| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 09:54 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
PetraK
zas tak dobry nejsou Ale jinak jsem jich ještě pár pustila na světlo
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 09:58
- Nahlásit
Eimy
Japato paní, že máte tak hezký fotky?
PetraK
Jojo, mi ho je už teď líto. Jsem myslela, že koupim nějakej sprej na háravky, ale nevim, jestli to má cenu. On už hárá 14 dní a pes blázní až poslední tři dny...
Jo a co to znamená, když říkáte vedle? Jsem na to nějak nepřišla, kde si můžu přečíst to vedle...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:04
- Nahlásit
mishi
Japato protože za pani pracuje šikovnej aparátek Hlavně bych si je představovala ještě o něco lepší... Každopádně jsem ráda, že se líbí
Jinak vedle je asi u Davídkové
Jinak to hárání nezávidím, vím, jak bláznil babiččin hafan po mojí psici, taky to bylo o nervy, ale ona to vždycky brala s ledovým klidem a pohledem "Co ten dědek tak blázní?" Ale jejich soužití každej den si nedovedu představit....
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:18
- Nahlásit
hoj, šéfová je tu, tak už zas nestíhám - teď jsem přišla od zubařky, byla jsem venku za 13min. - jeden kaz i s injekcí
"tam vedle" to bylo u mě, a byloto myšleno v tématu "Fobie z auta"
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:20
- Nahlásit
Eimy
To nejni jenom aparátkem, taky jsem měla v ruce několikrát profi foťák a nikdy jsem neměla tak hezký fotky...
No jo, Barča to bere s ledovym klidem taky, naopak mi přijde, že ho ještě popichuje.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:23
- Nahlásit
Eimy
jééééééééééééééééééééé kočičkááá!! No ta je jedničková!mishi
On už hárá 14 dní a pes blázní až poslední tři dny...
no počkej, až bude chtít i ona! To bude teprv ten pravej kolotoč
Janiii
hele pani, vy máte nějakou moc čičkovnou zubařku Ty seš poslední dobou furt jen za statečnou, Bratislava, zubař...
hele a vůbec přežilas to viď? A Berni taky, že jo?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:34
- Nahlásit
Janiii
ty jo , Jani- tak jsem právě zjistila, že to je s Bernie, ještě horší, než jen to auto . Já bych asi to cédo zkusila. A hlavně si v hlavě usadit myšlenku, že jsem v klidu, jsem v klidu a asi fakt nekonejšit a . Já když u nás vadily takový ty třepotavý zvuky igelitu ve větru, tak jsem to pojala tak, že jsem lítala s igelitkama po zahradě a jásala a udělala z toho kravinu. Někdo mě za to tady "sepsul" (nemyslím v tom pravým slova smyslu, ale napsal, že to je nesmysl, protože už nevím co- že to pak může vadit ve výcviku) u nás to ale zafungovalo. Takže já jsem pak doma i záměrně hlučela, takže třeba když spadlo koště a Ešus se leknul, dělala jsem z toho kravinu, ještě jsem tím koštětem lomozila a hecovala ho, ať ho chytí, přetahovali jsme se o něj, já ho zas nechala bouchnout mu u čumáku, prostě jsem dělala hluk, bouchala dvířkama od linky, spadlo mi prkýnko.... a tak. A vždycky následovalo něco v tom stylu: Jůůů, tý jofkááá, co tobylo, poď se číhnout, no nazdáár, takovým tím naprosto ouchyláckým hlasem. A Ešus se nařítil, párkárt jsem ještě třeba tím prkýnkem z malý vejšky bouchla na zem, nechala ho ať to prkýnko honí po zemi, aby si prostě ty zvuky spojil s tím, že to je krávovina.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:51
- Nahlásit
mishi
Tak to je tím, že je to etě amatérskej aparátek a na automatický režimy toho zvládá spoustu Já zatím neměla čas prostudovat návod, abych si to nastavila uplně celý sama...
PetraK
U čičinky mě mrzí odlesky světla... Jo a chystám se někdy na jaře k vám do Prahe do ZOO Pač tam to vypadá fotogeničtěji než tady u nás
Janiii
Hele, k tomu strachu ze zvuků, mně takhle hysterčila Veverka v trolejbuse, autobuse, tramvaji... Jednak teda ji párkárt někdo při nastupu nakop a pak, když jsem ji měla pod sedadlem v trolejbusu a přímo u ní to šílené prásklo... V tu chvíli jsem ji měla až za krkem a ze psa, kterej do té doby byxl v trolejbusu a všude v pohodě se stal pes, kterej dostával záchvaty jen vlezl do toho prostředku...
Časem se to tak nějak srovnalo a teď se sice klepe, ale už není tak rozděšená jako bývala... Ale chtělo to čas a jezdit, jezdit, jezdit...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 11:03
- Nahlásit
Jinak, kdo znáte naše stránky (a kdo neznáte, tak to honem napravte ), tak jsem konečně změnila ten obrázek, co byl na každý stránce po pravé straně (byl furt stejnej), tak teď už je u každý záložky jinej Kdo chcete,můžete se podívat http://eimy.unas.cz , jinak původní obrázek tam zůstal (Veverka před dveřma chalupy) u fotogalerie, protože se mi to u všech fotogalerií zatím nechtělo měnit
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 11:19
- Nahlásit
díky za podporu, já prostě nevim, co se mohlo stát, že po 4 letech takhle zblbla
ale dneska až přijedu domů, dostane do kufru sušený ouško, ale dostane ho jen když tam sama vleze - bezvodítka, bez obojku, žádnej stres ... nevleze, zavřu kufr a půjdu domů ... a pak to zkusim zas ... a uvidíme
jinak odpoledne zkusím zavolat tomu homeopatovi, snad něco poradí ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 11:35
- Nahlásit
Janiii
taky mě napadlo - dávat jí tam regulérní žrádlo - někdo to takhle dělá u pesanů, který se auta bojí.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:05
- Nahlásit
Eimy
Tak přiznej, že jsi ve focení prostě dobrá.
Janiii
Do hlavy jí nevidíš, to je blbý. My měli loni nehodu s labroušem,v obytný zóně jelo nějaký prase osmdesátkou a vzal jí pod kola a táhnul jí. Dostali jsme jí z toho a mysleli jsme, že se bude bát aut a ono ne. To auto jí sestřelilo zezadu, tak si to asi nespojila, ale jakmile někde padaj plechy a tak, tak je vyděšená...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 14:40
- Nahlásit
mishi
takovej průměr...
k tomu autu... to máte dbrý, moje psice má panickou hrůzu z NASTARTOVANÝCH aut, kolem kterejch musí projít (na přechodu), pokud je auto zaparkovaný, tak jí nevadí, ale jakmile ho někdo nastartuje, snaží se schovat za mě... Dělá to od doby, kdy ji srazilo auto... A občas je to nepříjemný s ní takhle silnici přecházet zvlášť když jedno auto stojí před přechodem a druhý za přechodem, ale nemůže projet přes křižovatku (nemůžu dát psici ani k druhý noze, takže nezbývá, než to vždycky nakrátko u nohy projít... )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 14:41
- Nahlásit
Eimy
šiš, to vůbec nevím, že Veverku srazilo auto , kdy?
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 14:51
- Nahlásit
PetraK
To nebyla veverka, to byla naše labradorka...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 14:51 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
PetraK
To už je dloooouho, tak 4 -5 let zpátky.... Usmyslela si, že pujdeme přes jednu silnici a přelitla ji na druhou stranu (to ještě nebyla takovej závislák jako teď), já ji tam zastavila, přilítla k ní a naprdnutá, že nepůjdu podle ní jsem chtěla přejít silnici na druhou stranu... Jenže jsem se rozhlídla a pustila jsem ji přes silnici před sebou (byla tak 2 metry ???), k tomu přechodu přijel ňákej blbec ani se neobtěžoval zastavit - i když já jsem už na přechodu byla taky. Psici srazil a frčel dál....
Hlava mi to nebere doteď, zvlášť to, že když bych to přebíhala na stejný úrovni s ní, sejmul by mě nejspíš taky, protože si u toho přechodu vůbec nepřibrzdil...
Veveruše tehdy nebylo nic, jen byla podřená a měla otřes mozku (taky od tý doby jedno oko víc přivírá občas). Každopádně doma už mi po prvním pohledu na ni ani nevěřili, že ji to auto srazilo (mamka mi uvěřila až když viděla zaprasenou bundu od sajrajtu ze silnice a od krve). A na psici to, krom toho přivírání oka a tohohle psychickýho bloku taky nezanechalo nějaký zvláštní následky, jen já si teď dávám pořádně majzla při přecházení silnice...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 14:56
- Nahlásit
Eimy
A na psici to, krom toho přivírání oka a tohohle psychickýho bloku taky nezanechalo nějaký zvláštní následky, jen já si teď dávám pořádně majzla při přecházení silnice
fuj!! úplně se mi udělalo špatně. Šmejd jeden všivej, doufám, že se mu to vrátí
Já měla štěstí v neštěstí jak jsem blbá. Nechtíc jsem si svou vinou Ešusa poslala skoro pod autobus - slovní povel chodník! doprovázím pohybem ruky určující směr - takže tady jsem selhala já. Naštěstí to dobře dopadlo, dodnes se autobusákovi v duchu omlouvám, protože to, že se nic nestalo byla jeho velká zásluha a předpokládám, že jsem dostala nepočítaně jmen . U nás to mělo ten efekt, že Ešus přestal zbrklit u silnic a bere tenhle prostor tak nějak vážněji. Ale musím říct, že jsem se tam málem pozvracela. jak muselo být tobě radši ani nepřemýšlím.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 15:06
- Nahlásit
PetraK
Vždyť já si ji pod to auto v podstatě taky poslala sama, je to místo, kde je hodně dlouhej úsek rovné silnice a mě prostě nenapadlo, že v neděli dopoledne se tam z ničeho nic někdo objeví...
Jediný, na co jsem se zmohla bylo ji vzít do náruče a nést ji asi kilák a pul nebo dva na veterinu (mobil jsem jak na potvoru neměla u sebe)... Ale ji už cestou na tu veterinu přestalo bavit se nosit a chtěla na zem, tak jsem to na vodítku zkusila a už tou cestou (posledních pár metrů) se pak chovala jako by se nic nestalo... Asi jsem z toho víc na nervy byla já než ona
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 15:12
- Nahlásit
Eimy
Eimy, -fuj, to zas máme téma, je mi z toho špatně teda. Ono u Mishi to bylo asi taky pěkný . Koukám, že silnicový zážitky má hodně lidí
No já od tý doby nevysílám přes silnici, většinou jdeme u nohy a až za půlkou ho pošlu. Tuhle nás ale na přechodu taky málem sejmulo auto, ale to je přechod tak blbej, že za to nemohl. Takže tam v tom místě nepřecházím, není tam vidět.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 15:17
- Nahlásit
PetraK
Jo jo, já to ted dělám podobně, buď pouštím až za půlkou (pokud jde o silnici, kde nejezdí moc aut) nebo jde u nohy až na chodník (zas pokud nestojí auta přímo u přechodu), ale u větších silnic (s velkou koncentrací aut) jí moc nevěřím a jistím si ji vodítkem po dobu přecházení...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 16:15
- Nahlásit
Eimy
no člověk furt musí něco vymejšlet. Jestli vono není líp, když jsme na tý chalupě, volnost, volnost a nic než volnost
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 16:30
- Nahlásit
Jej, jsem si nepřečetla tvůj příspěvek. To je strašný, lidi jezděj jak hovada. Já se od tý nehody bojim řídit, jezdim jak posera... Pže co kdyby mi tak fakt někdo vlítnul...
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 17:06
- Nahlásit
U nás to bylo jinak, šli jsme v obytný zóně mezi domkama a najednou auto, co jelo jak prase. Chlap vylezl, seřval mě a zmizel. Pes byl hotovej, nikde nám ho nechtěli operovat, že to je zbytečný, ale nakonec jsme sehnali jednoho veta, kterej jí spravil. Měla rozdrcený obě přední nohy, má v nich železa, ale teď běhá jako by se nic nestalo. Měla ohromný štěstí, že má opožděnej vývoj a měla kosti jako štěně, tak se to líp hojilo...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 19:38
- Nahlásit
Fajka
jak jste dopadli u veta?? co ušisko?
all
musím se pochlubit svým amatérským výtvorem,ale hlavně tím, jakou mám šikovnou maminku se jukněte, jak se doma baví po večerech
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 19:41
- Nahlásit
Janiii
teď sem to písla dvedle do třepání ouška...
Týjo maminka je čikovnááááá by se tím mohla živííít
Děcka nestíhám vás vůbec číst máááám dneska kvapík
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 19:43
- Nahlásit
Fajka
no na uživení se to neni, ale baví ji to no a na jarmarcích a trzích to i prodvá - normoš na živnosťák
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 19:44
- Nahlásit
Janiii
no na uživení se to neni, ale baví ji to no a na jarmarcích a trzích to i prodvá - normoš na živnosťák
týjoooo a to se dovím až teď joo? tak že si u ní určitě nějakou pštrosí objednám páč jsou fakt boží !
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 19:49
- Nahlásit
Fajka
před velikonocema ji budeš mít "za rohem" - každoročně bývá na Dlaskově statku u Turnova, ovšem pštrosí dělá jen na objednávku - jsou "krapánek" dražší takže to chce domluvit předem a mohla by sis ho na Dlaskáči pak vyzvednout
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 19:54
- Nahlásit
Janiii
jsou "krapánek" dražší takže to chce domluvit předem a mohla by sis ho na Dlaskáči pak vyzvednout
supeeeeer tak jooo domluveno a budu to mít i blízko
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 20:07
- Nahlásit
ještě vám musím popsat čerstvý zážitek! zkopírováno z webu
Míra mě vyzvedával u autobusu, takže Berni zavřel do chodby doma, aby mohl nechat otevřený vrata. přijeli jsme domů, vrata zavřeli, přivítali se s Berni ... pak následovala epizodka s bojovým názvem "sušený ucho versus auto", protože byla Berni šikovná tak dostala dovoleno dožrat zbytek ucha venku na zahradě. pak jsem ji vzala zase do chodby. za chvíli se ozve kňučení z chodby, tak si říkám "asi je děda venku u králíků" a jdu pustit Berni ven. ta vylítla jak šílená a začala sprintovat po dvoře - k vratům, ke králíkům, nahoru na zahradu ... tak si řikám, co se asi děje, a najednou koukám a vidim, že máme na zahradě cizího psa si k nám napochodoval asi když byly ty vrata otevřený - v tu chvíli bojová akce "nambr tůů" jak odchytit Berni, než vetřelce najde - a že o něm věděla mi bylo nad slunce jasný! protože jsem netušila, jestli je to pes nebo čuba a při představě, že se k Berni mohl přiblížit, když si žvejkala to ucho, se můj tep stal neměřitelným tak jsem zařvala něco nesrozumitelnýho na Míru do obýváku, a když jsem viděla, že v klidu kouše rohlík, se můj tep stal neměřitelným podruhé naštěstí vystartoval poměrně rychle, takže on běžel směrem k pohybujícímu se cizímu stínu na dvoře a já číhala u schodů na Berni, která se přiřítila vzápětí ... vlastním tělem (ještě že ho mam tak velký!) jsem ji ulovila a za kůži dotáhla do chodby, a Míra šel lovit hosta podrbal ho a vypustil za vrata, pejsek si spokojeně ťapkal směrem k domovu a já si moc oddychla ...
|