Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
mishi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 11:58
- Nahlásit

PetraK
Asi budu muset dlouho studovat, my jsme skončili u základních povelů. Obavám se, že až po něm budu chtít něco jinýho, bude si říkat, že mi přeskočilo...

Janiii
Mooooc hezký fotky! A to modrý triko A je to je dooooobrý!

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 11:59
- Nahlásit

mohly bychom se srazit třeba na Florenci, bych tam zajela, že seš to Ty
to by bylo fájn - a kdyby to vyšlo zrovna, mohla bych se třeba revanšovat salámem

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:05
- Nahlásit

Janiii
mohla bych se třeba revanšovat salámem

řeznik se nezapře , di ty do háje. Však mě neubyde, ne?

mishi
Asi budu muset dlouho studovat, my jsme skončili u základních povelů

začátek je naprosto jednoduchej, klikáš a psa láduješ něčím úpa excelentním, několikrát denně, třeba 6x-10x za sebou. Pak to stejný venku. Aby když klikneš čokl mastil pro odměnu. A pak přejdeš na učení něčeho co ještě neumí-něco jednoduchýho co si vymyslíš, aby ten pes pochopil jak to funguje. Asi nejlepší je naučit oční kontakt, že když se ti bude dívat do očí, tak se ozve kliknutí a bude dobrota. Aby se naučil soustředit na tebe.Tohle jsem nevěděla, to je pro mě novinka, takže teď procvičujeme i povel Dívej!

mishi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:13
- Nahlásit

PetraK
Mám teď dost času to prostudovat, tak uvidíme... Teď jsme chvilku cvičili klasiku na ukazovací povely, pže jak nemůžu mluvit, jen ukazuju. A jsem se málem počůrala smíchy, pže jsem dala sedni a čekej a odcházela jsem, ale neuvědomila jsem si, že sedí na dlažbě. Pak se otočim a psovi ujížděj nohy a on se fakt snažil sedět! Tak jsme vlezli na tajňačku do obýváku, než přijedou naši. On tam jinak nesmí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:15
- Nahlásit

mishi
Pak se otočim a psovi ujížděj nohy a on se fakt snažil sedět!

jojo , ale ono je to fakt baví, neberou to jako buzeraci, ale jako zábavu.

brut
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:34
- Nahlásit

PetraK
jakou knihu jsi dostala? A jak je to v ní popsaný, potřebovala bych tak trochu pro blbce. Přece jen mám doma jednoho víc chápavýho a druhýho s delším vedením ( sebe nepočítám, já mám vedení nejdelší)

My trénujeme zatím jen to cédéčko, patník nebo něco vyššího jsem ani nezkoušela ... jo a trénujeme buď na maso nebo na pěkně uležený syrečky

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

brut
napsala jsem si Jéžiškovi o 101 psích triků. Nápady některý dobrý (teda až na to, jak tam učí psa vystavovat-zvěř myslím- vzhledem k tomu, že to je ohař, je to kapek smutný teda , ale co čekat od amíků, že ? . To učení je tam vždycky rozepsaný a i ukázaný na fotkách. my už některý ty věci částečně třeba umíme, nebo umíme jinak, ale takhle to můžu doladit. Zkoušela jsem - zatím jen trošku, jak nám půjde naučit se přikrejvat dekou- vypadalo to nadějně,tak jsem zvědavá, až to začnem pořádně.

Já ho to tlápni učila na hračku, pak jsem přešla na to, že ukazuju na různý věci a on tlápe tam kam ukážu. Teď jsem se vrátila k tlápání na kulatý věci, protože to je pro něj šichta, udělat to tak, aby mu to neuteklo, jak je spěchací, tak po tom vždycky má tendenci hrábnout, tak chci, aby se soustředil.

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:57
- Nahlásit

zdravíčko tak jsem tu na skok, hlasim se do stavu nemocných, každopádně i tak jsem dneska byla na zkoušce a dopadlo to docela fajn (čekala jsem to horší ) pro mě i pro manžu...

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:58
- Nahlásit

Eimy

čůs chorobo - asi to nezasáhlo mozek ešče, dyš jste úspěšně zaskouškovali

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:01
- Nahlásit

tyjo já si tu knížku taky snad seženu
zítra má být podle předpovědi krásně, tak přemýšlím, kam vyrazit na prochajdu - pokud možno mimo civilizaci, Berni by si pořád ještě "dala říct" ... no asi u nás popojedem kousek autem, abysme si to zas neštrádovali přes ves, a vlezem do lesů - ikdyž tam toho sluníčka moc nebude uvidíme

brut
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:03
- Nahlásit

PetraK
ok, zkusím se juknout do knihovny, jestli tam nebude na půjčení... bych prostudovala a měla čas na rozhodnutí zda koupit či nekoupit
Kulatý u nás taky nefungujou... přesně jako u vás... díky zbrklosti, ale snažíme se trénovat
Co s dekou? Jako zakrýt celýho Ešusa? Brut na sobě nesnese vůbec nic, ale Aluška vydrží zakrytá docela dlouho

Eimy
gratulujeme

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:04
- Nahlásit

Janiii
zítra má být podle předpovědi krásně

má být hezky??? Tak to asi vyrazíme se synovcem na chalupu. Musíme nasypat ptícám do zásobníků zobání a obhlídnout zahradu. Tak přijeďte k nám na chalupu, to je úúúúplně mimo civilizaci. A skorem žádnej pes. Jen jeden jedinej. .... zrzavej.... co si rád hraje na dochtora

Knížka je dobrá, jako inspirace určitě, dá se tam vybrat a i ty návody tam jsou.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:05 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

brut
to kulatý je právě lepší páč nekliknu (teď teda nekliknu ani náhodou, když jsem klikr ztratila :mad dokud se mu to prostě nepovede, takže se musí, musí snažit. Tak teď přišel na super fígl!!! Tu tlapku radši vůbec po pochvale nesundá a kouká esli jako vidim!

a přikrytí se- u nás není problém, Ešus je navyklý nosit na sobě cokoliv, ale jde o to, že pes se přikreje sám. Takže jsem to zkusila podle návodu - lehl si na deku, ukázala jsem cíp deky, řekla drž a pak kotoule, což znamená aby se převalil. Dvakrát dobrý, potřetí prd, ale to půjde.

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:07
- Nahlásit

PetraK
Nezasáhlo.. jsem vám sem chtěla něco pisnout včera večer, ale než jsem to stihla manža se vrátil z kuchyňky s vodou na čaj a byla jsem expedována do postele expres Prej že mě nemuže poslouchat, jak kašlu (tuberák hadr... )

brut
díky za gratulaci

Tak... a teď doufám, že ty další 4 zkoušky a obhajoba semestrálního projektu dopadnou nejhůř taky tak (na dvojku )

brut
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:15
- Nahlásit

PetraK
že pes se přikreje sám. Takže jsem to zkusila podle návodu - lehl si na deku, ukázala jsem cíp deky, řekla drž a pak kotoule, což znamená aby se převalil. Dvakrát dobrý, potřetí prd, ale to půjde.
tak to s Brutem nepůjde určitě ....a s Alu zkusíme, i když ona je strašně zbrklá, tak to bude chtít vydržet se nesmát

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:18
- Nahlásit

Eimy
Prej že mě nemuže poslouchat, jak kašlu

no na něco to svést musel....byla jsem expedována do postele expres

brut
a s Alu zkusíme, i když ona je strašně zbrklá,

to je Ešus taky, ale... není kam pospíchat

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:23
- Nahlásit

má být hezky???
koukni na seznam.cz na úvodní stránku na počasí - slunce jak hrom a mráz jako ještě větší hrom - dál se nepídím, podrobnějc tomu stejně nerozumim já se orientuju podle sluníčko x mráček x déšť

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:40
- Nahlásit

Janiii
já se orientuju podle sluníčko x mráček x déšť

a nezabloudíš? Já se neumim orientovat ani podle kompasu

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 15:23
- Nahlásit

za chvíli zahoukám a odjedu páč pani šéfová má dovolenou, a já mám vše hotovo - tak co se tu zdržovat že?
přeju všem krásný odpočívací, procházkový, nebo jakýkoliv jiný příjemně strávený víkend a všem marodům, aby jim bylo líp!!

pááá

mishi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 16:22
- Nahlásit

Jsem zpět, údajně se zánětem nosohltanu. Pan dochtor předepsal recept, udělala jsem áááááá a byla jsem vykázána z ordinace. Dohromady jsem tam byla dvě minuty. Neschopenku nemám, prej esi to nebude v pondělí dobrý, mám přijít zas. Tak jsem pro jistotu dokoupila vincentku a budu kloktat. Den v prčicích a já si eště nestihla lehnout. Tatík zabral gauč.

