| Autor |
Zpráva |
Candy
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 13:27
- Nahlásit
Romaine
Doufám, že bude v tý kleci v pohodě.
A co dělá Robby? Neplánuješ s ním ještě nějakou výstavu?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 13:29
- Nahlásit
Verca
Tak dneska jsem koupila ten rybí tuk-dokonce kapalný a pořádný kus krůtích prs a trochu kuřecích srdíček a mám to namražené. Ale ty srdíčka dám jen pár a to jen tak jednou týdně,aby měl náky vnitřnosti.jednou jsem mu totiž dala plnou misku jen tak bez přílohy a on se mi pos...Jinak te kolafit zatím kupovat nebudu(stojí asi 300 kč ),to mu dám raději jednou týdně tu nožičku,která je na klouby taky super.
Candy
Tak vidíš,bude hodný
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:19
- Nahlásit
emikami
No vítej mezi živými! Teda tak ty se ani enpochlubíš, že už máš tu bišonici doma, joooo? tytyty
K Eli: no já jsem vůbec netušila, že by se tam vyčůrala, ona furt někde šmejdí, spíš mě udivilo, že se ještě na mě podívala a pak se tam vyčůrala...Ona je taková dost podřízená a tohle bylo dost troufalé na ní... Jasně, že pokud by mě napadlo, že se jí chce čůrat (nebyly jsme až tak dlouho zavření, jestli si pamatuji, tak 4 hoďky od venčení).
Phoebuša měla srajdu po vařeném, teď po syrovém nee. Syrové maso je lepší než vařené, má enzymy....
A na časovou náročnost nekoukám, protože teď jen co přijdu z práce, tak ošetřuji Terezku, tak proč bych nemohla věnovat 15 minut připravě jídla pro psy. Terezce bych tak jako tak musela máčet granule, abych jí na to dala lék a v jejím zdravotním stavu jí dám raději pro psy přirozenou stravu než granule. Potřebuji jí posílit.
Parazity vůbec neřeším, protože i dva týdny po odčervení může pes mít parazity a pak je do dalšího odčervení pěkně začervený. stačí, aby venku něco oblízl, sežral blechu.... inkubační doba tasemnice je třeba 2 týdny.... A taky odčervovací tabletka zabíjí jen dospěláky. Takže na parazity bych vůbec nekoukala... pokud člověk má strach z parazitů, pak by musel nechávat vyšetřit trus psa každý měsíc.
Monka krmí syrovým masem svého Lukyho a ten prospívá super.
krecinek
Tak já už prasečí nožku dávala včera, vařila jsem jí dost dlouho, asi hoďku a pak jsem nevěděla, jestli jí můžu dát i s tou kůži, tak jsem jí z části otrhala , aby tam nebylo tolik toho tučného. Terezce jsem dala chrupavky a kopýtko, protože se nemůže moc namáhat kousáním kostí, kopýtko samo zůstalo. Sulc jsem si dala do sklínky a přelila jsem tím granule, které jsem jí dala s amsíčkem, aby přešla přirozeněji.
HOlkám tak šmakovalo, že Phoebe bestie na mě zavrčela, když jsem šáhla vedle ní, tak dostala vyhubováno. Nevím, co jí šibe, ale od hárání je fakt hrábnutá, někomu ukradne věc nebo mlsku a hlídá si jí, jak šílená. To samé, když dostane nějaké mňam, co jí fakt moc chutná, na delší dobu (i ucho), tak zavrčela i na přítele. No jo, jsou to kuličky, ale musejí se opravdu vychovávat. Myslím, že PHoebe by byla i typ, který by někomu přerost přes hlavu. tím nemyslím, že by napadala, ale že by si vyloženě dělala, co chce... Jinak je zlatíčko, ale je sebevědomá....
maso mělo velký úspěch, jen se po něm zaprášilo a já měla radost, že je konečně vidím jíst s radostí.
Candy
no jestli budete mít někdy cestu kolem, tak vás ráda přivítám.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:23 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Koukejte holky, co mi udělala moje nejmladší sestra.... hezké, že?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:29
- Nahlásit
Verca
Tak to je supeeer A jinak,tu kůži příště aspoň trochu dej,je tam kolagen,nekde jsem to dokonce četla a je i známo,že kolagen je hlavně v kůži. U nás je miska taky vylízaná a jakmile jdu něco krájet,jde ke mně a kňučí...Jsem porcovala ta krůtí prsa a on se mohl zbláznit,musela jsem mu malý kousek hned dát. Jiank mám uvařou od oběda rýži,tak ji dostane s trochou tunáka. A mne ten cas taky nevadi. Sice az zase zacne skola,tak to bude horsi,ale co,maso dáš syrový, hodíš hrst vloček,zelenina je pokrájená taky hned a je to navíc jak tu psala Aknah,je fakt super pohled na psa,kterej se těší na žrádlo a máš pravdu,monka vlastně taky krmí syrovým a už delší čas...Jinak v poledne měl uplně maličký bobek,sice nebyl takový jako po granulých,ale srajdu teda rozhodně nemá Takže pokračujeme dál příští týden chci zkusit tvaroh nebo cottage a syrový žloutek-bílek by se prý moc dávat neměl,navazuje totiž na sebe vit. H a ten se pak nevstřebá.
inak máš pravdu,taky si myslím,že po chutné stravě by mohla terezka zesílit a nabrat novou energii a chuť do života
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:30
- Nahlásit
Verca
Jééé
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:32 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
krecinek
Terezka sice žere i granule, ale prostě přirozená strava u mě momentálně vyhrává a předtím jsem se sice parazitů bála, ale monka mě přesvědčila o opaku.
Krůtí prsa jsou pěkně drahá, viď?
Takže kůže nevadí, není to moc tuku? třeba od kuřete a tak? že bych jim dala z polívky, když budu vařit kuř. stehna....
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:34
- Nahlásit
Verca
Jo,to jsem zjistila taky...ale počkej,jmenovalo se to: krůtí plátek,kilo asi 130kč,takže pořád levnější jako hovězí...Navíc jsem z toho odkrojila i nám zítra na oběd To bych "dostala",že pes má masíčko-krůtičku a já vařím pro nás špagety,které jsem měla v plánu
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:36
- Nahlásit
Verca
Jinak máš pravdu,občas mi venku iblízne třeba ptačí trus,když si toho nevšimnu(nastesti je hned nauceny na povel FUJ)a to je daleko horší..Nebo stačí,když čmuchá na každým rohu nebo v trávě...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:38
- Nahlásit
Verca
Já kuřecí taky nedávám,ale zrovna třeba z tý nožičky bych aspoň trochu dala. nemusíš to přehánět,ale trocha určitě vadit nebude...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:39
- Nahlásit
krecinek
no právě, PHoebe měla taky jednou tasemnici a to jsem jí syrové maso nedávala, možná malinko, ale spíš vůbec ne... takže myslím, že v syrovém mase to nebude nejhorší. Vepřové dávat nebudu, teda syrové ne...
Tak to můj přítel má taky podobné moresy, že se rozčiluje, že holky masíčko a on knedle.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:42
- Nahlásit
krecinekdávala jsi mu celou tu nožičku? Já to holkám dala celé kromě kopýtka, které byly pro Terezku
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:43
- Nahlásit
Verca
No jo,všude stejný a kdyby to věděli naši,jak si teď pejsek bude "vyžírat"...Jo,jinak ten rybí tuk vyšel na 90 kč,celkem velká lahvička...Se mě ptala, že to chci určitě v práškách? A já že ne,že raději kapalný, že to mám pro psa. No,tak divně na mě koukala ale šla to někam dozadu vyštrachat
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:45
- Nahlásit
Verca
Celou. do toho kopýtka se pustil jako první. Jinak v kožních derivátech,jako je třeba to kopýtko je zase bílkovina keratin,takže fakt super věc Ale lepší by asi byla syrová,aby se toho víc uchovalo.Ale to si asi zatím ještě netroufnu.Ale já to vařila jen tak půl hodky,jenom aby se zabily ty případný bacily. Co kdyby tamnáhodou byl ten zákeřnej lactobacillus,že?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:55
- Nahlásit
Co kdyby tamnáhodou byl ten zákeřnej lactobacillus,že? tyhle mrchy je potřeba za každou cenu zlikvidovat, to máš recht.
jenom aby se zabily ty případný bacily. No však jasně, že mu nebudeš dávat dobrovolně parazity. Já taky holkám nedám třeba vepřové maso, ve kterém je pravděpodobné, že parazity obsahuje. Tak samo je venku seřvu, když něco žerou. viď?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 15:03
- Nahlásit
tak letím domů za hafíky. papa a krásný vikend!
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 15:07
- Nahlásit
Verca
Neco ti sem vložím,snad se holky nebudou zlobit,že jim to tady zaplácávám....
Suroviny používané při výrobě psích krmiv
...
Jako maso jsou definovány všechny části těl živočichů, včetně ryb a bezobratlých, v čerstvém nebo upraveném stavu, které se hodí k výživě. Podle této definice patří mezi maso i živočišné tuky, krev, droby, kůže s kosti.
Maso je z nutričního hlediska cenným zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B), nenasycených masných kyselin a minerálních látek. Pro psa je nenahraditelnou složkou krmiva. Pro psy je také velmi přitažlivé svojí chutností. Svalovinu z obchodů pro zvířata a ze zdrojů, které nepovažujeme za příliš "prověřené" je lépe zkrmovat vždy řádně uvařenou ! pozn: doufám,že lidské řezniství prověřené fakt je
...
Zkrmování vnitřnostmi
Vyžaduje vždy důkladné provaření, v syrovém stavu mohou vnitřnosti ležet psům v žaludku i několik dní, případně je zvracejí. (jedná se hlavně o drš'tky a vepřové žaludky) . Pozor na slezinu - zkrmená ve větším množství u většiny psů působí projímavě!Dlouhodobé a trvalé zkrmování jater může přivodit otravu vitaminem A.
...
Srdce - Je bohaté na energii, jedno z nejjakostnějších krmiv. Z hlediska jeho vysoké nutriční hodnoty pozor na tloustnutí psa! Lépe je zkrmovat srdce vařené.
Tuk - Tukové vazivo se také nazývá tuková tkáň a hned po svalovině je druhou nejvýznamnější složkou masa. Tuk je bohatým zdrojem energie a vitaminů, hlavně vitaminů rozpustných v tucích.
Kost - Uvnitř kostí je kostní dřeň. Kostní dřeň z morkových kostí je surovinou pro výrobu polévek. Kosti se zpracovávají na masokostní moučky i na vývary, které se pak využívají jako krmiva. (Ze zvířat uhynulých se vyrábí kafilérní moučka a kafilérní tuk).
Kůže - jako přísada do krmiv pro psy se používají většinou jen kůže vepřové a kůže drůbeží. Obsahují velké množství kolagenních vláken, jsou bohaté jako zdroj želatiny. Většinou se podávají jen jako doplněk běžné krmné dávky a to důkladně tepelně opracované.
Vejce - jsou cenným zdrojem bílkovin a vitaminů. Žloutek můžeme psovi podávat jak vařený tak i syrový. Po syrovém bílku ale psi často zvrací a navíc ve velkém množství podávaný syrový bílek může psovi velmi uškodit. Obsahuje totiž avidin. Avidin je látka, která na sebe váže biotin a tím ho znemožňuje psovi využít. Je lépe proto podávat psovi bílek tepelně zpracovaný. Platí zde zásada přiměřenosti, jako ostatně všude!
Mléčné výrobky - Mléko psí matky patří z hlediska složení bílkovin mezi mléka albuminová (stejně jako mléko klisny nebo člověka). Mléka s převahou bílkoviny albuminy se varem srážejí. Naproti tomu, na trhu je běžně k dostání mléko kravské. Všechna mléka přežvýkavců jsou co do převažující bílkoviny kaseinového typu (bílkovina se v něm varem nesráží). Právě pro odlišné složení se nepovažuje za příliš vhodné štěňatům kravské mléko podávat. Lépe se osvědčilo mléko kozí. V současné době máme však již na trhu i mléko určené přímo pro štěňata.
Někteří dospělí psi však mléko příliš nesnáší a mají po něm průjem. Je proto mnohem vhodnější podávat psům nízkotučné tvarohy, jogurty či měkké i tvrdé sýry.
Vedlejší živočišné produkty - Mezi vedlejší živočišné produkty patří sušené suroviny, jako je krevní moučka, masová a masokostní moučka a lojové škvarky. Jejich hlavní význam spočívá v tom, že jsou součástí suchých komerčních krmiv. Dalšími vedlejšími živočišnými produkty jsou rybí produkty, které se vyrábějí sušením celých těl a zbytků bílých ryb nebo z celých těl olejnatých ryb (sled', makrela, šproty). V krmivech pro psy jsou dobrým zdrojem vysoce kvalitní bílkoviny. Ryby jsou pro svou chutnost a dobrou stravitelnost a příznivý obsah bílkovin využívány k výrobě průmyslově vyráběných krmiv.
Suroviny rostlinného původu
Obilí a z něj vyráběné mouky a obilné šroty. Pro výrobu psích krmiv se nejvíce používají mouky a šroty z pšenice a kukuřice.
Ovesné vločky je možné též krmit, ovšem zase jen velmi dobře provařené. Syrové vločky jsou pro psa sice dobrým zdrojem vlákniny, ale nemají téměř žádnou výživnou hodnotu, projdou jen jako "balast". Navíc mohou působit projímavě.
Rýže je opět stěžejní přílohou pro výrobu "klasické krmné dávky". Zásadně ji krmíme jen dokonale provařenou a měkkou. Rýže je též výborná při zažívacích obtížích psa a slouží jako dieta. Pokud má pes průjem či mu veterinář po několikahodinové hladovce „dovolí“ opět přijímat potravu, je velmi vhodné rýži rozvařit a podávat ji psovi po malých dávkách vícekrát denně i se „šlemem“, který se v rýži vytvoří.
Zelenina
je jako doplněk do psí stravy nepostradatelná. Zelenina je zdrojem cenných minerálních látek vitaminů, ale hlavně vlákniny. Psi mají rádi různou zeleninu. Od mrkve, kedlubny přes papriku a okurky…..ale i velmi aromatickou kořenovou zeleninu jako je libeček, petržel či celer. Fantazii se meze nekladou
Mezi zeleninu pro psy nejvhodnější patří mrkev, červená i krmná řepa.
Ostatní zeleninu jako např. zelí, květák, kedlubny mají psi rádi, ale mohou způsobit trávicí poruchy jako je nadýmání, případně při konzumaci většího množství i průjem. Proto při jejich zkrmování je nutné postupovat velmi opatrně a přiměřeně!
Psi běžně konzumují i trávu, ovšem jen některé, pro ně zřejmě chutné a vybrané druhy. Zřejmě tím doplňují vlákninu a některé minerálie a vitaminy. Svou roli tráva hraje i když se pes potřebuje vyzvracet. Pozor na "spásání" porostů ošetřených chemickými postřiky a na zkrmování postříkané zeleniny! Veškerá zelenina, kterou chceme psovi krmit, musí být dopředu řádně omytá. Zásadně nezkrmujeme psům zeleninu plesnivou nebo shnilou! To stejné platí samozřejmě i pro ovoce. Co bychom už nejedli my, nedáváme ani našemu psovi!
Ovoce
Zde platí to samé jako u zeleniny. Různí psi mají rádi různé ovoce. Mezi oblíbené patří pomeranče, mandarinky, banány, jablka, hrušky, maliny, jahody, švestky, třešně a další.
Pro psy jsou velmi vhodná hlavně jablka, a to v syrovém stavu. Jsou-li na ně psi od štěněcího věku zvyklí, žerou je rádi i celá. Jestliže ne, je vhodné jablko opěk rozmixovat a zamíchat do ostatního krmiva. Jablka jsou cenným zdrojem vlákniny, hlavně pektinu a napomáhají střevní peristaltice.
Ořechy
jsou cenným zdrojem nenasycených masných kyselin a většina psů je vyhledává jako pochoutku. Pozor samozřejmě na psy „nešiky“, kteří spolknou ořech celý nevyloupaný! Také psi, kteří mají problémy se slinivkou – pankreas by neměli ořechy žrát, protože jsou poměrně tučné.
Samozřejmě, že psovi škodí , když mu jako pochoutku ke sledování televize zkrmujeme slané burské oříšky! Prospěšné jsou jen ořechy nepražené a pro psy nesmí být solené!
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 15:09
- Nahlásit
jééé,to je fakt moooooc dlouhé Ale číst to nemusíte
PS:aspon budeme dřív na 400.strance
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 15:53
- Nahlásit
krecinek
Dobrý Tak jdu studovat, je to dobře popsané
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:33
- Nahlásit
Candy
Tak ted mel veceri: Ryze od obeda a tunaka z lidske konzervy-to dostane jen obca,asi v tom trochu soli je,tak jen vyjimecne. Priprava: vyndani ryze z lednicky,otevreni konzervy,smichani:cca 1,5 minuty. Pak podano. Sezrano cca 1- 2 minuty olizovani se po zradle-ubehlo asi 5 minut a jeste to neustává
pozn. Snaha válet se po koberci a dělat sudy prekazena (coz dela vdzycky,kdyz se dobre naji,fakt nevim proc,asi z radosti)
Po nedeli uz zarazuju tvahor, syrovy zloutek-cca jednou tydne,roboran-2 krat tydne,rybi ruk-par kapek za tyden, jeste jsem uvazovala treba sezamove nebo slunecnicove seminko cas od casu, jednou do tydne trosicku granulek,aby vedel,ze je stale vyrabeji a jsme na cerstve syrove strave uplne
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:49
- Nahlásit
emikami
Očekáváme fotečky miminka a nějaké info...jméno atd
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 20:29
- Nahlásit
Candy
Ještě uvidíme... Snad jo, napřed ale plánuji štěňátka než výstavy, jeho to nebaví, tak ho nechci trápit. jen musíme sehnat fenečku, která není příbuzná, což jsme zjistili je docela problém...
krecinek
Heč, já viděla fotky, video a i vím jméno Já nááááááááááááááááááááááááááááádherná! Fakt dokonalá...
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 11:08
- Nahlásit
Verca
Verunko samo, že jim nechávat tu kůži. Toď je to mňam, mňam. Ne že jim to za se příště sloupneš.
Co Terezka? Lejzrujete? Jak to s naší?
Posíláme holkám pac a pusu od dvou kuliferdů Biška a Damiška.
krecinek
Kracinečku super složení a ty semínka určitě taky.
Tak ať se vám daří přejí dva kluci Biško a Damiško.
Romaine
Já ještě ne viděla ani fotečky ani video. Budu asi plakat . I když jsem se koukala na stránečky.
Pac a pusinky vám posílají dva kulíšci Biško a Damiško.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 11:58
- Nahlásit
Romaine
Já chi takyyyyyy!!!!! tak aspon prozrad jmeno
Darina1
Verca
Ještě ti musím napsat, že jsem dneska v krámě objevila tvrdý tvaroh na stouhání (vůbec jsem nevěděla,že něco takového je, asi se budu stydět... ),takže by byl asi lepší jak ten měkký a dneska jsme snídali sýr cottage se syrovým žloutkem, jablíčko na zahuštění a trochu sezamových semínek, večer máme syrové hovězí s vločkama a trochou zeleniny. Jinak bobek ráno přímo ukázkový. Nějak zjišťuju, že mě to baví takto ho krmit
A taky jsem zjistila,ze ten colafit se dela i po 15 tbl., stojí 90 kč a budu ho dávat asi 1/4-tak se aspon dávkuje ten přímo pro psy(je ale dražší-cca 200kč),takže to vydrží dlouho a budu ho dávat asi 2x týdně,kdyžbychom už snad v září začali to agility nebo bychom chodili zase behat,tak casteji.
Tak pozdravuj holky a hlavne Terezku!
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 14:06
- Nahlásit
Verca
No já se budu stále opakovat, ale fotky jsou moc pěkně udělané a za se moje obvykla poznámka Eli- úplně čuňa Damišák a samo zřejmě Phoebe- úplně šumaček Bišo.
Až se někde potkáme na výstavě tak ti dokážu tu podobu.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 19:29
- Nahlásit
Tak já se těch foteček miminka nedočkám a nedočkám
Tak sem aspon hodím rošťáka Montyho,myslím,že některé docela ujdou
Horolezec
Kuk
Pozooooor!
V letu
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 20:01
- Nahlásit
Jeste jedna moc nepovedena, jenze ty rostaci chvili nepostoji...takže i tahle byla vykon...
To je jeho nejlepsi kamos Benji a jakmile ho slysi venku-on venku dost knuci jakmile vidi nejakeho psa,protoze je na voditku a chtel by za nim bezet,tak ten muj lump za mnou vzdycky pribehne a taky knuci-jako by rikal,hej,panicko,venku je kamos,pojd,chci si s nim pohrat A hadejte,co udelam,vetsinou to nevydrzim a jdu,aby si kluci pohrali
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 20:21
- Nahlásit
Jé, ona tu ještě nenapsala? Už by to ale mohla mít na stránkách, včera na tom večer dělala... No, nevím aby se nezlobila, kdybych to prozradila...
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 21:44
- Nahlásit
Ahoj děvčata, tak jsem se dozvěděla, že tu jsou nějací zvědavci no nějak mně nedošlo, že tu jsou víceméně spíše bišoní pisatelky, teda musela bych to spočítat, ale možná je tu frizáků víc než havanů, pokud bychom asi nepočítali, že já mám 4
Chtěla jsem vás ještě chvíli napínat a dát jsem nějakou příšerku, no ale nebudu tak zlááááá a dám vám sem tu pravou příšerku, jo?? No a před pár stránkami jsem vám už ji dala, takže vlastně jste ji viděli všichni, nyní ji sem dát znouvu a pár dalších.
Na webu ještě nemám nic, protože to musím vymyslet jak to vyřeším, je to přece jen jiné plemeno. a bude maličko změna, což dá velkou práci, jelikož mám i jinou práci, není na to čas.
Navíc jsem dostala nějakou virozu, boleli mně všechny klouby, takže mi dobře nebylo, myslím, že nyní je to již lepší.
Přišerká je příšerně krásná , je to maličký, bílý bobeček, s holkama se snáší super. Deniska bez ní neudělá ani krok, stále ji má pod sebou, a provozuje sex , a když ne tak se s ní hrozně muchlíčkuje, vypadá to asi tak, jako když vemete pejska ven, a on objeví v travičce něco moc zajímavého a voňavého, a pěkně se v tom vyválí, takže asi chce nasát jejím pachem, či co, protože se o ní otírá jako kotě, no je to nádhera,ale trochu se bojím aby ji nechtěně neublížila.
Wikinka hrozně ožila, je to její také kámoška, když ji to Deniska dovolí tak si s malou příšerkou hraje, sex neprovozuje ale má ji často také pod sebou, a tam ji ňafe a ňafe, hrozně si s ní hraje, jen čekám,kdy ji veme do papuly a bude s ní mrskat jako s plyšákem, mám takový pocit, že si to totiž myslí.
Emí je skvělá, přijala ji dobře, trochu ji ignoruje, jindy zase brání, Brituška ji moc nemusela, utíkala od ní, nebo na ni zavrčela, což mě překvapilo, ale už vidím občas zájem, před chvílí k ní čuchala, malá příšerka si lehla na záda před takovou velkou holkou a čekala co bude dál, Brituška ji jemně všude očichávala, a pak vyzývala ke hře, takže proti sobě poskakovali, jen chviličku.
Jinak umí už také zaštěkat, když si hraje. Kamilka je březí, takže je v klídku a malá příšerka ji nemůže rozházet, chodí za ní spíše jako za maminou, Kamí ji nechá dělat co chce, ale ona brzo odejde, protože je u ní nuda. Na štěňátka se již moc těším.
No a myslím, že jsem žádnou holku nevynechala.
Manžel opět nevěděl o novém přírustku, když ji viděl řekl, že vypadá jako ovečka a zeptal se jak se jmenuje, jméno se mu líbí, dceři se zdá divné Samozřejmě, jako vždy jsem mu řekla, že ji hlídám, protože Petra jede na dovolenou, nevím co si myslí, ale asi tomu těžko věří, protože všichni co tu jsou, mimo Emí a Brit, která byla pro něj, tak jsem ostatní hlídala, hlídala a hlídala, tak dlouho až tu zůstali.
Lukášek je z ní nadšený, odhání ostatní aby se s ní mohl mazlit, vždy přijde a říká " babi jak se jmenuje " nějak si to nedovede zapamatovat, ale když tu byl s taťkou tak mu to už řekl sám.
Aby se k ní dostal, protože se holky na něho vždy vrhnou, musí zavolat " piškotka" holky za ním běží do kuchyně, on to proběhne druhou stranou a má malou příšerku na 5vteřin jen pro sebe.
Je moc hodná a šikovná, loužičky nedělá vůbec, byly snad jen asi 3 a jsou maličké, chodí na plínku sama, nebo na balkon, kakat taky, hovínko občas hodí někam jinam, ale je to opravdu šikulka, pokud ji to tak zůstane, opravdu mi nic neznečistí, což se o Wikině nedá říci, ale co od ní bylo fůj, už je v kontejneru, takže ok, jelikož jsem nepočítala, že bych si další fenku pořídila, je tu ńový koberec, možná že to maličká tuší a nechce mi ho počůrat.
V noci krásně spinká, první den začla kňourat před 6 hodinou, chtěla kakat, atd. druhý den už to bylo po 6té hodině, a nyní když spím tak ona čeká až se probudím, vidím ji sedět třeba v ohrádce a je hodná. Má tam domeček, dokonce si do něho občas i vleze a spinká tam.
Ohrádku má většinou otevřenou , tak si dělá co chce, když chci aby měla také chvíli klid, tak ji tam zavřu a jde spinkat. Jo a zapoměla jsem, ráno semnou již spinká v posteli Zatím se ničeho nebojí , jen mně , trochu předemnou prchá, a na jméno si asi teprve zvyká.Takže když se na ni volá, ještě ji to moc nic neříká. Jméno jsem vymyslela já, a je to nedávno, takže ji tak nikdo neříkal.
Tak tady teda je
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 21:46
- Nahlásit
krecinek
Verča
fotky jsou moc fajn.
Jinak s Verčou jsem mluvila, Terezka si myslím, na tom není nijak ideálně, není rozhodně co závidět, koukata a ošetřovat takto nemocného pejska. Verča bude v pondělí.
Čekám, už jen na Janičku jinak už bych mohla do toho kopnout hihi.
|