| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:38
- Nahlásit
hab a Archie
a ježišmarjá - to zase bude ostuda.
Jeden prima majitel fenky po Svenovi mě vyfotil,když jsem se převlíkala do trika na soutěž o plemeníka - všichni z toho měli srandu,že bude stri....No a fotky, co mám od Lucky H. jsou pěkné,kdybych na nich neměla já vidět obličej
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:41
- Nahlásit
Zuzana T
není to nic hrozného,jsou to jen dve fotky a dve kdy jsem te zastihla v kruhu
omlouvam se ze nedelam hacky ale stavkuje mi klavesnice
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:49
- Nahlásit
Zuzana T
máa je tam
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 20:55
- Nahlásit
hab a Archie
TAK VÁLEČNÁ PORADA NEDOŠLA.
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 22:49
- Nahlásit
Zuzana T
poslala jsem ti to jeste jednou
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 08:17
- Nahlásit
ahoj holky, tak máme další zrentgenovanou sestřičku - Cherry, DKK 2/2 ale bohužel DLK 3/3 Takže se obávám, že Chelsinka pošupajdí ještě v září, až jí bude 18 měsíců na rentgen loktů, abych měla jistotu, že je v pořádku
Tak mi panička Cherrynky psala, že jim pan Šebek přímo na to doporučil lidský chondro Chondorsulf 400 a naše chovatelka to schválila s tím, že dávkování je 2 tablety denně. Takže to je asi otázky spíš na Jumi. Taky jí chovatelka řekla, že už může klidně na Light granule a měla by zhruba 5 kg zhubnout, aby byla lehčí. Uvažuju, jestli to chondro vyzkoušet, ublížit to Chelsince nemůže, tak při nejhorším jí to nepomůže. Ona tu nožičku, totiž úplně v pohodě nemá. V pohybu jo, ale při zvedání z lehu se tak divně zvedá a než to rozchodí, tak jí má takovou zatuhlou.
Jenže Light granule se mi jí nechcou dávat a hubnout snad nepotřebuje. Uvažovala jsem o Light granulích až po kastraci, teď se mi to zdá moc brzo. Co myslíte?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 08:37 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
ko4ka
Tak jestli chceš znát můj názor laika s trpkými zkušenostmi,tak nečekej až do 18ti měs. a jdi na RTG hned.Nemusíš to posílat na vyhodnocení,stačí jít na rtg k ortopedovi rovnou- ten pozná,co a jak.Protože má-li Chelsea arthrozu v lokti a operace by pomohla a ty budeš otálet dlouho,tak to v kloubu nadělá nenávratnou paseku,to mi věř.
Podle výsledků vašeho vrhu to vypadá na stejné problémy,jako měla moje áčka,prostě to genet.nesedlo.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 08:45
- Nahlásit
ko4ka
Lidský chondrosulf je pouze na předpis, bez něj ti ho nedají. A já bych ho teda psovi nedala,sama ho beru a vím,že je to dost zátěž na játra,vždycky po dobrání dávky musí být čtvrt roku přestávka a pak teprve se může brát další. A to je u dospělýho člověka,takže u psa bych se bála
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 09:26 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Zuzana T
asi máš pravdu. Divný je, že ta fenka neměla s loktama vůbec problém a je tam 3/3 Chelsinka taky problémy nemá, ale už jsou to 2 štěňata, takže riziko, že jich bude víc je asi dost velký. Ach jo
jana33
tenhle se dá běžně koupit v lékárně a nebo aby to bylo levnější ho může předepsat známý "lidský" doktor - ortoped. Říkám si, když ho doporučil MVDr. Šebek, tak že to snad nemůže být takový svinstvo a moje chovatelka toho taky není zastáncem,ale nic proti tomu prý neměla.
Už nevim co dělat. A co ty Light granule?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 09:31
- Nahlásit
ko4ka
Pokud nemá výraznou nadváhu, tak bych Light granule zatím nedávala... a ani po kastraci nejsou nutností... Sára bude mít v létě roční výročí od kastrace a nepřibrala ani deko...
Co se týče chodroprotektiv - do teď jsem Sáře dávala psí - GAG tablety - jsou ale dost drahé, takže jsem přesla, tak jako Jumi u Thorina na Celadrin a zatím v pohodě. Vete mi říkala, že je dost silný, což Sáře evidentně vyhovuje...
Na RTG loktů bych šla hned, přece jen, pokud to budeš vědět, můžeš tomu přizpůsobit pohyb atd.... Ona má Chelsinka viditelný problémy s předníma nohama???
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 09:34
- Nahlásit
Jandula
nene, ale s tou zadní při zvedání má nohu ztuhlou, nebo ztaženou. Nevím jak to popsat. Ale zase nekňourá, nevypadá, že jí to až tak bolí. Jenže bere dlouho Alavis a žádná změna, tak musím zkusit něco jinýho. Každý mi na lidský chondro říká něco jinýho
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 09:37
- Nahlásit
ko4ka
- ale podle toho,co říkáš,tam problém může být- fakt jdi hned.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 09:44
- Nahlásit
Zuzana T
asi jo, ještě tak vědět ke komu. U nás moc odborníků na klouby není. Musím to pozjišťovat
Potřebuju aby pak písla Jumi, až bude mít čas. Ohledně toho teda Celadrinu a pak toho Chondro 400
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 09:58
- Nahlásit
ko4ka
Mně řekl veterinář, že obecně v lidských a psích preparátech není tak velký rozdíl, jde hlavně o cenu...
Potřebuju aby pak písla Jumi, až bude mít čas. Ohledně toho teda Celadrinu a pak toho Chondro 400
No jo, ale Chondro 400 je něco jinýho než Chondrosulf, jak psala Jana33, ten je pouze na předpis a je to fakt docela silný... Poraď se s odborníkem, ale pokud vyloženě nemá problémy, tak bych jí zatím nějakým silným přípravkem necpala, stačí Proenzi nebo něco podobného...
nene, ale s tou zadní při zvedání má nohu ztuhlou, nebo ztaženou. Nevím jak to popsat. Ale zase nekňourá, nevypadá, že jí to až tak bolí.
To má Sára taky, kdybych s ní nebyla na RTG, tak bych to ani nepřikládala DKK, prostě po delším zkoumání je vidět, že při pomalejší chůzi má kloub ztuhlý, při klusu se to ztrácí, ale bolestivost nebo kulhání není...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 09:59
- Nahlásit
Hezké ráno!
Zuzana T
myslím, že ko4kapíše, že má ztuhlou zadní a tu ví, že má špatnou ale jinak se přikláním k ostatním, pokud o RTG loktů uvažuješ tak jdi hned!
Co se chondrosulfu týče má jana33 pravdu opravdu je pouze na předpis a doporučuje se brát jen 3 měsíce a pak pauza, ale to ostatně všechny přípravky obsahující chondroitin. Jsou ovšem pejsci kterým nic jiného než chondroitin nepomáhá a u těch než aby se nezvedli na nohy je lepší, když ho užívají trvale...
ko4ka
psí i lidské preparáty obsahují to samé - chondroitin, glukosamin, MSM - obecně z mojí zkušenosti jsou lidské preparáty levnější a proto kupuji ty...každý pejsek ale reaguje na léky jinak, takže je třeba někde začít, koupíš první a když pomáhá tak u něj zůstaneš, když ne příště koupíš něco jiného, až najdeš co zrovna Chelsince nejvíce sedí! Thorin vyzkoušel několik Alavisů, lidské PROENZI a nakonec jsme zakotvili jak píše Jandula u lidského Celadrinu, prodává se jako dvoj balení celadrin + MSM takže dostává jednu a jednu tabletu a je to to jediné co mu pomáhá....
co se lightky týče - nevím jak Chelsinka vypadá..nejlépe až půjdete k vetovi, tak se prostě zeptej jestli je ok nebo ji máš hubnout, obecně by na ní nemělo být ani deko navíc a pak prostě co nejvíce plavat, plavat, plavat!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 10:13
- Nahlásit
tak dík holky za rady a názory. Chondrosulf 400 si teda škrtnu, zatím není fakt na takový silný prášky. Alavisů jsme taky vyzkoušeli několik, takže ten taky nebudu dávat, když je na nic a zkusím nějaký to Proenzi nebo Celadrin. Uvidím, co mi poradí v lékárně. To se zase pobaví až tam půjdu kupovat chondorsulf pro psa. Sirupkama na teplotu a imunitu jsem tam známá, tak proč ne tohle
Tlustá není, ptala jsem se veterinářů - několika a prý by nějaké rapidní hubnutí neradili, že není třeba. Už jsem psala jednomu vetovi od nás, co by měl být na vysoké úrovni, tak čekám co odepíše a asi zajdem k němu co nám poví
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 10:56
- Nahlásit
ko4ka
Hele,nám třeba vet řekl,že je Abby normální,ale před kastrací je lepší,když je pes hubenější.Takže asi tak.
Jinak je mi Chelsinky moc líto.
O preparátech pro psy a lidi souhlasím s Jumi.Nám třeba vet narovinu řekl,že lidský jsou stejně účinné,ale v jiné cenové kategorii.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:21
- Nahlásit
abby
mě taky řekla před kastrací sundat ty 2 kilča, aby měla povolený břicho co nejvíc a šlo to dobře dělat, ale jinak, že má být akorát. Jako, ne každá fena po kastraci přibírá. Takže spíš ho shodím trošku před a pak počkám jak bude nabírat nebo ne.
Chelsule bude v poho, jen doufám, že ty lokty budou dobrý, jinak nevím co s ní potom. Operace nebo co. Nechci na to myslet. Třeba plaším úplně zbytečně.
S těma chondrama si to taky tak myslím
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:26
- Nahlásit
ko4ka
věřím,že plašíš ,všechno nemůže být jen černé,ale rtg je alespoň jistota pro tebe.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:26
- Nahlásit
ko4ka
Nám asi taky tak.Prostě je lepší trochu zhubnout,kvůli břichu.A pak držet váhu.My to stejně musíme hodně hlídat,protože můj pes žere všechno a pořád.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:34 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Zuzana T
no, přece nemůžem mít takovou smůlu, že Tak uvidíme
abby
Ano ano, tyhle obludy přibíraj snad i ze vzduchu. Ani nevíš, jak jsem záviděla Jumi, když si stěžovala, že je Bernášek hubenej
Jenže naše příšerka má vzor v grizzlíkovi, takže co by v tomhle dělala dámu, ale jedla NE ŽRALA že
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:35
- Nahlásit
Zuzana T
Ahojky,koukala jsi jeste pozdeji jestli ti ty fotky dorazili?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:36
- Nahlásit
ko4ka
přibíraj snad i ze vzduchu Taky mám ten pocit
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:36
- Nahlásit
ko4ka
Ani nevíš, jak jsem záviděla Jumi, když si stěžovala, že je Bernášek hubenej
ani nevíš jak jsem záviděla ko4ka že Chelsinka sežere na co příjde
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:37
- Nahlásit
ko4ka
dej mi recept jak se pribira ze vzduchu,ty moje pacholíky bych to potrebovala taky naucit
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:40
- Nahlásit
hab a Archie
ty moje pacholíky bych to potrebovala taky naucit
i Kampína? vždyť ten žral jak nezavřenej nee - to už si to taky rozmyslel? to teda brzo!
I když bernášek byl vyžle i v dobách kdy sežral na co přišel a pak v osmi měsících raději přestal žrát úplně!
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:46
- Nahlásit
Jumi
nevíš jak jsem záviděla ko4ka že Chelsinka sežere na co příjde
Až ti příjde pes s košíkem od h....,tak přestaneš
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:48
- Nahlásit
abby
Až ti příjde pes s košíkem od h....,
mně chodí od h... celej!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:58
- Nahlásit
abby
Jumi
ko4ka
Já teda nevím, Sára taky žera jak nezavřená všechno, na co přijde, ale je docela štíhlá (nelze říct hubená)... je pravda, že mi doma říkají, že má u mě víc hladu než se nají, ale prostě dostává odměrku ráno a odměrku večer a konec... když by bylo po jejím, tak žere ráno alespoň pět odměrek a večer taky...
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:09 - Změnil/a: HanuleGR
- Nahlásit
ko4ka
Poslala jsem Ti román na emila
|