| Autor |
Zpráva |
Darina1
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 11:13
- Nahlásit
emikami
No Dášenko to slovíčko takové nádherné ne najdeš ve slovníku bo to je naše šlonské nářečí a pozor já ti to teď řeknu podrž se tak to znamená, že jsem nasraná.
Ano Wiki je moje favoritka, ale opravdu v té srsti a tak jak má udělané ty culíky.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 11:25
- Nahlásit
Verča
Heč a já tu 300 stránku zase ukončila. hihi. A Darinka načla novou
Darinko zaslala jsem ti konečně ten mejlík.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 12:19 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
emikami
bo znamená: proto, protože. To by mě moje češtinářka zabila kdyby to slyšela, bo ona na to byla háklivka.
Tak to ti teda moc gratulujiiiiii k zakončení stránky 300!
Darina1
No proto! Ale já stejně věděla, že se na Veverku dlouho zlobit nebudeš.
Candy
No já to napsala trošku zmateně, ten selský rozum směřoval hlavně na to, jak dlouho mačkat ty cecíky vkuse. Říkal,že pokud to budu už dělat nasílu, tak to ne...
Já jsem taky používala odpuzující sprej na koš s prádlem, Elinka je čuňátko a ona mi ho celý prohryzala, někdy vám ho vyfotím, no a tahala si z toho moje spoďáry, hajzlík jeden a stejně to nepomohlo a teď je diravý jak cedník.
Jo a když už jste tady tak "otevřené", tak bych taky potřebovala radu. Elinka ještě doteď čůrá a kadí doma, když doma nejsme anebo když spíme. To, když nejsme doma je prý projev úzkosti, protože ona je takový hrozný závislák a celkově je taková "labilnější" (vím, je to hnusné slovo). No ale přes tu noc si nejspíš zvykla čůrat... Teď na baráku se zlepšila skoro o 100% v chování ke psům. když k nám přijde na baráček pes, kterého předtím neměla ráda a bála se ho, tak je jak vyměněná a řádí s ním po zahradě jak šílená. ovšem čůrání nezmizelo, spíš to dělá pravidelněji. Co vy na to? Způsob, že učit se s ní od štěňátka, už jsem zkoušela. ona to dělá, když prostě nejsme doma anebo spíme. Nevím, jestli je možné, že prostě nevydrží, ale to se mi nezdá, protože přes noc má vydržet 8 hodin, ne-li míň a to v mé přítomnosti doma vždy vydržela. Co Darinko, máš nějaký tip?
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 12:20
- Nahlásit
Darina1
no jo, ale to bych ho musela zavřít, když jsme v práci a to je tak na 8 hodin . I když oni stejně skoro celou dobu prochrápaj, tak by mu to mohlo bejt i jedno, viď?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 12:54
- Nahlásit
Candy
Candičku tak, tak zavřít a nechat. Neboj vyzkoušej a uvidíš nic za to nedáš. Já mám výhodu v tom, že jsem stále s těma mojí má lumpíkama a kam koli v jdu, jedu jdou semnou. Takže je mám stále za zadkem.
Verca
Verunka jak píšeš měla by vydržet v poho těch 8hod. Já kluky venčím tak naposledy mezi18-20hod a musejí vydržet až do 6hod, samo že někdy máme průjem tak to hold nevydržíme nejsme taky dokonalí i když předtím NO když měla potřebu v noci tak mě dokázala zbudit a už jsme mašírovali.
Já bych s kusila chodit s ní ještě později. Musíš zjistit když to udělá doma jestli je to 1. od Eli a si si jistá, že je to od Eli ? Víš když se nám taky něco povede tak pokud je to řidší tak nemůžu říct kdo to udělal. 2. jaké je to tuhé-řítke.
Je pravda, že by už neměli nic doma nadělat, ale sem tam se to stane a hlavně jak je průjem a to si můžeme za to sami. U nás se to stává tak jednou za 3-5měsícu a to pokud je tuhé tak jsem s ni ma byla moc brzo a do rána je daleko. Takže si za se můžu za to sama.
Čuráni u nás za tím se nevyskytuje tak to opravdu nemám žádnou radu. Jedině hlídat, ale jak jste v práci tak to hold nejde, ale kdy by se to u nás obě vylo tak fakt s kusým tu klec pokud je pejsek v pořádku. Někdy ani nevíme jaké může mít v nitřní bolístky a pak se divíme.
Víš co já se ještě na to poptám co a jak a pak ti dám sem vědět.
Zatím pac a pusu od Biška a Damiška.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 13:01 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Darina1
no třeba dneska ráno letěla dolů a tam se vyčůrala a to přitom Peťa už vstával a za chvíli je pouštěl ven... spíš to udělá ráno. 'Ríkala jsem si, že jak nejsme doma a jsme v práci, tak je to fakt těch 9 hodin, tak jsem si říkala, že budiž, ale včera jsem byla pryč s Teri na dvě a půl hoďky a tam načůráno a nakakáno, přitom vyvenčená byla.
Já hledám chybu ve mně, ne v ní. Ale nevím si vůbec rady. Klec nemám a déle jí ještě mít nebudu, nesjou teď penízky. ale taky mě to už napadlo.
A jistá jsem si na 99,9%. Jak přijdu k loužičce, tak se klidí z cesty a Phoebe mi ještě asistuje. Když to jednou nevydržela Phoebe, tak byla zalezlá a nechtěla se na mě ani podívat. Opravdu to na ní poznám, i když někdo tvrdí, že to nejde. A Phoebe už dlouho doma nečůrá a nekadí, s ní to bylo celkem v klidu. Říkám si, jestli je to opravdu ten pocit úzkosti anebo to dělá ze zvyku...? Jo a je to vždy tuhé. Občas to sežere, hovádko nekulturní.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 17:18
- Nahlásit
Verca
Candy nám taky ještě asi v půl roce dělal ráno loužičky v kuchyni na lino. Když jsem ráno vstávala a chtěla s nima ven, tak Candy to nevydržel a pustil celou louži doma, ale to už nedělá, teď si právě značkuje jednotlivé strategické body jeho teritoria, bohužel pro nás je to nábytek v kuchyni .
Darina1
Zkusím to s tou klecí. A bude mít po ptákách
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2007 21:12
- Nahlásit
Candy
Klidně to zkus,uvidíš
Ahoj holky,tak jaký ste měly víkend?
Posílám pro oživení diskuze pár foteček z dnešní prochajdy...
Pozor,at si neukosnes jazyk
Copak to tam asi plave...
Pojď si hrát...
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 09:02 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit
Verca
Tak že Veverko uvažovala jsem nad Elinkou pokud udělá něco co vidíš, že udělala ona okamžitě zkárat, když dělá todle, že než se stačíte obléct tak to nevydrží na to jsou dvě rady co mě se osvědčily ať nemusím po nich s tále ječet. Já to dělala tak, že jsem měla nachystané věci a než jsem se oblíkala tak hafík byl buď na rukou a jednou jsem se oblékla a nebo, že s na má spí oba v lůžku už víš takže jsem ho zatím držela tam páč jsem věděla, že do pelíšku určitě to neudělá i když u Damišáka jsem si ničím jistá.
Pokud pří jdeš domů a ono už tam něco je tak to je každá rada drahá jedině tu klec kterou zatím nemám ani já. Je pravda, že se Damišáček již zklidnil a už není četa demolišn men, ale i přesto bych tu klec chtěla, to víš my za se stále předělá va me byt tak, že naše úspory praskají tam no a to co předěláme tak sakům prásk i s nábytkem už bys to u nás nepoznala no a zbývá mi ještě jedna místnost a mám to za sebou, no a víš jak ty důchodci to říkají už to máme až do smrti.
Musíš stále Elinku, Terezku a Phoebe hlídat jakmile je jen náznak něčeho co nechceš aby dělali tak okamžitě zákrok a nekompromisně. To víš já mám hodně zkušenosti s velkýma psiska má tak, že ten můj u ječený hlas by vylekal i hejkala .
Pac a pusu posílá Biško a Damiško.
krecinek
Kracinečku tak já ti napíšu jaký jsem měla víkend no na PRDLAJS páč jsem dala mým psům kuřecí játru a vajíčko no a to vše syrové. Biško to nechtěl snědl jen vejce, ale Damišák samo, že to ze žral no a hádej co se dělo v noci a celou neděli blinkačky a sra… Tož to si za to můžu sama, že jo. Tak že u nás jelo černé uhlí a co 2hod ven.
Co sem chtěla to sem měla.
Monty ten střih má perfektní, u nás byla jedna maltezáčka a ona byla taky tak ostříhaná. Moc se mi líbila a kurát jsem se pozdě dozvěděla, že paní se ji chtěla zbavit asi se jim už omrzela. Kdybych to věděla než ji dala pryč tak bych si ji vzala, bylo mi ji hrozně líto a ona byla tak nádherná. No škoda. Už bych měla tři a pomalu doháněla emikami.
Pac a pusu i vám posila Biško a Damiško.
Candy
Tak, tak Candiku ať mají aj oni s nás radost, že jo. Co se budeme starat my.
Pac a pusu posílají i Vám dva fešáci Biško a Damiško.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 09:14
- Nahlásit
Darina1
Díky za pochvalu střihu,abych řekla pravdu,i lidi v okolí ho chválej, že je hezký, jedna paní,co jsme včera potkali s mladičkou boloňačkou říkala, že by jí taky takhle chtěla nechat ostříhat a prý, kde jsme stříhali...No, stříhali jsme, když jsem byla u rodičů v trutnově, což je trochu z ruky...Ale příští léto jde zase a nejlépe zase tam, kde jsme byli.
Chudák ta maltézačka Takový ženský leda plyšáka
Jinak syrové vnitřnosti,kor játra by se opravdu dávat nemělui.já mu jednou uvařila kuřecí játra a taky se mi tady pos...ale jen jednou,pak už to bylo ok.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:12
- Nahlásit
Darina1
No Darinko, ona totiž spinká sice u nás, ale ne v posteli a vyčůrat se zdrhne dřív než se proberu " z komatu" a když to najdu, tak to není úplně čerstvě načůrané.
No ale co byl vrchol, tak v pátek jsme byli celkem dlouho zavření v baráčku, holky už byly tak hoďku nadlábnuté a dívám se na Eli, jak šmejdí na místě, kam chodí čůrat v naší nepřítomnosti a ona se na mě tak podívala, pak zas začala čuchat (celkem dlouho) a normálně se vyčůrala!!!! Tak jsem jí seřvala na sto honů, to mě vyloženě vytočila. Tohle opravdu už pěkně dlouho neudělala, abychom byli u toho přítomni. Ona je asi prostě navyklá, že když se jí chce čůrat, tak né že by vydržela ven, ale prostě to udělá doma. Už jsme s Pe´tou uvažovali, jestli jí náhodou "nezavírat" do takové předsíně...je tam prostor určitě větší než v kleci, ale taky by si tam nemohla nějak pobíhat. Zas se mi ale nechce jí izolovat od ostatních psů... klec by byla v obýváku, ale v předsíni bych jí musela zavřít. A to se mi fakt moc nepozdává...
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:34
- Nahlásit
Verca
Verunečko zásada kynologa a chovatele je být rychlejší než můj pes, tak že žádné kóma, ale dělám stále s píci a až už vnímám tak honem ven a co ty si vůbec myslíš teď kom mě napadlo, že máš baráček tak to se fakt ani oblíkat nemusíš, pokud máš plot.
Jakmile uvidíš pro příště, že toto dělá už budeš vědět co chce tak honem ven, já jednou chytla Damišáka a jak jsem byla v ráži tak z mým výkřikem FUJ NESMÍš letěl vzduchem do koupelny a asi jsem mu to i zarazila.
Neboj se přitvrdit mojí psy to taky přežily.
Izolovat to asi fakt ne, to by aj mě bilo líto. Hlavně hlídat když jste doma mít jí stále na očích. Vidíš my jsme měli přes víkend srajdu a byla fakt jak vyšitá a uhlídala jsem ho jen v noci ne, ale naštěstí mě probudil jak v koupelně ještě začal blinkat, tak jsem to uklidila pochválila, že šel alespoň v noci do té koupelny a pak už jsem jen hlídala a můžu říct, že uhlídala, ale fakt co dvě hodinky jsem s ním lítala ven.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 14:36
- Nahlásit
Verca
Jak jsi psala o tom pátku, že se ti Eli vyčůrala před tebou doma, tak v tomhle případě, když bych ji už viděla šmejdit na místě, kde je zvyklá to udělat, tak bych ji už ostřejším hlasem řekla "nesmíš" a jak bych získala její pozornost, tak bych ji hned popadla a šla s ní ven. Jakmile by se vyvenčila, tak bych chválila až do nebe. Ale vím, že to je těžký, protže ve většině případů ji určitě při tom nepřistihneš.
U Candyho taky už poznám, když si obchází ty svoje místečka. A když ho vidím, tak pomůže třeba hlasitý tlesknutí, nebo povel "fuj", "nesmíš" a to bys viděla jak hned popoběhne jinam a dělá jako by nic
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 15:53
- Nahlásit
krecinek
víš na jaké fotce se mi Montík líbí nejvíc...?
Jak kouká na tu řeku, to je bomba
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 16:15
- Nahlásit
Candy
Dík kouká,kouká,ale plavat ne a ne,maximálně se jde napít
Verca
Taky bych ji hned okřikla, určitě ví, že to nesmí...třeba jen zkouší co může...ten náš teď taky pěkně řádí,dokonce když jíme,tak skočí třeba na lavici.Máš vidět,jak ho ženu...Ještě by nám za chvíli chtěl jíst z talíře
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 07:18
- Nahlásit
Ahoj Holky,mám takový problém..Monty má už asi pátý den taková řídká hovínka. Ne průjem,nemusím s ním lítat pořád ven,jen když kadí,tak žádné pěkné bobky...Navíc tu většinou jednou udělá i přes noc, to s ním nejdu tak 11-12 hodin,vždycky hezky spinkal a vydržel to...Nevím,jestli mě budí,já spím jako špalek. Taky včera trošinku blinkal,jinak ne. Nevím,co myslíte,mám opravdu změnit granule? Ale na jaké přejít? Navíc už mám pro planu jen tak na dvě misky, chtěla jsem zítra koupit nový. Nebo dávat třeba maso-vařit? Nebo co by to mohlo být,nějaká ta viroza nebo tak? Vím,že jste tu někdo ještě krom emikami krmili tím pro planem a pak už ne-proč? čím vůbec krmíte-emikami vím,verča mi to jednou psala,ale zapoměla jsem,ale co třeba candy,darina...Taky kdybych koupila granule jiné,musela bych na ně přejít zrovna,když už nemám pro plan(Když koupím 800g má ho zase na celý měsíc...) Tak holky,prosím,radte svoje zkušenosti...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 07:56
- Nahlásit
krecinek
já jí seřvala na sto honů, plácla jsem jí i po zadku, nejsem moc typ, co by si nechal přerůst psa přes hlavu (ale kdo ví, možná už mi nějak nenápadně přerostly nebo spíš ), takže to, co se mi nelíbí jim opravdu důrazně zakazuji a nepolevuji...
No nevím, ale 800g na měsíc se mi zdá příšerně málo, když má dost aktivit (běh s tebou,....). to mě se zdá málo, když mi Phoebe nežravka jedla 1,5kg... Spíš bych zkusila jiné granule... Já krmím nutro choice, ale pořád mám takové vyklání přejít na maso, ale ne a ne se k tomu dokopat. Chtěla bych nejspíš zkusit syrové maso se zeleninou apod a roboranem. Ale potřebuji si toho ještě víc nastudovat. A občas bych jim dala i granče, aby si od toho neodvykly.
Mám i psí kuchařku pro malá a střední plemena, tam je vše moc hezky popsané. Mám jí od Monky, možná by mi dovolila ti jí přeposlat.
Anebo co zkusit nějaké lepší prémiovky nebo koupit levnější superprémium? Pro planky jsou fakt drahé a (dle mého) nejsou ani tak kvalitní, že by odopovídaly jejich ceně. mě Phoebe po nich často zvracela.
Ale u vás to může být opravdu jen nějaká viroza. Nemáš náhodou doma lactobacillus?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 08:09
- Nahlásit
Verca
Jezis,o zadny bacilu nic nevim... Jinak ja taky porad uvazuji syrove maso,roboran,treba jeste neco na klouby nbo tak,zelenina,vlocky,ryze,obcas trebas do toho granule....Ale nevim,no...Asi ted koupim neco jineho a uvidim,jak mu to bude chutnat a prospivat.Ale maso je proste asi maso a dost lidi tady na diskuzi to tvrdi. Nevim,proste asi zajedu do prahy do vetsiho zveraku a budu vybirat... Na netu jsem narazila na ten firstmate,pak nejake nove krmivo ze pstrosa zest nebo tak najek a kamaradka krmi stredni krizenku satisfaction.Nebo treba i ten hills,no...cert se v tom vyznej. Treba jednou fakt skoncime na mase. Díky
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 08:28
- Nahlásit
krecinek
to je roztomilé....to není bacil jako takový, ale je to POZITIVNÍ bakterie, která je součástí pozitivní střevní mikroflory. Když Phoebe zvracela, tak jsem jí ho dávala. on se dává třeba i po antibiotikách u lidí, aby obnovil střevní mikrofloru.
No koukám, že toho víš celkem dost o masu a jak psa jím stravovat, tak už jen se dokopat k tomu, abys jím začala krmit, protože nemůže být nic lepšího než masíčko... Granule jsou spíše z pohodlnosti, teda u nás určitě...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 08:55
- Nahlásit
Verca
aha
No,je to z pohodlnosti,to mas pravdu. Vezmes a nasypes a je to A co ty,sla bys do toho-davat maso???
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 10:06
- Nahlásit
krecinek
Ty mě přemlouváááš?!
no já asi jo. co ty? Grančů mám ještě skoro dva kila, ale to mám tak na týden se třemi psy.
A nastudovala jsi něco, že toho víš tolik?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 10:26
- Nahlásit
Verca
Já si nemyslím, že toho vím tolik Ale pročítala jsem tu různé diskuze o tom mase a taky když už jsem narazila na nějaký ten článeček... Pořád jsem si říkala, že to nějak neodhadnu, ale někdo tady kdysi psal, že ani sobě, ani dětem nepřipravujeme jídlo s kalkulačkou a laboratorníma váhama,tak jse uznala, že to opravdu ne...Taky jsou názory, že od té doby, co jsou granule, je víc rakovin psů apod.Nevím, co je na tom pravdy...A v neposlední řadě si myslím a asi je to i pravda,že maso v granulích je prostě "ten odpad",co by se lidem už dávat neměl, navíc většinou je to testovaný na nějakých chudácích pokusných psech ...
Já ti nevím,možná bych do toho šla,kdybys šla se mnou Základem je určitě ta pestrost...krmila bych třeba syrovým kuřecím,hovězím,vařené vepřové/to se syrové bojím),občas uvařené křeba kuřecí krky...pak k tomu tu rýži,ovesný vločky,třeba někdy těstoviny,koupila bych určo ten roboran a párkrát týdně to tam dala, ale zase bych to nějak nepřeháněla, myslím,že pestrá čerstvá strava má vše co potřebuje obsahovat...mám tu i nějaký vitámín H na srst,a kdybych chodila na to agility,tak bych mu třeba koupila i colafit a taky občas dala třeba tvaroh,vajíčko,to jen občas. taky myslím,že v syrovým mase je spousta bílkobin, ve šlachách,chrupavkách jsou takový ty jako kolagen,elastin atd..Vem si třeba "blbý" prasečí ouško-to píšou, že je to zroj fosforu a já nevím čeho všeho ještě...Já ale pořád nevím...Jo,taky bych asi měla granule-u nás pořád vychvalují ten Fitmin,je levný,český, prémiovka, už jsme na něm i byli,ale chtěla jsem něco lepšího. Ale občas jako příloha by to určitě stačilo...(3 kg stojí asi 170 kč,půl kila 25 kč) Jako rozmyšlený to mám, vím i proč, ale zase jsou tu i nějaká proti, ale to bude hlavně asi ta pohodlnost granulek Tak já ti nevím Ale dost lidí hlavně asi tady na foru krmi vareným nebo syrovým a chválej si to...Aknah,Monka tady z dizkuse např. taky. A dávku? tý se nebojím,myslím,že jen tak nepřibere a když,tak to bude jedině dobře kdyby přibral moc,trocha pohybu to spraví.
Tak já nevím...Mám jít do toho?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 12:55
- Nahlásit
krecinek
no já totiž pořádně nevím, co ti psi můžou - jako druh masa jo, to vepřové bych syrové taky nedávala, ale netuším, co můžou z celého zvířete. Třeba jsem vůbec netušila, že kuřecí krk můžou, skelet, celé kuř. stehno.... to je u mě hlavní problém, je to to jediné, co mě odrazuje...ani nevím, jaké vnitřnosti (vím teda, že jednou za týden nejlépe) apod... Ty se v tom vyznáš?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 13:42
- Nahlásit
Verca
Moc ne. Vím,že vnitřnosti se ale mají vařit, vepřové se taky musí vařit. Krky lidi normálně kupujou pro psy stejně tak jako třeba prasečí nožičky,ty prodávají i ve zverimexu. Taky prodávaj kuřecí skelety,ale to je asi pro větší psy,já bych mu kosti nedávala,jen ty hovězí na okousání.Já jednou koupla skelety(dva velké cca 10 korun),uvařila a obrala. Já bych ale asi nejvíc krmila to syrový kuřecí a hovězí. Maso a přílohy mají být myslím v poměru 2:1. Pak se asi 2x tydne dava treba ten roboran-to jsou vlastne vitaminy a mineraly prave pro potrebu toho, kdyz krmis normalne, aby mu nic nechybelo, i když budeš krmit rostlinnou i živočišnou stravou,tak by mu nic chybět nemělo. Zkus se ještě zeptat tady na diskuzi, co tim lidi krmej,tak jaky maji system, jak moc to řešej...Docela by mě to taky zajímalo. Já bych tak možná i krmila, mám brouka v hlavě Já bych se asi řídila pravidlem - hlavně pestře, základ to maso plus nějaká ta příloha-hrst vloček,rýže,zelenina,ovoce...Ještě pouvažuju,ale docela mám chuť to zkusit Vím,že by baštil jako blázen, že by mu chutnalo a hlavně bych fakt viděla,co mu do tý misky dávám...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 13:54
- Nahlásit
Verca
jinak:byli jsme před chvílí venku a šla z něj jenom voda...Já nevím,budeme možná muset na vetrinu. Ale zase na druhou stranu mu jinak vůbec nic není. Veselý je, žere i ty granule,co tu má v misce...Tak já nevím. Asi by fakt potřebovat změnu.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 13:55
- Nahlásit
Verca
Navíc běhavku nemá, kadí normálně tak 3krát za den...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:12
- Nahlásit
krecinek
no já si to tu právě i pročítala, abych se dozvěděla, jak krmit syrovým masem a bylo tu psáno,že poměr 70-90% maso a 10-30% přílohy. K tomu někdy cottage, gerve, tvaroh... Snad to nebude monce vadit, když tu napíšu info, co napsala i mě, že kuřecí moc ne, protože obsahuje spoustu antibiotik, spíše krůtu... a taky mi psala monka, ale to jsem se dočetla i na netu, že by měl dostávat pes 2% stravy ze své váhy při normální aktivitě.
Kurňa tys mě navnadila.
A jak to budeš uskladňovat? nakoupíš a zamrazíš a pak to vždy vytáhneš, necháš na vzduchu rozmrazit a dáš to? Četla jsem na netu, že to ani nezabere hodně času, že tak 15 minut a to vlastně jen strouháš tu zeleninu.
Navíc představa, že holky se na jídlo vrhají, mě k tomu povzbuzuje čím dál víc.
Tak to je divné, že má průjem a bez běhavky...raději bych na veterinu skočila. Můžou to být granule a může to být taky něco horšího...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:20
- Nahlásit
Jo a mě už dost vadí, že opravdu nevím, co v těch granulích je. Já už jsem taky před delší dobou upustila od pytlíkových výrobků (né teda všech ), kde nevím, co je a raději si udělám rajskou svou než pytlíku.
Jen doufám, že se mi holky z toho neposerou, protože když jsem jim vařila, tak Phoebe měla průjem. Asi kolem týdnu a pak jsem přestala. Jsem měla pos*aný celý byt...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:25
- Nahlásit
Verca
Teda,já snad do toho vážně půjdu,ale to si pak pes bude jíst líp jak my Já teda kuřecí koupím normálně,nad nějakým atb.nepřemýšlím,ale Montíčkovy budu raději dávat tu krůtu,aby měl to nejlepší Hlavně to budu kupovat v řeznictví-on toho při své váze moc nesní. asi nakoupím tak na týden, nechám mu asi dávku na dva dny venku a zbytek naporcuju,rozpytlíčkuju a šoupnu do mrazničky Já nevím jak to dělají v řeznictví,ale podle mě to mají v chladáku celý týden a ty když jdeš a koupíš,pořád to bereš jako čerstvé...Nebo to tak není? Vozí jim to každý den? Já nevím.Ale raději nakoupím na začátku týdne ted mu budu dávat víc,nevadí, když trochu přibere. No a pak uvidím...No,mě by ty dvě procenta vycházely na 90g,když mu váhu ještě zaokrouhlím nahoru, a zdá se mi to trochu málo. Newní to myšleno v granulích? přece jen v granulích není voda,ale v čerstvém mase ano.
No,asi zítra na vetrinu zajedeme,kdyý se to nějak nezlepší. ale myslím,že když řekne,že je to z granulí, tak mi tam veterinářka strčí Hills nebo Eukanubu, protože to prodává a propaguje jako nejlepší. A já bych zrovna zkusila to maso
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:26
- Nahlásit
Verca
No,ze začátku bych určitě nedávala vnitřnosti a mléčné výrobky,popř.vajíčko kvůli průjmu...ale počkala bych,jak bude kakat po masíčku
|