| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2019 06:49
- Nahlásit
balím svačinu - vyrážíme do Desné... To bude stoupáníčko...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2019 13:17
- Nahlásit
vodopády na Bílé i Černé Desné, minimum lidí v horách, krásně bylo...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2019 18:34
- Nahlásit
xerxova
to verim ze ste si vylet uzili i ja si celkem vylet uzila, mela sem pujcenou zrcadlovku ale teda je to na me do ruky hodne tezka a velka vec, i kdyz nektery fotky paradni, to bych asi s tim svym nevyfotila ale... nedam to v jedny ruce, uz je to proste dvourucni masina a to je pro me nepohodlny...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2019 19:35
- Nahlásit
Na Černé Desné je přehrada Souš - a pod ní zůstal kus divokého koryta plného vodopádů. Na Bílé Desné byla postavená stejná přehrada - ale po tragédii v září 1916 jsou tam jen zbytky Protržené přehrady. Zničené koryto řeky bylo po neštěstí zregulováno 48 stupni - a přírodní vodopád zbyl jediný...
Takže Bílá Desná, Černá Desná a dogák jizerskohorský...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2019 19:38
- Nahlásit
no a taky kytičky a ještě troška té vody
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2019 19:49
- Nahlásit
Xerxová
Krasa! Vody fura, vodopad super. Co je to prvni bily kyti - to sou naky lopuchy?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2019 19:56
- Nahlásit
to je devětsiliště Už odkvetly a lítalo z nich spoustu chmýří. Lopuch má "bodláčky"
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2019 19:59
- Nahlásit
jo a jinak jsem dneska hystericky řvala na psíčka... to když se chtěl jít napít do té divoce tekoucí vody přes oklouzanou žulu... To by se svezl hezkým tobogánem… a živý asi nevylezl... Pak už byl hlídaný (a otrávený) a k vodě mohl jen někde
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2019 20:31
- Nahlásit
Xerxová
to je devětsiliště
Aha, ja devetsily takhle ve velkym asi nikdy nepotkala. Je to proste jinej lopuch!
Neumoznej Najtovi zadnou zabavu, toboganek zdarma... Ne, brr, chapu, zes rvala, taky bych jecela.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2019 21:12
- Nahlásit
Xerxová
krásný vodopády, to se holt vidí jen někde v horách
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 06:40
- Nahlásit
čaj chtěla jsi upozornit - tak dneska vyšel na Zvířetníku první kus Francie
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 10:46
- Nahlásit
xerxova
diky! po praci mrknu, dost nestiham.
fotky badherny, vodni, kraaaasa
maya
tak uz jde brzdeni lip? za chvili bydes drandit i do prace
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 12:06
- Nahlásit
cernejcaj
do prace to ani omylem, myslim ze ja na dalnici nikdy nevjedu
brzdeni nevim, pojedu zas az v sobotu zas takovej nadsenec co se jen jede projet, fakt nejsem
a ani by to neslo pristich par let neb mam velkou slevu na pojistku ze najedu max 5 tisic km za rok, kdyz bych to presvihla, musela bych dost doplacet
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 12:26
- Nahlásit
tak jestli jedes obcas nakoupit tech 20km nebo kolik tam a 20 zpet, tak to asi v poho se vlezes...
jinak to bylo tak s nadsazkou spis, ja nejexdim aji do brna
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 13:52
- Nahlásit
cernejcaj
do brna bych taky nejela
jj, jsem to pocitala ze najedu tak max 2 tisice a je na to fakt velka sleva, takze nakonec ta pojistka s rucenim dohromady nebyla ani tolik co jsem si myslela
akorat musim kazdej rok nafotit tachometr a poslat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 15:20
- Nahlásit
maya
ale tak to je fajn. Jen me.napada zna.neni levnejsin jezdit taxikem nez kupovat auto
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 15:37
- Nahlásit
cernejcaj
to vis budoucnost je ve sdilenych autech kdy jedna vesnice bude mit jedno auto dohromady
jinak samo neni nebo tech 15 km k nam domu z mesta stoji 3 stovky neb nezapomej ze ten taxikar si zapocita i zpatecni cestu, na vesnici zpatecni rito nesezene
a uber tu taky nemame
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 15:57
- Nahlásit
auto je asi na vsi nutnost - ondá známé taxikář řekl, že je po cestě k ní hodně bahna a on že má umytý auto... a že si má zavolat jinam (tj. dál a tudíž neskonale dráž). A psy všichni taxikáři taky nevozí (hlavně když jde o rychlo převoz směr veterina).
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 18:56
- Nahlásit
Xerxová
první kus Francie
Nadherna priroda a krajina tam, fakt. Fotodokumentace jako vzdy dokonala.
Maya
velkou slevu na pojistku ze najedu max 5 tisic km za rok, kdyz bych to presvihla, musela bych dost doplacet
To aby sis vedla silnicni denik snad. Tak at se ti dobre drandi a rychle si zvyknes.
Pres den sem stihla posekat, neb predpoved byla bububu dest (hura) a trava poporostla pekne. Fuj, ble, dusno hnusno. Ted uz se zatahlo a ochladilo, snad teda zaprsi.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 19:32
- Nahlásit
tady je stále dusák hnusák... Včera mě překvapilo, jak dokonale hory vypily tu spoustu vody. Napršelo ve středu 140 mm srážek a včera sice vodopády tekly - ale voda v korytě byla docela nízká. Ani kaluží moc nebylo. Ale malé potůčky tečou a to je dobře. Klidně může začít zase pršet
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 19:35
- Nahlásit
Fifi na tržišti v Rodez jsme potkali úsměvnou psí dvojku - buldočka (těch je tam hodně - inu místní plemeno) a asi tříměsíčního kluka rotvíka. Na kšírkách zvědavě a bez bázně sledoval ten šrumec sobotního trhu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 19:47
- Nahlásit
maya
to bylo mysleno s nadsazkou ze clovek by nemel ty starosti s autem
xerxova
parafni, su v pulce jeste musim.docist a fotky na pc, na mobilu mi zviretnicky alba nefunguji
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 20:34
- Nahlásit
cernej caj
s nadsazkou ze clovek by nemel ty starosti s autem
Ono je fakt, ze auto je slusnej zrout penez. Kor, jak se zase zdrazuje benzin, je to znat.
Ale z nasi rite bych bez auta byla na tom podobne, jak psala Xerxovic o ty svy znamy. Takze je to nutnost.
Xerxová
Se u vas snad taky oddusni a zaprsi. Je to potreba vsude.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 20:56
- Nahlásit
Fifi
jasne, to nerozporuju, ono se to hodi kdyz clovek ma tu moznost
tak par fotek z vikend
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 21:15
- Nahlásit
čaj krásný fotky. Ten suchej les je smutnej...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 21:16
- Nahlásit
cernej caj
jo, starosti s autem jsou strašný, a to nejen finanční
fotky pěkný, to byla vaše bota v tom bahýnku?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2019 21:20
- Nahlásit
podle textu jsem pochopila, že přímo čajdí botka to byla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2019 06:47
- Nahlásit
jj, moje bota
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2019 08:48
- Nahlásit
ja jsem ten text precetla az ted, vcera jsem prohlidla jen fotky, tak uz taky vim
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2019 14:09
- Nahlásit
protože jsem díky nové plombě v zubu měla odložený oběd - vyrazili jsme do lesa dřív (a hladoví), než jindy. Chtěli jsme vyfotit Černou Nisu - a naše oblíbené parkovací místo nebylo... uplavalo... V lese stojí voda všude - jestli zafouká, smrky se složí, neboť je všude komplet promáčeno. Potoky tečou i tam, kde nikdy netekly...
Minulý týden les všechno vypil, dnešní noční lijavce a celodenní deštík už nepobral...
|