| Autor |
Zpráva |
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2019 10:29
- Nahlásit
Mayaasi zalezi na dodavateli, urcite je necim strikaj, obvykle ovoce zelenina se sklizi nedozrala a pak se to chemicky dodelava
to je mi jasné....jen mě zaráží, že už se mi to stalo tolikrát...dávala jsem čuchnout i mámě, jestli se mi to jen nezdá a nejsem přehnaně "cimprdlich", ale ta taky řekla "to nejez, fakt to smrdí".... no nic, asi si prostě počkám až na sezónu a zase si vypěstujeme svoje...letos jich ale bylo málo...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2019 11:12
- Nahlásit
a kupujes ve stejnym krame? ja beru v tescu a je to OK...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2019 12:09
- Nahlásit
cernej caj
zkoušela jsem víc krámů...Zrovna tu, co jsem dnes ráno nedokázala dojíst, byla shodou okolností z Tesca ...jinak nejčastěji Albert a Lidl
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2019 14:39
- Nahlásit
fousisko kozna zalezi na sklade a.dodavateli. tadg brne je to OK, jako papriku uplne neocuchavam ale tohohle si podle me nejde nevsimnout. Zhorsila se ki stitnice, po asi 10 letech...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2019 19:12
- Nahlásit
já dneska byla dlouho v práci a kluci měli mezipsí konflikt... Night vyrazil, Pepa zakopnul a byl dovláčen k lovečákovi (ten byl na samonavíjecím dlouhém vodítku). Panička ohaře se do psů bála zasáhnout (prý jen řev a prsení se, nic víc) a tak prý sám rozmotával a rozmotával tlapy a krky mezi naší dlouhou stopovačkou a jejich flexinou… Pes se tváří zcela v pohodě - páník spáleninu od stopky a ponaučení, že na dlouhém vodítku s Nightem v klidu cizího psa fakt nemine...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2019 19:44
- Nahlásit
Xerxová
Tak hlavne, ze nedoslo na zubiska mezi psama. Panickovi preju rychly zhojeni od popaleni snurou, boli to jak cert. Mne z leta zustaly krasny jizvy v podkoleni, jak kdybych si tam chtela rezat slachy...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2019 19:59
- Nahlásit
snad na zuby nedošlo - na Nightovi není ani škrábanec a krev prý nikde vidět nebyla... Rozhodně je prý rozmotával docela dlouho - vrčeli - ale zuby tam nebyly (to by asi neměl jen spáleninu, kdyby byli ve velkém afektu). Jen mě Night překvapil, že vláčel "padlého" páníka… Očekávala bych, že se zastaví... I když možná byl právě z toho překvapen a o to víc se cítil ohrožen
Nebyla jsem u toho - jen si nadávám, že jsem je "vyhnala" samotné... přeci jen jsem na psisko výrazně zvyklejší a hlavně u psů jsem "přeopatrná" a raději měním trasu, než se na blízko potkat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2019 20:02
- Nahlásit
Xerxová
Ale tak si nic nevycitej, kdyz nejsou zadny nasledky. Priste si da panicek pozor a bude si vedom, jako taznou silu a drive bujary Spanel ma.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 08:32
- Nahlásit
Xerxova
navic zakopnput si mohla stejne tak ty nebo panicka psa, je dobre, ze se nic nestalo, kdyby prasklo voditko nebo karabina tak tomu stejne nezabranis a panik at se rychle hoji, snad se nepobil moc
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 08:58
- Nahlásit
Xerxová
No tak hlavně, že se nestalo nic horšího...páníčkovi taky přeji brzké zhojení popálení. Té majitelce lovečáka se nedivím, že se bála do psů zasahovat. Ono přece jen naštvaná doga už není sranda. Ale třeba já jsem v tomhle magor...já bych do nich skočila a o možných následcích přemýšlela až potom ..A že je mám...na každé ruce už doživotně jizvy od pokousání, kdy jsem zabraňovala zranění "dohadujících" se psů Teď už ale tak nějak vím, kam nesahat a jak do těch psů jít, aby se mi stalo co možná nejméně
Fifi
Mne z leta zustaly krasny jizvy v podkoleni, jak kdybych si tam chtela rezat slachy...
To znám velmi dobře....bolí to jak čert. Stalo se mi to několikrát s různými psy, ale nejbolestivější to bylo, když byl fousisko puberťák, kulatá dlouhá stopovačka (já vůl tenkrát koupila kulatou...), přímo před ksichtem Edovi vyletěl z trávy zajoch ve chvíli, kdy já zrovna rozmotávala zašmodrchanou stopku...Psisko hned za zajochem, jenže na druhou stranu, takže mě omotal přesně pod koleny, jak jsem se to snažila udržet, ještě byly spálený i ruce....fousisko řvalo, že za zajochem nemůže, já řvala nepublikovatelné nadávky na psa a sedla jsem si na zadek do louky, protože ustát se to taky nedalo....No nakonec toho jsem dostala i přes bolest záchvat smíchu, protože to celé bylo tak absurdní...no jak do "Natočto"...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 11:48 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit
Jinak zase další moje zkušenost s jedlými plodinami.... Ráno jsem chystala ke svačině do školy dceři kaki a u té "šťopky" nahoře byl bílý zámotek. V domnění, že v tom bude nějaká hnusná larva, radši jsem to polila horkou vodou, abych to "bůhvíco exotické" zlikvidovala....Když z toho zámotku ale vypadl (už mrtvý) pavouk a já si uvědomila, že to je jen jakási skákavka, pro lidi neškodná, bylo mi jí opravdu líto....
Teď jsem ale narazila na tenhle článek...URL
Musela jsem se zasmát nad tou chybou.....pavouk, který nechává kousnutí velké 40 cm....fakt hustý
Ale tak jsem si říkala, kolik všemožného exotického "potvorstva" se sem může dostat s tím cestováním a dovozem potravin....čeho si nikdy nikdo nevšimne...a pak někam přijmou do nemocnice člověka, který bude tvrdit, že ho kousnul divný pavouk nebo had atd....pokud mu to budou věřit, nikdo nebude vědět, co s ním....nebude se vědět, co je to z jed....Docela hororová představa, ale vůbec ne nereálná...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 12:45
- Nahlásit
Fousisko
teda popravde ja objevit takovy zamotek na cemkoliv, tak to leti do kose cely
tak ze treba v ikee se kupovaly kytky s mnohonozkama a lidi tam pro ne chodili cilene, je znama vec
ale ta alespon neni nebezpecna
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 13:47
- Nahlásit
Maya
já mám pavouky ráda, u mě by letěla do popelnice ta mnohonožka Ale ony některé jsou jedovaté, ne?
Několikrát jsem načapala doma stonožku...jednou dokonce u dcery v posteli...To se přiznám, že jsem se tenkrát sama lekla...byla dost velká. Dceři jsem to radši ani neřekla, protože je mi jasné, že už by tam v životě nespala. Ona se ale navíc bojí i těch pavouků...U ní v pokojíku proto vždycky musím vymést a vytřít opravdu všechny kouty, protože by se tam jinak bála být...Ale i tak se občas nějaký pavouček najde...Takže když slyším náhle jekot, už rovnou běžím s lopatkou a smetáčkem...opatrně pavouka zametu a nesu ven.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 16:42
- Nahlásit
ufff - zítra školím a tak jsem dodělávala prezentaci. Venku poletuje sníh, škoda, že se má zase oteplit.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 18:03
- Nahlásit
Maya
presne, ja bych to vyhodila a z se k tomu nepriblizila
Fousisko
ja bych se proste bala co to je a co to udelalo s tim ovoce...
jinak kdyz sem byla mladsi, meli sme palmu a pak nekdo v telce rikal ze s tema palmama se do cr dovazej ultra jedovaty miminecka pavouku co pak vyrosto a brrr, sem se te nasi palmy pak i bala
Xerxová
u vas aspon na navozeni naladicky
Dneska dali na postu knizku, v pondeli se muzu tesit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 18:20
- Nahlásit
Čaj tak doufám, že knížka splní tvé představy - a udělá spoustu radosti
Jdu slepovat cukroví - dělám minicukroví - na plech se mi jich vejde 130 kousků... dneska ale už jen lepit hvězdičky klasicky marmeládou a kytičky nově nutelou (neb Trpajzlice chce všechno suché, nutela je výjimka- tu přežije)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 18:28 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maya
teda popravde ja objevit takovy zamotek na cemkoliv, tak to leti do kose cel
By to z kose mohlo nenapadne vylezt...
Brr, tyhle importovany a nebezpecny hmyzaci - si pamatuju pred lety, jak z bananu donesenych domu vylezl pavouk a kousnul fenku, nesla zachranit. To existovalo este mujpes forum, na pocest ty fenky se pak konal memorial v coursingu. Treba to jeste porad funguje.
Fousisko
To znám velmi dobře....bolí to jak čert.
Aano, a blbe se to hoji, kdyz to jde pres holou kuzi, Xerxovic panicek mel jiste kalhoty. Teda, snad nema spaleny ruce, protoze mel rukavice? To by bylo este vic auvajz.
Xerxová
Mel rukavice, vid?
Tu zadnej snih, ale porad este prituhnuto, to zase bude bahenni koupel teda o vikendu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 18:29
- Nahlásit
Xerxová
sem nejvic milovala suchy cukrovi, lepovany sem docela nemela rada nikdy, a pak teda linecky se dalo
no su desne zvedava, do pondeli cekat mi asi rupnou nervy
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 18:39 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
cernej caj
A doruci ti to domu? Protoze s timhle se tahat nekde z posty, to by bylo na kolecko ci rudlik.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 19:14
- Nahlásit
Fifi
jj, vyzvedne to muz autem, pokud ho nezastihne postacka doma bych se svezla autobusem, nase obec je tak dlouha ze ma dve zastavky, jednu u nas a druhou u posty
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 19:44
- Nahlásit
má spálené prsty... neb rukavice měl na focení bez prstů... navíc ho k zemi přitloukl velký objektiv (i ten se projel po zemi )
Doslepováno - rychle dodělávám hovězí polívku a vařím brambory, neb jsem Pepu čekala kolem deváté a on se ozval, že je za půlhoďku doma (to má nakázané volání, aby brambory byly akorát vařící)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2019 19:57 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Xerxová
tak ne ze bych nedoufala, ze se mu nic nestalo, ale objektiv snad taky prezil
jinak sikovna s tim mini cukrovim, to musi byt dobrota
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2019 14:24
- Nahlásit
http://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/p960x 960/78946815_1314847498686254_2611725537743208448_ o.jpg?_nc_cat=111&efg=eyJpIjoiYiJ9&_nc_ohc=rErmc5y jSAMAQkTA5WyhQUs1QEuKRpZTeqSBD_iZ1J1NMfyDgBuJpjRag &_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=1c3161bcf7b4d5ff853e c474969cf1d1&oe=5E81FB68
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2019 16:14
- Nahlásit
gratuluju ke knížce. Já teď dorazila domů - kluci zatím uklidili (teda uklízel jen jeden ) takže tu lenoším u kafíčka... Sněží a fučí... Nevím, kam zítra vyrazit...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2019 20:21
- Nahlásit
Xerxová
Sněží a fučí... Nevím, kam zítra vyrazit...
Do botanicky? Tam bejva teplo.
Se mate, ze uz snezite, tu este porad nic. Ale fici taky, stridave i hnusozne.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2019 07:08
- Nahlásit
sníh přes noc zmizel... Botanka nás včera napadla - máme ji v pohodlném pěším dosahu. Ale nesmí tam psík...
Pojedeme hledat zabitého mládence - pomníček v bukovém lese kousek od Oldřichovského sedla a zajdeme na Šolcák
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2019 12:38
- Nahlásit
krásně bylo - dokonce nám i sluníčko vykouklo, pak přišel vichr veliký a přinesl mraky - a k autu už jsme došli zasněžení... teď se sype i dole v Liberci - máme krásně bílo.
Našli jsme Kukaň (chodíme k ní tak jednou za deset let a vždycky ji hledáme ), došli po neznačených cestách k Šolcáku (Šolcův rybník) a vydali se hledat pomníček "zabitý mládenec" (neznámý vrah ubil a oloupil šestnáctiletého učně, který šel domů do Hejnic na začátku předminulého století...). Pravda - museli jsme se kus vrátit, neb jsme ho minuli... ale cíle bylo dosaženo. Psík vzorný - dokonce když zvednul laně (a vyrazil), tak na první zařvání to na fleku otočil a klusal zpátky.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2019 20:50
- Nahlásit
dnešní Jizerky...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2019 07:46
- Nahlásit
Krásné pondělní ráno všem.
Xerxová opět díky za super foto, Najtík je šikula. To vylítnout srny pod čumákem Edovi na volno, tak rychle by to teda nevzdal Ale naštěstí je závislák, takže by mi stačilo se mu schovat...on se po mně otáčí, takže jakmile by mu došlo, že srnky nedohoní (a to mu vždycky dochází dost rychle), šel by mě hledat.
Jinak já jsem měla konečně taky trochu času na nějaké protřídění fotek, tak jsem nějaké Edí hodila na Rajče. Sem to nedostanu, ale aspoň dám odkaz: URL
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2019 07:47 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit
zkouším, zda přece jen nezvládnu vložit aspoň fotku....ale nejde mi to....už jsem zapomněla, co že se tam má odmazávat....Chtěla jsem sem dát aspoň to Vánoční přání, co jsem taky hodila na Rajče...
|