| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2019 14:25
- Nahlásit
tak to aby sm3 se pro zmenu tesili na povodne...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2019 14:29
- Nahlásit
čaj Jizerky myslím mají solidní schopnost vodu držet (a je tam řada malých nových vodostaveb - podle mého laického názoru dobře a funkčně udělaných) - takže pokud leje na kopečkách, tak by se nic hrozného dít nemělo. Zatím Nisa řve a bublá a pění... kamení vidět není, ale drží se tam, kde má
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2019 14:37
- Nahlásit
xerxova
to myslim tak obecne... ale snad to bude ok
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2019 20:26
- Nahlásit
hele co se objevilo v našem útulku - jméno má zajímavý...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2019 21:30
- Nahlásit
Xerxová
Ten je dobrej, ma takovej ten kukuc "v malym tele velkej duch"
Tady krasne od vcerejsi noci zahradnicky prcha, prsi, prsankuje, zadny privalaky. Tak snad to nebude v jinejch mistech zase z extremu do extremu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2019 21:55
- Nahlásit
u nás lilo docela dost
pes vypadá jak bojová čivava
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2019 05:59
- Nahlásit
pes je hustej no
fifi
dobre ze i u vas prsi, konecne
hlavne aby fakt to bylo po trochach a zadny privalaky...
dneska by se mi dobre spalo tak zas nic...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2019 10:31
- Nahlásit
jsem ted hledala co to bylo za voprskly ptaky rano na nadrazi ze se neleknou ani rychliku a ono kavky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2019 12:47
- Nahlásit
Kavky tady na severu nemáme - poprvé jsem si jich všímala na dovolené v Anglii - ano - oprásklé, zvědavé, nebojácné... a nejvíc jich bylo v Burgundsku - každá kostelní věž jich měla velehejno...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2019 14:21
- Nahlásit
Xerxova
ja jsem ji nikdy nevidela, jsem si to musela najit
oprskly jo, stradovaly si to tam po kolejnicich sem a tam tesne pred nastupistem s lidma, nerozhodil je ani rychlik jedouci u druhy strany nastupiste a v podstate ani vlak najizdejici po ty jejich koleji, az tesne pred nim seskocily z kolejnice a odkracely k vedlejsi koleji
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2019 11:56
- Nahlásit
ja kavku ani asi nepoznam.
dneska desnej fofr. vcera sem posilala skotsko cast 2 a ty fotky se mi normalne proste nelibi...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2019 13:17
- Nahlásit
cernejcaj
proc se ti nelibi? me se libily vsechny
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2019 13:37
- Nahlásit
maya
najednou mi prisly takovy bez barvy a zivota ale predtim se mi raky libili...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2019 15:40
- Nahlásit
jsem zvědavá, jak se vyvedou dnešní fotky - teď jsme přišli z lesa - Pepa fotil zase vodu... neb i dva dny po dešti teče Černá Nisa víc, než za jarního tání. Ale co mě překvapilo nejvíc, že lesní cesta zcela vymletá v úterý byla dneska už opravená, perk zaválcovaný a tudíž nic nebránilo použít naše oblíbené parkovací místo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2019 17:29
- Nahlásit
jee tak to se tezim, vodu mate vzdycky naadhernou
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2019 18:36
- Nahlásit
Xerxová
To sebou s cestou teda hodili. Jen at tece, voda tece. Se zacina zas oteplovat, pocasi poslednich dni mi plne vyhovovalo.
cernej caj
ty fotky se mi normalne proste nelibi...
Ale di ty, jsou epesni!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2019 20:12
- Nahlásit
Fifi Doufám, že máte zalito a že i jinak je vše o.k.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2019 20:19
- Nahlásit
Jj, zalito, vse ok. Ale mohlo by klidne zaprset i vic.
Hele, tys takova zkusena "ptacnice" - nenapada te, ktera mrcha muze unaset holatka vrabcatka z hnizd? Nachazim prubezne holatka (neposkozeny, nepohmozdeny) v zahrade. Neni to, ze by vypadly z hnizda, to by lezely bliz ke zdi, ony jsou treba na druhym konci zahrady. Kocky to 100% nejsou (navic by se tam ani nevysplhaly), straky se tu taky nevyskytujou, ty s jarem nekam odtahnuly. Dneska zase dalsi ptacatko, uz me to stve.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2019 20:29
- Nahlásit
straky, sojky, vrány... jen mi není jasný, proč je ztrácejí?? Že by jich nesly víc a některá jim vypadla?? A na tom druhým konci nemůže být hnízdo ?? Ještě mě totiž napadlo, že mrtvá ptáčata rodiče z hnízda vyhazují... ale na druhou stranu zahrady by je nedonesli. že by nějaká nemoc nebo hlad ??
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2019 20:30
- Nahlásit
jo a jinak každá "krádež" škodné je provázená řevem ptáků a nálety. Pokud je ticho (jsi teď doma i přes den?? ), je to divné
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2019 21:14
- Nahlásit
Ano, ticho prave je, ptace najdu, kdyz treba obejdu behem chvile dum. Nebylo tam a za deset minut je. Strak, sojek a vran bych si vsimla, ted jsem prave na zahrade docela dost. Kosak hvizda, kdyz se kolem couraj kocky, vlastovky vyhani dravce... Tyhle vrabcata jsou ruzne roztrouseny po zahrade, nektery uz pekny, velky holatka. Mrtvy taky vzdycky nejsou, nekdy se jeste hejbaj. Kdyby je tahal z hnizda nakej ptak (rodice to urcite nejsou), by byly asi poskozeny, od krve - a to ne. Proste zahada.
I kdyz, ted tu slysim tu mrchu picu picu, straku obecnou. Tak to mozna maj na svedomi ony, ale proc by je poustely z paratu ci zobaku? Nevim, je to divny a je mi jich lito. Hlad snad pipiny nemaji, hmyzu je ted fura.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 05:50
- Nahlásit
zajimavej ptaci koutek, to sem vubec netusila nektery veci...
mam desnwj spankovejndeficit misto abych hondnes dohnala tak ho mam jej prodlouzenej kvuli muzi, jak prijde dom ve 3 tak silene chrape a ty 2h mi dost chybej
kafr na me nikdy nezabiralo, ale potrebuju se trochu zmatorit...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 07:22
- Nahlásit
Fifi ještě zkus místní ornitology - třeba poradí a ví. Vím, že někde se i sbírají ptačí mrtvolky na výzkumy... ale není to všude. Zeptej se.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 08:41
- Nahlásit
Neodnasej holatka taky veverky?
cernejcaj
holt budes muset zustat nekdy o vikendu doma a dospat se pres den
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 09:38
- Nahlásit
maya
jak mam asi spat pres den kdyz vedle chrapajiciho muze se spat neda? a treba ve 2 nwusnu. su schopna spat rno v pihide do 9 treba, ale besmi vedle me nekdo rezat drivi, to pak proste nejde a kdyx nereze drivi tak si hraje s tabletem a sviti mi do ksichtu s oblibou (osviti to celej pokoj a me to vzbudi)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 10:28
- Nahlásit
tak jedu dom vyzkouset jaky to je spat pres den. vetsinou teda naprd ale dnwska to fakt nejde
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 11:39
- Nahlásit
cernejcaj
bych ho tim tabletem pretahla pres hlavu, a to jako fakt a doslova
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 13:31
- Nahlásit
Maya
no proste by to chtelo kdyby si vzal svoje skladiste, poridili sme gaucik a nase ruzny spankovy potreby resili tak jak to resej normalni lidi...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 14:07
- Nahlásit
cernejcaj
myslim, ze pro zacatek by stacilo kdyby se v noci se zapnutym tabletem odjebal do jiny mistnosti, tak by to teda alespon udelala vestsina normalnich lidi
budes si muset poridit klapky na oci a do usi sluchatka
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2019 14:32
- Nahlásit
pokud polovička chrápe (není to často, ale vyskytne se to), balím deku a odcházím. Totéž dělám, když se na mě navalí Night (nenávidím vedro a pes hřeje). Jasně - mám kam.
Když je prostor malý a je tam chrápající (švára je neuvěřitelně hlučný spáč), klidně o dovolené (v jednom apartmánu) jsem chodila spát na zem do chodbičky. Tvrdé mi nevadí a ráda se vyspím
Ale být tebou, nastolím jasně daná prostorová pravidla. Máš domeček a prostor nemáš pro sebe žádný... Nevyspalá fungovat dlouhodobě nemůžeš - to se zdravotně složíš
|