Tady dost sněží, na silnicích kalamita, ale na prochajdy příjemně. A má tak být celý leden.

mishi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 16:24
- Nahlásit

PetraK
Jsem se cestou z lékárny zastavila ve zverimexu a ptám se, esi nemaj klikr, že sem ho nenašla. Musela jsem to třikrát zopakovat, což mi sebralo to málo hlasu, co jsem nabrala dvoudenním nemluvením, aby mi nakonec paní řekla, že vůbec neví, o čem mluvim.

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 17:04
- Nahlásit

PetraK
Dooobrý den pani, vy ste tu takovej expert přes ty ptáky, žejo?

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:52
- Nahlásit

Huž tu asi zas nikdo nejni což? My měli sezení u šéfa s cukrovím a kafem a pak jsem letěla dom,páč mám návštěvou jednoho z mnoha synovců-zrovna jsem narvala do trouby první ze tří plechů s pizzou.
Mishi - tak se koukej vyležet co nejdřív, ať si můžeš těch procházek pořádně užít! Horkej čaj a kloktat Florsalminem, to je gutová záležitost.
Klikr můžu objednat a pak nějak v únoru předat až budem na horách?

Janiii
hele tak já teda u Eviny klikříky objednám, jo?

Dines

jasně sem tady největší kapacita přes ptáky - huž máte opeřený mrnítko nějaký doma?

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:57
- Nahlásit

PetraK
Nojo, čtyřměsíčního grázla z venkovní voliéry

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:52
- Nahlásit

Dines
ááá no takže přeju hooodně zábavičky . Cos potřebovala? Já ale hele nejsem nějak velkej odborník máme šestou andulku jenom. žádný výstavy, žádnej chov, nic, jen ptíca pro radost a dost často taky pro zlost

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:57
- Nahlásit

PetraK
Taky ho mám pro radost (teda taky si nejsem moc jistá tou zlostí) - no, potřebuju malou nápovědu jak toho malýho grázlíka ochočit, a taky hlavně naučit ho být rád v kleci (a především vracet se tam dobrovolně)

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 21:13
- Nahlásit

Dines

napíšu za chvilinku jo? musím udělat pomazánku zítra na výlet, tak vydrž, kdYžtak si to přečeteš až ráno.

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 21:22
- Nahlásit

PetraK
V klidu - jsem v práci, tak tu budu trčet až do rána (víceméně)

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 22:40
- Nahlásit

Dines
tak zpočátku ho musíš nechat zvyknout na klec - nevím jak u papoucha, ale my vždycky nechali andulku tak týden v klidu si zvyknout na nový prostředí, na jeho klec, aby to pak bral jako svůj domov, svoje útočiště. Snažili jsme se, aby nebyl kolem něho bordel, aby měl spíš klid a pravidelný režim. Pak ho můžeš zkusit kontaktovat a v ruce mu nabídnout nějakou dobrotu. Možná půjde hned - taky jsme měli takovýho borce. Všechno jsme vždycky brali přes žrádlo. Na to až mu klec otevřete si udělejte jednak dost času, může se stát, že nebude hned chtít jít sám zpátky do klece. Jo ho zpočátku nepouštějte víc jak v jedné místnosti, aby zbytečně nezmatkoval. Přes okna to chce záclony, aby nenarazil do skla - může se tak zabít, nebude sklo vnímat jako překážku. Na ruku ho zvykej postupně a zas pochopitelně přes žrádlo- zkus třeba oříšky, nebo nějaký ovoce a zkus to nejdřív možná přes klec, aby měl pocit bezpečí - uvidíš sama, jak moc je odvážný. Nic neuspěchej, hásky všechno v klídku. Mluv do něj jak do mikrofonu, za nějakou dobu se rozkecá a pak už ho nezastavíš. Je to jako se psem. CO do něj dostaneš jako do mimina, to tam máš. Taky to chce aby měl pravidelný režim. Musíte se mu pravidelně věnovat, musí mít hodně kontaktu s člověkem. Nahrazuješ mu tak jeho druh. Samota je pro ně hrozná věc. Počítej s tím, že hafan může žárlit.

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 22:44
- Nahlásit

PetraK
Jo, to je druhá otázka - jak pak spřátelit ptáka se psem? Ale to je ještě daleko - nejdřív ho musíme ochočit na sebe
No, uvidíme, jestli není moc starý a divoký, a zvládne se pořádně ochočit

<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání