| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2019 05:54
- Nahlásit
kuk - místo deště napadla trocha sněhu. Takže se zdá, že to klouzat nebude. Snídám jak myška - nechci vzbudit kluky - chci jít pěšky a nechat je spát.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2019 08:17
- Nahlásit
Xerxova
ja chvili premyslela, jestli snidas cerveny bobule pak mi to doslo
tady poprchal namrzlej dest tak me to i vzbudilo takovy rany do okapu a na auto...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2019 08:37
- Nahlásit
bobule néééé - měla jsem chleba se šunkou... Právě jsem telefonovala klukům, ať mi vezmou boty do lesa a vyrazí pro mě. Doučila jsem... kolega už dorazil a bude pokračovat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2019 10:10
- Nahlásit
Xerxová
tak super, ze uz frcite do lesa
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2019 10:15
- Nahlásit
už jsme dorazili z lesa - včera sluníčko a námraza a krásně umrzlo... dneska šedo, mlžno, mokro a břečka sněhovobahnité.
Psík Pepu vytáhnul z postele hned, když za mnou zaklaply dveře. Asi měl radost, že jsem jim zdrhla Takže toho moc nenaspali...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2019 12:16
- Nahlásit
Xerxová
tak to je skvely ze ste si to uzili a meli jste hezky.
nevis, kdyz pecu pernicky a v receptu je rozslehat vejce a uvadi se v nem 1ks vejce jestli se mysli cely nebo zloutek?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2019 19:11
- Nahlásit
ufff - jsme doma. Hezké to bylo, cesta v pohodě...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2019 19:20
- Nahlásit
cernej caj
Kdyz vejce, tak cely.
Jinak by to bejvalo bylo rozepsany.
Xerxová
To budou pekny fotos. U nas jsme taky z minusu v noci poskocili zase do jara, prset mohlo mnohem vic, kdyz uz je zase bahno a tankodrom.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2019 19:50
- Nahlásit
Fifi
dala sme nakonec cely, jen me to zmatlo, pac moc nepecu a kdyz nahodou jo tak se slehaj dycky zloutky zvlast
mozna lepsi, kdyz ted neprsi, protoze by to namrzalo...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2019 21:29 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
nejvíc je jich z mrazivého pátku...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2019 21:57
- Nahlásit
Xerxová
nadherna mraziva zima u vas! zavist!
a uz fotis tim svym fotakem?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2019 06:37 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
čaj fotím málo - nejsem zvyklá ho tahat (tahat ve smyslu nosit - těžký není a velký taky nee)... Fotila jsem na Moravě (hlavně když jsem šla s Trpajzlíky sama a Pepa s Nightem přesouvali auto...) a pak před 14 dny v Jizerkách. Běžně za humna ho nenosím - stačí jeden velefoťák…
Fotí dobře - i s tou mlhou na Vlašáku si poradil skvěle
na straně 556 zdejšího fóra jsou fotky z Vlašáku - sedmá a osmá je moje
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2019 09:41
- Nahlásit
Xerxová
ja pri prohlizeni ani nezaznamenala ze nejsou z velkofotaku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2019 10:25
- Nahlásit
Fousisko
hele co jsem jesta nasla pointa.cz pro pripadny vydavani knizek, kdyby to nakladatelstvi nechtelo, ale doufam, ze nebudes muset resit financovani
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2019 18:16
- Nahlásit
připravuju příští semestr dálkařů - s tři volné pátky za semestr nejsou zrovna rozvrhotvorné
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 08:11
- Nahlásit
co Edík na výstavě ??
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 08:17
- Nahlásit
Xerxova
krasny, fotku, u nas jaro
ja to teda nepoznam ani omylem co je foceno cim, bych asi nepoznala ani mobil
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 08:28 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit
Xerxová
Krásné pondělní ráno přeji a děkuji za optání. Nejdřív ale musím pochválit úžasné foto Zase jsem se báječně pokochala a zlepšila si tak náladu.
Co se týče výstavy, tak se Eda předvedl hezky, nedělal blbiny. Na to, že jsme nebyli na výstavě 2 roky a takřka vůbec netrénovali, se tam choval naprosto vzorně. Vůbec jsem tedy nečekala, že když to tak krásně zvládl, dostane pouze VD, a to i přesto, že byl ve třídě nakonec sám a nikdy předtím VD nedostal....Takže jsem volala chovatelce, abych řekla, jak jsme dopadli a ona na to, že kdybych jí předem řekla, na jakou jedem výstavu, že jsem si mohla rovnou ušetřit peníze a čas.....Hodně dlouho jsme si povídaly po telefonu....Protože jí znám přes 20 let, vím, že je to férová ženská a věřím jí...
Takže od včerejška jsem úplně vystřízlivěla, co se týče výstav, rozhodčích, chovatelů atd. atd....všechno je politika, a nechutný velký byznys ...Tahle výstava byla prakticky přehlídkou jedné chovatelky (jejích odchovů i minimálně 6 vlastních psů - úplný přehled v tom nemám), která je velká kamarádka s rozhodčí, která posuzovala...navíc je to velkochovatelka, poradkyně chovu k tomu, jedna z hlavních organizátorek výstavy.....No prostě Eda je z konkurenčního chovu, který nemá nárok uspět....
V soutěži dítě a pes nicméně dcerka uspěla. Moc hezky to s Edou zvládli a odvezla si domů plyšáka (stejně jako všechny děti, ale jen jí rozhodčí řekla, že jsou se psem hezky sehraní - tak to mě potěšilo a dcerku ještě víc).
No takže asi tak. Opravdu jsem byla asi strašně naivní, když jsem si myslela, že když pes prostě hezký (zcela standardní) je a hezky se i předvede, tak musí dostat V....
Ale mně je ve výsledku úplně jedno, že nejsme blíž k tomu klubovému šampionovi....na tom mi fakt nezáleží, psa mám pro radost, ne kvůli tomu, aby plodil štěňata a měl tisíc titulů a já na tom vydělávala.....To fakt ne! Ale co mě hrozně nadzvedlo, mrzí a je mi z toho špatně, je to zjištění, jak hrozný byznys je vlastně i ten papírový chov psů a že i mnoho chovatelů, kteří se tváří být jako vzorní, slušní, s PP atd atd...jsou vlastně jen a jen množitelé, kterým o ty psy vlastně taky vůbec nejde....
Je mi z toho všeho opravdu smutno a říkám si, jaký jsem byla idiot a naivka.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 08:36
- Nahlásit
Ještě dodám, že je mi pak fakt líto těch slušných chovatelů, kteří se o něco snaží, dělají pro vysokou úroveň chovu jakéhokoli plemene maximum třeba i na svůj úkor a ta chovatelská mafie jim prostě nedá šanci....Malých chovatelů, co mají jednu fenu a odchovají za celý život 1, 2 vrhy si tihle mafiáni nevšímají, ti pro ně nejsou konkurence, ale ti, které to chytne a začnou odchovávat pravidelně a navíc krásné, zdravé a povahově super zvířata, joo to už je pro tu chovatelskou mafii problém, a tak dělají všechno pro to, aby konkurenci zlikvidovali všemi možnými podlými triky a začínají u málo informovaných majitelů psů z konkrétních chovů....nasazují jim brouky do hlavy, pomlouvají kde se dá....No prostě je to hnus na entou...
Já na tohle nemám žaludek a obdivuju lidi, kteří to nevzdávají i přes tohle všechno....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 08:42 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
že tě to překvapuje Výstava je přeci zcela subjektivní záležitost - někdo preferuje hlavu, jiný zuby a jiný kamarády Vytkla mu co?? Proč dostal VD (mimochodem to je velmi dobré hodnocení - nemá se za co stydět - i když jsi doufala v CACíka)
My naštěstí nikdy výstavy neprožívali - a myslím, že dodnes chovatel jedné z největších evropských chovných stanic dog nepochopil, proč jsme ujeli 5000 kiláků pro mazla na chození po Jizerkách To jsme totiž prezentovali od počátku Takže mi Najtí spáditá záď vůbec nevadí (a jemu naštěstí taky nee - v pohybu rozhodně nee)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 10:15
- Nahlásit
Fousisko
hmmm to docela zamrzi, a bude teda eda tatinek nebo ne?
jakoze by byl tatinek jen s titulem nebo by byl i bez vystavy ale chtela si mu utrhnout nejaky pekny hodnoceni aby to ve spojeni vypadalo dobre?
jo s tema.vystavama.sem.slysela uz davno... rikala.kamoska ze od malych bilych kniru kterych je malo tak kazdej na jinou vystavu a treba nekde v madarsku tak majitel psa jede do.madarska kde ma.jedinyho knira a pak nasbira 3x nej psa protoze tam jinej neni a ma za to pak jakejsi ten titul... ze proste to je ucelovka, lrotoze treba v konkurencindalsich 3 psu by ten konkretni treba skoncil 3. ale takhle to maj v pazi...
stejne jako raz vlciho spice se upozaduje vuci keeshondum protoze nemci maj radsi tyhle chlupaty koule s nekvalitni srsti...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 11:16
- Nahlásit
a tak to je stara znama vec, ze na vystavy se jezdi na rozhodci, kazdy ma jiny vkus a uprednostnuje neco jineho, vcetne kamaradu jak pise Xerxova
kdo chce uspesne vystavovat, musi mit o rozhodcich prehled
ale tak ono je to tezky v dnesni dobe, kdy jsou ta plemena fakt uz tak homogenni, ze se jednotlivy psi lisi jen v detailech
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 12:37
- Nahlásit
Nojo, holky, jak já se v tom vystavování nepohybovala, tak šlo tohle svinstvo kolem taky mimo mě....Resp, že jsou různě chovatelé kámoši s rozhodčími, jsem věděla, ale netušila jsem, že se dělá až takové svinstvo, aby kámoš rozhočího řekl "tomudle psovi zasol, protože to je potenciální konkurence mýho krycího psa"....Holt jsem byla naivní...už nebudu...
Jinak Eda tatínek teda asi nebude...nebo teda ne určitě od té čubiny, co původně za námi chtěla. Budoucí chovatelce najednou začalo vadit, že právě Eda žádné tituly nemá. A to, že má dva zuby navíc (což ale nikterak neovlivňuje jeho skus)..ale taky věděla už, když mi volala......No já osobně jsem radši, že nemusím nic řešit a shánět někoho, kdo by ty psy pohlídal, aby ke krytí vůbec došlo, když jsou to obě "prvničky"....
A tím pádem ani nemusím řešit dilema, že bych si chtěla nechat po Edovi fousátko....
Nicméně tak nějak teď cítím trošku povinnost zvednout těm střeďákům pepřákům reputaci, že aspoň někdy ještě na nějakou výstavu pojedeme, ale radši na nějakého zahraničního rozhodčího...takže možná spojíme s nějakou dovolenou třeba...A konečně teda možná s fousiskem vyjedeme i za hranice...Ale to je hudba budoucnosti...
Ale po tom, co jsem tam i na té výstavě slyšela říkat o KS PS, že jsou povahově v hajzlu...že o ně pro to nikdo nemá zájem...právě. Přitom to vůbec není pravda. Je spousta lidí, (ale to jsou většinou malí chovatelé), kterým na těch povahách záleží a cíleně si pro chov vybírají povahově stabilní zvířata. Jenomže to je konkurence pro ty, co chovají černé nebo různé malé apod.....
A hodně je to samozřejmě o tom, že kňour prostě není úplně snadný na výchovu, ale je to o tom nastavení člověka...Pokud základní výchovu podělám a se psem vztah nemám, tak to nemůžu svádět na "blbou povahu", žejo.....což spousta lidí dělá...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 13:23 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
upřímně - mně by taky vadily zuby navíc...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 13:55
- Nahlásit
Fousisko
tak zas pokud je to otitulovana fenecka tak chapu, ze majitel uprednostni psa s vysledkem z vystavy...
a jijou vystavu treba nestihenete jeste? nebo je definitivne jasno ze teda edu nechce?
ono je to asi tezky pokud o ty knirace neni takovej zajem tak se lip prodaji stenata, co maj oba rodice zajimavy, pac porad jeste (je to smutny) u lidi figuruje ze za 6 z mnozky lepsi nez za 10 s papirama.ja papiry nepotrebuju, ze to je.mnozka.nevim... tak asi aby to bylo fajnovy spojeni a lip se prodaj stenda
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 14:01
- Nahlásit
Xerxová
A já to taky paní vůbec nezazlívám....mě spíš zaráží to, že jí to vadí najednou teď...Věděla o tom, jak jsem psala, už když mi volala, že Edu chce...takže podle mě tady zafungovala ta mafie....
Ale jinak já původně vůbec nechtěla mít chovného psa, jen kámoše...uchovnila jsem jen kvůli chovatelce, slíbila jsem jí to a nebylo by fér se na to vykašlat, když uchovněn být mohl... Absolvování bonitace a zápisem chovnosti do PP jsem myslela, že to pro mě celé skončilo a budu mít pokoj
Jinak ty zuby navíc, nejsou-li současně vadou skusu, u kňourů nevadí v tom, aby pes mohl být uchovněn, pokud jinak vše ostatní je ok....Ale přiznám se, že vůbec nemám tucha, jakým způsobem se to případně dědí...ono to asi bude dost složité a nevyzpytatelné stejně jako s DKK bych tipla...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 14:03
- Nahlásit
nevim, ale taky bych tipla, ze ty chovatelce vadi spis ty zuby a nechce to rict na rovinu, protoze predtim ji to nevadilo, zrejme ji to teprve nekdo rekl, ze zuby jsou kumulativni vada, ktera se nese i recesivne a neni to az takova malickost jak to vypada a je to potencionalni pruser v chovu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 14:08
- Nahlásit
zuby navíc se ve standardu většinou neuvádí jako vylučující vada- zuby navíc se neřeší. Ale kdysi jsem diskutovala s veterinářem na téma nadbytečných zubů a ten tvrdil, že je to geneticky "stejná vada", jako chybějící... A že by se na psa vícezubého mělo nahlížet jako na málozubého...
Nevím - ale mít fenku, tak mi vůbec nevadí chybějící titul z výstavy, ale zuby bych chtěla mít u ženicha standardní... Neb jedu v pořadí povaha, zdraví, rodokmenový původ, vzhled, vzhled sourozenců a případných potomků, výsledky z výstav
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 14:09
- Nahlásit
Maya mě předběhla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2019 14:28
- Nahlásit
maya
kvuli cemu jento.pruser polud to nwvadi skusu a vic zubu nevq?
|