Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Karol
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 11:43
- Nahlásit

Ahoj holky!

Tak abysme se nebavily pořád jen o kloubech, musím se vám pochlubit se svým novým nápadem.
Na výstavě v Letňanech jsme obdivovali Eviččin psí stan - má fakt takový luxusní (teda on ho má kdekdo), a že prý stojí asi 2200 Kč....(takže ten kdekdo asi většinou nejsou rodiny šetřící na kočárky či kuchyň ) Takže přes veškerý doporučování a Evino vysvětlování, že se na výstavách bez stanu v podstatě neobejdeme, byl náš závěr, že teda obejdeme, a kdyby náhodou ne, tak se spíš obejdeme bez výstav
A já dostala nápad, který jsem hned vygooglovala a Bondíček, pokud se umoudří a začne se na výstavách trochu slušně chovat, tak dostane krásný dětský stan rámcově do 500 Kč. Když bude moc hodnej, bude to třeba stan "Beruška"
Není to super? A nechoďte na mě s tím, že nebude nepromokavý, a že protrhne podlážku

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 11:51
- Nahlásit

Karol
a jak pak ten stanvypadá,kde se můžu juknout?

Karol
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 12:00
- Nahlásit

Zuzana T
Jsou nejrůznější - konkrétně ještě nevím, ale když zadáš do Googlu "dětský stan", tak se jich objeví celá řada - různý domečky, berušky, ale taky docela obyčejný iglú...prostě, až to bude aktuální, něco vyberem. Buď budem schválně bavit celou výstavu beruškou
http://www.zasilkovyobchod.cz/inshop/scripts/detai l.asp?itemid=4785&rnd=5802

nebo naopak vyberem něco usedlejšího.
http://aukro.idnes.cz/item190802033_detsky_stan_ig lu_na_zahradu_i_do_bytu.html#photo

http://aukro.idnes.cz/item185852089_detsky_stan.ht ml#photo
Se ještě uvidí.

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 12:07
- Nahlásit

Karol
no supééér nápad - rozhodně se rozhlídneš a přesně budeš vědět kde přesně máte rozložený svojí deku a umístěného psa!

Nezapomeň se zeptat chotě jak je to s tím stornopoplatkem za naši chalupu!

Zuzana T
To je hrozný, jak si toho Bernáška ošmykala tak teď vypadá jako slušňák - a to kněmu tak děěěsně nesedí!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 12:11
- Nahlásit

Karol
Tak už jsem si to také vygooglovala.Já si myslím,že to spíš kup svým budoucím dětem,pro psa je to víceméně na ......Podobný stan jsem koupila pro štěňata a vydržel jejich 2 nájezdy- poprvé jsem to opravila a podruhé jsme ho vyhodila.Dneska se už vyrábějí kopie těch dražších verzí psích domečků a cena stále klesá.Problém je u toho stanu v tom,že je to šité horkou jehlou,není prodyšný,pes z něj dobře nevidí a tudíž tam nechce být.Navíc ti z toho lehce zdrhne,když bude chtít- nebo zdrhne s se stanem.
Určitě,počkej a kup psí domeček.

Karol
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 12:33
- Nahlásit

Zuzana T
Takhle mi kazit radost
A na co myslíš, že mám počkat? Až nebudou ve výhledu úplně jiný a mnohem důležitější investice...to by asi žádnej domeček nebyl
Nene, my potřebujem nějaký alternativní řešení
Ale to víš, že máš pravdu, že to neni ideál. Ale ta myšlenka mě pobavila. Třeba bych tam mohla zavírat jednou děti společně se psama a byl by klid

Karol
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 12:38
- Nahlásit

Jumi
Poslední Ondrova slova: "Kup maso, já ho naložim"
Takže asi
I když teda nezapomněl podotknout, že to, že si rozumí naši psi ještě neznamená, že se budem mít celý večer o čem bavit...Ale to se právě musí vyzkoušet, ne?

