| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 10:02
- Nahlásit
mishi
že bych taky chodila dom ve čtyři?
to by se mi taky líbilo, ale by se mi už nelíbilo vstávat tak brzo jako on
No já jsem v tomhle děsná- asi bych volila tu variantu skousnout zuby a zůstat doma, protože to mi přijde už moc, ale chápu, že vydržet to je asi nad lidský síly - teď to mám taky s mámou veselý a to spolu nebydlíme. No a nemůžeš se pozařídit u sebe v pokoji? Mít tam svou bytovou jednotku? Pak nemusíš chodit do obýváku na telku a můžeš být zalezlá u sebe,což?
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 10:43
- Nahlásit
To si zas budou vymejšlet, že je v každym pokoji telka. Oni si vždycky něco najdou. Ale asi to bude nejrozumnější řešení. I když budou pindat, že ten pes nahoře hrozně dupe a ze schodů padá (on nemůže ze schodů a my je máme prudký, tak dycky běží a dole žuchne do stěny). Chjo, není to jednoduchý. Oni maj furt něco, ale až teď, nevim, jestli na ně vlezl podzim bo co. Už jim vadí i to, že parkuju před bránou, když má táta přijet domů. A nebo třeba zaparkuju, zamknu bránu a nezamknu si auto. Co jim je do toho? Jednak pochybuju, že by se někdo dostal přes zamčenou bránu a když už by se dostal, tak by ho k auto nepustila Bára, pže auto je prostě její a dělala by kravál. Já nechápu, že si ty lidi přidělávaj zbytečný starosti a pruděj.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 11:53
- Nahlásit
mishi
Já nechápu, že si ty lidi přidělávaj zbytečný starosti a pruděj
to už jiný nebude, to mi věř , jednou je to nezamčený auto, podruhý je to něco jinýho - odstěhovat se na Mars jedině a i to někdy nepomůže . Ale tak je to něco za něco zase - takhle víš, že nemusíš šílet z toho, že Gastone nemůže ven. Vždycky je to něco za něco
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 15:01
- Nahlásit
PetraK
Normálně jsem si říkala, jak to bude pohodovej den a ona nám má přijít nějaká kontrola bo co a my dáváme do kupy papíry. To je bordééééééééél!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 15:42
- Nahlásit
mishi
To je bordééééééééél!
takže jako u nás!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 15:49
- Nahlásit
mishi
PetraK
Pardon ....jako všude... i u nááááás
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 15:52
- Nahlásit
Fajka
huž sem myslela, že profrčíš a nestavíš se .
jak může ten stát vůbec fungovat, když je všude takovej bordel?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 15:55
- Nahlásit
PetraK
huž sem myslela, že profrčíš a nestavíš se
naopak sem právě přifrčela z Praglu
jak může ten stát vůbec fungovat, když je všude takovej bordel? to nevím... to si taky řikám každej den
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 16:06
- Nahlásit
Fajka
naopak sem právě přifrčela z Praglu
jé vona byla u nás a nestavila se na kafe
to nevím... to si taky řikám každej den
jednou to určo praskne
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 16:10
- Nahlásit
No, dokážete si představit, jak by to vypadalo, kdyby byl všude pořádek?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 16:11
- Nahlásit
PetraK
jé vona byla u nás a nestavila se na kafe
no jo to jsou dycky takový rychlovky honem tam a honem zpátky .. tak někdy příště
Jináč estli půjdete s Ešuskem mrknout do Letňan tak tam budem v neděli
jednou to určo praskne
doufám že u toho nebudu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 16:23
- Nahlásit
Fajka
jejda - my jsme o víkendu fuč- jak chalupaříme. To mě mrzí teda není pak ještě nějaká pražská výstava později?
doufám že u toho nebudu
myslim, že doufáme hromadně
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 16:32
- Nahlásit
PetraK
není pak ještě nějaká pražská výstava později?
no to je ona 15-16.11.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 20:19
- Nahlásit
PetraK
pani, co vyčítáte tady Fajkýšový, že se nestaví na kafe??? já jsem v praze každej den a mě na kafe nezvete co?
jdu spát, v noci jsem vůbec nemohla usnout a pak jsem byla pořádně vzhůru, a asi jsem věděla proč - v práci to byl dneska samej průůůů... Tak si jdu dát čajík a jdu to dohnat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2008 08:12
- Nahlásit
Fajka
no to je ona 15-16.11
ahaááá, tak to by tady nějaká šanace možná i byla, záleží na mnoha okolnostech - páč nám v tom týdnu budou dělat plasťáky, takže od toho se bude odvíjet naprosto všechno. Moc se na to těším Hele pani sem sklerotická, myslíte, že byste mi to pak s blížícím se termitem mohla připomenout?
Janiii
a mě na kafe nezvete co
tááák moment - to si nevemu na triko, že budu ta poslední kapka, která vás v tom kolotoči dorazí. Ale jinak klííďo píďo-pokud je to zrealizovatelný - buď u nás (ale to je pro Tebe tuším přes celý město) a nebo někde v Prahé???
Pani hele a nestrhaj vás v tý práci?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2008 10:13
- Nahlásit
PetraK
Hele pani sem sklerotická, myslíte, že byste mi to pak s blížícím se termitem mohla připomenout OK připomenu
A držím palce ať ty okna přežijete všici ve zdraví.. já z nich mám trauma ještě dneska ....ale zase je to ta nejlepší investice co jsme mohli do baráku udělat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2008 12:04
- Nahlásit
Fajka
.. já z nich mám trauma ještě dneska ....ale zase je to ta nejlepší investice co jsme mohli do baráku udělat
hned se mi ulevilo , bože mě z toho slezou konží deriváty
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 10:16
- Nahlásit
PetraK
hned se mi ulevilo , bože mě z toho slezou konží deriváty
to se vomlouvám to sem nechtěla.. ale jestli si dobře pamatuju tak bydlíš v bytě.. kde můžou bejt tak maximálně 4 okna ..my máme barák a těch oken s dveřma a vratama bylo skorem 50 kousků hrůza dělali jsme to přes půl roku
Tak to si myslím že u vás tobude f klidu
Jakej býl víkendík?
U nás super a coursingování se moooc povedlo .. tady jedna fotečka, aby ste viděli že nejsme žádný béčka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 10:32
- Nahlásit
Fajka
to se vomlouvám to sem nechtěla
klíííd se nevomlouvej -info o tom co mě čeká se na mě valí ze všech stran, takže pohodička
Tý vadooo, ta fotka je krásná!! a nechutně závidím, páč nám to - jak jsem psala - s coursingem nejde a já se na to tehdy celkem těšila . Fascinuje mě to soustředění psa při tom "lovu".
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 10:35
- Nahlásit
Jooo a holky!!
Jedu znova v klikru, hodila jsem to absolutně od začátku, naklikala jsem Ešusa na sekačku a na párek a místo procvičování starých cviků jsem to tentokrát vzala přes učení nového. Fachá to naprosto bombasticky . Mnohem líp, než když jsem to spustila poprvý. Dokonce jsem to teď ve čtvrtek vzala i na cvičák a přesto, že tam měl Ešus k dispozici tři báby jen pro sebe, tak šlapak moc hezky. Já věděla, že to musí fachat líp než nám to šlo, že něco dělám špatně, je to fakt paráda.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 10:35
- Nahlásit
PetraK
Tý vadooo, ta fotka je krásná!!
dííík..
a nechutně závidím, páč nám to - jak jsem psala - s coursingem nejde a já se na to tehdy celkem těšila . Fascinuje mě to soustředění psa při tom "lovu".
nám to šlo naopak překvapivě dobřéé aspoň něco nám jde dobře když už nic jinýho
kdo by se chtěl pokochat tak tady jsou všechny fotečky
http://fajka.rajce.idnes.cz/Coursing-Liberec/
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 10:40
- Nahlásit
Fajka
tý jo - okoukla jsem to v rychlosti a skvělý!!! Je to prima zábava což? Fajkýš makala pěkně, bavilo jí to, že jo?
