| Autor |
Zpráva |
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:44
- Nahlásit
ko4ka
Ahojky sestřičková )) V novém roce se máme tak nějak stejně jako v tom předchozím A co vy jak se vede? Doufám, že se Chelska brzy uzdraví, určitě jen něco špatného slupla. Charlie zase včera poblil babičku, když ho byla venčit, skočil na ní a už to bylo,ták bunda s kalhotama šla do pračky )) Na cvičeníčku jsem byli zatím jen jednou, minulý týden jsme nejeli, bylo hnusně, tak jsme to nechtěli riskovat, že tam budeme celé odpoledne moknout. Snad to teď v neděli bude lepší a pojedeme. Tak cvičíme alespoň spolu, když to jde. Zatím je pořád šikula, jen ten aportek mi fluše a fígle už na něj taky nějak neplatí A co vy jak jste na tom s výcvikem? Plánujete výcvikáč s Chlupatým štěstím?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:15
- Nahlásit
HanuleGR
no, my tak na stejno, asi jak u vás Teda Charlík je šikulka, to Chelsinka zvládla poblít auto, postel a lino, ale babičku zatím ne My v neděli pěkně na cvičáku zmokli... Výcvikáč s chlupaťákama neplánujem, nějak se nám to časově neshoduje, ale jsme přihlášený do Zahradiště na ten červencový termín na přípravu na OVVR a pak i na zkoušky, ale nevim nevim jak to s ní bude vypadat, nebudu nic lámat přes koleno, když to nepůjde, tak počkáme. Asi 28. dubna by jsme měli dělat ZZO, ale s tím si taky nejsem jistá. Chelsinčiny výkony jsou dosti kolísavé, jednou je super a dělá naprosto všechno dobře, včetně aportu a někdy neudělá ani sedni nebo zlobí a zkouší co vydržím. Ta puberta je hrozná věc
Ten její aristokratický výraz, který má od mala mi měl napovědět, že to s ní tak jednoduše nepůjde
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:38
- Nahlásit
Jumi
tak Smektu zkusím, ta je fakt dobrá, pomáhá i mně Večer už pospíchala ven brzo - v 9, takže po necelých 4 hodinách, ale pak v noci krásně spinkala až do třičtvrtě na 7 a ráno na záchodě nebyla vůbec. Teď nejsem doma, jsem na rekvalifikačnce na počítačích, ale naši maj za úkol při jakýkoliv problémech volat. Zatím je klid, tak jsme to snad zvládli a byla to nějaká blbost... Ještě, že tak
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 13:23
- Nahlásit
ko4ka
Tak jsem se teď dozvěděla, že má drahá polovička neumí číst, jeho máma mu psala sms, že Charlie na ní skočil a políbil jí (ne poblil) a jelikož byl od bahna, tak musela prát. Hiiiiihiiiii, tak to je dobrý
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 17:57
- Nahlásit
Zuzana T
Ahoj Zuzko! Tak jsem se chtěla zeptat jaké máte plány na víkend - jestli nechceš v neděli jít s náma venčit do Milíčáku?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 17:59
- Nahlásit
HanuleGR
aha, taková záměna písmenek a co to udělá
Jinak Chelsinka je už dneska bez průjmu a to od rána. Tu Smektu jsem jí stejně dala 2x, jednou odoledne, jen tak do mističky, že si to jako spapá.... Jak jsem se hluboce mýlila, takový výraz zhnusení jsem u ní ještě neviděla.... Teďka zamýchané ve večerních granulkách to zblajzla jako by nic. Tak snad už bude v pohodě....
Akorát začíná být jak Bernášek - sebevrah.... Před chvílí venku se mi vrhla bez dovolení ( prostě zdrhla ) přátelit s NO a pejsek tuto její snahu neocenil tak, jak si představovala a jak k němu dolítla, tak po ní vyjel. Naštěstí to bylo jen vrčení, Chelsinka skončila na zádech a ječíc se vyžadovala mé záchrany.... vřeštěla jak kdyby jí na nože bral a to ten pes jí prakticky nic nedělal, a to ještě pak dostala sprda odemě, když jsem si pro ní došla, právě když se vymanila z obětí toho neadrtálce nafoukanýho, kterýmu se tak snažila zalíbit No jo, dnes objevila novou věc a to, že každý pejsek nebude hrací.... jaký to objev. Jenže pochybuju, že si z toho vzala ponaučení
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 18:08
- Nahlásit
ko4ka
Jenže pochybuju, že si z toho vzala ponaučení
to znám! Thorin zase takhle celý život strká čumák cizím psům za plot! A kolikrát už ho měl pokousanej, ale stejně to zase udělá znova! nutno ale říct, že si díky této své zálibě vybudoval perfektní uskakovací reflex, který ho zachránil před uštknutím zmijí!
Jinak bernáš dnes z ničehož nic také nabral mety a řítil se k jorkšírovi - jeho nejoblíbenější plemeno - což by tak nevadilo, kdyby to nešmiknul přes silnici, kde čas od času jede pěkně rychle nějaké auto - takže taky dostal za uši!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 18:27
- Nahlásit
Jumi
pozoruju, že ho ty sklony nepřešly... Chelsinka taky miluje malé pejsky a to moc, hlavně, když je může zamlátit tlapkama do hlíny,což se nelíbí páníčkům Nedopřejou mýmu pejsánkovi takovou hezkou pískací hračku, jsou to lidi nepřejícný
Dneska nám přišla píšťalka a dammík... Dammík měl veliký úspěch, moc se jí líbil. Zítra ho zkusíme vzít ven, jen tak na pohrání. U té píšťalky, chci na ní naučit čekej a ke mně. Je jedno jakým způsobem nebo jsou na to nějaké "specifické hvizdy"?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 18:34 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
Ahoj,ještě nevím ,co budu dělat v neděli.Jestli budu doma,tak bych šla,ještě dám vědět.
Dneska místo po psích stránkách brouzdám po výrobcích postelí.Chceme si pořídit lamelovou polohovací postel s úložným prostorem.Právě ten úložák je problém.Tedy na to,co bych chtěla bych potřebovala sponzora.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 18:40
- Nahlásit
ko4ka
Je to jedno na co si psa naučíš, ale obecně se na povel ke mně používá dvě krátké písknutí TU TU
no a pak je to složitý.. Bernáš je naučený na dlouhé písknutí TUUUUU lehni a na jedno krátké sedni TU - jenže tady jsem si to poněkud zkomplikovala a teď jaksi nevím jak z toho ven...
tedy mým cílem je naučit ho tzv stop hvizd (teda on už ho uměl perfektně a teď nějak stávkuje) cílem toho stop hvizdu je, že třeba někam běží já písknu on se zastaví, posadí čelem ke mně a bude koukat jaký dostane jiný povel..jenže na větší vzdálenost už je to hůř slyšet, a já sama mám tendenci na něj písknout delší TU než když sedí přede mnou a tudíž je z toho TUUU a Bernáš si lehne - sice čelem ke mně ale lehne, takže to je zase zbytečný zdržení.
Takže já bych ti radila ji to čekej učit na dlouhé TUUUU a tak aby se vždy posadila a koukala na tebe, co ty po ní teď budeš chtít - myslím že u zkoušek to hodně zúročíte!
Ale co budeme dělat my s našim TU a TUUU to teda nevim
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 18:43
- Nahlásit
Zuzana T
Tedy na to,co bych chtěla bych potřebovala sponzora.
no to si dokážu docela živě představit, my to vyřešili matrací z Ikea a máme ji od března a už je prolehnutá...
ale Petrova sestřenice pracuje ve zdravém spaní, tak se můžu zítra na večeři Petrové mamky zeptat jestli to maj a popř. za kolik - jaký chcete rozměr? (Petrova máma od nich tu polohovací postel mám ale bez úložného prostoru)
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 19:31
- Nahlásit
Jumi
No já jsem byla v obchodě s postelemi - vedle veteriny v Hrusický- jak je Kubát.Tam jsme vybrali dřev,postel s úložákem za cca 13000,- 1x polohovací lamel.rosš,1x nepolohovací a slevněnou sadu matrací a vyšplhalo se to na 34000,-
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 20:00
- Nahlásit
Zuzana T
no tak já se zeptám, za to nic nedám a uvidíme...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 20:07
- Nahlásit
Jumi
jasně jsi hodná,díky.
Postel 180x200 s ulož.pr.,pro mě polohovací rošt,Petrovi asi stačí rovnej,slušné matrace.
Právě mi Petr naznačil,že asi odchází i lednice,chjo.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 20:22
- Nahlásit
Zuzana T
no to je normální...mně přijde, že takovédle věci se vždycky ze zásady sejdou dohromady...my letos musíme zrekonstruovat koupelnu máme od loňska od jara stavební povolení a ještě jsme se na to nevrhli a taky mám dojem, že se docela rychle ocitneme na mizině rozpočet sice nebyl tak strašnej ale půlka věcí v něm chybí sice jakoby drobnosti, jenže to je tisícovka k tisícovce...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 21:02 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
Zítra jdu na hon,tak doufám,že nebudou dout příliš silné větry,aby z nebe nepadaly místo bažantů stromy.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 22:12
- Nahlásit
Zuzana T
Tak to také doufám! Včera mi Petr přečetl, že mají větry místy dosahovat až síly orkánu, takže když nám dneska uprostřed prochajdy po Milíčáku začal fučet vítr, že se ohýbaly stromy, tak jsem měla slušně nahnáno!
Budeme na vás myslet ať si to pěkně užijete!
Nám dneska aportování nevyšlo - hodila jsem bernáškovi jen jednou:
a) včera jak byl v dobrém rozmaru, tak jsem mu jich naházela spoustu a to hlavně tu činku a vzhledem k tomu, že mě nikdo nevaroval,že s činkou opatrně, tak mám dnes namoženou ruku tak, že ji sotva zvednu
b)bernášek byl děsně divoký, tak jsem ho na první louce chtěla trochu utahat jenže těsně před tím s Bodiem upravili balónku šňůrku, tak ten pak lítal šíleně daleko, takže když jsem na druhé louce zavelela k noze tak bernáš se sice vzorně přiřadil ale místo sednutí padl na zem a funěl jak sentinel...
no a pak už bylo šero a vítr, tak jsme se na to pro dnešek vybodli...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 22:14
- Nahlásit
Jak to tak po sobě čtu, tak jsme s bernáškem párek pěknejch lemřiček!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 22:36
- Nahlásit
Jumi
Také jsem si jednou zablokovala krční páteř jedním silným hozením aportu,myslím,že to byla jelení nožka.Nejdřív jsem zařvala jau a teprve potom aport.
Přeji klidnou dobrou noc.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 08:13
- Nahlásit
Jumi
tak jo, díky za návod. Počítám, že se samozřejmě začíná pomalu na krátké vzdálenosti společně se slovním povelem, který už umí, aby se to psovi spojilo že? Abych jí nepřehltila informacema....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 10:49
- Nahlásit
ko4ka
Jasně přesně tak..nejprve slovní povel a pak písknutí, pak otočit a pak slovní vynechat...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 14:15
- Nahlásit
HanuleGR
čau brášková, hele ten náš brácha Chipsy teda jede co ? Už má prvního Cajce a my furt nic
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 17:01
- Nahlásit
ko4ka
Už má prvního Cajce a my furt nic
Ber to tak, že nic protože jste ještě nikde nebyli co bychom měli říkat my, co jsme se odvážili vytáhnout paty z domu a splakali nad výdělkem!
A jak vám to jde s dummíkem a píšťalkou?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 18:02
- Nahlásit
Jumi
V poště más fotky Belly a jednu plaveckou fotku.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 20:29
- Nahlásit
Zuzana T
Díky moc! Fotky jsou super a Bellinka je fešanda...
A náš páníček nepoznal vlastního psa - ostuda
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 21:58
- Nahlásit
Jumi
se mu ani moc nedivím,chvilkama jsem si je také pletla
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 22:03
- Nahlásit
Zuzana T
Bernášek nakonec přeci jen padnul za vlast, sice chvilku otravoval s hračkama, ale teď už zase chrní, jak když ho do vody hodí je tu až podezřelý klid
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 22:31
- Nahlásit
Jumi
že by se nám povedlo ho unavit?
tak dobrou noc
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 22:46
- Nahlásit
Zuzana T
No spíš než nám tak Jessy
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 08:21
- Nahlásit
Jumi
no to bude tím, já jen nechci vidět ten trapas v Hluboké jestli teda pojedem
Píšťalka je na tom líp než dummík , začíná si na ní zvykat. Akorát ten dummík se mi na tu její tlamičku zdá nějak velkej, tak tak ho tam nacpe. Spíš vyhovuje Jackounovi, nechtěla bych jí vidět s tím dvoukilovým, ten by se jí tam asi fakt nevešel....
Jenže mi začínají dělat starosti zadní nožičky Když vstává z lehu, tak mi přijdou takový "ztuhlý" než to rozchodí a to myslím i chvilkový ležení ne nějaký dlouhý. Nekňučí nebo tak něco, ale to zvedání je divný
|