| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2012 23:04
- Nahlásit
kachna
To jsem si samo precetla pred zadavanim sveho dotazu sem. Takze to mozny je, jen ji to nevyslo. Budu rada, kdyz ji to nevyjde i do budoucna, ikdyz me cimcarara stvou, tak jim fandim, je jich hodne malo.
Hyena
.jsou to takový veselí ptáci..ale je fakt, že jich nesmí být moc..
Tu jich je docela hodne, no.
Dobre noci, este se jednou vyspime a je paatecek!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 08:49
- Nahlásit
Rumštááájn
Fifi
a jeden zajímavej článek o tom, proč mizí brabci: Možná i kvůli bezolovnatému benzínu
http://www.birdlife.cz/index.php?ID=161
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 09:01
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
Sem debíl. Dnes jsem dostala závažný úkol - koupit Brtnikoj botky. Na poslední chvílu jsem se rozhodla změnit si vohoz a autfít a karta zvostala v původním ošacení , takže mu botky co? nekoupim. bude z něj malej Bobeš, bude chodit bosky
Hárá Ešusí kámoška picbůmka Natályje Órejro vod nás z baráku. Tim pádem vim už, proč je zas jak pitomej, neustále se dožaduje toho jít ven - fčera už mě fakt sejřil s tím teda až sem zařvala hromovým hlasem a vyrobila ze psa placku,páč aby chodil sem a tam jako magor, vod balgóna ku dveřím, ku balgónu,,, ku dveřim,,,, už mí málem co? jééé...lo. Škoda jaksi taky, že mi to řekla máma od paničky, která fenku hlídá, až když byl Ešátor z hrátek s Natályjí dost rozjetej. Dnes na něj hned zrána padla pravděpodobně hárací depka, neb seděl v bydliku svém, zády do prostoru, tupě zíral do rohu a vzdychal
Hyena
Já mám straky celkem ráda..jsou to takový veselí ptáci..ale je fakt, že jich nesmí být moc
já taky, měla jsem radost, když se znedání začaly vracet a semo-tamo se nějaká objevila. Tetkon je ovšem pravda, že jich je docela dost, jsem si tuhle říkala, A zvláštní jef - byly dřívějc u nás v Prahé, než u nás na Apaluše. Byl to rozdíl let, než se u nás na chalupě objevily. Tetkon už je jich tam taky stádo. Čekala bych, ale že to bude spíš obráceně.
Fifi
je jich hodne malo.
uš to nejni pravda s tím jejich vymíráním, otočilo se to. A třeba u nás - páč jsme jim tam aji butky připravili (Brtnik teda, abych si nebrala cizí zásluhy), tak u nás jich bylo pořád habakůk. Stejně jako u ségry. Lítaji v křoviskách jako pominutý. U nás máme jednu z budek - holky co u nás byly vědí - je na sloupu hned na rohu chalupy, celkem frekventované místo. A tam každorodně natuty dvakrát vyvedou mladý. Jednou sem byla dokonce nechtíc šmírák, páč rodičofstvo si mezi krmením našlo čas i na intimní chvílku na plotě a tak jsem viděla založení další snůšky hned od prvopočátku
a hele co jsme měli tu čest mít jednou k hnízdění - silně ohroženýho krutihláfka
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 09:36
- Nahlásit
Ramštááájn,
zdravím šecky ptákoznalce probíhám nestíhám... takže mizíííím
jen tutan něco pro Fifi
http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/12885 96/nalezeny-pes-pozna-jej-nekdo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 09:36
- Nahlásit
PetraK
uš to nejni pravda s tím jejich vymíráním, otočilo se to
tak to je super
U nás máme jednu z budek
tý jo, to je geniální nápad na vánoční dárek pro mamču. Michal bude muset dělat krmítka a budky jak vzteklej
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 09:44
- Nahlásit
kachna_
ak to je super
no říkal mi to tudle nějakej ptákoznalec - myslím už loni.
to je geniální nápad na vánoční dárek pro mamč
supr nápad. Oni tihle u nás jsou hodně opatrní, vždycky se schovávají a když nás vidí, předstírají, že tam vůbec nejsou a nebo že v tý budce nikdo není. když se člověk nehejbe, tak to občas dají. Nevím proč si vybrali zrovna tuhle - relativně špatně umístěnou. Možná proto, že na druhou stranu, pokud tam jsme, mají relativně bezpečno, páč si tam dravec netroufne (napadlo mě to na základě článku o veverkách od Katky na Zvířetníku, kdy si Pinky vybrala pro jedno z hnízd relativně blbě umístěné místo - na stromě, pod kterým lehávali dva retrívři- loviči. Jenže pak jí to docvaklo, tím, že tam právě byli hodně často ti psi, tak nehrozilo nebezpečí útoku od predátorů (kuna, kočka). Pinky si s nimi poradila a když mlaďoši začali být pohyblivý, prostě je přenesla do jiného hnízda. Celkem slušnej kalkul, co? na tak malý zvířátko. Mimochodem- knížka o PInky je taky moc suprovej dárek. Mámě jsem to koupila,byla z ní úplně vyrvaná. Hodně fotodokumentace a v podstatě je zaznamenáno - skvělou formou a dost do detailů - několikero mnoho let veverčího života. Pinky je divoká veverka, takže to má slušnou vypovídací hodnotu.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 10:12
- Nahlásit
PetraK
Celkem slušnej kalkul, co?
v případě Máji bych řekla, že by to byla osudová chyba . Ale je teda pravda, že útok od kočky zde také nehrozí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 10:19
- Nahlásit
kachna_
v případě Máji bych řekla, že by to byla osudová chyb
no to ne, páč pes se nemá přece šanci na ní dostat - ona to bere vzduchem.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 10:26
- Nahlásit
PetraK
ona to bere vzduchem.
no já už viděla i veverku na zemi a Nána bych řekla, že tenkrát taky zrovna nepobíhala ve větvích
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 10:33
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Dneska odpočívám.... mám nožku na hoře a relaxuju. Teda jen do chvíle, než půjdu dělat nějaký obídek ( zatím nevím jaký)
Tak a půjdu vás dočíst ... škrábalky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 10:57
- Nahlásit
kachna_
no já už viděla i veverku na zemi a Nána bych řekla, že tenkrát taky zrovna nepobíhala ve větvíc
no bať. jenže to jsou veverky parkové, které jaksi ..... veverka divoká si dává zatr. pozor jestli na zem jít a nebo ne a kdy.
brut
( zatím nevím jaký)
čůs doporučuji Koláčeho zeleninovou pánef
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:07
- Nahlásit
PetraK
doporučuji Koláčeho zeleninovou pánef
nebo Fifininu zeleninovou pánef bez zeleniny
veverky parkové, které jaksi
by z logiky věci měly vědět, co je Nanynka z nánu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:13
- Nahlásit
kachna_
doporučuji Koláčeho zeleninovou pánef
nebo Fifininu zeleninovou pánef bez zeleniny
a má vařeno myslim, že rači pude namazat chleba máslem
by z logiky věci měly vědět,
kdepak, ony si zvyknou, že se jim obvykle nic nestane a pak to takhle dopadne. Podívej se na kosáky - ti venkovní - k těm se nedostaneš a tady v Prahé? jdu sídlákem, obcházím i se psem louži v který se koupe kosák a? myslíš že se zvedne? ani prt, vesele se cachtá dál. Stejně tak pražský zající - však nám seděl několikrát na podestě, když jsem šla s Ešátorem večer ven. Myslíš, že zděšeně prchá? ne, prostě odhopiká. Zatímco ten v poli to plnou rychlostí pere pryč.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:14
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
PetraK
vlk
přečetla jsem debatu o pohřbu.... já je nemusím a dělá se mi na nich zle. Jsou některé, které jsou více méně povinné ( třeba švagrová, kdy jsem tam šla kvůli synovcům a švagrovi, abych je podpořila a pomohla jim), pak jsou ty, co jsou povinně nepoviné ( to byl tenhle, prootže tohle byl člověk, který mně částečně formoval a vychovával, ale všichni pochopili, že ze zlomeným malíčkem bych tam asi "umřela" bolestí a byli rádi za mojí omluvu), no a apak jsou ty, kam mně nedostanou ani párem volů, protože nemám potřebu se loučit ....
Vzhledem k množství klasických pohřbů, od dědy, přes babi, mamku, taťku.... brrrrr, mám z nich akorát husí kůži a bolehlav. Doma jsme se na ničem nedomlouvali, ale při představě, že mně budou lidi volat ještě rok po smrti někoho blízkýho a vyptávat se nebo kondolovat, je mi zle... chápu proč Hipík pohřeb uspořádala. Udělala bych to taky z naprosto stejného důvodu....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:33
- Nahlásit
PetraK
kachna_
Koláčeho zeleninovou pánef nebo Fifi pánef mít nebudeme... bych to viděla na nějaký pokus se zelím a bramborem... tak uvidíme. Zatím nespěchám a relaxuju s nožičkou. Největší otok zmizel díky skvělé mastičce a dokonce se vstřebala i modřina z víc jak 50%... holt tahle mast je vynikající
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:45
- Nahlásit
brut
přečetla jsem debatu o pohřbu....
pro mě jsou pohřby nejpřijatelnější forma rozloučení se zemřelým. Bez proslovů teda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:57
- Nahlásit
brut
Největší otok zmizel díky skvělé mastičce a dokonce se vstřebala i
no ták,
holt tahle mast je vynikajíc
a jaká to je|?
brut
kachna_
jak to máme každej s těma odchodama nejbližších jiný, což?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:34
- Nahlásit
brut
brůůtí- hele nemáš zkušenosti s pečením z celozrnné mouky?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:37
- Nahlásit
kachna_
pro mě jsou pohřby nejpřijatelnější forma rozloučení se zemřelým
pro mně jsou děsu plný, šílený a depresivní.... vyvolávají ve mně šílené pocity
PetraK
no ták,
a jaká to je|?
Lioton 100 000 gel ..... pomáhá mi na žíly a na vstřebávání modřin a otoků. Fakt super
jak to máme každej s těma odchodama nejbližších jiný, což?
proto jsme každá jiná a v celkovém součtu jsme stejné
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:38
- Nahlásit
PetraK
brůůtí- hele nemáš zkušenosti s pečením z celozrnné mouky?
co chceš péct? Nějaké zkušenosti mám
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 13:04
- Nahlásit
brut
celkovém součtu jsme stejné
ja, ja, jedna za vosumnáct, druhá bez dvou za dvacet.
Lioton 100 000 gel
díky
co chceš péct? Nějaké zkušenosti mám
no co chci péct ešče právě nevím , něco sladkýho, umíš píct jen čistě z celozrnky? Nedrobí se to? povídej.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 13:42
- Nahlásit
rumštááájn
Tak jsem na poledne chvilku v klidu, ale vyšťavená jak borůvka..to už není fajkytýda- už jsem nejspíš omylems padla do odšťavňovače
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 13:52
- Nahlásit
Hyena
omylems padla do odšťavňovače
a vypadla do odšťavovací nádoby
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 22:32
- Nahlásit
Tady cíply fšecky úchylný víly asi.
No tak se nemám ani komu pochlubit.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 22:36
- Nahlásit
PetraK
můžeš !
já neésu dobrá tak nésu cíplá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 23:21
- Nahlásit
PetraK
Nechciply, jen se jich chyta zase fajfkityda a hlavne sou strasne nasrany.
Tak se pochlub.
Ja se nemam s cim chlubit, snad jen posekanym travnickem na dva mm, brablencum sem rikala sorry, ale musi to byt, kdyz sem jim rozjezdila pribytek. Byli taky docela nasrany.
Fajka
já neésu dobrá tak nésu cíplá
Ona o dobrych vilach nepsala nic. Jen o uchylnych.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 23:37
- Nahlásit
Fifi
Ona o dobrych vilach nepsala nic. Jen o uchylnych
nejni možný
Taky sem sekošákovala dvoreček a stříhala stromečky.
Našla sem už prázdný hnízdečko ptačí a musela se smát jak se maj ty holátka u nás dobře.. bo hnízdo bylo pečlivě vystlaný Fejčinýma a Dokýšákovýma chlupama se tam museli mít jako ve vatě
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 23:46
- Nahlásit
Fajka
pečlivě vystlaný Fejčinýma a Dokýšákovýma chlupama
čim taky jinym, že?
Nám letos nepřilítly do garáže flašťovky . Jsem se na ně těšila
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 23:52
- Nahlásit
Fajka
bo hnízdo bylo pečlivě vystlaný Fejčinýma a Dokýšákovýma chlupama se tam museli mít jako ve vatě
Aano, taky tu dycky pipiny sbiraj chlupiska po upravach srsti, na tech perdelich se jim teda asi jako ve vate nedari.
kachna_
Nám letos nepřilítly do garáže flašťovky . Jsem se na ně těšila
Ale to je divny, cim to? Ze by je pri preletu neco bacilo, vylovilo? Stofky jsou vdecni vracecove, to by me taky hodne mrzelo - ale treba se objevi zase pristi rok.
Ja se dneska zase kochala, jak nalitavali hromadne na tu zdejsi postolku, to byl rachot.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2012 08:41
- Nahlásit
Rumštááájnnn¨
pořád se cítím jak ta hmota, co jí čék vyndavá po odšťavnění ze sítka...navrch jsem s nadějí vstoupila do tématu o Bakovi a zvedl se mi kurf.....
Halt se některá rána úpa nedaří
|