Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 1449 . 1450 . 1451 . 1452 . 1453 . 1454 . 1455 . 1456 . 1457 . 1458 . 1459 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 15:28
- Nahlásit

Neysa

podepsano nebylo nic, spis se spatne pochopili.

no tohle je špatně z obou stran. každopádně, každopádně vzhledem k tomu, že šlo o život živého tvora, učinit takového rozhodnutí a takovýmto způsobem prostě , ať se na mě nikdo nezlobí, NENÍ DOBŘE. To že já z mého pohledu tvrdím, že s tím psem nejde už nic dělat, neznamená, že to opravdu nejde, to že já to u tohodle jedince neudělám, neznamená, že zrovna u něj si někdo jiný nebude vědět rady. Budu-li frajer, budu konzultovat.

Neysa
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 15:52
- Nahlásit

PetraK
Jasne, ze je to spatne z obou stran.
Co se tyce konzultovani a jestli mam pravo rozhodnou o zivote psa ktereho pokladam za sveho.. no.. konzultovat muzu do aleluja, ale konecne rozhodnuti je na me.
realne - vetsina z nas uz asi udelala nejake rozhodnuti, kde byli argumenty pro i proti. Ted neresim RD.
priklad - mam gravidni fenu, u ktere je vysoka sance postizenych stenat. Pokud ji necham rodit, je vysoka sance, ze neprezije. Reseni: bud z ni vytahnu cisarem 2-3 pravdepodobne nemocna stenata, ktere pak vypiplam (mozna) a rozhodim dobrym dusim, ktere se s nima budou trapit dalsich 15 let a mrtvou fenu zahrabu.
Nebo necham fenu kastrovat i s plody a fena pak bude zit spokojeny zivot. Ale zabiju 2-3 nenarozena stenata.
Nekdo rekne : ano, zivot feny je prednejsi. nekdo rekne: Oskliva, zla, co ti ty stenatka udelali, mozna by fena prezila, mozna by nebyla nemocna, mozna...
Realita: rozhodnuti je na mne a ja za nej nesu zodpovednost. konzultovat to muzu s kym chci, stejne se dozvim jenom 2 nazory: Ano nebo Ne.
Stejne je to v kazdem okamziku kazdeho psa. Konzultovat muzu s kymkoliv, ale rozhodnuti o zivote psa je na me.
Btw. rozhodnuti jsem ucinila ja, slo o nemocnou vyhozenou fenu z ulice - cili jsem rozhodla o "cizim psovi".

btw. kdyby 5 lidi prohlasilo, ze Saryk je na utraceni a 1 rekl ze ne, uz by to bylo ok? Nezda se ti to divne? Me jo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 16:00 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Neysa

.. no.. konzultovat muzu do aleluja,

no a konzultovalo se?

ereho pokladam za sveho.

noo a tady vidím ten problém. hele ale tohle bude debata, kdy se budem točit na pětníku.

mam gravidni fenu,
pokud je ta fena opravdu tvoje, je rozhodnutí opravdu čistě jen na tobě.

lo o nemocnou vyhozenou fenu z ulice - cili jsem rozhodla o "cizim psovi".

tohle myslím nekoresponnduje moc s tímhle případem.

ale opravdu by to byla debata kde se budem točit na pětníku a to nemá smysl. každá na to z určitých důvodů nahlížíme jinak.

1 rekl ze ne, uz by to bylo ok

pokud on by řekl, já do toho jdu a zkusím zda tohle zmáknu a toho psa by zmáknul, pak ano. Pokud se to neudělá, nikdy se to nedozvíme.

Neysa
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 16:15
- Nahlásit

PetraK
To ano, cela debata je o tom, ci byl ten pes A tam udelali chybu obe strany, ze si to neujasnili, ale jen predpokladali.
Takze v podstate cela debata je fakt o nicem

Co se tyce tech konzultaci - realne, pocitam, ze o.s nejake konzultace udelalo a na zaklade toho udelalo rozhodnuti - dat psa RD. Bylo to jejich rozhodnuti a ze se jim vysledek nelibi.. zodpovednost za to je na nich.To je jeden vysledek konzultace. To ze si RD myslel, ze nema s kym o tom konzultovat, je druha vec. tim ho nijak neobhajuji, ale .. prezentoval se snad nekdy kterykoliv "psi psycholog" tak, ze pripady nejak konzultuje? Vsichni se prezentuji jako posledni mozna instance, nad nama jen Buh. A vsichni kolem jsou patlalove (hlavne konkurenti).
RD dle sveho uvazeni jednal tak jak povazuje za spravne. O.S. mu toho psa dala at s nim nalozi dle sveho. Nalozil. To je asi tak cele.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 16:20
- Nahlásit

Neysa

ze o.s nejake konzultace udelalo

já mluvím o konzultacích ze strany RD. On rozhodl, že psovi ukončí život aniž by se kohokoliv na cokoliv ptal.

prezentoval se snad nekdy kterykoliv"psi psycholog" tak, ze pripady nejak konzultuje

mno moment, a kolikpak psích psychologů (bože to je termit tohleto!) takto rozhodlo o životě psa?

mu toho psa dala at s nim nalozi dle sveho.

jo? tohle víš? no, já myslela, že mu ho dali na převýchovu.to je snad něco jiného, než aby někdo se psem naložil jak se mu zlíbí.

Neysa
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 16:37
- Nahlásit

PetraK
No to je prave to. Nemaji smlouvu na to, ze dali psa jen na prevychovu a ne nastalo. Smlouva neni ani o vydani psa nastalo a proto je ten problem. Ze si kazdy myslel neco jineho.
Ovsem - ja mela taky psa z utulku bez smlouvy. Byl tedy vubec muj?
To, ze o.s. pocitalo s tim, ze psa po prevychove RD bud posune dal, nebo zustane u nej (a psali to i oni sami) mi rika, ze toho psa mu dali. Nebo u nej mel zustat cizi pes? Mel posunout dal ciziho psa? V tom pripade - uhradili by mu aspon krmeni a peci? Kdyz byl jejich?
Kdyby nastala varianta, ze by si RD toho psa nechal - dozivotne by byl pes jejich? Kdyby ho utratil z jakychkoliv duvodu o 3 roky pozdeji, porad by byl jejich? Kdyby toho psa posunul k jinym majitelum - porad by patril o.s.? A kdyby ho ti posunuli dal? A tem by sezral sedacku. Uhradilo by o.s. skody za svuj majetek?
A kdyz uz sme u toho, patril ten pes o.s? Maji na to smlouvu? nebo jim ho tam jen nekdo dal, ale pritom ten pes porad patri tomu nekomu? V tom pripade ma narok neznamy majitel narokovat skodu zpusobenou utracenim psa, ktereho o.s neopravnene predalo do rukou RD?
Sakra... zacinam si pripadat jak Psicek Asi by se mel dohledat chovatel - tomu snad patril. Pokud jeho matku jenom tak od nekoho nedostal....

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 19:12
- Nahlásit

Nazdar, kecalistky.
Hele, babky korenarky, dotaz - kdy je idealni trhat šípek? Kdyz je rude cervenej, ale furt tvrdsi nebo nechat prejit prvnim mrazikem? Poradte.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 21:44
- Nahlásit

Fifi

na šípkovej čaj neboli sušení tetkon když jsou tvrdýýýý, na víno a liguére dyš vyměknou

Janiii
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 21:47
- Nahlásit

PetraK
pani kam chodíš kurzovat deutschovat? já letos nechodim nikam a všecko zapomenu ale ten kurz, co jsem chodila několik let mi už nevyhovoval ...

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 21:49
- Nahlásit

PetraK
neboli sušení tetkon když jsou tvrdýýýý
To jsme potrebobaly s matheou slyset, dneska naŕazila na sipkovy plantaze a ja tu mam taky v merku jeden bohaty ker. Takze budeme trhat a susit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 21:56
- Nahlásit

Fifi
jsme potrebobaly s matheou slyset,

to mi je jasný

sušte. v dobách křípkových pak můžete večer do skleničky půl hrstičky hoditi a trochou vody zalíti a ráno pak nalačno vypíti, což vás nejen etamínem C bude zásobiti, alébrž též střeva může uvolniti

Hyena
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:02
- Nahlásit

Šípků je na čaj škoda, lepší je z nich udělat víno

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:03
- Nahlásit

Fifi

ešče.. - víš, že je lepčí pro sušení čípek vejpůl rozříznout, jo?

upekla sem dalších pět skleniček čaje, sem zvědavá jak to s ním bude, zkazí se?? nezkazí?? nebyl v místnosti s pyšným člověkem?

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:04
- Nahlásit

PetraK
Tak ja o dodavce vitaminu v ramci segedynu a strev pomlcim, nepotrebuju strevo uvolnovati. Ccko nasosame i z karkade, navic u me na podzim fakt zacina kysany zeli obdobi. Ofsem sipky tez zasusime a bude sobe i psum podavatitititi, tvrde sbirane.

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:06
- Nahlásit

PetraK
víš, že je lepčí pro sušení čípek vejpůl rozříznout, jo?

No to nevim, proto se tu bab ptam, to bude srani s tim, kazdyho nariznout..
Hyena
lepší je z nich udělat víno
Kus, koralo, mame tu koutek zdrave vyzivy aspon na chvilicku!

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:08
- Nahlásit

Hyena

mi nechutná ale, víno má bejt z hroznůch. si myslim.
Neysa
Byl tedy vubec muj?
po tom půl roce ano
hele víš co to je pořád co by kdyby jak by. Já si prostě sama za sebe myslím, že takhle rozhodnout o životě jinýho tvora je bídákovština. Bylo víc možností jak to pořešit. Otázka je co se komu chce. Víš co, nepatřím ani mezi fanynky, ani mezi fanatický odpůrce toho pána. Snažím se na to nahlížet střízlivě, nicméně tohle mi přijde víc než kapek kách. JÁÁÁÁ SEM ROZHODL. to přesně vystihuje postoj člověka vůči ostatním tvorům. A věř, že nejsem zrovna květinkový dítě, ale učím se ctít život a pocity jinejch. Nemá cenu to řešit, BOHUŽEL už nejde změnit to co se stalo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:10
- Nahlásit

Fifi
to bude srani s tim, kazdyho nariznout.. 3
bude, a může bejt i vjětčí, moje máteř mě se snažila vnutit, že se to musí i co?? VYJÁÁÁDŘIT. fuj. zkus to. tejden nevemeš nic do ruky

Tak ja o dodavce vitaminu v ramci segedynu a strev pomlcim
no vono já vim taky svý

Hyena
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:12
- Nahlásit

Fifi
Kus, koralo, mame tu koutek zdrave vyzivy aspon na chvilicku!
Náhodou vínko z červeného rybízu bo ze šípků je excelentní a to nemluvím o zcela zdravém bezinkovém likérku
Dyk ty vitamíny můžou bejt v dobrým obalu, ne?
PetraK
mi nechutná ale, víno má bejt z hroznůch. si myslim.
Konzervativče!

Hyena
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:14
- Nahlásit

PetraK
JÁÁÁÁ SEM ROZHODL. to přesně vystihuje postoj člověka vůči ostatním tvorům.
Hele už to tu nechci dmýchat, zvláště, když tady jedou vitamínky. Ale nedá mi- ono to " Já jsem rozhodl" je někdy právě ta nejlepší pomoc pro zvíře. Bohužel je to tak, že naše domácí zvířata už o sobě rozhodovat nemohou-a tudíž za ně neseme zodpovědnost v životě, ale i ve smrti.
A huž končím- du si nalejt bezinku

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:21
- Nahlásit

Hyena
o zcela zdravém bezinkovém likérku
Ano, bezinkove stavy skvele vybuchuji ci peni skrzeva pevne obaly. Zobali vrabci zobali, igelitove obaly...
A s vyrobou ruznych rybizaku apod mel zkusenosti muj tatinek, bublalo si to v loznici... a to vyrazilo spunt a bylo vymalovano. Od te doby ma zakazano neco podobnyho zkouset.
PetraK
takze halt kazdyho cipka nariznout, ok, ono to je logicky, rychleji to schne.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:42 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Hyena
Ale nedá mi- ono to " Já jsem rozhodl" je někdy právě ta nejlepší pomoc pro zvíře. Bohužel je to tak, že naše domácí zvířata už o sobě rozhodovat nemohou-a tudíž za ně neseme zodpovědnost v životě, ale i ve smrti.

Jistě, ale rozhodnutí zabít agresivního, jinak zdravého psa je o něčem jiném, než zabít zvíře, které má bolesti.
14 dní je podle mého názoru příliš krátká doba k zodpovědnému rozhodnutí, že buď doživotní kriminál nebo smrt.
D. měl mít alespoň dost odvahy a slušnosti, aby lidi, kteří mu psa svěřili předtím informoval a zdůvodnil jim svůj záměr.

A to co tu padlo (ne od tebe...), že žádný "alfa výcvikář" s jiným "alfou" nekonzultuje - no, to je hodně ubohej postoj, zvlášť když jde o život . Argument R. D., že se rozhodl psa nechat zabít, protože s ním pes odmítal komunikovat, nejsem schopná přijmout. A nevěřím, že byly vyčerpány všechny možnosti.
Třeba by to dopadlo stejně, ale třeba by se našel jiný člověk, který by si ke psu našel cestu.
Jde mi huba šejdrem, ale budu citovat psíčkovské: a co, vždyť psů je jako sraček...

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:49
- Nahlásit

radsi porad, jak s tim sberem sipku!

Hyena
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:52
- Nahlásit

Jistě, ale rozhodnutí zabít agresivního, jinak zdravého psa je o něčem jiném, než zabít zvíře, které má bolesti.
Když já mám právě i duševní nemoci na stejném jako ty tělesné.
Ale Fifi má pravdu, budeme se radši věnovat těm šípkům

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:57
- Nahlásit

Fifi
takze halt kazdyho cipka nariznout, ok, ono to je logicky, rychleji to schne

no nemusíš, taky tu mám sklenici bobulí v celku.. ale ... jak říkáš líp to schne a taky se z toho líp pak vaří ten čaj. je tolepčí

v14 dní je podle mého názoru příliš krátká doba k zodpovědnému rozhodnutí,

to navíc

měl mít alespoň dost odvahy a slušnosti, aby lidi, kteří mu psa svěřili předtím informoval a zdůvodnil jim svůj záměr.

to je o tý morálce a o tom postoji. těžko ho hledat u někoho, kdo byl postaven na piedestal modly

"alfa výcvikář" s jiným "alfou" nekonzultuje

no to by musel bejt zatr, ale zatr frajer, aby něco takovýho udělal. Ono by stačilo říct, heleďte já si myslím, že ten pes je prostě magor na hlavu, že to nedá. ale rozhodněte se sami, jestli to chcete zkusit někde jinde ....já si myslím, že to nepůjde, ale ... rozhodnutí je na vás. a případně kdyby už byl ten dotyčnej jo obr frajer říct o tomhle vím, že něco umí, tenhle taky... uvidíte co vám řeknou. jeeeenže... to už je moc velkej zásah do ega.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:59
- Nahlásit

Fifi
radsi porad, jak s tim sberem sipku

a jo, máš pravdu, půjdu radši k šípku, tuto je stejně debata o nule.

natrhej si jich hodně, nějakou dobu vydržej aji jen tak v lednici na misce, vař je s japkama, prostě dej vařit vodu, vhoď hrsťku čípků, pokrájený japko, dvě. slej a oslaď médikem . vy-ni-ka-jí-cí.

Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 23:03
- Nahlásit

PetraK

jj

A jinak šíííííííípkáč, ten já ráda... Roste tu šípkových růží strašně moc, tak budu sbírat a na radu ešusky krouhat, no...

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 23:07 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Zdravím

Myslím, že OS Místo i Desenský se tvrdě poučili z tohoto konfliktu a příště každého psa budou vydávat nebo příjímat proti smlouvě. Což doporučuji každému. Byla jsem třeba svědkem, kdy paní dala do útulku agresivní shiba inu, ke které nikdo nemohl, rvala nohy, no docela průšvih. Byla by dříve nebo později určitě utracena. Podařilo se mi však vypátrat její chovatelku, která si ji vzala zpět. Já byla šťástná jak blecha, že se zadařilo, ale jedva se o tom doslechla původní majitelka, která ji zkazila a hodila do útulku, nastal tanec, vzplála v ní závist. Terorizovala útulek, že tahle osoba na ni bude vydělávat peníze, prodá ji do zahraničí atd. Takže jsem se tvrdě poučila a říkám to každému, kdo dává psa, aby měl darovací smlouvu s podmínkami a kdo psa přijímá, aby nechal majiteli podepsat, že se psa a veškerých nároků na něj vzdává. Mám to od právníka, tak snad je to OK.

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 23:08
- Nahlásit

VLK

barevná šiba na prodej

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 23:09
- Nahlásit

ten já ráda...
ešče med. a
ono to nemusí být jen šípkáč. Já mám ráda co dům, sklenice a mrazák dal čaj. neboli, sušenej šípek a co najdu (sušený švestky, jablka, mražený maliny, lesní jahody, sušená hrušky, muchovník, borůftky, lesní bobule... ) mňám.

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 23:11
- Nahlásit

vlk
dejavu

jééé je to sem se hezky připletla dodávám že s šibou z příspevku od Dejavu nemá nic společného

<< 1 ... 1449 . 1450 . 1451 . 1452 . 1453 . 1454 . 1455 . 1456 . 1457 . 1458 . 1459 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání