| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 14:47
- Nahlásit
me teda trochu vadi spat v chodbe za.vstupnima.dverma.s.hlavou u bot jasne, muzu si nafouknout karimatku a spat ve spacaku ale.na to sem si nebrala hypoteku abych spala na karimatce, to sem.mohla i jinde a levnejc
ja.uz sem to muzi rikala nekolikrat, je to jak.mluvit do zdi.
uz jedu do brna. uzijte si vylet a drzte palce. startujem 20:35 a za 30km bych byla rada a za 50 hodne rada
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 15:04
- Nahlásit
užij si to. Držím palce, ať kotník i kolena drží a počasí ať je výletně dokonalé
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 15:31
- Nahlásit
cernej caj
Tak at to dobre v noci tape a ujdes tolik, co klouby dovolej.
Hele, to chrapani se da i resit pres ruzny pomucky, mel by je aspon vyzkouset z ohledu na tebe. Ruzny pasky, masky, klipy - vyguglis toho dost.
Krasavej vikend vsem, vedro je, fuj.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 06:38
- Nahlásit
Tak "jen" 33 km, coz nakonec beru celkem pozitivne, jeste 10 bych zvladla ale z.toho tak 8 asfalt a to nemelo cenu ani zvazovat... zdravotni hledisko zvitezilo - pristi patek odjizdim na 8 dni smer zapadni chechy
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 09:53
- Nahlásit
my obešli náš oblíbený velký okruh za humny - ani houbička, zato je stále všude parádně vlhko. Dneska žádný mlok, ale tři slepýši. Spousta ptáků - řvou jak pominutí. Night spokojen - osm kiláčků navolno - spousta vody na brodění i pití a klacky na tahání jsou všude.
čaj svůj noční plán jsi splnila - je zbytečné se zničit... I tak klobouk dolů. Pro nás je 25 kiláků rozumný strop, jak se to blíží k třicítce, tak už je to nepohodlné - a tak to neděláme Většinou chodíme do patnácti - nám to stačí. To je v plánu zítra - asi Jizerky - jen nevíme, jestli Mariánské schody a Desenský hřvet a nebo Smědavská hora a Polední kameny...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 11:17
- Nahlásit
Xerxová
tak houby treba brzo budou? vcera bylo tak jako teplo, dusno... nekde by uz rasit mohly.
Jojo, svuj plan sem splnila tak, ze kamos byl v jeste horsim stavu nez ja boleli a tlacily ho malicky i pres naplasti, doma zjistil ze tam ma uz i puchejre vyraseny a ja udelala velkou chybu, ze sem si vzala elastaky, protoze s ortezou jak sem pribrala loni se nevejdu do kalhot a elastaky (spaci) pres ne ortezu natahn a dneska prece vsechny holky i damy bez rozdilu veku elastaky zhusta nosej na vylety, do hor...
byste neverili kdyz zafouka, ze to totalne profoukne a veme vsechno teplo, treba kdybych sla v riflich tak asi je to ok pac ta silnejsi latka zamezi ochlazovani kloubu a vzduchova kapsa udrzuje klima...
odrovnala sem si obe kolena, paradoxne to "zdravy" vic, protoze ho nehrala ta orteza... to spatny je v pohode
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 15:30
- Nahlásit
děsně letí čas - většímu Trpajzlíkovi je dneska už devět... Mejdan bude až za týden, neb je tento víkend na celostátních přeborech sokolské všestrannosti (plavání, šplh, sprint, hod krikeťákem, dlouhá trať a skok do dálky a taky prostná, přeskok, hrazda a kruhy...) Sokolovnu mají na dohled a je vidět, že to tam s prťavci umí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 18:06 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
26 stupencu, docela skok. Nelibi se mi to.
cernej caj
Gratuluju, tos toho utapala hodne! Necht kolena obrati se k jezeru, at se srovnaji.
Tyjo, dalsi dlouha dovolena te ceka, vic jak tejden, no parada! Tak se dej do ty doby dokupy.
Xerxová
Mate uz velky trpajzliky, by meli byt gradovani na nakou vyssi sarzi? Sokolum zdar! To bude mejdan pristi tejden, zase budes kutat neco v melounu?
Btw, dneska dalsi dve holatka vrabci. Fakt to nechapu.
Edit - nedalo mi to, zavolala jsem si do zachranny stanice do Jaromere s dotazem. A nejsem sama, kurna fix - proste nedostatek hmyzu???! A dospelci fakt odnasej a selektujou ptacatka, dospelej vrabec prej i to vetsi holatko unese a o velkej kus dal vyhodi. To je masakr, co delame s prirodou - dle rady zacnu v lete?! prikrmovat slunecnici, at se vrabcaci nazobou a odchovaj mladez. Jeste ji teda nekde ted sehnat.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 19:36
- Nahlásit
Fifi hmmm - tak jsem nebyla daleko od pravdy. Jen mi přišlo divný, že by odnesli rodiče i velké mládě...
Já přikrmuju stále - a navíc baička začala krmitt toulavou kočku a na maličké kočočí granulky chodí i straky (mimochodem chodí i na mlíko Straky ) . Ségry sousedka strakám dělá speciální míchanici - prý nevybírají tolik ptáčat, když se nažerou jinde...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 19:43
- Nahlásit
Xerxová
Daleko si nebyla, akorat vrabcaci vyrazujou zivy mladata, ne mrtvy. Me by to nenapadlo, na prvni pohled to tu vypada docela zahmyzovane. A ono ne.
Ptacci tu maji dve pitka, ty ocenujou moc, ale v lete prikrmovat me fakt nenapadlo. Co jim davas, jen slunecnici nebo nakou smes? Granule moc nemam a ani bych kvuli kockam ani do krmitka nedavala...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 19:51 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Jo a nevim, kam nebo odkud ta prekrasna kolona jela, ale to byla pastva pro oci dneska, spanila jizda mnoha veteranu, co jsem potkala na ceste vesnicky. Stary aerovky, tatrovky, skodovenky, praveky, prvorepublikovy vozidla, nadhera, mavala jsem na ne a oni mi "troubili" (to bylo spis takovy obcas knuuuu nez huuu) na podekovani. Usmivala jsem se pak jeste dlouho.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 19:56
- Nahlásit
ještě ke květné louce - ségra už dva roky po sobě vysela květnou louku - dokonce i drahá speciální semena dalšího lučního kvítí dokupovala... a nic. Prostě mají krásný trávník (kus zahrady nesekají) ale nekvete tam téměř nic...
Takže jsem u nás zasadila další kvetoucí keře (včetně motýlího keříku), sekáme navysoko, máme spoustu pampelišek, sedmikrásek, rozrazilů a dalších plevelů... a na "louku" kašlu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 20:05 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Takže jsem u nás zasadila další kvetoucí keře (včetně motýlího keříku), sekáme navysoko, máme spoustu pampelišek, sedmikrásek, rozrazilů a dalších plevelů... a na "louku" kašlu...
Jenze tady kvetouci kere, ktery nejsou letity, uschnou. (edit - ona uschla i pulka dost letity vajgelie po lonskych tropech, i ta vrba zakroucena je takova mizerna, vcetne nezmara prisavnika petiprstyho) Kdyz neni v tropech cim zalevat. Pampelisky nechavam ty prvni az do odkvetu, pak uz se sekat muselo. Sedmikrasek tu mam jeden trs pod serikama a objizdim ho uctive sekackou. Kvetnou louku mam v planu kousek od merunky, kde by se ji mohlo darit, nebo aspon nakymu plevelu ci rostlince z vyctu semen. Tedka vcelky strasne hospodari na kvetech pazitky, ktera mi roste ve sparach v dlazdicich a ruzne vsude, jak se vysemenila.
Ty mas dobry, ze tam mate vzrostly stromy asi na zahrade a stin.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 21:37
- Nahlásit
Xerxová
tak u vas zavlahy asi porad dost a dost na vselijaky zahradni keriky, je super, ze to mate tak ptackomilny
Fifi
to je fakt masakr s tema pipinkama zkusim teda taky davat trochu slunecnice tady na visen, kam chodej zobat v lete
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 22:45
- Nahlásit
zajímavý, teda je fakt, že jindy touhle dobou lítalo všechno možný a letos nic, pár vos a včel, jinak ani moucha
akorát mravenců jsou mraky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2019 23:12
- Nahlásit
cernej caj
Jojo, pridavej dospelcum, oni se nakrmi a budou mit energii na sber potravy pro mladata. Dik za ptacky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2019 09:59
- Nahlásit
tak dneska vegetime doma, parujem ponozky, ferinka stridave hlida me a stridave umyva muze
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2019 12:48
- Nahlásit
vedro bylo... ale bylo to příjemných 15 kiláčků kolem Protržené přehrady. Jen ty Schody na Mariánskou horu byly náročný start...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2019 15:06
- Nahlásit
dnešek ještě není - ale fotky z týdne - deštivé úterý, Černá Nisa ve čtvrtek a včerejší klasika kolem Javorového vrchu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2019 15:11
- Nahlásit
Xerxová
ta voda je naaadherna, musel to byt paradni vylet
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2019 17:42
- Nahlásit
Xerxová
Dik za vzpominku na uprseny pocasi a fotky vody. Dnes tu je pres 28...
cernej caj
parujem ponozky
Kolik lichejch zustalo?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2019 17:58
- Nahlásit
tady taky vedro - i na horách bylo 25... dopoledne... Ještě že jsme šli podstatný kus lesem a průzračná ledová voda byla běžně k dispozici. Jen nahoře na schodech (Mariánské schody - tj. 365 schodů z Desné do Albrechtic ke kapličce Panny Marie) jsem mu naplnila misku z "vlastních zdrojů" - zbytečně - o kus dál byla voda...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2019 18:04
- Nahlásit
Xerxová
super kyticky
Fifi
nam moc pracka ponozky nezere, ale ferinka je fakt pomocnik, rozvrta, pulku zalehne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2019 21:00
- Nahlásit
krásný fotky, u nás vedro taky a já celej den nošení věcí mámě zpátky do obýváku po malování, asi milion knížek a skleniček a podobnejch a to ještě se nechala přemluvit, že něco vyhodí, takže 6 pytlů a hromada knížek čeká v garáži na vyhození, z toho asi 3 pytle videokazet, jsem úplně grogy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2019 08:24
- Nahlásit
maya
aspon je hotovo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2019 18:02
- Nahlásit
hups nad blok reklam Co nového?? Maya už má pojízdné autíčko, čaj má nevykoupanou Ferýšku a krásný článek na Zvířetníku... co Fifi a spol ??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2019 18:49
- Nahlásit
Xerxová
premyslim, jestli radsi spat nebo vyrazit na oprsely makovy pole... hm, hm, dilema...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2019 19:28
- Nahlásit
cernej caj
Oprsely? U vas sprchlo? No neke, zavist! Vyraz do pole, cucni si tam neco z makovice a bude se pak spat jedna basen.
Xerxová
Fifi a spol jsou uvareny, vim, ze frfnam, ale ja vedra fakt nenavidim. Troldik je taky nema rad, jeho oblibena zabava (litani podel plotu se sousedovic fenkama) mu vydrzela jen na chvili.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2019 19:32
- Nahlásit
Fifi
dneska ani vcera nee, ale minulej tyden prselo fest a vydatne... mozna i v patek jeste prselo...
taky bych frfnala, dneska dost narez v rozhicovanym meste...
ferinka nemuze uz vubec ven ani takhle k veceru
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2019 19:43
- Nahlásit
cernej caj
ferinka nemuze uz vubec ven ani takhle k veceru
Jsem si na ni dneska vzpomnela, jak to asi snasi. To je naprd todleto. Rano vzhledem k tvymu brzkymu vstavani to taky nehrozi - no budem doufat, ze se ochladi a tropy sou jen prechodny.
Tady, jak taky minulej tejden zaprselo, bejva este aspon pres noc rosa. Ale je ji cim dal tim min, myslim, ze dneska uz bude zase sucho.
|