká, že je to jen genetika a nic víc a člověk to moc neovlivní
jestli čék nevidí kolem sebe to, čím potřebuje potvrdit názor

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:44
- Nahlásit

Vero
... chtělo by to vidět ty studie
tuším viděla jsem i nějaký článek kde psali, že alzhajmra způsobujou viry, podle mě nikdo nemá tucha co ti při tom žere mozek

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:45
- Nahlásit

vero
Skorotrchyne se s vymklim kotnikem nepostavila bez berle z kresla normal vysky - ochabnuty echt svaly a to v praci stoji 8h na nohach. Takze to komplexni procviceni tela beru jako nutnost, tim ze me to i bavi je to lepsi. Ale moji obezni pribuzni co meli uz ve 40problemy z obezity nebo 30letej kamos co se zadycha pri chuzi do patra v mezonetovym byte, to je fakt des

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:45
- Nahlásit

Maya
podle mě nikdo nemá tucha co ti při tom žere mozek
taky jsem nabyla pocitu, že pořádně není ani shoda na tom, čím to je

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 15:47
- Nahlásit

Vero
jestli čék nevidí kolem sebe to, čím potřebuje potvrdit názor
to je možný, ale vzhledem k tomu, že už jsem ve věku kdy víc chodím na pohřby než svatby, tak nějaký statistický vzorek mám

ale jinak je to podle mě jako s nábožestvím, každý má tu svojí víru, ale prokázat nejde žádná, takže debaty o tom můžou bejt zajímavý, ale vždycky bez konce a stejně nejdůležitější je, jeslti člověku ta jeho víra dělá dobře, když jo a je kvůli tomu v poho, tak super

<< 1 ... 2547 . 2548 . 2549 . 2550 . 2551 . 2552 . 2553 . 2554 . 2555 . 2556 . 2557 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání