Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:55
- Nahlásit

Fajka

Nene , Fajko, není to složitý - to já jen složitě vysvětluju, fakt. Je to právě naprosto úžasně jednoduchý. Nejdřív má pes několikero lekcí žrádla v podstatě zadarmo a pak mu ukazuješ, že to co teď právě udělal, je to co ty po něm chceš. Já jsem z toho celá nadšená. Prve jsem začínala naprosto sama, jen podle příručky - a taky to šlo. Sice ne tak jak jsem si představovala, protože venku to nadšení nebylo, ale na to aby se s tím Ešus něco naučil to fachčilo. A teď to bude -doufááám- fachčit ještě líp.
Dejte si tady do vyhledávače Clicker, nebo klikr a projeďte si, co všechno se o něm napsalo - jednak je to v samostatných tématech a pak třeba u agiliťáků - tuším devátá stránka. taky jsou tam různé odkazy i na stránky KaTachyon, kde zase najdete mnohem víc informací. Je to ve svý podstatě celkem snadný, jediný problém někdy je načasování kliknutí,ale zase se nic moc neděje, když se člověk uklikne, příště to klikne dobře a pes se opraví.

Fajka
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:58
- Nahlásit

PetraK
tak mě se zdá dneska složitý absolutně všechno
ok až budu mít čas a prázdnou hlavu tak na to zkusím kouknout a proštudovat to...

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:03
- Nahlásit

Fajka

no číhni na to, páč je to totiž fakt zábava. Baví nás to oba. Je to spíš hra než výcvik. Vlastně vůbec nic negativního. Trest je vlastně to, že neklikneš a pes z tebe nevypáčí tu odměnu. Kdežto když to udělá, tak to z Tebe dostane. Ale chce to fakt spešl odměny -my jeden na sekaný a párkách - musí to být odměny, který pes nikdy jindy nedostane, takže třeba při normálním cvičení párek není, je třeba piškot, nebo Játroví, ale nikdy párek nebo sekačka. To je spešl věc a máme ji jen na tohle.Takže se na to hrozně těší. Máš vidět ty nadšený oči

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:09
- Nahlásit

PetraK
my jedem na sekaný a párkách
to pro nás, co děláme v oboru uzenin, nebude problém ...

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:12
- Nahlásit

PetraK
ještě taková moje úvaha ...
jasně, prvních x lekcí bude jen klik-mlska, klik-mlska ...
potom, budu chtít dát třeba pac - ona dá, správně - akorát že místo výkřiku "Výýýýborněěěě" kliknu a hodim sekanou?? a slovně chválim třeba na konci série cviků? pak, když pochopí, vo co gou, tak v průběhu cvičení jen klikám za dobře dělané cviky a odměňuju na konci série??
jen se bojím toho, že až míra zjistí, že se Berni hází sekaná, aby taky nepanáčkoval a nedával Pací

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:16 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Janiii

Nene, jakmile Berni naklikáš tak v momentě kdy udělá to co chceš- nebo aspoň náznak toho co chceš - tak klikneš, pochválíš, odměníš. Klikr není místo pochvaly, ta zůstává. Klikr řiká jooo, to je vono, pak přijde pochvala, za to že je Berni čičkovná a dostane tu odměnu. Pak když bude umět, první se odbourává právě klikr.

a páníček spíš bude z klikání otrávený, než že by panáčkoval- tak je to aspoň u nás doma v klubu nekynologů

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:26
- Nahlásit

Blej den přeju, jen prochazim asik

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:27
- Nahlásit

Jinak fotky od Fajky jsou super, my jsme zase o víkendu zkoušeli foťák, ale jen tak aby se neřeklo, i když... povedlo se nám pár foteček daňků (ještě uvidim, jak budou vypadat v počítači) a taky z výlovu rybníka (byla jsem poprvé a asi naposled)... Zas někdy musím vyzvednout prasopsa a nějak ho taky vyfotit

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:28
- Nahlásit

Eimy

necheš se zastavit? Na chvilku?

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:30
- Nahlásit

PetraK
Chvilku stojím, ale nějak jsem zjistila, že jsem momentálně zavostalá se semestrálním projektem (přípravou na bakalářku ), chybí mi dodělat tři protokoly do labin na zejtra a jeden na čtvrtek... navíc ve čtvrtek píšu test... prostě jsem to nějak nevychytala

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:52
- Nahlásit

Eimy
prostě jsem to nějak nevychytala

tý jo , tak nestůj a mazej

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:58
- Nahlásit

PetraK
Stojim, koukam na fotky z víkendu a pokud se zadaří dám vám sem dvě na zkomentování

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 14:00 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Tak tady to je...

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 14:09
- Nahlásit

Eimy

tý vo..... to komentář nepotřebuje!!! Jsou krásný!!! a Ty seš šikovná Já se taky snažila před časem tím svým prdítkem chytit dravce v letu a ty detaily tam nebyly. Tohle je paráda.

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 14:12
- Nahlásit

PetraK
Kuju Já se kdysi s kompaktem pokoušela taky zachytit dravce v letu, jenže s 3x optickým zoomem to dopadlo tak, že jsem měla tečku na obloze
By mě zajiamlo, jestli to není ten pan Kan, co odnesl Pluta panataua

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 14:14
- Nahlásit

PetraK
jakmile Berni naklikáš tak v momentě kdy udělá to co chceš- nebo aspoň náznak toho co chceš - tak klikneš, pochválíš, odměníš
acháá, takže nejen že míru vzbudim u telky tím výkřikem, ale ještě mu do toho kliknu jo? no to bude parááááda na to mi ani sekaná nepomůže, abych to obhájila
takže je to tak že klikr jen upřesní, že zrovna to co ZROVNA udělala, je dobře ... rychlejší reakce než to Výýýborněěěě ... chápu dobře?
Eimy
teda to je modrá chci takýýý a hnéééd

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 14:15
- Nahlásit

Eimy
pan Kan, co odnesl Pluta panataua

tak tydle dva pány neznám

Kompakt je na to slabej, já sice neměla úplnou tečku-ale bylo to mázlý a bez detailu. Já mám vůbec umělecký fotky

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 14:18 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Janiii
Na tu modrou jsem taky čučela jak tele na nový vrata Jinak pokud ceš hneeeed, tak se koukni na http://megapixel.cz ty potfory tu naši zrcadlvku shodili cenou úúúúplně dolu... I když jen s obyč setovým objektivem, ale i tak mě naprdli

PetraK
pantau ti unikl? to je chyba pani, to je chyba

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 14:30
- Nahlásit

Janiii
že zrovna to co ZROVNA udělala, je dobře ... rychlejší reakce než to Výýýborněěěě ... chápu dobře

Kli! Šikovnááá, pochopila! a hlavně, má to furt stejný zvuk a je to krátký přesný (dá se to klikání prý nahradit i slovně - třeba jo!) ta pochvala tam být musí, klikr neodměňuje, klikr ukazuje, označuje ten přesný moment - hele u toho překusování - postupuješ po pikosekundách, kdy pes drží a nekousne - to slovně nestačíš označit, kdežto s klikrem ano.Jde to snadno.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 14:31
- Nahlásit

Eimy

pantau ti unikl?

já jen tak tuším o koho mohlo jít, ale nevím vůbec nic

mishi
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 14:53
- Nahlásit

Hele, tak já to taky nastuduju. žabku si pamatuju, ale já jí musela vyhodit, Gastoňák mi po ní šel jak slepice po flusu... No uvidíme... Dá se to někde normálně koupit?

A propó, v Práglu jsem si jednou koupila takovou blbinu - klobouček z gumy, kterej hodíš na zem a on se vymrští nahoru a taky to u toho dělá takovej zvuk. Tak to mi Gaston taky málem rozcupoval.

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 15:00
- Nahlásit

PetraK
u toho překusování by se toho dalo hustě využít, to je fakt ...
ale povel LEHNI tim asi nezrychlim co ... když se mi k zemi prostě neskládá ale zkusit se má všechno
Eimy
na megapixel radši huš ani nekoukám, když já huš si asi vybralá a teď musim čekat jestli budu hodná a přinese něco Jééžišek - teda spíš až pojéžišek, páč po vánocích budou určo zas slevy

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 15:02
- Nahlásit

Janiii
A copak sis nakonec vybrala?

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 15:16
- Nahlásit

Janiii
ale povel LEHNI tim asi nezrychlim co ... když se mi k zemi prostě neskládá

ale jo, jojo, budeš se divit, právě že taky, páč nejdřív budeš klikat za to že se položí a pak jen v případě, že si lehne rychle, pak že si lehne extra rychle. když ji dobře naklikáš, bude tu odměnu chtít - mělas vidět, jak svižně Ešus teď lehal, když nevěděl, jak ze mě to kliknutí vypáčit takže když to pak vezmeš právě přes to učení něčeho jinýho a ne jako já, že půjdeš upravovat to starý, tak uvidíš to metereskublesku

Janiii
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:07
- Nahlásit

Eimy
no vypadá to na canon eos 1000D, ale já to ještě 1000000x změnim
PetraK
no takjoooo, místo foťáku si začnu přát klikr
dneska jsem byla na očkování a v půl šestý mě čeká zubař to je den

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:16
- Nahlásit

Janiii

no takjoooo, místo foťáku si začnu přát klikr

ty jo myslim, že si teda Ježuch podstatně oddychne díky tomu nepatrnýmu rozdílu v cenách

My šli fčéra do civilizace, jako že úplně. Ne jen tam u nás. Už jsme delší dobu nebyli a bylo to vidět , tak jsme si to museli pořádně zopakovat, že je naprosto normální prodírat se davem vedle troubících aut a řinčících tramvají. No jsme halt skoroburani. U nás sice taky jezděj tramvaje a auta, ale přeci jen to není jako dole na Andělu. Naštěstí to netrvalo dlouho, než se Zrzavohubec rozpomněl, že jsme tam svýho času byli celkem často.

Janiii
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 13:53 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

PetraK
jojo, my tuhle vzali Berni do Bene do kauflandu - resp. na parkoviště a před krám, a koukala jak když spadla z měsíce to řinčení košíků, nadávání lidí, auta ... ale taky se rychle srovnala, no a když si šla do zverimexu koupit mňaminky, už byla zas suverén
jo, jinak jsem vám nenapsala, co máme za problém
už jsem vám tu myslim líčila, že od doby, co jsme nabrali na dálnici výfuk od náklaďáku, Berni cestování autem nevyhledává - je hrozně nervózní, klidný spánek je ten tam (navíc jí míra trochu skřípnul ocas u dveří od kufru, takže se neni co divit)... ale bylo to v květnu, od tý doby se to začalo zlepšovat - na dálnici si už lehla a spala, jen nemusela, když to drncá - což na českých silnicích je i na tý dálnici ... ale aspoň tam nejsou moc zatáčky.
ovšem co předvedla minulou neděli když jsme chtěli jet na cvičák naháněla jsem ji na dvoře na dobroty, nepřišla ke mě na 3 metry. pak jsem ji nalákala po dobrém na pamlsek domů, tam dostala obojek, vodítko, a šlo se k atut. před autem se málem uškrtila, že teda ona nenastoupí pak se po dobrém opět! povedlo, sedla si do kufru a celá se rozklepala, jak kdyby do ní šla elektrika no uplně v šoku. já zůstala koukat jak blbá, nakonec jsem vlezla do kufru s ní, a kus cesty jela u ní, a uklidňovala ji stylem "nic se neděje, co blbneš, no vidiš že to nic neni, tu máš pamlsek ..." na kraji vesnice jsem teda vylezla, páč nechcem riskovat pokutu ... trošku se klepat přestala, ale stejně byla uplně v hajz... na cvičáku dobrý, nastupovala celkem dobře, i v autě odpočívala, tak jak je na cvičáku zvyklá - když jsou plný kotce a neni vedro ... od tý doby v autě nejela, nebylo kam, no ale zírala jsem dobře vůbec nevim co s ní, kromě cvičení toho, že budu jezdit s ní v kufru auklidňovat. a to nás čeká v pátek cesta do hradce abych si nepřivezla k mamině psa s infarktem

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 13:57
- Nahlásit

Janiii

ty jo Jani, tak to je hustý. No snad jedině otupit, otupit - tzn. připravit se na velký účty za benzín. JInak nevím. takovýhle blbý náhody jsou na pytel . Ani nevím, že se vám něco takovýho stalo. No u nás bych to ještě okořenila já, páč bych se lekla tak, že kdyby i ten pes byl v klidu,tak po mým výstupu by skončil stejně jako Berni.

Janiii
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 14:21
- Nahlásit

PetraK
mě je divný, že tu klepavku - ale fakt šílenou - dostala teď, půl roku po tom co se to stalo ... předtím jako nechtěla do kufru, nastupovat musíme na vodítku, tojo - ale prostě hupsla do kufru a bylo to docela dobrý, kromě toho že víc funěla a tak - prostě nervozita ... a až minulou neděli předvedla to co předvedla - naprosto bez jakékoliv předchozí aktuální příčiny ...
no budem holt jezdit po vsi v kufru a budem uklidňovat no, jinak to nevidim

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 14:34
- Nahlásit

Janiii
no budem holt jezdit po vsi v kufru a budem uklidňovat no, jinak to nevidim

no budete muset no asi.

mě je divný, že tu klepavku - ale fakt šílenou - dostala teď, půl roku po tom co se to stalo

do hlavy jim nevidíme a oni nám nic říct nemůžou, teda můžou ale my sme blbý a nerozumíme jim .

To ale zvládnete, ještě bych to prokombinovala s tím, že až někam popojedete, tak Berni ven z kufru a tam aby na ní čekalo něco moc příjemnýho - buď žraso nějaký úžasný - v misce, nebo kámoška/kámoš, nebo hračka, nebo pranice s páníčkem nebo prostě něco takovýho. Aby se i do toho auta těšila, ne jen přetrpěla jízdu. Víš co myslím?

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání