| Autor |
Zpráva |
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 15:47
- Nahlásit
Holky kdo chce uchovnit své havo určitě doporučuji knížku Zdeňka Procházky Chov psů. Je fakt skvělá. Najdete v ní všechno. Dneska jsem se do ní pořádně začetla a jsou v ní hodně užitečné rady a informace.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 16:50 - Změnil/a: bisonka
- Nahlásit
Ahojte vsichni, párkrát už jsem někam psala, ale jestli mě ještě neznáte tak máme doma půlroční fenku bichon frise
( www.bambi.bisonek.cz -kdyby někdo chtěl kouknout ).
Vím že to tu už někde bude ale pořád to nemůžu najít - jakýma granulema krmíte svého hafíka. Četla jsem že třeba po Caninu hnědnul bišonek nebo mu více teklo z oček a tak. Je toho spousta. Naše malá byla zvyklá od mala papat obyčejné Friskies pro štěňata, vím že to možna někdo odsoudí, ale chutnaly ji a byla v pohodě, teď už i ale moc nejedou tak chceme změnit a uvažujeme nad nějakým kvalitnějším krmivem...Jestli ty značkové krmiva kvalitní orpavdu jsou....
A taky se chci zeptat odkud máte svého bišonka, třeba diskuzi zjistíme že tu jsou nějací sourozenci a tak My máme Bambinku bez PP od paní Vítkové z Ostravy.
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 17:00
- Nahlásit
bisonka
Ahoj,
to je dobře, že se tady objevil další "bišonkář".
Taky mám fenku Bišonka Frisé a včera jí bylo 7 měsíců, tak jsou holky skoro stejně staré. Jmenuje se Betynka. Od chovatelky byla zvyklá na Eukanubu pro štěňata, chutná jí, má po ní krásnou srst, tak zatím nic měnit nechci. I veterinář nám ji doporučil, tak se podle toho řídíme. Podívej se taky na naše stránky www.betynka.wbs.cz
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 18:16
- Nahlásit
bisonka
ahojky, říkala jsem si kam jsi zmizla... (psaly jsme si na "strihanie bisonka v Olomouci").
teď jsem narazila na jedno dobré krmivo, je to prémiovka od Pronature a je to s bylinkami (jestli znáš Svibici, tak paní Blahutová ve zverimexu ho prodává). Prý to pejskům moc chutná. Já to chtěla taky zkusit, ale chystám se asi krmit vařenou stravou. Teda tu nejstarší. Jinak tu holky krmí Purinou ProPlan, je to superprémiovka a jsou s ní všechny spokojené.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 19:39
- Nahlásit
bisonka
ahojky, vítám tě tady. Já mám fenku Havanského psíka Bellu. www.Je jí 17 měsíců a taky ji krmím Purinou. Hodně lidí chválí Royal Canin.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 19:49
- Nahlásit
Tak mě napadlo,že je tady Cotonek, Fizáček, Boloňáček,Havaňáček, ale Maltézák tu ještě chybí.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 20:06
- Nahlásit
bisonka
No já mám havanského psíka Claudinku s PP od emikami: http://www.havanese-wild-angel.net A Claudinka má stránku http://www.bisonek.websnadno.cz Krmíme Purinou pro Plan.
|
Marcela_S
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 21:21
- Nahlásit
Holky, prosím napište my vaše zkušenosti z boloňkama a bišonkama, a to i ty negativní. Chtěla bych koupit rodinného mazla a stále se nemůžu rozhodnout pro plemeno. Jaký je rozdíl mezi bišonkem a boloňkem? Jak je to s jejich temperamentem, ráda bych spíše klidného pejska. Jak náročná je péče o srst - ta mně trochu děsí (nechci vystavovat - pouze na mazla)? Na co dát pozor při výběru štěněte, apod.
Dále ještě uvažuji o kavalírovi.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 22:38
- Nahlásit
Marcela_S
Je skupina bišonků a do ní patří: bišonek frisé, havanský psík, maltézáček, Coton de tulear, boloňáček a jinak nevím jestli je jich i víc. Všich jsou většinou podle mě temperamentní, živí a hraví. Srst je hodně náročná na údržbu, ale pokud nebudete chodit na výstavu tak můžete stříhat. Je lepší i když nebudete třeba chodit na výstavy s průkazem původu, mohlo by Vám totiž vyrůst úplně jiné plemeno než chcete. Štěňátka bišonků jso si totiž hodně podobná.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 08:09
- Nahlásit
Marcela_S
Martinka má pravdu, jen bych doplnila, že tam ještě patří i lvíček, ale ten není moc rozšířený.
POkud byste chtěli pejska na pomazlení, tak se dá stříhat a potom není údržba srsti náročná. Ale já mám výstavního pejska (boloňáčka) a ta má dlouhou srst, ale nepřipadá mi, že bych nad tím strávila nějak moc času.... JInak úprava: boloňák se nestříhá, bišonek se stříhá, havaňák se nestříhá, maltézák taky ne. ale vše můžete stříhat, pokud nejdete na výstavu.
S tím temperamentem...myslím, že je to pes od psa, tak jako u každého plemene. Mám jednu hyperaktivku, která chvíli neposedí a furt něco vyvádí a pak máme štěňátko havaňáčka, které je zase úplně jiné. Spíše se pomazlí, ale řádit umí taky pěkně, ale určitě není tolik temperamentní jako boloňačka. Je to spíš takový flegmoušek a s boloňačkou se skvěle doplňují. Pokud byste chtěli rodinného pejska, tak opravdu skupina bišonků jsou perfektní, absolutně neagresivní (je tohlídáno zejména u psů s PP), antidepresivní psík.
Naše boloňačka
Naše havaňačka
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 08:26
- Nahlásit
Marcela_S
Přidávám se k holkám. Povaha se liší pes od psa. Já mám jako Veronika Havaňulku a ta je dost akční. Teď si čtu knížku o chovu psů a tam veterinář říká,že povahu neovlivníme,ale částečně se to dá ukočírovat výchovou. Důležité je si fenku nebo psa dobře vycvičit aby poslouchal.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 09:13 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Marcela_S
Verča má krásnou výstavní boloňačku a já mám nevýstavní boloňačku - mazla, tudíž je skoro pořád ostříhaná. Jak ji srst trochu přeroste, stříháme. Potom češu jednou za týden a bohatě stačí, je to hodně praktické, hlavně v těch marastech na podzim a v zimě, vykoupu a za chviličku je suchá. Takže já si to nemůžu vynachválit. Píšu to proto, že jsi psala, že nechceš na výstavy. Tak potom je ta krátká srst opravdu bez práce.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 09:41
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_i d=8291
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 09:43
- Nahlásit
nerušit spím
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 09:43
- Nahlásit
Marcela_S
Takže já mám dva Bišonky, takže jestli chci aby vypadaly jako Bišonci musím je pravidelně střihat a to je co dva měsíce. Aby byly pěkní a měli tvar Bišonku musím jím srst nechávat delší. Já češu každý den, ale se nemusejí česat tak často jenže mě se potom moc líby jak jsou upravení. Naučila jsem si je, že mám jednoho vyčesaného za pět minut, takže se to dá.
Je pravda, že když je venku nepěkně na těch bílých kuličkách je to vidět, ale máme sprchy tak že není problém.
Povahově jsou super ( anty depresáci ), Jak si pejska naučíte takoví bude. Bišonci jsou moc učenlivý a učí se rádi. Tady mají děvčata i pejsky kteří chodí na agylity.Někteří sou víc temperamentnější a I klidnější.
Já mám jednoho s PP a druhý je bez PP, i když mi vyrostl bez PP Bišonek, ale chyby má nejsou nějak závažné ale jsou, když to srovnám s tím papírovým.
Takže jednoznačně BIŠONKA.
Pac a pusu Bišoko a Damiš.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:11
- Nahlásit
Martina
jéééé štěňátko!!! Ta je pořád stejně krásná!
Tvojí lichotku Phoebe vyřídím. I já za sebe děkuji. Ovšem kdybys viděla tu špindíru mezi výstavami, tak o ní neřekneš že je výstavní. Furt je zasviněná a já denně sprchuji (jen vodou) a stejně je našedlá.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:18
- Nahlásit
Marcela_S
Ahoj. Já mám taky havaňačku. V pondělí jí bylo 8 měsíců. Jinak vše co říkají holky - naprosto souhlasím. Koukni na její stránky www.gwen.websnadno.cz tam je i na fotkách vidět, že to není žádný gaučák, vše s námi podniká, vydržela i dlouhé výlety. Když je třeba, dáme jí do tašky, skoro všude nás s ní pak pustí. Je dost aktivní, ale když je se mnou v práci, dokáže si zalézt do pelechu a celé dopoledne prospat. Péče o srst mi náročná nepřijde, je důležitá pravidelnost a dobrá kosmetika, pak to trvá chvilku a výsledek je super. Vzhledem k tomu, že máme 2 ještě se dá říct malé děti, mohu potvrdit neagresivitu a strašnou trpělivost. Takže jako holky bišonka doporučuji.
Martina
Ahoj Marti, nějak dlouho si tu nebyla. Jak se máš?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:18
- Nahlásit
Verca
Taky děkuji a předám dál. Máš pravdu, že fakt pořád vypadá jako štěně, protože mě lidi zastavují a říkají: Jééé to je krásnej pejsek, ještě vyroste? Tak pak nechápou, když řeknu, že už v srpnu slavila druhé narozeniny.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:33
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_i d=6615
Mojí kluci krasavci, no nezamilovaly byste se. Já ano.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:36
- Nahlásit
Jé hurá mě se to podařili, po půl roce dát sem fotky JÁ JSEM ŠIKULA. HURÁ.
Pac a pusu Biško a Damišek.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:01
- Nahlásit
Ahoj Darina,
fotky su pekne, akurat som si vsimla, ze Damisek ma trosku zafarbenu srst na uskach. Viem, ze na niektorych vystavach to nesmie byt, ale na niektorych to toleruju do cca19 mesiacov. Musi byt cisto biela srst. Mizne to Damiskovi?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:07
- Nahlásit
Holky musím vám něco napsat. Možná jsem se již zmiňovala že asi měsíc jsme bojovaly s blechami nic na ně nezabíralo žádne šampóny ani difuzéry až mezi lopatky ty kapečky. Tři týdny byl pokoj a dnes se Damišek tak strašně drbal a já mu hned skočila se podívat na to místo a samozřejmě BLECHA. Tu sviňu jsem tak moc ze vzteku rozmačkala, že střeva lítala po pokoji. Takže začíná nový boj, já těm sviňám zavařím.
Musím honem proto že jdem v pondělí na stříháni a to by mě paní Králova vynadala. Ona má plno pejsku a dotáhnout jí tam blechy a ještě když onich vím, by asi nebylo fér. Tak myslete na nás jak je ničím. Jsou moc tento rok nějak odolné SVINĚ.
Pac a pusu dva Blecháči.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:13
- Nahlásit
Martina,
tiez mas velmi peknu fotku,ostrihana bolonacka vyzera ako steniatko. Ja tiez davam psa strihat na kratko, pretoze cvicime agility, kazdy den behame cca 5 km +dalsich 5 volnym tempom, chodime do lesa, na dlhe vylety... a to sa potom tazko udrziava pekna nacechrana srst, zvlast ked mame prasnu polnacku vedla potoka a Luky sa v potoku rad schladi pri behu a potom sa vyvala na prasnej ceste-skoro kazdy den Potom vyzera ako spinava velka krysa. A dlha srst mu vadi pri behu-na agility bezi pomalsie, ako ked je ostrihany.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:15
- Nahlásit
monka
Ano má takové světle skvrny které střiháním zmiznou. U štěňátek mají být skvrny prý pak budou mít dobrý pigment. Biško měl taky fleky které už dávno nemá a má výborný pigment. To se prý pozná na šumačku a pak by měl mít černé drápky. Biško a Damišek mají všechny
drápky černé a to se na výstavách taky hodnotí hodně vysoko.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:16
- Nahlásit
Darinka, skus si vystriekat cely byt nejakym dobrym repelentom, holky Ti urcite poradia. A poriadne vystriekaj pelisky Biska a Damiska. My sme tak bojovali s kliestatami, pomohol nam az Duowin.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:26
- Nahlásit
Moničko když jsem poprvé zjistila blechy měla si vidět jak to u nás vypadalo, všichni přítomní pryč já roušku a vše jsem stříkala. Takže už jsem byla zase nakoupit přípravky a když se odtrhnu od internetu tak začínám než přijde manžel s práce. Pesanům jsem už aplikovala ně co jiného u veta. Kdyby jste mě viděli jak jsem naštvaná až rudá ze vzteku. Chudák klávesnice a moje nervy.
Pac a pusu od Blecháčů.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:44
- Nahlásit
Darina1
Jé, čááááu. Jsem včera stříhala bišonka, ne popré, a panička chtěla mít tu strašně krásnou kulatou hlavu jako minule, ale s tím, že mu mám ostříhat hubu jako pudlovi. Dokážeš si to představit? Zrůda první třídy
Kupodivu, Ašopes ani Buca zatím blechy nikdy neměly, ale na pudlici to chytá šíleně.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:13
- Nahlásit
Darina1
Tak to je pech. Představ si, že v Třinci je výstava oříšků v sobotu. Dozvěděla jsem se to včera. Já tam nejspíš půjdu na čumendu. Co vy? Nechcete se taky přijít mrknout?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:18
- Nahlásit
Mucholabka
Čau děvče. Tak to chudák pejsek oni přece nemůžou mít tlamičku jak pudlík, umím si to představit proto že tady nikdo neumí pořádně ostřihat bišonky a jestli ja někdo střihá tak opravdu na pudlíky. Je to škoda, jenže někdy si zato můžou i majitelé sami, nechce se jím stála česat a pak chcou mít bílou koulí a zapomínají že se pejskům dělají cuchty a pak opravdu už pomůže jen strojek. Já češu každý den a i tak se najdou cuchty.
Bišo ten starší nato taky netrpí, ale mlaďoch Damišek hrozně. Jestli ještě jednou v brzké době dostanou blechy tak už prí jen je nějaká injekce a tu jim nechám dát. Nebudu se stále otravovat se sviněmi. Mojí pejsci chodí stále na volno a každý pes velký či malý je jejích kámoš tak, že jsme to mohly zanést i my než jsem nato přišla a teď jsme si je vzaly nazpět, ale je taky pravda že tady máme hodně veverek a ježků a ty prí blechy zanechávají v trávě.
Pac a pusu od Blecháčů.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:23
- Nahlásit
Verca
Moc ráda bych přijela ani by nevadily blešky proto že už je nebudem mít, ale zase mě zradily nožičky jak jsi si všimla tak já jsem kripl na nohy a zase necudou chodit. Takže jsem moc nas….ána a pro to ten můj slovník je takoví nevybíraví.
|