Tak mi příležitostně písni nějaký podrobnosti ohledně toho, co potřebujem sebou a vypadá to, že se začínám těšit

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 13:15
- Nahlásit

Karol
co potřebujem sebou
hmmm nějak mě napadá jenom to maso...a něco k snídani, peřiny tam snad nějaký budou, deky taky - no a když se nebudeme mít o čem bavit tak to bude sice smutný ale holt budeme mlčet a alespoň půjdeme včas spát

Tak se tu mějte já si letím vyzvednout veledílo a domů, ale nějak nevím jestli si ho mám prohlížet a vůbec otvírat abych tam náááhodou nenašla nějakou chybu - to by mě asi kleplo!!

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 13:16
- Nahlásit

Karol
jééé hele my tam vlastně jedeme už zítra co to mi nějak nedošlo no tím líp, alespoň se nebudeme muset těšit moc dlouho!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 13:18
- Nahlásit

Karol
Nechci ti kazit radost,jen že ani děti a psi se tam zavřít nedají.
Do Hluboké a na ostatní venkovní výstavy ti stačí kolík do země a vodítko a třeba slunečník,no a až začne halová sezóna,tak se uvidí.Já jsem za svůj T camp vel.L dala 2000,- a vejdou se tam v pohodě 2 velký psi.

Karol
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 13:26
- Nahlásit

Jumi
Tak já nám vemu aspoň povlečení, ne?
Do jaký civilizační kategorie se řadí vaše chaloupka? Chalupy jsou velmi různý...od těch se suchým záchodem a vodou ve studni na zahradě....až po ty s několika koupelnami a myčkou v kuchyni Tak jen abych měla představu. A pak taky budem muset vědět, jak se tam dostanem...taková nepodstatná maličkost
Ale to sačí až zítra.

Zuzana T
No, tak teď přes jaro a léto už určitě nic kupovat nebudem, kolík máme a nějaký zastínění taky. A dál se uvidí taky podle toho, co bude Bondík předvádět. Jestli si vůbec nějaký výstavní ubytování zaslouží.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 13:30
- Nahlásit

Karol
tak přesně ten z druhé nabídky / usedlejší verze /je ten,co ty mršky malý/ včetně bernáška rozložily na prvočinitele.
Já mám někde takový ten plážový polostan.Cathy zásadně ležela mimo něj,když ho najdu ve sklepě,tak ti ho věnuji.

Karol
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 13:39
- Nahlásit

Zuzana T
Ono to tak nehoří...
Já jsem mezitim koukala na stany pro psy (to jsem před tim ani neudělala) a zjistila jsem, že ty iglú, podobný jako pro děti stojí do 800,- ....myslíš, že to něco vydrží?
Třeba tohle?
http://www.g-obchod.cz/chovatelske-potreby/stan_ps y

Vypadá to trochu fórově, viď? Ale zas samotnej Bondík tam přece nebude řádit, ne?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 14:31
- Nahlásit

Karol
Coleman dělá stany i pro lidi a docela kvalitní.No já nevím ,spíš počkej,já se ti podívám po tom našem přístřešku.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 14:35
- Nahlásit

K těm stanům, viděla jsem ve Světě psů nějaký zajímavý stan

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 18:18
- Nahlásit

Karol
Tak já nám vemu aspoň povlečení, ne?
no jak teda myslíš no...čistý povlečení tam teda asi nebude...

Do jaký civilizační kategorie se řadí vaše chaloupka?
no já ti nevím jak to definovat....co se vybavení týče tak asi k těm vybavenějším, dřív když jsme s našima bydleli ještě v paneláku než postavili barák, tak jsme tam trávili každou volnou minutu v zimě v létě, taže je tam ústřední topení, normální záchod, el. sporák, lednice....
jenže teď už tam jaksi jezdíme docela málo a většinou tam hospodaří bratr a podle toho to teda taky trochu vypadá, takže o nějaký čistotě a uklizenosti se nedá mluvit spíš je tam bordel a špína....a sem tam se tam proháněj myši...a např. koberec nahoře ten by chtěl asi utrhnout a vyhodit...takže žádnej super luxus to není

taková nepodstatná maličkost
no to asi bude nejlepší nějak dohodnout zítra - jmenuje se to Kaňk a vy se tam asi dostanete nejlíp tak, že pojedete do Kolína, z Kolína na Čáslav a v půlce cesty na Čáslav odbočíte směr Kutná Hora a tak rovnou vjedete K ceduli Kaňk no a pojedete pooořád nahoru po hlavní až dojedete na velkej novej kruhovej objezd u hospody Na Pašince a tam si vás nejspíš vyzvednu páč to bude nejjednoduší ale ještě se zeptám Petra jestli je to na ten Kolín pro vás lepší ale já myslím, že jo....jinak se dá jet na Kutnou Horu a na ten náš kopec vyjet z Kutné Hory vlastně z druhé strany, tak jezdíme my....

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 18:22
- Nahlásit

Jinak mě dneska přepadnul děsnej pocit, že přihlásit se na ty zkoušky byla vážně ohromná blbost a že nevím, proč za takovej trapas jakej z toho bude ještě platím tak nehorázné peníze! Takže než pojedem tak mi prosím Zuzana T a Ketrin poraďte jak se to dělá s tím odstupováním ať popř. stihneme včas vycouvat! Takže to jako Bernášek poběží čistě náhodou zakopne,uklouzne a začne se po tom bažantovi válet a já v tu chvíli řeknu "odstupuji" a půjdu se někam zahrabat nebo jak se to dělá?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 18:38
- Nahlásit

Jumi
Ježkovy voči,neblbni!!!On se po tom válet nebude,maximálně to to nedonese a tím pádem tu disciplínu neudělá.Není nutné odstupovat,prostě dojedete všechny disciplíny až do konce,budeš je mít vyhodnocené a v závěr.hodnocení - neuspěl.Pokud se to stane,tak máš trošku dražší cvičení v honitbě.Já jsem ti už říkala,kolik jsem týdně platila za trénování na PZ a co mi Cathynka vyváděla.Nevěš hlavu,když to neudělá,nebude ani první a ani poslední a rozhodčí to jako tvojí ostudu neberou.Navíc tam máš Evičku a ta ti řekne ,když bude třeba . Ketrin - řekni taky něco!!

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 18:44
- Nahlásit

Zuzana T
no mně Libuška psala - no určitě jděte v nejhorším odstoupíš - a já si říkám taková kravina proč bychom odstupovali pěkně si vyzkoušíme všechny disciplíny, ale pak jsem si představila jak se Bernášek přede všema válí v bažantovi a dospěla jsem k závěru, že v takové situaci chci vážně odstoupit, protože to bych se tam asi vážně na místě propadala studem! tak jenom prostě pro svůj klid chci vědět jak se to teda vlastně dělá....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 18:51
- Nahlásit

Jumi
Tak pokud to ten svatoušek udělá,tak nejdřív zařveš ,čímž si sice snížíš body za povel,ale může to zabrat a když by to náhodou nedopadlo,tak se klidně rozhodčího zeptej,jestli máš odstoupit a nebo z výcvikových důvodu pokračovat v jiných disciplínách,že si začátečník.On nebo ona ti určitě řekne,budete u toho jen ty a rozhodčí.Já bych se tedy klidně zeptala,no co!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 20:10
- Nahlásit

Jumi Ahoj,
to jdete na ZV? (nejsem uplně v obraze) ale souhlasím se Zuzkou - nešil. V nejhorším Bernáš neuspěje, já si teda ale myslím že to udělá, ale i kdyby ne - je to taky zkušenost. S odstupováním moc radit nemůžu, já jsem nikdy neodstupovala. Ale v podstatě je to tak, že když už v průběhu provádění disciplíny vidíš, že to je na 0 (pokuď to ovšem ve své přehnané sebekritičnosti dokážeš odhadnout) a že vás vyhoděj, a tolik ti jde o to, aby všude nebylo "neuspěl", ale "odstoupil", tak asi musíš říct že odstupuješ dřív než je disciplína ukončena a vyhlášena známka 0. Mně osobně to ale připadá trochu nesportovní, odstoupení by mělo být vyhrazeno pro případy zdravotní indispozice psa nebo vůdce a podobně. I ti největší machři někdy na zk.vypadli - nejsme dokonalí my ani ti psi a nejde o život

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 20:39
- Nahlásit

Zuzana T
nejdřív zařveš
jo ty myslíš ten ovel jak jste tu tuhle rozebírali myslím, že začínal nějak na S a bylo v něm hooodně výrazné RRR

Ketrin
no jdeme na ZV a ale myslím že to udělá je takové no myslím že by ti mohli holky vyprávět co udělá - on to teda perfektně umí a přesně ví co a jak a o co jde, jenže se jaksi rozhodl že mnohem zábavnější je dělat ze sebe pitomce a šoumena a nechat na sebe všema pořvávat - takže se ve zvěři válí, oškubává ji a v těch nejmírnějších případech alespoň fluše tak metr přede mě....

já bych neodstupovala, kdyby to někde flusnul nebo nepřinesl nebo mě nenašel při stopě vůdce, to bych klidně prošla zbytkem disciplín, ale jestli se v tom bažantovi vyválí tak to se vážně budu cejtit jak kterén, kterej tam nemá co pohledávat a jen ostatní zdržuje a "s hambou opakuji s hambou opustím bojiště!"

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 21:39
- Nahlásit

se jaksi rozhodl že mnohem zábavnější je dělat ze sebe pitomce a šoumena a nechat na sebe všema pořvávat - takže se ve zvěři válí, oškubává ji a v těch nejmírnějších případech alespoň fluše tak metr přede mě....
Hmmmm... aha... pokud nepřeháníš, tak to nevím... a co dělá častěji-tohle anebo správnej výkon? Ojedinělým úletem bych se netrápila, ale kdyby dělal převážně to co píšeš, tak bych na zk asi vůbec nešla... no ale co já radím, když ho nevidím a nevím o co jde. Ale tohle bych mu prostě netrpěla...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 21:57
- Nahlásit

Ketrin
No já jeho " výkony " viděla,neboť jsem zvěř házela.Dílem je to pubertální vzdor,pak si myslím,že cvičí se svými oblíbenými vrstevníky a předvádí se.Tohle dělá jen s bážou,kachnu vytáhne z vody dobře.No já nevím,jsou to jen ZV a o nic nejde,je si to zkusit.On je trochu dost po Cathy,ta mi při nácvicích také hodně zlobila a na zkouškách se chovala úplně jinak.Bernáš byl také na WT lepší,než při normálním cvíču.Jak říkám,bude-li blbnout hodně a to myslím pozná Míša hned,tak to může utnout kdykoli.

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 22:23
- Nahlásit

Ketrin
Ale tohle bych mu prostě netrpěla...
hmmm to se moc hezky řekne, ale co by si jako dělala? Cvičíme zásadně pod dozorem Evičky a nevšimla jsem si, že by teda přišla na nějaké super řešení jak na něj, nebo se o něj alespoň nepodělila....komentovala to jen slovy, že je vážně zmetek...

jinak s dummy to mělo naprosto úplně stejný průběh....a nakonec se to teda díky bohu zlomilo, takže to asi chce čas....

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 22:28
- Nahlásit

Ketrin
jééé a teď mě napadlo, že u tebe máme tu bezednou permanentku na výcvik tak třeba když budeš táááák moc hodná a jednu lekci nám poskytneš by si na něj mohla zkusit vyzrát ty!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 23:02
- Nahlásit

Jumi
to se moc hezky řekne, ale co by si jako dělala?
já vím, že to je takhle na dálku k ničemu... ale třeba - příklad: tuhle Borgo našel nějakou dost zachovalou zdechlinu, skoro by se dala nazvat zvěří, a jal se ji požírat -teda to nestihl, prostě to začal žvýkat, naštěstí jsem byla blízko a stihla jsem po něm skočit a ten zíral, jak dostal. Samozřejmě nikdy psy nebiju, ale přimáčkla jsem ho k zemi a vyvrčela a vyřvala mu tyhle nápady doufám provždy z hlavy. Pak to co chtěl pojídat musel nosit a vsedě předávat. Pak jsem ho uvázala a jen se koukal, jak Bresta dohledává a aportuje a jak je za to chválená a odměňovaná. A ten den už pak žádnej aport nedostal.
Ve spoustě věcí nejsem dost důsledná, ale cokoliv nežádoucího okolo aportu prostě v zárodku utínám-tak to by snad neměl být problém, ne? Tím spíš jestli to umí a kraví "schválně" - "aby byla sranda"-apod.- tak potom bych možná dala pauzu, aby byl nažhavený.

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 23:23
- Nahlásit

Ketrin
no všechno co popisuješ jsme na něj aplikovali...a nějak bez výsleku..by uvázanej a já cvičila s Cathy, fyzicky dostal nějak obdobně jak popisuješ, řvala jsem na něj milionkrát, dokonce jsme i pouštěli Cathy a ta mu to brala...
jak píšu, u něj jsou takové věci o čase a trpělivosti s dummy to probíhalo podobně a taky jsem na to přišli, jenže teď nebyl čas..na ty zkoušky bych nejraději nešla - bude to akorát tak trapas, ale všichni - ty si první, kdo ne - mi řekli ať jdeme, tak jdeme a alespoň okoukneme jak to na takových zkouškách chodí...
pak hodlám zvěř na chvilku vynechat a pak se k ní vrátit, ale jinak a od začátku...
střídat ji s dummíky a tak, vím že nakonec na to příjdu jak na něj ale rozhodně mi to zabere delší dobu a ne tu pidikrátkou dobu, co jsme měli teď.....
základ asi bude sehnat si vlastní mrtvolky a cvičit vlastním tempem pomalu a sami....
navíc u bernáše co se "fyzických - řvacích" trestů týče musejí nějak tak přijít v dobu, kdy je vezme a v úterý bylo jasné, že to nevzal, to samé bylo s aportem z vody...tenkrát to nevzal a pak jsme šli za 14dní jen tak co na to bude říkat a najednou z něj byl profi aportér z vody, ale tenkrát jak dostal tak se akorát zašpéroval stejně jako teď v úterý a mělo to na jeho výkony opačný vliv, tedy něco stylem tak teď už to nebudu nosit tuplem....je holt palice tvrdá a potřebuje svůj specifický přístup nic s ním není jen tak zadarmo....

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 23:27
- Nahlásit

Jinak jsem si z této situace odnesla jedno velké ponaučení - bylo to poprvé a také naposled, co jsem nás přihlásila aniž bychom měli nacvičeno a spoléhala na to, že to nějak stihnem, od teď posílám přihlášky až ve chvíli, kdy vím, že na to máme!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 08:57
- Nahlásit

Jumi
Asi to opravdu chce hlavně čas a taky méně (cvičení) je někdy více.... samozřejmě je mi jasný že když se jednou za čas domluvíš s Evou na společném cvičení a on zakraví, tak je dost blbý říct končíme, i když by to někdy v tu chvíli bylo nejvhodnější.
Mně se u Bresty zamlada když někdy vymýšlela vlastní autorská řešení (sice vtipná ale krajně nevhodná) nejvíc osvědčilo: kravíš?-za trest konec cvičení a jde se domů. Děláš dobře?-za odměnu se cvičí dál.
Každopádně vám budu držet palce (je to zítra, že?). Ona je i zrovna tak možnost že tě příjemně překvapí. Atmosféra zkoušek je prostě specifická a psi to poznají.

<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání