| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2019 20:09
- Nahlásit
Xerxová
poprašek nového sněhu
Aach. Zde max poprasek novyho blata.
cernej caj
tady konecne nefuni
Vcera byl klid a dneska zase mirne zaclo. Az mi tiklo oko, kdyz jsem slysela, ze zase vyhrozujou dalsima vetrama.
Cztko zjevne speje ke svymu konci, uz nejdou ani fotogalerie, nu coz, vsak jsme se o tom bavily nedavno...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2019 20:26
- Nahlásit
my dneska v práci měli odpoledne perfektní akci - donutili jsme šéfovou promítnout a okomentovat fotky z jejího devětsetkilometrového pěšího výletění o prázdninách (33 dnů, deset kilo těžký ruksak) . A pak jsme seděli(spíš seděly) a povídaly a bylo to fajn.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2019 20:37
- Nahlásit
Fifi
tak já ty fotogalerie tady nikdy nepoužívala, tak ani nevím, že to nejde, každopádně se o to asi nikdo tady nestará
Xerxová
tak to jste měli pěknou cestovní přednášku, bys je tam klidně mohla dělat taky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 07:07
- Nahlásit
xerxova
to muselo byt skvely, miluju tyhle akce akce a promitacky.
10kg? cira zavist, ja se pod 13nedostanu. Nema treba seznam vybaveni?
Fifi
no taky mi tikalo oko, takze te naprosto chapu...
vcera sem.zaskocila vecer ale.bylo to chciply, doma mi pak zlobil net, tak su rada, ze to uz zas jede.
Ja byla v utery i stredu tancovat, noha dobry, o vikendu hodlam vyzkouset 15+8km, bude to ale fakt celodenni vylet, takze by to melo byt OK, no blby, ze feri ma ockovani do 16.3, ja si vzpomela vcera, i kdyby dneska muz na nej zajel, nevim, zda uz sobota je ok na vylet? na druhou stranu 15km neni tolik, na DT asi by to bylo blby ale tady hodne premyslim, jak to s tim ockovanim udelat?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 08:12
- Nahlásit
cernejcaj
jezis ockovani, to bude mit Dorin taky ted nekdy na jare, musim se mrknout
jinak teda me se to zda docela brzo po ockovani, si myslim, ze by meli bejt tak 3 dny klidu, kdybyste ockovali treba v pondeli, tak asi OK, ale jit hned pozejtri v podstate s veterankou, to bych asi nedelala
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 09:10
- Nahlásit
maya
no ja to zjistila vcera, mam pocit, ze tak nejak brezen - a ono uz ted...
no tak byl by problem, kdyz je ockovani do 16, s ni jet az v pondeli 18. a o vikendu ji vzit? kfyz navolno jikde nebude, do vlaku s kosem, takze by nemelo dojit k zadny pripadny kousaci nehode?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 11:37
- Nahlásit
cernejcaj
to by problem byt asi nemel a vet vam pak muze napsat sobotni datum
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 12:00 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
pokud je to vzteklina - nesmí se nic stát... (a věřím, že se nic nestane) Ostatní očkování bych vůbec neřešila, dva dny nic neznamenají.
ještě dodám, že problém by byl, kdyby (vím že nee) psice jela s tebou do Skotska... tam bys měla smůlu - překročení termínu očkování i o den je průšvih a musí se čekat 6 měsíců po očkování...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 12:25
- Nahlásit
jasne no jde o vzteklinu...
me jde jen o to, zda dyz ma datum do 16. ji myzu vzit 17. na vylet.
proste pokud ji naockujem dnes, v sobotu vylet je blbej, pikud ji v nedeli vemu vem a nebude naockovana nevim, jak se to resi kdyby se neco stalo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 12:41
- Nahlásit
cernejcaj
tak kdyby se neco stalo, tak ideal je dohodnout s vetem hned naockovat a npasat datum 16. a pak ptvrzeni ze ockovana je, ale zalezi asi jak vychazis s vetem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 13:29
- Nahlásit
tak hlavne v nedeli vecer ho shanet proste blby... jinak vet ylto klido napise, uz pred jednim DT nam to posunoval proto je ale blby, ze ja si to pomatuju po staru (konec brezna) jenze na dt muselo byt aspon 14 dni stary ockovani a on ten toulovec/slapky vzdy cychazeli do preockovani takze kdyz 2x posunes ockovani o 7 dni at to swdi v ockovaku tak z roho najedjou neni konec brezna ale pulka brezna a ja mam furt zafixovanej yen konec -ze...
stejne proste nechapu, proc to ockovani musi byt stary aspon 14 dni, to musej pak proste papirove posunovat uplne zbytecne skoro pokud neoclujou zrovna v lednu ale v sezone sou dt i po 14 dnech takze v realu to musi urcite papirove podfukovat skoro vsichni
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 13:50
- Nahlásit
cernejcaj
v nedeli vecer zadnyho veta shanet nemusis, musis dodat potvrzeni, ze pes je zdravej a ockovanej tusim do tejdne nebo tak nejak
tak s tim trekem se mozna kryjou proti tomu, aby tam lidi tahali psy den po ockovani a to ver ze takovejch by se naslo hafo
a jako u normalniho psa se rika klid 3 dny az tejden, tak se nedivim ze u treku daj dva tejdny
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 14:06
- Nahlásit
jo ale proste tim chci rict, ze to stejne kazdej podfukuje, myslim si, ze by treba 7dni stary stacilo, takhle to stejne kazdej ockuje par dni predem jen si fejkuje datum, ze jo...
ale to je asi na kazdych zavodech i vystave tech 14 dni, tak tam prece to tuplem nechapu... jako u dt ok, ma ro opodstatneni u majitelu co sou schopny vzit zvire den po ockovani...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 14:10
- Nahlásit
jo ale proste tim chci rict, ze to stejne kazdej podfukuje, myslim si, ze by treba 7dni stary stacilo, takhle to stejne kazdej ockuje par dni predem jen si fejkuje datum, ze jo...
ale to je asi na kazdych zavodech i vystave tech 14 dni, tak tam prece to tuplem nechapu... jako u dt ok, ma ro opodstatneni u majitelu co sou schopny vzit zvire den po ockovani...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 16:07
- Nahlásit
čaj a neplatí to jen pro první očkování ?? U přeočkování většinou žádný odstup není - neb se pokračuje se stávající imunitou... U Británie je půlrok - ale po první vakcinaci, a nebo po překročení doby a následné vakcinaci. Pokud je to přeočkování, tak můžeš i první den... U výstav to platilo taky... nevím, jak je to dnes
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 18:57
- Nahlásit
cernej caj
o vikendu hodlam vyzkouset 15+8km, bude to ale fakt celodenni vylet, takze by to melo byt OK, no blby, ze feri ma ockovani do 16.3, ja si vzpomela vcera, i kdyby dneska muz na nej zajel, nevim, zda uz sobota je ok na vylet? na druhou stranu 15km neni tolik, na DT asi by to bylo blby ale tady hodne premyslim, jak to s tim ockovanim udelat?
A to mas nejak organizovany, ofiko akci? Nebo proc se stresis kvuli ockovani? Par dni propadly ocko nicemu nevadi, pes je furt pokrytej. Pokud nemas Petpass, tam by to bylo horsi. Ale obyc ockovani do ockovaku jsem nikdy takhle nehrotila, tyden sem, tyden tam, a vet taky nemel problem. Jediny, co se nesmi o moc dyl prosvihnout je ocko na leptospirozu, ta fakt dyl jak rok nedrzi.
Par dni je uplne v pohode, naockuj pristi tyden, pred vyletem bych to nedelala. Navic - neockujete trilety vakciny? Jako ty hlavni - vzteklina, parvo? A pak se kazdej rok preockovava jen lepto a myslim psincak, musela bych se mrknout do ockovaku. A hlavne na nejakym vandru se nic nestane a jen tebe bude bolet noha. Nebo nebude.
Xerxová
my dneska v práci měli odpoledne perfektní akci - donutili jsme šéfovou promítnout a okomentovat fotky z jejího devětsetkilometrového pěšího výletění o prázdninách (33 dnů, deset kilo těžký ruksak) . A pak jsme seděli(spíš seděly) a povídaly a bylo to fajn.
Tak to muselo byt hodne fajn! Tyjo, 900 km pesmo za mesic s baglem na zadech, smekam!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 19:56
- Nahlásit
prší, prší... zítra mám dovolenou. Ráno se nechám s psiskem vysadit v lese, půjdeme pěšky dom, pak uklidím, navařím... pojedu s mamkou do města... prostě oddychovka před víkendem.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2019 20:13
- Nahlásit
Fifi
ja to myslela tak, kdyby treba ferinka nekoho vzala zubem jakoze se samozrejme budu snazit minimalizovat riziko, ale aby proste z toho nevznikl problem. je to proste jen nas soukromej vandrik, musi taky poradne otestovat stan, ne?
vim, ze sme 3letou resili, on ji vet nema, to asi spis na pozadani dopredu, coz vlastne sme tenkrat nestihli a ted teda mozna by bylo zajimavy zkusit zitra zavolat a zeptat se na to, ale zas asi to bude pozde
Xerxová
uzivej si dovolenou a s maminkou urcite budete mit paradne ztravenej cas
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2019 06:36
- Nahlásit
jsem ráda, že jsem si dneškem prodloužila víkend... Alespoň bude všechno v klídku. Venku je zima, mokro... prostě březen
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2019 08:04
- Nahlásit
tak jsem změnila plán - psisko určitě rádo nebylo, ale měl smolíka. Místo v lese jsem se nechala vysadit v centru... Neb dovolená se blíží a vodítková chůze po chodníku v ranní špičce se může taky hodit. Takže náš lesní psík byl zase po čase psíkem městským. Šlapal jak hodinky, žádná potíž (čmuchal, čenichal, i vrtichvostil)... ale bylo vidět, že do úplné spokojenosti mu dost chybí...
Když jsem ho na zahradě vypustila z vodítka, tak předvedl parádní vítačku… ve stylu - já to přežil
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2019 08:15
- Nahlásit
xerxova
to je potreba svihaka lazenskeho obcas procvicit v tom lazenskym prostredi
objednala sem si ponco s hrbem i pres batoh a navleky nepromokavy na nohy - a taky nafukovaci karimatku.
je mozny, ze s nafukovackou se vlezu do 45l batohu a usetrim 400g na vaze
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2019 08:29
- Nahlásit
čaj jak jsi se ptala, jak se dá zabalit do desetikilového ruksaku... netáhla stan (spala v ubytovnách pro poutníky). Kvalitní odlehčený spacák, lehké sandály na přezutí a pak minimum věcí (žádné zbytečnosti - i prádla a triček málo - jednak přepírala a druhak prý nejvíc stejně smrděly boty a propocené ruksaky - a to vyprat nešlo ). Voda (prameny, studny, pítka) prý je cestou k dispozici (takže nesla jen jednu flašku), jídlo doplňovala taky průběžně (večer nakoupila na večeři - uvařila si v ubytovně) a obložila si bagetu na další den k obědu... ).
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2019 16:58
- Nahlásit
tak sem.psala pres den prispevek a neni tu... jo tak to je pak takova v poho vaha
muselo to bejt ale.krasny
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2019 17:48
- Nahlásit
Xerxová
Šlapal jak hodinky, žádná potíž (čmuchal, čenichal, i vrtichvostil)... ale bylo vidět, že do úplné spokojenosti mu dost chybí...
Tyrala nebohe dogatko mestem! Je to ale nekdy potreba, taky bych mela rustikalni Ruzici zase nekdy vyvezt.
cernej caj
bjednala sem si ponco s hrbem i pres batoh a navleky nepromokavy na nohy - a taky nafukovaci karimatku.
Aaa, vybavicka se uz chysta, uz se to rysuje. Tak ted o vikendu moc nezmoknete a s Ferisakem si to uzijte.
Tady prsi, psiska zuzlaj praseci syrovy ucho a smrdi tu varici se praseci pajsl, nemam rada aroma varenych plic.
Krasavej vikend!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2019 18:11
- Nahlásit
vrrrrrrrr
napsala jsem delší stať pro fifinu a ještě delší pro čajdu. A prý chybka... a nic nebude. Psát to znova nebudu. Za trest
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2019 19:06
- Nahlásit
Xerxová
To se mi stalo taky, nastesti stacilo pouzit tlacitko zpet a zkopirovat si prispevek a znovu vlozit. Zde to bude asi pro odvazne pisatele uz nutnost...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2019 19:41
- Nahlásit
já použila krok zpět a nebylo tam nic
V neděli dorazí nejen naši mládežníci, ale i neteřka s rodinou... takže nás bude opět plný dům... Z toho vyplývá, že se musí ven pořádně zítra, a v neděli jen na chvilku - i když podle předpovědi by to bylo lepší obráceně... Ale 4 Trpajzlíci zabaví Nighta i tak dost
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2019 19:56
- Nahlásit
Fifi
tady smrdi spalena babovka
nojo, uz se zacinam fakt tesit - muz uz se zacina pomalu zajimat, kam to jedu
jinak granulky, rucnik a boticka uz sou v baglu
Xerxová
svihak lazensky proste svihal mestem tak si to uzijte doma a peknej vikend preju
nojo, ja si toho taky vsimla nejak az zas pozde, ze to tu neni a psat uz se mi to taky nechce... casto staci to zpet ale to asi jeste musi byt nacteny...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2019 12:32
- Nahlásit
ráno dvě hodiny v lese - dokonce ani nepršelo. Sníh nás stále drží "dole" - na kopečky se stále jít nedá.
Pak spadlo pár kapek - ale teď svítí slůňo...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2019 18:52
- Nahlásit
nejdřív oblíbené kopečky Malé a Velké Bukové a okolní rybníky z minulé neděle
|