Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Karol
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 10:11
- Nahlásit

Čau holky, tak jsem se zas pěkně odmlčela - ale zato jsem zvládla minulý týden test ze švédské gramatiky, tak to za to stálo

Už jste slyšely, že Dorča vyhrála v Olomouci? Takže už je taky CAJCová!!!! A jestli to dobře chápu, tak Chipsy tam vyhrál taky. Nebo odkud to ko4ka víš? Já jsem zatim nikde výsledky nenašla.

Bondík začíná svou pubertu obracet výhradně proti jednomu naštěstí hodně starému, gauči. Ale stejně nás to štvě a nevíme, jak ho od toho odradit. Dělá to samozřejmě jenom když je doma sám a moc dobře ví, že je to špatně, protože když mu to pak ukazujem, tak se na to nechce ani podívat ...teda vypadá to že tomu rozumí, ale kdo ví, když se do něj pak pustí vždycky znova. Pro začátek jsem to zkusila potřít octem - a to nějak nezabralo, takže Bondík asi kyselý rád

Jinak je ale pořád šikulka a dělá nám radost. Teď o víkendu jsme byli u známejch, kde se sjelo asi 10 dětí z toho 4 tykoový mrňavý, který ho pořád oblejzaly a otravovaly a Bond zachoval klid a kupodivu ani jedno nezakous, což já bych na jeho místě rozhodně udělala

A jak tu mluvíte o těch výstavách....mně se úplně přestalo chtít na jakýkoliv výstavy jezdit. Ani nevim proč, ale asi hlavně proto, jak se to Bondíkovi nelíbí a jak je to vlastně celý úplně zbytečný....tak uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet, ale přehánět to určitě nebudeme. Doufám.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 10:41
- Nahlásit

Karol
chlupaťáci se tím chlubí na stránkách http://www.chlupatestesti.cz/psi/soubory/aktual.ht ml
to víš, vždycky ví všechno domovská CHS dřív než my obyčejní smrtelníci

ko4ka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 10:44 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Karol
no, my to s výstavama taky přehánět nebudem.... Zatím se mi líbí ta speciálka v Hluboký, ta klubovka od RK v Brně a ještě jsem našla 16.6. oblastní výstavu loveckých psů v Praze - Kunraticích, o který začínám uvažovat.

A propo, přihlášku a propozice třeba na tu Hlubokou nebo někam asi ještě nemáte, že?

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 10:55
- Nahlásit

ko4ka
Jo jo Chipsy jede Také jsem koukala na štěňátka od Chlupaťáků i na Chipsyho vítězství. My se chystáme na tu Hlubokou, pokud nenastanou nějaké komplikace, chtěla bych na Konopiště a do té Prahy, to máme celkem kousek. Ale trmácet se až do Brna, určitě nehodláme, tolik nadšení pro výstavy zase nemáme

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 10:58
- Nahlásit

ko4ka
Přihl.na Hlubokou přišla ve zpravodaji KCHLS.
Dobré budou podzimní klubovky KCHLS v Č.B.- 15+16.9. - při jedné cestě dvě výstavy. Už ti přišly ty zpravodaje?

ko4ka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 11:07
- Nahlásit

HanuleGR
to Konopiště myslíš tu klubovku RK nebo to je jiná?
Tak to se na těch výstavách asi potkáme!
Ketrin
já teď právě nemám zaplacený členství u KCHLS, takže mi nepřišla. Nemohla bys mi jí poslat na mail?
Nám zrovna na ty podzimní klubovky v ČB vyjde povinné školení Cantesu, kde musím být
Zatím ne, nebo nevím, právě nejsem doma. Třeba to tam bude až dojedu

Karol
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 11:44
- Nahlásit

ko4ka
chlupaťáci se tím chlubí na stránkách
To je právě to, že jejich stránky jsou pro mě naprosto neuchopitelný a nikdy tam nenajdu to, co bych chtěla - právě včera jsem se tam dívala a prostě jsem to nenašla....asi jsem pako, ale jinak vždycky všude všecho najdu
Jo a s tou přihláškou to myslim nemusíš hrotit, ona se dřív nebo později objeví na netu a to bude určitě včas na přihlášení před první uzávěrkou...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 12:00
- Nahlásit

ko4ka
Jasně, určitě si to pak budeš moct vytisknout ze stránek KCHLS. Zatím tam ale není, hned jsem koukala. Na mail ti ji poslat nemůžu, nemám scaner.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 12:02
- Nahlásit

Karol
mně kdyby nechodily na mail novinky,kde maj rovnou na ty aktualitky odkaz, tak mám taky problém

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 12:33
- Nahlásit

Nazdárek děvčata.Jak je při pondělku.
Já jsem včera vykonala návštěvu " vnoučátek".Dopoledne jsem byla za Bellou na cvičáku canis.organizace,kde je v předvýchově a odpoledne s Berniem,Cathy a Jessy v Miličáku na procházce a psí koupeli.Jaro je tady.....

Jumi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 12:43
- Nahlásit

Karol
áááá vítej zpět mezi živé!

Bondík začíná svou pubertu obracet výhradně proti jednomu naštěstí hodně starému, gauči.....atd.
no tak Bernášek se zase stal náruživým čtenářem, jak se někde válí nějaký papír, tak ho pěkně rozcupuje. Bohužel jak je ochota sama, tak vyřizuje i korespondenci, takže bráchovi sežral výpis z účtu a mámě složenku a včera tu vznikla rodiná krize, když jsme šli na 15min do sklepa, tak mi rozškubal všechny odborný články, co se tu všude válej, protože z nich zrovna smolim diplomku a Petr to nějak neunesl a nabančil mu...
jenže tohle nemá smysl, Thorin takhle zase devastoval zahradu a zkušenost je taková, že můžeš dělat co chceš ale jediné, co nakonec zbývá je trpělivě čekat - ono ho to s časem přejde. já tady před odchodem, vždycky bernášovi nechám pár reklamních letáků a jsem vděčná, že po příchodu najdu rozcupované jen ty a ne např. koberec..

ko4ka
to co popisuješ u Chelsinky by opravdu mohlo naznačovat nějaký problém s kyčlíkama, ale já bych se neunáhlovala! Rozhodně bych ale šla a okamžitě koupila nějakou kloubní výživu a podle toho co píšeš nejlépe MSM. Kup normálně lidské v lékárně to tě vyjde levněji než psí a nebo ještě je dobré Proenzi3 a teď jí to 3 měsíce v kuse dávej. Na rtg s kyčlema nemá smysl letět, protože v jejím věku už se s nima stejně nic dělat nedá...ale tu kloubní výživu kup 100% a ať nespí na studeném.

Karol
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 12:45
- Nahlásit

Zuzana T
Jaro je tady, jo? Já si zrovna dneska říkám, že krásně mrzne a tudíž můžu jít s Bondem na psí hřiště, aniž bych ho pak musela celýho koupat
Takže u nás teda jaro neni.
Ale fakt je, že včera bylo teplejc. Takže vy jste "se" koupali jo? To zas bude Bernášek mít natrénovanýho něco navíc

Bondík dneska naopak spí zimním spánkem. Je nějakej netypicky klidnej a nechá mě pracovat...jindy tak trpělivej neni. Tak ho za to vezmu na pořádnou procházku

Jumi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 12:46
- Nahlásit

Zuzana T
Jaro je tady.....
no dneska je opravdu tak nádherně, že se asi vypravíme vyzkoušet ten aport z vody - pěkně v klidu, bez rušivých elementů! Možná půjdem i s Boďasem, tak se uvidí...

Karol
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 12:52
- Nahlásit

Jumi
Jumi
Ahóóóóój!!!!!!
Hele, já jsem úplně pitomá. Proč mě to nenapadlo dřív? Na papíry je Bondík taky celej žhavej a nechám mu jich tu klidně hromadu!!!!!To je nápad! Protože nechávat mu doma klacek mi nějak nepřijde úplně ideální a dávat mu cokoliv dřevěnýho na kousání, z tooh má strach, aby pak nepovažoval všechno dřevěný za svoje kousátka...takže třeba nohy od židlí a tak. Ale papírovej fígl rozhodně vyzkoušim. Bondík už dávno považuje všechno, co leží na zemi za svoje, to jsem ani napovažovala za pubertu a prostě vždycky všechno odklidim z dosahu....ale teď právě o víkednu zneškodnil u známých pár kousků lega (a samý takový mimořádný součástky...:confused...tak jsem to tajně vyhodila do koše a Ondra zachoval klid s tím, že "stejně maji hraček zbytečně moc" - to my si koneckonců myslíme o všech dětech v našem okolí - takže vlastně užitečná službička

Hele a ty se nebojíš, že Bernáš ve vodě nastydne....teda, vim, jak jsem se o tom bavily, ale zrovna dneska, když konečně začlo mrznout???

Jumi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 12:53
- Nahlásit

Karol
To zas bude Bernášek mít natrénovanýho něco navíc
no jasně! má natrénováno ještě víc rošťáren než normálně! Jestli si myslíš, že v kombinaci Jessy + bernáš se dalo něco trénovat, tak snad ti to přiblížím, když ti prozradím, že je to stejně sehraná dvojka jako Bondík + Bernáš! To samé v bleděmodrém!

Karol
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 12:57
- Nahlásit

My jdem ven, snad bude mít nějakej pes chuť Bondíka pěkně prohnat
A mimochodem se musim pochlubit, jak jsem odvážná: Vzala jsem výuku v jedný firmě....dvakrát týdně od půl 8 ráno!!!!!JÁ, prosím, která běžně a nejradši vstávám kolem 9 a jak musim vstávat před 8, tak jsem z toho v depresi. Mám za sebou první hodinu a kupodivu jsem to dneska zvládla docela luxusně v pohodě.
Tomu se myslim říká jít do sebe

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 13:03
- Nahlásit

Karol
Papíry moc dlouho nevydrží, dej mu krabici od banánů (nebo podobnou). Já to Borgovi dávám. Navíc má ještě možnost zabavit se kousáním do své matky, která mu to kupodivu stále toleruje.

Jumi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 13:03
- Nahlásit

Karol
No já nevim, jak si to mám vysvětlit - snad možná, že vy jste severní a my jižní město, ale my tu máme skvělých 8 stupňů a bernáš se tenhle týden koupal už 2x když je takhle nádherné sluníčko, tak to nastydnutí nějak neřeším. Včera jsme je teda koupali až na konci, ale jinak v rybníku začnu a on pak jak lítá, tak strašně rychle uschne...říkám si Thorin, je venkovní a koupe se i ve sněhu a když mrzne, prostě dokud není na rybníku led. Tak schoulostivělý bernáš se bude koupat jenom za sluníčka a když nebude pod 5°C...

Jumi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 13:05
- Nahlásit

Karol
JÁ, prosím, která běžně a nejradši vstávám kolem 9 a jak musim vstávat před 8
jéé tak to seš na tom stejně! já šla takhle do sebe minulý leden, když jsem se přihlásila na angličtinu od 7:30 a někdy je to teda vážně peklo! A to když na to příjde, tak já si tam jako student můžu klimbat, ale ty jako lektor! No seš teda fakt statečná!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 13:19 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Karol
Hmm,já hákuji od 7,00,takže nevím,co je si přispat a když v můžu neděli lenošit,tak se od 6ti pořád budím.
Jinak Karol,Bernáš ani Jessy nemůžou nastydnou,protože vyletí z vody jako rakety a lítají a lítaji.Aport většinou ve vodě držela dřív Jessy,ale Bernáš se zakousnul do druhé půlky a plavali ke břehu společně.Když byl u aportu dřív bernáš,tak ho Jessy nechala.Bernášek je takový drzounek,provokatérek.

Karol
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 14:24
- Nahlásit

JumiZuzana T
Tak v tom případě se Bondík pojede v nejbližší době za sluníčka koupat
Na hřišti bylo psů spousta, ale ani jeden retrívr, tak si chudáci s tím hraním skoro nevěděli rady - to je vážně neuvěřitelnej rozdíl mezi těma plemenama - jakmile přijde něco retrívrovitýho, tak jsou s Bondem v tu ránu na jedný hromadě....ale tihle ohaři, teriéři nebo richbackové....to nestojí za nic.

A já zas běžim do práce. Dneska si dopřávám - poslední hodinu za mě jde někdo suplovat a já jdu do divadla, neb jsme dostali k Vánocům lístky do Vinohradskýho. Tak jsem moc zvědavá. Teď si uvědomuju, že tam měl hrát Preis, tak to asi bude bez něj - nějak se přece složil - a nebude to tak skvělý, my ho máme hrozně rádi.

Zuzana Tjá hákuji od 7,00 To bych nepřežila! Ale to svoje vyspávání si zatim omlouvám s tim, že mi to jednou děti vynahradí....a bude po legraci. A Ondrovi už jsem to taky vysvětlila, takže taky neprudí, že on vstává každý den v 6 a já až dlouuuuuho po něm

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 14:40
- Nahlásit

ko4ka
No myslím, že to Konopiště je klubovka RK, ale nevím přesně kdy to je, mám v těch výstavách už nějaký binec Když se potkáme budu jedině ráda a Charlie určitě taky když uvidí sestřičku

Jumi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 16:24
- Nahlásit

Ahojky!
Tak jsme v půl druhé vyšli z domu a přesně teď se vrátili! Doufám, že o té potvoře nebudu až do večera vedět!

Jinak aport z vody...pouštíme a oklepávíme se. Vyleze sice ven (pro Zuzku - tam co včera až na trávu) ale hned pustí a klepe se - tak mi poraďte, jak na to! Řvát drž můžu jak chci i jsem zkoušela průpravu, že byl mokrej a chodili jsme s tím v hubě a já říkala drž a chválila. No jednou se oklepal i s tím ale jinak vždy pustil!
No a aport na suchu - to bylo na zabití! Nechci z toho obviňovat chuděru mrtvolku bažanta, ale mám dojem, že prostě na místě dopadu hledá něco lepšího a když nenajde, tak teda vezme za vděk dummíkem

Karol
ale tihle ohaři, teriéři nebo richbackové....to nestojí za nic.
No vidíš a my strávili půl hodiny na louce řáděním se stejně starou slečnou výmaráčka a ta rozhodně stála za to! Přesně rozuměla bernášovým potřebám!

Jo a musím se pochlubit! Bydlí tu u přehrady stejně staré Kubešátko (GR) a dnes jsme je potkali -a víte co jsme větší a máme mohutnější hrudníček (ale zase ta jeho srst - to byla krááása a tentokráte jsme si o něj ani nevylomili žádnej zub tak nebyl celý od krve)

ko4ka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 17:44
- Nahlásit

Jumi
Chelsinka dostává druhý měsíc Alavis MSM+chondroitin sulfát. Dávám jí to jak to píšou, jak dobere tohle, měla by dostávat pak 3 měsíce kloubní výživu, pak 2 měsíce zase MSM... O tom Proenzi3 jsem dost uvažovala ( hlavně vzhledem k ceně ), ale bylo mi to rozmlouváno, že to není dělaný pro psy a kdesi cosi, že by mohl být problém se zažíváním, když je pro lidi, tak jsem podlehla a koupila Alavis. Snad to bude v pohodě, není přetěžovaná, tak snad to bude růstem
HanuleGR
Tak to by měla být ta klubovka RK V Brně - Konopišti. Nic si z toho nedělej, taky už v tom mám guláš To by bylo fajn, kdo ví, jestli se ti dva poznaj, každopádně uděláme aspoň pár pěkných foteček a já uvidím jak nám roste nějaký sourozenec

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 18:25
- Nahlásit

Jumi
Do vody bude lepší házet tu těžkou činku,s tou se jen tak neoklepe.Jo a nezbyde ti nic jiného,než být rychlejší a bafnout ten aport rychleji ,než on se začne klepat.
Jo a mám info: Audrině od Radky Bursíkové se dneska narodilo 8 kluků a 2 holčičky.Všichni jsou v pohodě.

Jumi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 18:54
- Nahlásit

Zuzana T
Audrině od Radky Bursíkové se dneska narodilo 8 kluků a 2 holčičky
tak to je krááása!

s tou se jen tak neoklepe.
jde o to že on se ani nesnaží s tím klepat! Prostě flusne a pak se oklepe...a já se zase bojim skákat na něj moc hrr to on se většinou pak taky lekne a pustí...no ale hlavně že to vynese třeba i ten 1-2m od břehu na tom se dá snad stavět - doufám...

ko4ka
O tom Proenzi3 jsem dost uvažovala ( hlavně vzhledem k ceně ), ale bylo mi to rozmlouváno
nevím, kdo ti ho rozmlouval, ale Thorin ho bral poměrně dlouhou dobu a bylo nám to schváleno dvěma ortopedy z nichž jeden je velice uznávaný odborní MvDr. Musil... psi samozřejmě některé lidské léky nesmí, ale naopak spoustu jich mohou. Např. na bolest se psům píše velmi drahý rimadil a přitom existuje lidská česká rekoxa která je úúúplně to samé jenže za pár korun...a takových příkladů je spousta
třeba štěněcí plíny - drahý jsou až hamba a pak zjistíš, že to samé se prodává ve zdravotnických potřebách pod nemocné a nebo pod miminka za pár korun...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 18:55
- Nahlásit

Holky, tak jsem právě úplnou náhodou zjistila, že slavný Alex od Hradu Veveří nejspíš bydlí asi 15 km od našeho bydliště A jelikoš tohoto slavného zlaťáka máme v rodokmenu jakožto našeho dědečka nemůžu si pomoct, ale musím se pokusit zkontaktovat s páníčky!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 18:57
- Nahlásit

Jumi
no, tak jestli s tím máte dobré zkušenosti, tak jí nechám dobrat ten Alavis MSM a pak bych koupila to Proenzi 3. Jak jsi to dávkovala?

Jumi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 19:01
- Nahlásit

ko4ka
teď mě napadlo...příště až budeš uvažovat o nějakém léku a nebudeš si jistá jestli se pro psa hodí, tak si najdi na internetu příbalový leták (teď už se tam najdou všechny) a porovnej složení toho o čem uvažuješ a psího ekvivalentu...já to tak taky dělám

ko4ka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 19:05
- Nahlásit

Jumi
to bych mohla, akorát se v tom moc nevyznám, ale jsem schopna pochopit shodující se položky, kdyžtak se poptám . A jak jsi dávkovala Thorinovi to Proenzi 3 když to chci jen jako prevenci? Nějak podle váhy nebo stejně jak ten Alavis ( Giom )...?

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání