| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 15:50
- Nahlásit
Maya
neslazený kafe
kafe po průjmu možná taky radši ne-e-e-
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 15:57
- Nahlásit
Vero
tak pravda kafe asi není pro každýho, mě vždycky tak nějak celkově pomůže, ale na mě kafe působí dobře vždycky, je jindy ho musím mít oslazený
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 15:58
- Nahlásit
Maya
to se mi přesně stalo před odjezdem na tábor, ještě se mi tam rozjel hezkej zánět dásně. Když jsem v lékárně nakoupila něco proti zánětu a přibalila ibáč, tak zubu došlo, že mě nezlomí, vzdal to a přestal prudit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 16:05
- Nahlásit
birma
zánět dásně? to jsem nikdy neměla a ani doufám mít nebudu akorát ten ibáč budu muset asi taky zakoupit, už to začínám trochu cejtit, akorát se mi plete jestli ten zub a nebo ten sedřenej jazyk, doufám, že se mi to brzo obrousí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 16:10 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
celkem zajímavý http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-sty l/nase-zdravi/37448-8-otazek-o-lecich-na-ktere-bys te-meli-znat-odpoved
já je překecala v lékárně minulej tejden, aby mi prodali prášky na recept bez receptu, bo klasika doktorka dovolenou bez zástupu a dost sem se vytočila, že krabka, za kterou na recept doplácím skoro stovku, stojí bez receptu stopade, kdyby to šlo, radši bych si to vždycky koupila bez než strávit mládí v čekárně u dochtora, ale prej to nejde, tož mě celkem s tímhle štvou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 16:13
- Nahlásit
Janiii
aha takhle... no tak pak jak rikas, vetsinou sipkama z vetvi, nebo namalovany v trave, to s tema 10ti krokama byvalo oznaceny ve ctverecku s sipkou abys mela +/- smer treba, pokud by to byl horsi teren...
udelej jim treba na z poslednich stanovist kimovku, kterou pak musi na konci trati zapsat, nebo nejaky odhady vzdalenosti a vejsky, treba jak vysokej je stozar napeti... blby je, ze asi nemuzes mit hry jako hazet siskama na strom, pokud s nima nepude nekdo, kdo je bude kontrolovat, ale maximalne si zkontrolovat ukoly v cili, ze?
Vero
tak ani s kolou sem to neprehanela, muz mi koupil litrovku, vcera sem ji dala asi ctvrtinu... no mozna bych mohla jeste nejakou ryzi pohledat, i kdyz ve vecerce by mozna meli. jinak piju matovej caj, to je prej taky dobry.
Mayawasa supr na vandry, do krabicky od caje pickwicku se jich vleze presne 8, tak je to misto chleba dobry... tak mi tu neco zbylo po vikendu.
ses teda dobrej blazen... me kdyz se naposled odlomil kousek zubu tak sem to mela cely od zanetu umrtveny uz a zanet uz znicil co mohl do hloubky tak se snazil "dostat" ven... fakt supr snad to teda mas jen fakt z jidla nebo tak
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 16:19
- Nahlásit
Maya
jak se ti podarilo vydyndat recept bez predpisu? to ses fakt husta. Me treba sejri, ze kvuli HA musim furt jak dementos k dr, ona mi stejne jen da recept a nic... jako chapu, ze aby si to kupoval kazdej je blbost, ale mohli by mit nejakej univerzalni seznam, jako ze treba pacient XY bere tyto leky a pak by ti je v lekarne po kontrole toho seznamu mohli vydat i bez receptu...
Vero
kafe po průjmu možná taky radši ne-e-e-
u me ne, me obcas prozene i tak
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 16:39
- Nahlásit
cernej caj
no my asi půjdem s nima, pro jistotu, takže dohlížet můžem ... ještě nevím přesně.
a jinak prášky x zuby - já mam ozkoušenej Valetol, bez předpisu, a na zuby parádní!!! mně třeba ibalgin na zuby prostě nezabírá, Valetol spolehlivě. stačí i půlka. Ale třeba kolegyně v práci po něm byla jak zfetovaná
Me treba sejri, ze kvuli HA musim furt jak dementos k dr, ona mi stejne jen da recept a nic...
hmm, tak to je doktorkou ale já když jsem brala HA, tak jsem jednou za tři měsíce jen ťukla na dveře pro recept, bez čekání, a za další tři měsíce byl recept podmíněn prohlídkou nikoliv ve stylu "dobrý den, 30Kč a ven ..."
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 16:41
- Nahlásit
jo a kafe bych po průjmech a zvracení teda nepila, už jen z důvodu, že odvodňuje, což je silně nežádoucí.
Jinak třeba kolegyně si nemůže vynachválit při zvracení slaný tyčinky. a na průjem jako u psů - suchá rýže, nastrouhat mrkev ...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 16:44
- Nahlásit
proč mě takhle mučíš? hrozná produkce
Mje to přyšlo podobný jak rááám štajn!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 17:09
- Nahlásit
Janiii
no a ja i na recept se musim jak dementos objednat, pak hodinu cekam v cekarne pac proste se to prodluzuje a tak a pak vypadnu... navic sem si ji tenkrat zmenila z moji puvodni na tuhle, protoze puvodni se prestehovala na druhou stranu brna a ted tahle je taky na uplne druhe strane brna, tak mozna na case zmenit zas na nejakou v rozumne dojezdnosti...
suchá rýže, nastrouhat mrkev pro tu rejzi mozna zajdu. jestli bude mrkev, to nevim... a co mrazena zelenina rozmrazena?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 17:16
- Nahlásit
a nasla sem rejzi, minimalni trvanlivost 04/2012 no tu bud vyhodim, nebo necham psum... hm... zbylo mi 40kc. doufam, ze ve vecerce neco za tuhle cenu splasim
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 17:48
- Nahlásit
cernej caj
zbylo mi 40kc
máš to těžký, těžký
birma
dotaz nepsí - ty máš kočky byťačky, žejo? uvažuju, že smyslupný je nějak celoživotně očkovat? není to jen zbytečná zátěž na tělo? nebo by mohly něco chytit i ze vzduchu či co?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 18:07
- Nahlásit
Vero
normalka sehnala sem ve vecerce i vcerejsi rohliky, i rejzu (aro) a jeste mi zbylo
ja osobne bych kocky bytacky ani neockovala, v pripade mit doma jen kocky bytacky. Otazka ale co s konktaktem se psem?
Na druhou stranu, my nechali i zigula ockovat jen kote a pak uz ockovanej nebyl
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 18:09
- Nahlásit
Vero
uvažuju, že smyslupný je nějak celoživotně očkovat?
neočkuju, akorát tak jednou za půl roku společně se psem odčervim, kdyby náhodou něco dotáhnul, tak aby si to pak nepředávali mezi sebou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 18:27
- Nahlásit
mrkvovo hrachovo kukuricno brokolicova zeleninova smes asi neni vhodna, co? oni samotnou mrkev vubec nemeli (ono zas co se divim, ten obchod ma tak 2x3 metry proste vecerka. Uz vcerejsima rohlikama dost prekvapili tak uz asi stacilo.
obavam se taky, ze ty dva suchy rohliky vyvolali opet nechtene reakce v pupiku. Mam ja to fakt pech, ze se ani nenajim
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 18:28
- Nahlásit
cernej caj
normalka sehnala sem ve vecerce i vcerejsi rohliky, i rejzu (aro) a jeste mi zbylo
bééézva
birma
neočkuju, akorát tak jednou za půl roku společně se psem odčervim, kdyby náhodou něco dotáhnul, tak aby si to pak nepředávali mezi sebou
odčervení, to je jasný,
máš to neočkování podložený nějak, nebo prostě tvoje úvaha? naše vetka se k tomu vyjádřila tak nějak polovičatě,ani tak, ani tak...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 18:33
- Nahlásit
Vero
máš to neočkování podložený nějak, nebo prostě tvoje úvaha?
povinný očkování u zvířat, který nechodí ven snad vůbec není a i kdyby, tak u koček je to snad jenom vzteklina a ta se vzduchem nepřenáší. Je to moje úvaha, ale moji veti o tom ví a nikdy se na to nijak blbě netvářili..
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 18:36
- Nahlásit
birma
já vím, že to není povinný. ale jen sama nechci něco zanedbat... na druhou stranu mi to připadá zbytečný fakt, stres, zátěž.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 18:37
- Nahlásit
cernej caj
jestli máš reakci na rohlíky, tak brokolicovou směs radši vynech, dej si suchou rejži po trošičkách
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 18:41
- Nahlásit
Vero
ale jen sama nechci něco zanedbat...
pokud nepřijde do styku s venkovníma kočkama, tak nemáš moc co
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 18:46
- Nahlásit
Vero
ja bych se priklonila k tomu, co pise birma. Hodne lidi co ma jen domaci kocky tak neockuje.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 19:19
- Nahlásit
Vero
jestli máš reakci na rohlíky, tak brokolicovou směs radši vynech,
Uz mi sibe, sem dumala, jakou ma eiskafe reakci na holinky a co s tim ma spolecnyho brokolica.
cernej caj
mrkvovo hrachovo kukuricno brokolicova zeleninova smes asi neni vhodna, co?
Jen si deeej, budes jak nitenka potom.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 19:40
- Nahlásit
no ani ta ryze me moc dobre neudelala to bde v praci zitra veselo. ale ryzu beru sebou
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 20:35
- Nahlásit
cernej caj
o bde v praci zitra veselo
odvážná osmá statečná, tak se tam zejtra drž.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 20:44
- Nahlásit
Vero
ja uz doma byt nemuzu, i dneska uz na hrane... mam pouze dve moznosti a to prace nebo neschopenka a na tu uz nastesti zas stav nemam...
uz mam krabicku rejze s sebou zitra, tak diky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 22:30
- Nahlásit
Vero
že smyslupný je nějak celoživotně očkovat
no spousta lidí to nedělá, ale smysluplný to je, protože jsou nemoci, co přineseš zvenku na botách nebo šatech, proto taky třeba u psů k malým štěňatům obvykle nesmí návštěvy a chovatelé se k nim převlíkaj
cernej caj
jak se ti podarilo vydyndat recept bez predpisu? to
to bylo ze zoufalství, protože jsem měla posledních pár a já bez nich fakt bejt nemůžu dýl jak den, mě sere, že ono jako existujou roční recepty, kdy ti tam lékárna jen odškrtává vyzvednutý léky, jenže doktoři je nechtěj dávat, protože pak překročej lékovej limit od pojišťovny
takže já x let hezky každý 3 měsíce na 2-3 hoďky do čekárny, kde mi pak doktorka akorát změří tlak a dá recept, od loňska už alespoň udělali, že stačí ob a jednou si můžu o recept jen zavolat a pak si ho vyzvednout na vrátnici, takže už to absolvuju jen každýho půl roku, ale i tak to je vopruz jak prase
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 06:41
- Nahlásit
maya
Jo tak to verim. A taky chapu, proc na endo chodim jednou za rok ale prasky mi da tak na 4mesice teda podle toho co pises.
Solidne mi skrunda v pupku. Rozhodne ne hlady. Snad dojedu az do brna bez vystupovani
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 07:31
- Nahlásit
Morgen středeční,
jsem sesmolila příspěvek a von tu njení
Tak znova.
U nás dnes pošmourno, ale už by to chtělo zapršet,
aby rostly ty prašifky.
Koukám, že se tu řešily batínky. Já s kotníkovýma taky nemám dobrou zkušenost, raději nosím nízké.
A sandály mám od ASOLO, s těmi jsem spokojená, ikdyž je
na prochajdy s čoklísem moc nenosím, páč občas kopřivy, bahno atd.
A s receptama na antiko mě taky sejřej, páč musím jezdit
k doktoru do 10km vzdálené vesnice...jelikož houno jezdím tam i zpět, je to docela na dlouho
cernej caj
mrkla jsem na fotečkí, moc hezký.
A ta vižle mladá na fotce jsi ty?
Tak nevím nevím děfče, jak ti budu stíhat na vejletě.
Už bych mohla být (věkem) i bábrle
Doufám že ti je už líp.
A kniha s mini mapkama-mě potěšila, je tam vše hezky vysvětlený, popsaná i cesta přívozem na Bastei.
Fakt líbí
PetraK
takže Ešus nesbírá ze země.
Já Bukíse naučila na "hledej kokína" v trávě, takže
to máme taky jinak.
Ale on zasejc není popelnice, toť výhoda.
Jeho matinka s oblibou pojídá kobylince
A včera jsem se začetla do té knihy jak jsem objednala
(Miguel Ruiz Láska, Vztahy, Přátelství)
Je hodně zajímavá, dokonce tam připodobuje vztah se psem
a vztah mezi dvěma lidmi.
Nejdůležitější je nikoho nepředělávat k obrazu svému....ale
to už víme dávno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 07:38
- Nahlásit
denyk
Jo to budu asik ja ale ja muzu chodit i pomalejc i tak, fajka chodi 2x rychlejc a taky se zdrzuju focenim, tak v klidu a dik za pochvalu
|