| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:14
- Nahlásit
Vero
vpodstate nemam, jen na wami ze to tu psala vcera tu pres forum...
co mam ja kotnikace, tak je mam "volnejsi" tzn ten kotnik uplne nefixujou ale zas kdyz vletim do necekany diry, tak mi nedovoli ho nejak podivne zkroutit a zvrknout ho... ale zase se rika, ze kotnikac ti podrzi kotnik pri vetsi zatezi proti unave a proti tomu stoji nazor, ze kdyz nebudes kotnikace pouzivat, ten kotnik bude lip stavenej zas takovy situace zvladat. Ja teda vozim vetsinou kotnikace jen na treky/vandry, jinak i bezny vylety vse odchodim v nizkejch a nemam pocit, ze bych tu kotnikovou nejak extra potrebovala, ale zas je fakt, ze kdyz denne ujdes nejakych 45km tak ta unava muze delat svoje a pri nejaky nepozornosti zas mas trochu duveru v tu botu... nevim, nevim
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:15
- Nahlásit
Vero
Petra to řeší tak, že nikdy nikde nic ze země nesmí. A já to mám tak, že za určitých okolností a po mém povolení pes smí - takže má jasně daná pravidla a podle mě ho to tolik nesvádí k nepravostem. Ale výzkum na to nemám
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:17
- Nahlásit
Vero
v čem máte ten rozpor ohledně jedení binců?
já jsem striktní v tom, že nevracím, birma vrací. Já jsem v tutom magor až takovej, že když stopuju, tak ne na pamlsky, protože jsem ráda, že Ešus má zažitý, že ze země se nebere, to jsem fakt učila moc, moc, moc. Takže si to nechci jakkoliv pokazit, takže ani při klikrování, natož třeba při hrách venku pamlsky zkrátka neodhazuju, trvám si na tom,že se žere jen z misky a nebo z ruky. Nic jinýho.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:18
- Nahlásit
birma
le výzkum na to nemám
já taky ne a je možný, že třeba díky Prasnici obecný to přehodnotím, může být, že jinak se učí pes od štěněte, jinak od útulku, ale jsem s ní zatím v počátcích. Moje chyba včera, měla jsem to ukončit hned z první. Jsem blbá, hlavně že to vím.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:25
- Nahlásit
cernej caj
tak ta unava muze delat svoje a pri nejaky nepozornosti zas mas trochu duveru v tu botu.
únava dělá svoje, ale já nemám v botu důvěru a právě mně naopak přijde, že je lepší spolíhat jen na kotník a být vyloženě ve střehu, než si dovolit ochabnout. neumím si navíc představit, jak mi pomůže bota, kde ten kotník nemám pevně staženej, ale jen tak trochu?
ale výzkum na to nemám.....
náš brašule taky přešel na nízký boty s tím, že mu přijdou ty výhody vysokejch vymyšlený a neodpovídají realitě.
každopádně můžeš zkusit nějakej vandr v nízkejch a uvidíš sama, v čem se ti bé líp chodit, ono je to individuální určitě.
já třeba v létě ve vědrech lezu klidně po horách v turistických sandálech, (kde jiní maj pohory) a připadají mi úplně nejpohodlnější a hlavně nejbezpečnější, pružná reagující noha. Jedině se nehodí do terénů se sutí (a do listnatých lesů )
birma
Petra to řeší tak, že nikdy nikde nic ze země nesmí. A já to mám tak, že za určitých okolností a po mém povolení pes smí - takže má jasně daná pravidla a podle mě ho to tolik nesvádí k nepravostem. Ale výzkum na to nemám
hmm, zajímavý já bych se štěndem jela tu petřinu verzi,... u dospělýho psa nevěřím v žádnou....
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:29
- Nahlásit
PetraK
ůže být, že jinak se učí pes od štěněte, jinak od útulku,
to mně napadlo úplně z první, jak mi to birmice napsala
no, já v tomhle radši nemluvím. v jeseníkách mi sežral buldozér hned dvě hovna
chtělo by to zamakat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:31
- Nahlásit
Vero
cernej caj
teda vy na ty boty dete přímo vědecky, já mám radši kotníkový, protože je mi v nich větší teplo na nohy, já musím mít nohy v teple
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:32
- Nahlásit
Vero
PetraK
já bych se štěndem jela tu petřinu verzi,... u dospělýho psa nevěřím v žádnou....
vono stejně záleží i na okolnostech
mě pes nesežral nikdy nic sám od sebe, takže metody odnaučování neznám, no a pak stačila jedna kastrace a musím říct, je to marný..
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:33 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Maya
já mám radši kotníkový, protože je mi v nich větší teplo na nohy, já musím mít nohy v tepl
taky argument, ale to se dá řešit podkolenkou nebo návlekem, který sundám, až je léto a nemusím mít dvoje různý boty
edit- a takový zateplený kalhoty jsou dokonalá věc na teplo po celé délce.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:36
- Nahlásit
birma
nojo, mas pravdu, rikalas to rano. Ale myslim, ze pokud te nechytlo nekolikahodinovy pripoutani k wc, tak bud rada, ze ti bylo jen blbe a ze to nebylo tak hrozny. Jinak nekde v kempu, to by byl des teda
Vero
tak hlavne asi zalezi na konkretni bote, ja kdyz je v kazovce kupovala, tak mi to nedoslo, ze bych idealne mohla mit jeste jeden hacek nahore. Na goracich mam dva hacky a tam ho mam fakt pevnejsi. Ale zas si prave myslim, ze kdyz na to netrpim a su v pohode i s tou povolenou botou, ze nizka by mohla byt OK tez...
sem sla i mida v nizkejch a v pohode, ale spis to prave vybiram dle terenu. I vandr du obcas v nizkejch. proto si prave myslim, ze ty vysoky zas tak moc nepotrebuju.
je fakt, ze v sandalech bych takhle asi nejezdila, pac v tom terenu bych kazdych 5metru vyndavala sutry a obirala ponozku o vetve a tak... takze sandale vozim spis pro jistotu jako nouzovku nekdy a nebo je nosim na jednodenni vylety z brna.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:38
- Nahlásit
Vero
jo, takovy zatepleny kalhoty vazne realne uvazuju, ze si koupim nejaky softshelovy... pac v zime je me neustale kosa desna na stehna hlavne...
Maya
protože je mi v nich větší teplo na nohy taky argument
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:40
- Nahlásit
cernej caj
v sandalech bych takhle asi nejezdila, pac v tom terenu bych kazdych 5metru vyndavala sutry a obirala ponozku o vetve a tak.
ono to nejde moc do lesnatýho terénu, to se sype bordel furt. ale třeba slovinský alpy, terény v chorvatsku, tatry, to jsou lokality, kde jsem tak byla spokojená.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:44
- Nahlásit
Vero
sežral buldozér hned dvě hovna
jo zamakat - zabijem je hajzly pažravý!
u dospělýho psa nevěřím v žádnou....
no jsem zvědavá, co přinese čas a Prasimíra .Otázka je, jak budu mít čas to trénovat, čas a příležitosti.Když je jeden pes, jde to snadněji.
a někdy mě taky přepadne taková myšlenka na mě velmi, velmi kacířská, jestli se na to tak trochu vzhledem k jejímu věku nepovznýst???? pak si dám přes držku
Maya
no a pak stačila jedna kastrace a musím říct, je to marný..
můžeš bejt jako zticha?? fuj, neřikej mi takovýdle věci,
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:47
- Nahlásit
Vero
je fakt, ze v chorvatsku co jsem byla v tom geoparku, tak jsem mela sandaly a tim, ze tam jsou i cesticky bud takovy udusana hlina nebo spis vetsi sutry, tak uplne supr v sandalech.
uz sem fotky probrala a zmensila. du si dat obidek a precist neco do prace, at delam neco uzitecnyho a pak je hodim na net
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:49
- Nahlásit
Vero
u dospělýho psa nevěřím v žádnou....
si právě říkám, že se naučí, že se mu to vyplatí - něco najde, dostane dobrotu ode mě a ještě má šanci, že dostane i to, co našel a nemusí hledat způsoby, jak mě vochcat. Fakt je, že Adam je dost nežravec, takže ten problém je naštěstí minimální. I když teď pracujem na drajvu na žrádlo, tak jsem docela zvědavá, jakej to bude mít dopad na bufetění
cernej caj
realne uvazuju, ze si koupim nejaky softshelovy... pac v zime je me neustale kosa desna na stehna hlavne...
já si koupila jak byla ta kosa na jaře na venčení lyžařský oteplováky a super.
Vero
ono to nejde moc do lesnatýho terénu, to se sype bordel furt.
taky záleží jaký sandály, včera jsem šla 19 km v sandálech převážně v lese a pohoda (důvod jednoduchý, dala jsem trekovky na noc pod auto, aby mi nenamokly a jednu botu jsem málo zasunula a ráno v ní byl rybník)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:52
- Nahlásit
Vero
ale to se dá řešit podkolenkou nebo návlekem
tak to už jsou zase moc velký obštrukce pro mě, já nechodím nějaký maratony jako vy, když se rozhodnu, že du se psema na procházku, tak chci skočit do bot a bundy a vyrazit a ne vypravovat se 3 dny jak na severní pol
PetraK
můžeš bejt jako zticha?? fuj, neřikej mi takovýdle věci
no já jen aby sis uvědomila, že ona možná chudiinka Blanimíra je kastrovaná a vůbec za to bufetění nemůže
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:52
- Nahlásit
PetraK
jestli se na to tak trochu vzhledem k jejímu věku nepovznýst????
mno, pokud bys ji měla moc buzerovat, tak to zas tak kacířský není.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:58
- Nahlásit
birma
ale ty mas takovy ty spis deravy botasky nez primo 2 pasky a smitec jako sandaly, tam tam je to asi vic v pohode - a hlavne si neukopnes snadno palec
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:58
- Nahlásit
Maya
že ona možná chudiinka Blanimíra je kastrovaná a vůbec za to bufetění nemůže
copak Prasimíra, tam si říkám, něco má nahraný na harddisku, může se to blbě přehrávat, ale kdyby jednou došlo na Ešusa, tak mě to rozloží na prvočinitele.
Vero
mno, pokud bys ji měla moc buzerovat, tak to zas tak kacířský není.
děkuju.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:02
- Nahlásit
birma
ky záleží jaký sandály, včera jsem šla 19 km v sandálech převážně v lese a pohoda
spíš záleží, jakej les, ne? v některým mi to taky neva
tydlety jsou moje teď moc oblíbený
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:09
- Nahlásit
Vero
no když srovnám ty tvoje s mejma, tak podle mě fakt záleží na sandálech
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:12
- Nahlásit
Vero
taky mam tevy a su s nima spokojena velmi. Ale ten starej model nejakej jeste, pac ty novy maj nejakej ten antishock pad na pate a od nej mam furt desne otlacenou tu patu tak sem je strelila.
ty co ma birma by se mi libily moc, ale problem s sirkou... zasadne...
uz to hrnu na web
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:12
- Nahlásit
birma
aha, tak ty tvoje já už ale neřadím do sandálů ani
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:27
- Nahlásit
fotecky kdo chcete
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:29
- Nahlásit
cernej caj
antishock pad na pate a od nej mam furt desne otlacenou tu patu
mně docela vyhovuje právě i ten a-p
birma
jaká to je značka? po něčem této kategorie šilhám taky výhledově
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:33
- Nahlásit
ženský skliďte si to nebo aspoň noste ponožky do toho, dyk je to hrůza brr, musím pryč
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:43
- Nahlásit
Vero
fakt? ty stary tevy neco na ten zpusob maj taky a tam je to supr, ale ty novy to maj jako takovej zvlast vystouplej tvrdoplastovej kus, kterej mam dycky po vic jak hodine v tom vytlacenej v pate a uz me to fakt boli, tak sem si sehnala jeste ten starej model na netu.
zbrnd
a tak naboso bych vlezla snad jen do lodicek a ty nenosim
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:44
- Nahlásit
Vero
má to díry, tak je to sandál značka je Lafuma
cernej caj
ty co ma birma by se mi libily moc, ale problem s sirkou... zasadne...
a zkoušelas je? mně je ouzký úplně všechno, ale tyhle sandály fakt ne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:46
- Nahlásit
birma
zkousela sem od jinejch znacek takovyhle tipy... letos su financne na boty vycerpana, jeste mam hruzu z toho, ze budu muset resit novy na ty vandry
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:47
- Nahlásit
cernej caj
kráááásný fotky. Chci zpátky!
|