Koukala jsem na toho výmara - na tý jedný fotce to vypadá, jak když vystavuje - a je ho teda pěknej kus!!! To není žádnej drobeček. Ovšem ten afgán- to je elegance sama.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 11:21
- Nahlásit
hoj ďůčata - řekla by moje babička
víkend měl jedinou chybu - skončil
PetraK
hele a jak klikruješ? já o tom už taky uvažovala, ale nějak nevim kde sehnat klikr a kde o tom něco načíst, abych to nedělala blbě ...
a co jsi předtim dělala špatně, že to nešlo a teď to najednou jde? nebo snad Ešusík zmoudřel a dospěl?
mizim makačenko, ale snad zas nakouknu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:03 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Janiii
víkend měl jedinou chybu - skončil
: bože dífče ty seš samý moudro!
No já jsem ale klikro-aik, tak abych neporadila blbě???? Já se teď písemně dotazovala a konzultovala s KaTachyon, takže můžu jen nastínit, žádný velký moudra si nedovolím dávat. Já jsem tehdy před časem začala hásky podle návodu, že jsem nejdřív naklikávala, ale jednak jsem to možná uspěchala - protože teď jsem naklikávala mnohem dýl a druhak jsem nenaklikávala přes něco extrovního - vono taky najdi něco extrovního pro čokla krmenýho BARFově, že áno , takže jsem si myselal, že mám Ešusa naklikanýho a šla do toho - přes cvičení starých cviků (zpřesnila jsem si křivý sedání u nohy, přestal překusovat činku a tak.), ale nebylo tam takový to nadšení, že čokl vidí klikr a může se přerazit. Tzn. že ho to pak ani moc nebralo , když jsem s tím dělala venku. Cvik udělal (páč ho teda uměl), ale že jsem klikla to mu - když byl někde jiný pes - bylo celkem fučík. Takže jsem si říkala, že něco někde je špatněě, páč ani to metání kozelců, když jsem vzala klikr do ruky se nekonalo. Takže jsem na to šla teď od znovu. Nějakou dobu jsem neklikrovala, abych to nechala vyšumět a pak vzala misku se sekanou a klikala od začátku- doma, na chalupě, na zahradě, venku, až tam to natěšení bylo. No teď ve čtvrtek jsem to zkusmo vzala na cvičák, jak tam bude reagovat a bylo to sůůůpr důůůpr épes rádes! A teď o víkendu jsme zahájili nový cvik - že já nakročím, pokrčím nohu a on mi na ní musí položit tlapku. No je to paráda, o něčem naprosto jiným. Jak mě vidí, že jdu s klikrem a mističkou, je v pohotovosti a jede to meteresku blesku . Je to prima zábava. Já jsem byla z klikání nadšená hned, jak jsem to poprvý slyšela . Tedy slyšela pořádně a ujasnila si, že to není místo slovní pochvaly, ale označení toho co po psisku chci. Fakt to fachčí výborně. Heh, před časem jsem dostala na stránkách Hafbezobav takovej spucunk od místních moudrých dam, že jsem se tam na to vyflajzla a přestala tam chodit, protože když je někdo - slušně řečeno - omezen ve vnímání nových věcí a je k tomu navrch arogantní, tak to fakt nemusím. A tuhle jsem tam kvůli něčemu nakoukla a hele, dámičky jedou všechny na klikru mohla jsem si strhnout pupek, když jsem si vzpomněla, jak na mě tam vyjížděly a teď choděj s klikrem i spát
No a musím říct, že obdivuju KaTachyon, která nejen že tyhle navážky co kdo kolikrát má ustojí, ale navrch si našla čas, když jsem jí prudila s dotazama a vysvětlovala a vysvětlovala. Tak snad jsme teď i díky ní tam, kde jsem chtěla být. Uvidíme.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:17
- Nahlásit
PetraK
Jsem asi úplnej analfabet, ale já vůbec netušim, o čem jsi mluvila...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:21
- Nahlásit
mishi
z toho si nic děvče nedělej ......já taky ne
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:33
- Nahlásit
Fajka
mishi
O clickeru - takový ta krabička co kliká, ukazujete s tím-laicky řečeno- psovi, to co po něm chcete. Stručně řečeno-je to takový ukazovátko, usnadňuje to psovi pochopit co co chci a to takovým způsobem, že si na to přijde sám. Nejdřív se pesan naučí, že klik= pamlsek - tzn. nějakou dobu se jen kliká a dává nějaká echt dobrota a pak, když zjistíte, že jakmile kliknete pes vám věnuje pozornost. Jdete na to - viz třeba to moje učení, že jakmile nakročím koleno před Ešusa, tak mi má položit na to koleno tlapku. Takže jsem vzala klikr, misku s dobrotama a Ešus už hopíkoval nadšením /páč tentokrát jsem si ho snad dobře naklikala už, doufám!!/ no a pak jsem si proti němu nejdřív sedla a čekala až hrábne packou směrem ke mě, páč mi bylo jasný, že až zjistí, že nic z toho co mi předvede (a předvedl ) ze mě kliknutí nevyrazí, tak ze zoufalství hrábne packou. Taky že jo. Jakmile hrábnul, huž jsem klikla, pochvala, odměna. Takhle párkrát, až mu došlo, že tu nohu má na to koleno položit, protože pak už jsem klikala jen, když se tlapkou toho kolene dotknul, pak když ji tam chvilku nechal.... a teď si už ani nemusím sedat, stačí, když proti němu nakročím a pokrčím koleno a tlapku tam mám. Jen to teda dost bolí, páč je hodně razantní - nohu mám samou modřinu. Jo a klikala jsem jen když to byla ta správná tlapka, tzn. ta co byla proti koleni, když hrábnul druhou, nic bylo ticho, žádný klikání. Tož asi takhle - teda u nás - profík by to možná dělal jinak
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:40
- Nahlásit
PetraK
a ještě mi řekni kde jsi ten kliker koupila?
docela mě to láká, ale taky bych musela něco nejdřív nastudovat, abych neudělala nějakou botu
navíc mi to přijde fajn jak i ty řikáš na učení novejch blbinek - jak jezdim pozdě z práce, tak na Berni nemam moc čas, většinou se jen prolítnem fofrem venku, nebo mi míra přijde naproti v lepším případě, takže pak se válí berni s námi doma, tak bych jí to mohla trochu zpestřit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Janiii
já ho koupila od výmaří kamarádky, která dělá do krmení, tak mi to objednala, myslím, že by nebyl problém, kdybych jí řekla, jen jak to dostat ode mě k Tobě?
mám takovej naprosto obyč, za pade. Jinak jsou pak prý ještě nějaký multifunkční klikátka a tak. Nám stačí tohle , taky - jestli nemáš doma náhodou takovou dětskou hračku- jmenuje se to žabka - dá se to prý i dneska sehnat v hračkářství, k čemu to je ta hračka to nevím, prostě to kliká. stejně jako ten klikr. jde jen o ten zvuk o nic jinýho.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:46
- Nahlásit
Janiii
PetraK
Tady se dá objednat taky
http://www.baron.cz/pes/vycvikovy-multi-klikr-2227 -k-PP000141-X000319.html
Zní to teda docela složitě a nevím jestli by to to moje akití vohráblo někdy pochopilo.. no tak snad možná na zabavení dlouhých zimních večerů by to bylo dobrý.
|