| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2019 08:58
- Nahlásit
u nas taky krasne a azuro, bohuzel dneska je mi to naprt
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2019 11:40
- Nahlásit
dneska u nas naaaadherne, ja bych tak sla ven
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2019 11:55
- Nahlásit
my ven půjdeme za chvilku - a pak se vrátím k náplni těchto dní - plnit systém novými předměty a studijními plány. Máme komplet nové akreditace všech studií... a tak mám před sebou desítky (spíš stovky) hodin tabulek... Osnovu musím vyplnit komplet jen já... časem budu moci zaúkolovat i další a jen hlídat a dozírat a kontrolovat... Teď kus hoří, zbytek půjde dodělat až do prázdnin.
Ještě že mi to jde i z domova - takže od sedmi jsem jela první kolo v práci, teď oběd a pauza (abych nezblbla), pak další kolo tabulek ale už z domácího stroje...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2019 13:56
- Nahlásit
Xerxova
to nezavidim, ale doma to jde uricte lip, doma bych taky klidne delala tabulky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2019 14:44
- Nahlásit
v lese bylo krásně - poprvé jsme probrodili sněhem oblíbený "malý" okruh. Místy se boříme, místy je bezsněžno, místy poprašek - myslím, že psíček bude hezky spinkat... Řádil, bláznil, byl zcela nadšen - má jen lehce odřená tlapátka - přeci jen přemrzlý firn je ostrý (i když slůnilo a bylo nad nulou)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2019 19:32
- Nahlásit
to je u vas porad dost snwhu... tak super ze aspon tabulky jde trochu delat z domu...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2019 19:54
- Nahlásit
odpolední práce šla rychle a byla brzy hotová... Ono když se to proloží procházkou, obejitím zahrady, uvařením kafe… tak se to dělá líp a rychleji. Jsem si myslela, že budu muset pracovat i o víkendu … a zdá se, že bude volný
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2019 20:33
- Nahlásit
Xerxová
Tak hlavne, ze ses sama nevlozila do tabulky.
A ja mela ve schrance listek o dobirce, takze Ruzicoidni haksny posouzeny, zejtra ovsem prespolni postu nestiham, snad v patek...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 06:28
- Nahlásit
Fifi předpokládám u Růženky dobrý výsledek - ale stejně mi je jasné, žes jak na trní... Však pátek je za rohem a zase budete o krok dál směrem k chovné čubině
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 16:50
- Nahlásit
Jsem to stihla zazracne uz dneska. Takze lokty jsou cisty 0/0 (ty jsou v pohybu psa snad dulezitejsi nez zadni hnaty) a HD B (jak to ted nove posuzujou, zadny 0/1 nebo 1/1, dle horsi nohy se picne uz jen celkovy hodnoceni, takze u ni to muze nejspis byt 0/1, co rikal ortoped pri rtg). Huuuf, uf, je to za nama, ve vic jak 17 mesicich bezva vysledek, zabicka moje zlababi je zdrava i oficialne!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 17:37
- Nahlásit
se vzteknu... jsem odeslala dlouhý příspěvek a ono mi to napsalo, že nejsem oprávněna k téhle akci...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 17:38
- Nahlásit
se mi neposlal.rano prispevek
xerxova
doufam, ze nebudes muset o vikendu teda tabulkovat
me to delalo ted to samy
fifi
super vysledky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 17:40
- Nahlásit
hmmm - a teď už asi funguju... Tak znova...
jasně, že jsou lokty důležitější než kyčle. Protože nízký stupeň displázky kyčlí dobře nasvalený pes nepocítí... ale přední náhon je problematičtější - bolavější, hůř řešitelný...
Výsledek 0/0 lokty a Béčkové kyčle znamená, že máš dobře stavěnou zdravou čubinu. Gratuluju
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 17:47
- Nahlásit
Jsem mela teda nakou kliku, ze se mi poved prispevek normal a neblblo to.
cernej caj
Xerxová
Dik, mam fakt radost. Jasny, nuly by byly lepsi i vzadu, ale vzhledem k tomu, ze jsem na zdejsi pomery umyslne rentgenovala az po 17. mesici veku, je to super. Aspon se ukaze skutecnej stav kloubu.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 17:48
- Nahlásit
čaj troška rozvrhových tabulek zbyde na zítřek (dopoledne), ale na víkend si povezu domů podklady k Výroční zprávě Nudit se nebudu... Ale nevadí mi to - však já to zase vykompenzuju popoledními procházkami po lese.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 17:54
- Nahlásit
Xerxová
Protože nízký stupeň displázky kyčlí dobře nasvalený pes nepocítí... ale přední náhon je problematičtější - bolavější, hůř řešitelný...
Dle definice z ofiko papiru je HD B "téměř normální kyčelní kloub". Až u hodnoceni C (neboli dvojky) je psano "lehká dysplazie kyčelního kloubu". Ale jak rikas, predni pohon, kdyz se poroucha, je ouvej...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 18:12
- Nahlásit
Fifi však píšu, že máš zdravou čubinu... Myslela jsem to tak, že třeba trojky kyčle při správném nasvalení nemusí být na psu vidět, trojky u loktů je průšvih... Jedničky kyčle mi v rodokmenu nevadí, u loktů bych byla velmi opatrná... spíš bych volila jinou variantu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 20:29
- Nahlásit
Xerxová
To mate s dogama jednoduchy bez rtg, vid. U rtw se jeste nove testuje, zatim teda nepovinne, JLPP a kdo o tom neco vi a zna, neboji se toho. Ale nektery lidi z toho delaji strasaka a jak zjisti, ze je pes prenasec, maji nahnano. A nektery zatim radsi netestujou vubec. Takze casem bude Ruzici, krome dalsich podminek pro uchovneni, cekat i tenhle test, jen z krve. Kdyz bude prenasecka (a ze ona rada stehuje veci ) tak se nic nedeje, jen s tim statistickym udajem je treba pracovat do budoucna na pripadny kryti.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 21:56
- Nahlásit
Fifi
gratuluju k výsledku, zdravá Růžice může mít štěkanátka
he už se těším na ty reporty až ti bude válcovat barák 10 malých rotvíků
to přenašečství u různých nemocí je problém u plemen, kde s tím nemaj moc zkušeností, u špiců je to stejný, třeba u šeltek a tak, kde už se to dělá dlouho, už to lidi tak neřešej
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2019 22:38 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maya
Ale prenasecstvi neni problem, kdyz lidi budou testovat vsechny psy v ramci plemene. U JLPP ti pozitivni zvire neprezije par mesicu veku. A melo by byt snad i total naivnimu (jak to rict slusne) chovateli jasny, ze kdyz neotestuje svy zvire a spoji ho pak s nejakym taky netestovanym (edit - takze pripadne dva prenaseci), muze dojit k produkci pozitivnich jedincu ve vrhu. Ktery neprezijou. Zatimco, kdyz otestuju a vim, ze mam psa prenasece, spojim s negativ fenou a zadny umrti se konat nebudou. U rtw se tohle prave resi dost, coz je dobre, stejne jako u malin nejaky jejich SDCA nebo jak se to zove, to uz ma i dve mutace. Testovat, testovat a nespojovat dva prenasece. Jen tak se tohle muze omezit a neni se ceho bat.
Co je problem u spicu?
už se těším na ty reporty až ti bude válcovat barák 10 malých rotvíků
K uchovneni nam chybi este fuuuura kroku. A jestli nekdy stenata, tak az ji bude tak kolem 4 let, cili netreba zatim takoveto skodolibosti.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2019 06:23
- Nahlásit
dogy nemají zdravotní povinný test žádný (jen CACovou výstavu a bonitaci) - ale standardně dobří chovatelé dělají kyčle, srdce a často i lokty.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2019 06:27
- Nahlásit
tak hlavne pokud se to nedelalo doted, tak rizika vlastne byly mnohem vetsi, nez ted, kdyz teda na prvni pohled.budes vedet...
dyt by melo byt na chovateli vlastne aby minimalizoval ale je fakt ze pripadnej zajemce asi muze byt nervozni...
jinak ferinku sem.zas vcera trochu vycisla, trochu zhubla pres zimu, takze se zadarilo jak byla na podzim trochu z formy, moc sem.to pres zimu nehrotila ze prece zima ale tak je ted tak akorat.
v praci mi chybi hodina, pac sem.potrebovala v pondeli neco zaridit, sla.sem.o 40 min driv a nakonec 20 musela.cekat takze voser no ale dneska nejaka havarka takze sem.do prace prisla pozde, protoze autobus hrozne dlouho stal v kolone pred brnem a teda misto, abych dneska dohnala.trochu casovou ztratu, tak ji jeste prohloubim
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2019 07:16
- Nahlásit
čaj to je blbý... nás začal budit psík v tyto dny brzo - že prý je světlo a mohlo by se jít ven... Zmetek vstávací je to... Takže jsem už delší dobu v procesu - a na nic, neb jsem na celém baráku sama (kecám, je tu paní uklízečka )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2019 08:51
- Nahlásit
cernejcaj
mam to dneska stejny, vlak nas vyhodil o dve zastavky driv, prej technicka zavada, tak jsem tam musela cekat na dalsi, v praci skoro o pul hodky pozdejc, takze jsem se tesila ze pristi tejden uz nebudu skoro v minusu, ze jsem si neco nadelala tenhle tejden a misto toho na tom budu uplne stejne a zas tu budu nejspis v pondeli trcet do vecera
Fifi
u spicu je problem to, a myslim, ze prave u vicero plemen, ze jak se donedavna zadny testy nedelaly, tak s tim lidi nemaj zkusenosti a pak nechapou to co popisujes a berou to stylem boze to je prenasec, to je fuj fuj fuj, to nesmi do chovu
a kdyz jsou ty testy dobrovolny, jakoze treba oci u spicu jo, protoze tohle samo nemuzes aplikovat na dysplazku a tak, tak fakt je dost lidi, pro ktery je lepsi nevysetrenej pes nez potvrzenej prenasec a proste to nevysvetlis
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2019 09:48
- Nahlásit
jsem ráda, že to mám 25 minut pěšky (a docela pohodovou procházkou přes tři parky) a nebo pět minut autem. Já nikdy ani lítačku neměla - i na střední jsou chodila pěšky, vejšku jsem měla ještě blíž...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2019 10:48
- Nahlásit
xerxova
nj vyhoda bydleni ve meste. jako dite swm taky chodila pecha, do skoly to bylo tak 3km pak na gympl takze v poho...
maya
lity lity teda to mas jak ja. akoray myndneska stehujem.kanc, stoly, uklizime krz ty redukovany pocty a predelavame si to na novej stav a novy stroje a tak je ro prace spis pro kluky a ja se tu fest nudim
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2019 20:13
- Nahlásit
tak nejhezčí doga na Cruftu se mi typem líbila - ale nelíbilo se mi předvedení. Prokrmují je neustále - doga pak loví ňamky v hlubinách tlamy a v pohybu se vůbec krásně nenesla. A že to dogušky umí...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2019 21:00
- Nahlásit
Xerxová
asi nějakej jedinec, co se nerad vystavuje, tak potřebuje motivaci
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2019 21:18 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maya
a kdyz jsou ty testy dobrovolny, jakoze treba oci u spicu jo, protoze tohle samo nemuzes aplikovat na dysplazku a tak, tak fakt je dost lidi, pro ktery je lepsi nevysetrenej pes nez potvrzenej prenasec a proste to nevysvetlis
Jasny, to chapu. Ja myslela, ze u spicu je nakej pruser a musi se testovat. U rtw mas rtg dkk, co pamatuju, pak se pridaly i lokte a ted jen pribejvaj dalsi, zrovna to JLPP bude od pristiho roku taky povinny.
Xerxová
tak nejhezčí doga na Cruftu se mi typem líbila - ale nelíbilo se mi předvedení.
Ted jsem dokoukala tu jejich pastoral group a me tam vzdycky stve, jak maj psiska na skrticich vystavnich obojcich/snurach. Fuj. A ze se prokrmujou, tam holt zadnej double handling, jak je zvykem v CR fakt nefunga, asi v kruhu nic jinyho nezbejva, nez krmit. Vytahnout tam nakou piskaci kachnicku na rtw , tak by se asi rozsirily zornice vsem ostatnim BIGum z working group.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2019 06:36
- Nahlásit
jdeme do lesíka... uvidíme, kolik sněhu je kolem Javoráku
|