| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 10:36
- Nahlásit
worick
na www.kralikar.cz je návod na nějaký cibulovo česnekový nálev. Tak na ten jsem slyšela jen chválu.
Já si vystačím s vrbou, ale osvědčilo se mi dávat rok granule s kokcidiostatiky (přidávat jen seno) a mláďatům dáváme 4-10 týdnů granule s adicoxem od Pohledských dvořáků.
Vero
ne třeba 2x tak velký
no, běžná velikost zakrslíka je 1 až 2 kg
zakrslý durynský je docela drobnej.
162 Pavlík Jiří » 720530491
Palackého 515, 589 01 Třešť
pavlik.trest@seznam.cz
Zakrslý durynský
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 10:37
- Nahlásit
Vero
vy ste na sebe s tema zadama zbyli, ne?
no tak uvidime. Zalezi taky, co mas za spacak? pac to neni jen o otuzilosti, ale hlavne o kvalitnim vybaveni (tzn i zmrzlik v teplym spacaku se vyspi ted na podzim dobre). Mas nejaky spacak doma? jaky? - podle nej by se taky dalo odpichnout - pac jestli mas obludu, co vazi 1.5kg a komfort ma treba v 0, pak i nocni teploty o 15-18stupnich sou dost na pohodu pro tebe, ale zas se to sakra pronese proti necemu letnimu, kde pod 20 se moc spat neda, ale zas je lehouckej a vazi treba 0.7
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 10:46 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
cernej caj
vy ste na sebe s tema zadama zbyli, ne
on je na tom ještě fcelku dobře - jen nemládne no a měl by víc posilovat. nemá chuť si zaseknout hřbet, navíc dyž furt řídí.
to spíš já su ta křivá. bych měla posilovat eště 3x tolik,abych to vykompenzovala. letos bych měla začít.
jináč mám husky, komfort na tu nulu tam mám stopro, páč jsem jezdívala v mrazech do nevytopenejch míst nocovat. ale není to věru lehký peříčko. ani před léty jsem s tím pochody zrovna nedělala.
pak mám ještě letní poměrně lehkej příjemnej, ale v tom bych vážně zmrzla. (a někdy teda mám pocit, že bych v tom zrmzla aji v chladnější noci letní
Mája s tím oslem to rozčísla.
Jen: kdo mi bude toho osla dělat?
edit- ale nikdy jsem ani jeden z nich nevážila
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 10:47
- Nahlásit
kachna_
králíci s PP jsou lepší než bez?
chutnější? ne
Mají lepší život? jsou bráni častěji jako zvířata ale zase mají, myslím, méně pohybu.
Podpoří koupí PP králíků produkci čistokrevných králíků? ano.
Aha, díky. Samá pozitiva.
A ty je tedy bereš jako zvířata nebo ne i přesto, že Ti nechutnají?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 11:19
- Nahlásit
Vero
snadno najdes podle specifikace u vyrobce, pokud to neni stoletej model. Ale jo, jeden letni lehoulinkej a malinkej mam taky, ale v chladnych letnich nocich je fakt dost tenkej a clovek aby si na sebe vzal vsecko obleceni, co ma
a to taichi ti nepomaha?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 11:36
- Nahlásit
hele tenhle obchod si zadarmo vyzvedne boty u zákazníka doma, když je chce vrátit http://www.botnik.cz/
škoda že se mi tam nic moc až tak nelíbí, to by se jich dalo ozkoušet
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 11:54
- Nahlásit
cernej caj
a to taichi ti nepomaha?
pomáhá. mně všecko co dělám na to pomáhá, takže místo abych se kroutila už při ranním vstávání, normálně bezbolestně funguju i při sedacím zaměstnání a dělám všecko (s výjimkama, kdy je průšvih, ale zas svýma metodama ho napravím). akorát že: a- je mi jasný, že do budoucna bych měla nutně přidat na zádových svalech, páč to co dělám nebude stačit. b- to omezení batohem tam je a dost. zároveň ale-- už dlouho jsem to neprubla. teď v zimě bude ale docela příležitost si vozit těžší krosničku. uvidím.
kdybych chodila několktát týdně do posilky na zádový přístroje, tak asi můžu s váma s krosnou zfleku (jenže kde vzít čas a sil
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 11:55
- Nahlásit
Mayahele tenhle obchod si zadarmo vyzvedne boty u zákazníka doma
to je jediný, co e-shopům chybí, co?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 11:58
- Nahlásit
tak já nejradši černou a instatní, asi to docela sedí
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/314030-co-vsechn o-na-vas-muze-prozradit-oblibena-kava.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 11:59
- Nahlásit
Vero
je jediný, co e-shopům chybí, co?
joo, to by měli mít všechny, to by se to nakupovalo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 12:01
- Nahlásit
Vero
a nemuzes cvicit nejaky cviky doma? navic se rika, ze bolesti zad sou od slabych brisnich svalu - tzn. cvicis i trochu brisni? jestli ne, tak treba nejaky zarazeni by ti mohlo taky pomoct i k tem tvym spesl zadovym vecem... treba
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 12:02
- Nahlásit
Maya
instantni je i moje oblibena nejlepsi je 3v1, pac k tomu ani nemusim shanet mliko
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 12:05
- Nahlásit
kachna_
Já si vystačím s vrbou, ale osvědčilo se mi dávat rok granule s kokcidiostatiky - vrbu jsem četla onehdá na Chováme.cz a už jsem mamce dodala. Dáváš větvičky i s lístkama (ty tenké) nebo jen tlusté na hlodání? Právě jsem nevyčetla, o co při tom krmení vrbou jde, kde je ta účinná látka...Mamka krmí jen senem a v létě jetelem (k tomu, řepa, jablka, brambory, tvrdý chleba...) ale granulema ne, na to nemá finance
Díky za tipy
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 12:07
- Nahlásit
cernej caj
doma cvičím samořejmě....musím. ale přidat bych měla taky, to vím -odkaz si založím, mrknu.
navic se rika, ze bolesti zad sou od slabych brisnich svalu
jo? no ono u mě to je daný skoliózou... a doktoři mi teda vždycky zdůrazňovali ty zádový... ale můžeš mít pravdu, dává to smysl.
každopádně mám hooodně rezervy na všech frontách, si to pořád líně jedu, jen jak to zdánlivě "stačí" a pořád plánuju, jak začnu makat fakt pořádně.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 12:13
- Nahlásit
Vero
jako myslela sem nejaky dalsi cviky na ty zada - takovy, ktery by se dali doma snadno nahradit misto stroju v posilce, ne jako ze doma necvicis vubec, protoze si rikala, ze musis furt.
jinak je jasny, ze neco jinyho sou bolavy zada od sezeni a malo pohybu a jiny to mas ty, ale celkove asi kdyz posilis i bricho a celej stred tela, mohlo by to pomoct. A taky nemuselo, jen me to napadlo, ze se to casto drzi ruku v ruce.
ja si taky rikam, jak budu cvicit treba aspon 3x tydne ale pak su rada, ze splnim aspon 1x a to ani ne vzdycky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 12:17
- Nahlásit
Vero
hele a zkouselas dornovu metodu? to neni masaz, ale spis nejaky protahovani tela, ja to zvazovala kvuli ty vylezly lopatce, ale dycky me to bolet prejde casem a po masazi, tak sem se jeste neodvazila (spis casove nestiham vubec podobny veci resit)... tak to by sis musela prostudovat, pokud si o tom neslysela.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 12:32
- Nahlásit
Vero
cernej caj
jak se donutíte doma cvičit? bych taky měla krz tu krční páteř, i mi ty cviky na rehabce ukazovali, ale to je marný, doma ani prt
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 12:37
- Nahlásit
cernej caj
ja si taky rikam, jak budu cvicit treba aspon 3x tydne ale pak su rada, ze splnim aspon 1x a to ani ne vzdycky
chápu já tak denně, obden cvičím, ale jen fakt chvilku. kupodivu ale i to má vliv. na větší cvičení dochází taky jaksi děravě.
dyz posilis i bricho a celej stred tela, mohlo by to pomoct.
myslím, že jako rozhodně to nemůže uškodit.
dornovu metodu
to jsem nikdy neslyšela.
Maya
ak se donutíte doma cvičit? bych taky měla krz tu krční páteř, i mi ty cviky na rehabce ukazovali, ale to je marný, doma ani prt
tak dyž mám na výběr ve výsledku bolest a zablokování X pohoda?
nesnáším stav, kdy jsem omezená na pohyblivosti.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 12:42
- Nahlásit
Maya
ja to mam lepsi v tom, ze ja nemam zdravotni omezeni, kvuli kterymu bych cvicit mela (mam doporuceno teda kdyz se sedi na zidli, tak zvedat nohu ze zeme v koleni at mam jako lytko se stehnem v rovine) ale to nedelam...
na druhou stranu me to prave doma bavi a zas me neomezuje blbej pocit z namakanych borcu, ultra stihlych slecinek nebo bab vzperacek, vklidu si dam sprchu ve vlastni koupelne ale ja to neprehanim, vetsinou i kdyz se donutim 2x tydne tak to mam tak 20-30minut max
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 12:56
- Nahlásit
Vero
tak dyž mám na výběr ve výsledku bolest a zablokování X pohoda?
no jo, na bolest sou prášky a blok mám jen výjimečně, to spíš, že nemůžeu až tak ottáčet hlavou a to mi zas tak nevadí, tak předpokládám teda, že budu muset počkat na zhoršení stavu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 12:57
- Nahlásit
cernej caj
2x týdně 30 minut?? to bych nedala ani omylem, já nevím, mě to přijde jako ztráta času, to je lepší se jít projít se psama ne?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 13:00
- Nahlásit
Maya
ono je bolest a bolest. sou druhy bolesti, kde ti prasky nepomuzou, protoze ti fyzicky problem neodstrani a ten proste musis treba jen cvicenim... jako jo, kdyz te boli treba hlava od zablokovanyho krku ze si blbe spala, a za 2 dny se nejak odblokuje sam, je to asi jiny, nez kdyz sou to vpodstate bez cviceni neomezitelny bolesti a omezeni plnohodnotnyho pohybu
takze ono asi i clovek musi zvazit, u ceho mu prasek staci a u ceho na tom chce byt lip - ne omezenej treba neustalyma bolestma a praskama, kdyz mu trochu cviceni zajisti +/- normalni zivot
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 13:01
- Nahlásit
Carnilove dávaj batoh zdarma http://www.svetkrmiv.cz/
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 13:07
- Nahlásit
Maya
no jo, na bolest sou prášky
tak jako ty prášky bych musela žrát denně, to se nespraví samo. takže denně ve zvyšujícím se množství. děkuji nechci...
to spíš, že nemůžeu až tak ottáčet hlavou a to mi zas tak nevadí,
no ty vole
ale tak když ti to neva a radši si počkáš, až bude hůř, tvoje volba žejo
jako ztráta času
já neberu ztrátu času udělat něco pro sebe, abych se cítila líp... a to hlavou otáčet můžu, hráblo by mi, kdybych nemohla a měla to tak nechat. to tak snad od 70 navrch...
caj
takze ono asi i clovek musi zvazit, u ceho mu prasek staci a u ceho na tom chce byt lip - ne omezenej treba neustalyma bolestma a praskama, kdyz mu trochu cviceni zajisti +/- normalni zivot
přesně tak to mám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 13:07
- Nahlásit
Maya
no a me prave prijde, ze 2x30minut tydne je takova troska casu, u ktere si ani nevsimnes, ze by ti mela chybet... a zas ja chodim furt, taky me neba furt jenom chodit...
a clovek tak nejak celkove protahne cely telo, coz si myslim, ze pri kancelarsky praci neni vubec k zahozeni se poradne protahnout
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 13:10
- Nahlásit
Vero
ja taky obcas nemuzu otacet hlavou, kdyz se mi zablokuje ta lopatka a strili mi to az do hlavy ale vetsinou pomuze to rozmasirovat. prave zvazuju t dornovu metodu z duvodu, ze by mozna diky ni ta lopatka mohla sednout tam, kde ma byt aby nebyla furt vysunuta nekde mimo...
já neberu ztrátu času udělat něco pro sebe, abych se cítila líp.
jo tos napsala hezky
ale zase Maya kdyz furt neco seka, sazi, beztak jeste ore brambory a vubec ma tunu starani po baraku, tak to asi spis bere jinak - pac ona si zacvici s rycem, ze jo
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 13:12
- Nahlásit
cernej caj
ale zase Maya kdyz furt neco seka, sazi, beztak jeste ore brambory a vubec ma tunu starani po baraku, tak to asi spis bere jinak - pac ona si zacvici s rycem, ze jo
tak nechybí jí to protažení po kanclpráci žejo
jen to otáčení hlavou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 13:12
- Nahlásit
Maya
ze bych koupila kocce kranule?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 13:24
- Nahlásit
zbrnd
A ty je tedy bereš jako zvířata nebo ne i přesto, že Ti nechutnají?
mně chutnaj.
Jinak Myslela jsem, že se bavíme o zakrslících, kde to šlechtění probíhá jen pro lidskou potěchu. Masná, užitková, plemena rostou prokazatelně lépe, než kříženci (Nemyslím F1 křížence)
ty je tedy bereš jako zvířata
no, já se snažim jim dopřát dostatek pohybu a důstojný podmínky pro život, takže snad jo, snad je beru jako zvířata, snažim se o to.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2013 13:37
- Nahlásit
cernej caj
Vero
ale zase Maya kdyz furt neco seka, sazi, beztak jeste ore brambory
no tedaaa, jen sekám, na vyhrabávání brambor mám synovce
ono je to spíš vo tom, že pokud neumírám, tak jsou to všechno pro mě nějaký malichernosti a vono jako čím je člověk starší, tím víc ho furt někde bolíí a řešit každý píchnutí, to bych nedělala nic jinýho
jako jo samo že hlavně s páteří když už se člověk nemůže bolestí ani hnout, tak pak udělá cokoliv, ale v takovým stavu snads ještě nejsem
jen to otáčení hlavou
tam mělo bejt vobčas no ale fakt mi to nějak zásadně nevadí a obvykle to za pár dní přejde, já teda používám ty nahřívací náplasti, protože to je bez práce a taky to pomůže
cernej caj
ze bych koupila kocce kranule?
no už jsem je měla v košíku, ale musím vzít kocourovi veterinární dietu a kapsičky a psům mlsky a grancle pro morče a tak nějak se mi to už zdálo za moc peněz, tak jsem je zase vyhodila a batoh mít nebudu
|