| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 19:37
- Nahlásit
Karol
že bysme v pohodě prošli...a Bernášek taky
Bernášek teda nevim nevim - ještě není moc spolehlivý a kdybys ho viděla, co vyváděl před vánocema na cvičení s RS tak bys mluvila jinak! Máme ještě co trénovat a i ta chůze u nohy je jak se zrovna vyspí...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 19:48
- Nahlásit
Tak jsem vám holky chovatelky dnes u počítání spermií dospěla k takovému filosofickému zamyšlení....právě jsem myslela na Ramba a vůbec...vlastně mě to napadlo už na Silvestra, koukali jsme z okna na psa a na kunu a Petr povídá - to je ale kuna! Já bych ho vrátil a pořídil si něco pořádnýho - byl to sice vtip, ale nějak mě došlo, že Thorin byl šílenej puberťák fakt strašný a kolikrát jsme ho celá rodina pomalu ani vzteky nemohli vidět, ale prostě nešlo říct vrátíme ho, nikoho to ani v žertu nenapadlo, není samozřejmě kam, to jedině útulek.. a to je právě to - do útulku kde člověk neví co se psem bude kdo si ho vezme a jestli vůbec někdo, kde bude v kotci sám nešťastnej - prostě je to něco jinýho než super chovatelce, která se o něj bezva postará a najde mu skvělé páníky, které ještě ohlídá, aby se měl pesa super...
no chci tím prostě říct jestli by kolikrát tihle pp pejsci nezůstali ve svých rodinách a nakonec nebyli všichni spokojení, kdyby nebylo tak snadné je vrátit teda chápete co myslím, ne...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 20:07
- Nahlásit
Zuzana T
Ramba vídám, ne moc často, ale jo. A voláme si Viděla jsem ho teď na podzim skoro po půl roce a udělal se z něj pěknej pes. Je namakanej svalouš. A o vánocích když mi páník volal, tak říkal že se koooonečně (skoro ve 3) začíná trochu zklidňovat...
Jumi
Já jsem dřív ani nevěděla, jak je to vracení štěňat a psů poměrně časté.
A i když je blbý do toho plést peníze, tak moje přesvědčení je, že když je štěně dražší, tak lidi pak přecejen důkladněji zvažují, jakým způsobem to vrácení proběhne. Jako že pejska neuvážou hned v lese nebo u útulku nebo nedarujou prvnímu, kdo se namane. I to je důvod, proč držím vyšší cenu štěňat, i když si tím dělám zas třeba problémy s "odbytem" (hrozný slovo). A po zkušenostech s 1. vrhem jsem si loni i dala do smlouvy, že ho majitelé nesmějí nikomu jinému předat bez mého vědomí a souhlasu. Hlavně jsem se ale snažila je dát k lidem, u kterejch je ta smlouva v podstatě zbytečná...
Co na to Zuzana T ?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 20:55
- Nahlásit
Jumi
Dneska jsem mluvila s Evčou a ta Bernáška moc chválila a nezdá se jí kunovitej!
Celkově dorostence moc chválila Bernáška,Dorču i Bondíka.
Jen se těch veverek nebojte,kdyby jste holky viděli jak j
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 20:59
- Nahlásit
Zuzana T
Jenže Evča je moc hodná - ta ti neřekne že je to kuna a chválit bude vždycky všechny
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 21:03
- Nahlásit
Ketrin
Já mám ve smlouvě také předkupní právo,respektive,že se budu podílet na rozhodnuté komu by pejska prodali.Ale je to jen papír,záleží na lidech.Musím zaklepat,že ikdyž se mi Bartík vrátil,první majitelka byla svolná se vším ,co jsem navrhla a dodnes se mi na něj vyptává.Nejtěžžší na prodeji štěňat je odhadnout majitele.Ale i majitelé to mají těžké,kolik jich má špatné zkušenosti se svými chovateli!?
Jinak ano,ta cena a PP asi trochu chrání psíky od uvázání v lese.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 21:03
- Nahlásit
Zuzana T
Ketrin
Jo a ten dotaz na to kňučení jsem myslela smrtelně vážně! Prosím prosím raďte, co s ním - je to čím dál tím horší. Sedí přede mnou já mu dám k noze - on jde a kvičí
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 21:04
- Nahlásit
Jumi
Jééé já jsem nedopsala text
Chtěla jsem říct,že naše příprava na veverky byla minimálně poloviční,jak vaše a Cathy je dělala ve 13 měs.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 21:08
- Nahlásit
Jumi
O tom jsem se také bavila s Evčou.Říkala,že Dorču zabavuje třeba balonkem,popocházením ,blbnutím a tak.Ona věří,že to ty puberťáky přejde.
Hele a zkusili jste si vyměnit pesany.Např,že by si Bernáše vzala na chvilku Eva nebo Karol a cvičila s ním.Třeba by byl tak zaskočený ,že by přestal kvíkat.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 21:10
- Nahlásit
Zuzana T
to jsme nezkusili, zabavování je dobrá rada a známe jí, ale to těžko uděláš v situaci kterou ti popisuju, nebo když mu házíš aport...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 21:15
- Nahlásit
Zuzana T
ve workingové bibli psali, že to pes dělá, když je přetíženej a někdy fakt vidím, že to tak je, někdy to dělá když se nudí a někdy opravdu nevim
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 21:42
- Nahlásit
Karol
tak jdeme na cvičák v sobotu od 9h - to jsem zvědavá, kdo nám řidiče vykope z postele
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 21:42
- Nahlásit
Jumi
On spíš blbne a baví se tím,prostě se hledá.Jednou kvičí na stanovišti,jindy když jde u nohy nebo leží a nudí se,to nejsou stejné situace.Zkus se tím netrápit ono to přejde.
Přetíženej- Bernáš- ten neví co to je!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 21:46
- Nahlásit
Zuzana T
Přetíženej- Bernáš- ten neví co to je!
helééé kdo tu dneska vykřikoval jaký je to mimi! a ty se nesměj přetěžovat!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 22:09
- Nahlásit
Jumi
no je to nepřetížitelné mimino,no!
Jdeš v sobotu na cvičák nebo v neděli s RS?
Já jedu s Cathy,Renatou a Angelem na hon,snad nebude pršet.Evča chce přivézt nějaké opeřence na výcvik.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 22:32
- Nahlásit
Zuzana T
jdu v sobotu na cvičák
RS tento týden nejni...
pes a kuna
a kuna
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 22:34
- Nahlásit
a podlá proradná kuna!
to byla snaha vyfotit samotného Thorinka!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 08:00
- Nahlásit
Jumi
podlá proradná kuna!
Nám se nastěhovaly kuny na půdu a v noci tam dělají ukrutný rambajs a budí nás. Takže bacha na kuní manýry, to bych radši rychle utla
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 08:05
- Nahlásit
Zuzana T
se mi Bartík vrátil
Tojsem ani nevěděla-co se stalo? Vím, žes tu psala něco o fence, že byly nějaký problémy a pak to dobře dopadlo...Nejtěžžší na prodeji štěňat je odhadnout majitele. svatá pravda
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 08:53
- Nahlásit
Ketrin
S tou fenkou se to nakonec vyřešilo tak,že zůstala u pův.majitelů. Je to mladá rodina s děckem a pán přišel o místo a ztratil hlavu.Pak si to v klidu probrali,rodiče pomohli a on sehnal jinou práci.Byli šťastní jako blechy,Bonninku milují a její panička se moc a moc trápila.Holt se člověk někdy dostane do svízelné situace a neví,jak z ní ven.
Bart se mi vrátil po 24 hod od odchodu z rodného pelíšku.Majitelka si ho u mě rok zamlouvala,chodila ho navštěvovat a pak to prostě nezvládla.Vzala jsem ho hned zpět,aby neměl špatné zkušenosti už jako maličký. Byl u nás měsíc a pak se našla rodina v Teplicích s domem zahradou a malým rybníčkem,takže se má královsky.Na mých stránkách v novinkách je vyfocený.
Jumi
Je to mladý a štíhlý pejsek s krásným výrazem a žádná kuna!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 08:59
- Nahlásit
Zuzana T
vrátil po 24 hod od odchodu z rodného pelíšku a jó, už vím, četla jsem to tu. No po 24 hod., to se ani nepočítá se noví páníčci mohou považovat za první ale tu paní jaksi nechápu.
Takže to jsou ti tepličtí, jaks sháněla parťáka na cvičení? Našli někoho?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 09:21
- Nahlásit
Ketrin
Poslala jsem je na dva kontakty,jedni bydlí přímo v Teplicích - ti jsou myslím od tebe- s labradorem a jedna holka bydlí v Ústí.Snad se chytnou.
paní jaksi nechápu.
Mít psa byl její dětský sen,ale je taková hodně plánovací a zodpovědná,že ji najednou došlo,že buď bude šidit ostatní své aktivity/ práci,syna,rodiče,kulturu atd/ nebo psa a to nechtěla.
Byla jsem ráda,že jí to došlo tak brzy a ne třeba po půl roce.Co naděláš.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 10:30
- Nahlásit
Ketrin
ahoj, prosim tě, jak to teď vypadá v RK-klubu? Rozhodla jsem se, že budem radši tam než v KCHLS a chtěla bych se stát členem. Po mailu jsem nové matrikářce poslala přihlášku, psala,že čl. poplatek je 350 kč/rok, ale že ještě není nový účet či co... Nevíš v jakém časovém horizontu to tam bude vyřešený? Pokud chci být člen, je nutné se zúčastnit čl. schůze, kde se příjmají členi - čekatelé za řádné členy? Kdy a kde bude další schůze, nevíš? Teď jsem četla zápis z té poslední a nevím komu, ale nějakému pánovi se nezdálo, že tam nebyli všichni členi - čekatelé, co chtějí být řádní členi a že pokud o to mají zkutečný zájem, tak tam mají být....
Dá se někde sehnat zpravodaj z roku 2006, abych viděla jak vypadá?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 10:35
- Nahlásit
Zuzana T
Když si to tu tak nakousla! včera mi psala Irča, že pořád čeká, až se ji Bertíkovi ozvou a nic! byla strašně zklamaná, že se těšili na cvičebního parťáka a že kdyby to šlo, tak by se jim klidně ozvala sama, ale nemá kontakt, tak jsem slíbila, že se tě na to přeptám...
A Irča taky asi pojede na tu srpnovou Albeř a my měli včera válečnou poradu a říkali jsme si, že bychom konec konců taky vlastně mohli jet v tom srpnu, protože státnice jsou až v 2. půlce září a že by to byl takový poslední odpočinek před velkým finišem
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 10:43
- Nahlásit
Ketrin
Takže bacha na kuní manýry, to bych radši rychle utla
taky, že poslední dobou mám docela často chuť někoho utnout
my se rozhodně absencí puberty chvástat nemůžeme! Z bernáše se stal náruživý čtenář reklamních letáků a když příjdeme dom, tak jsou pozůstatky po této jeho nové zálibě všude! Musíme si opravdu dávat bacha aby na lavičce v předsíni nezůstala krom letáků i nějaká oficiální korespondence! Česká plynárenská by asi nevěřila co se stalo s jejím dopisem
Ale po zralé úvaze mu tam letáky necháváme záměrně, ať je raději náruživý čtenář než něco mnohem horšího!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 11:16
- Nahlásit
ko4ka
Jak se teď měnily ty funkce, tak je možná trochu zmatek... nevím, jak dlouho to může trvat. Na tu příští schůzi kde budeš přijímaná bys asi měla jet. Zpravodaje ti můžu poslat k nakouknutí klidně 10 let dozadu - stačí napsat adresu.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 11:17
- Nahlásit
Jumi
Super,to budeme silný team a rozdrtíme Aurearosáky!!Jede Eva Hubíková se Svenem a s mladým Monťákem,Cathy,Angelo,Arkin a ještě někoho snad překecáme.
Bartův majitel je pan Šerepeta a mobil je 737234333,můžeš to poslat Irče,ať ho pošťouchne.Já bych musela hledat její číslo na netu- dííík.Nevím,co se děje,asi má moc práce s firmou,mě se neozval ani na PFko.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 11:32
- Nahlásit
Ketrin
Díky moc. Adresa je Michaela Řeháková, Hornická 970, 59231 Nové Město na Moravě. 10 let dozadu to být nemusí, jen abych věděla jak to vypadá. Ty od KCHLS jsou sice dobrý, ale o retrívrech tam toho není tolik, když to maj rozdělený na ty sekce a tak... Co ti za ně budu dlužna?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 11:36
- Nahlásit
Dobře, tak já ti pošlu tak 3 roky dozadu. V poslední době tam p.Blecha píše docela dobrý články o výcviku, je to pěkně vysvětleno pro začátečníky. Co ti za ně budu dlužna? nic, protože až už je nebudeš chtít, tak mi je vrátíš.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 11:40
- Nahlásit
Ketrin
tak moc díky, já si počtu a pak vrátím, tak hlavně nezapomeň přibalit zpáteční adresu Už se těším
|