| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 06:42
- Nahlásit
týden u očkování s platností rok (někdy spíš tři roky) je v pohodě.
Jo a nejhorší na vykonávání potřeb v přírodě jsou holé planiny s výhledem na všechny strany... Jo a taky zůstat stát autem v koloně uprostřed velkoměsta (nejlépe v podzemních tunelech...)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 08:08
- Nahlásit
cernejcaj
no nas vet vzdycky rika, ze ockovani na vzteklinu je +- par mesicu, ze ta imunita trva i o par mesicu vic nez ten rok, takze z hlediska psa je to jedno, i kdyz prijdes na ockovani o mesic dva pozdejc, jediny cemu to vadi je proste ten zakon
takze tejden bych fakt neresila
s vestickou nevim, ale tipuju ze to u psa bude jak u lidi, lidi taky maj vesticku hlavne na zada a je ti pak teplo, i kdyz stehna a ruce mas holy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 08:16
- Nahlásit
Ok tak dneska s muzem.a.on naockuje v patek.
jasne ze ta vzteklina neprestane atit v datum v ockovaku ale tak...
Jo no tak zadicka sou dulezity ale rika se i velky svalovy skupiny. Zas ona to ma.hlavne pak na odpocinek, takze ve evsticce mi prisla ok (bez klepani)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 08:54
- Nahlásit
cernejcaj
tak podle me kdyz ji to das a prestane se klepat, tak je to OK
zas spic ma ty stehna hodne nasrsteny, kdezto na zadech muze mit komplet vylinalou podsadu a pak ji to tam moc nehreje
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 12:52
- Nahlásit
tady je krásně slůůůůůnečno.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 14:04
- Nahlásit
tady taky, ale je mi to tak nejak naprt
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 14:25
- Nahlásit
tady je zatazeno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 19:28
- Nahlásit
k veceru mraky zmizely, zajeli sme s muzem na kojiklece
http://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2019/03/O I000013.jpg
http://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2019/03/O I000018.jpg
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 20:06
- Nahlásit
Xerxová
tady je krásně slůůůůůnečno.
Tu taky bylo a stejne jak Maye mi to bylo k prdu.
cernej caj
tak dneska s muzem.a.on naockuje v patek.
Rozumny rozhodnuti. Akorat at se fakt opta na ty vicelety vakciny, dneska uz jich ma vetsina viceletou platnost, nejen vzteklina. Jestli vet tvrdi, ze je nema, tak muze klidne kecat, nechce se mu jen do ockovaku psat datum pro pristi ocko az za x let. Pro zajimavost - mrkni do ockovaku, co ma Feri za typ vakciny, nazev. Brala bych v uvahu i to, ze je Ferinka prece jen uz starsi fenka, tak tim spis bych si u ni trvala na preockovani az za tri roky, co se povinny vztekliny tyka, at ji zbytecne nezatezujes.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 20:18
- Nahlásit
měsíc svítí úžasně... Začíná jaro...
V lese mizí zbytky sněhu - možná už to o víkendu půjde vystoupat o úroveň výš... Krásně bylo, pak došlo i na práci na zahradě. Takže psisko spokojené, unavené.
U Nighta používám tříletou vzteklinu, ostatní kvůli leptospiróze (je v kombinaci) každoročně přeočkovávám.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 20:23 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Xerxová
U Nighta používám tříletou vzteklinu, ostatní kvůli leptospiróze (je v kombinaci) každoročně přeočkovávám.
Taky tak, navic jsou uz i kombinace dvoulety, takze ja rocne preockovavam vlastne jen lepto a kasel nebo co to je to druhy.
Edit - jo a moon sviti fest, Troldik byl zase znepokojen, kdyz se bledej puchejr objevil na nebi jeste za svetla, ze by balon...?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 20:31
- Nahlásit
fifi
dnes sem o tom s muzem.mluvila (chtela sem.aby zavolal vet. a zeptal se aby ji mel.kdyztak nachystanou)
divam.se do ockovaku - biocan - zmatena proc lepto nebylo 2018 preockovany... ehm zitra sin dame bojovku na hledani spravneho ockovaku...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 20:48 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
čaj jo a na koniklece se musím podívat přímo na Zrzavce - tady mi to píše "přístup zakázán" nebo tak něco...
jo a mám informovat správce domény Tak tě informuju
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2019 20:49
- Nahlásit
cernej caj
Hele, dle myho urcite vet urcite vakciny ma, kor u biocanu. Jen ockuje vzteklinu nesmyslne kazdej rok, nedelat to tak uz je uplne bezny. Kdyz se podivas na totok , tak je zrejmy, ze i biocan ma triletou alternativu s tim, ze se kazdorocne doockuje jen lepto a parainfluenza. Si tam zavolejte, at se do Feri necpe neco zbytecne, o ni hlavne jde.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 06:49
- Nahlásit
Fifi
no problem je v tom, ze muz hlavne nechce... ja mu to vcera rikala (opet, po lonskym ockovani) a prej tuplem kdyz je starsi tak ve 3lety je urcite vetsi davka a ze chudak pes kdyz na to neni zvyklej...
vis jak to s nim je... a na veterinu jede on... s timhle s nim fakt bojuju furt - uz loni sem chtela 3letou... ale kdyz sem a tu veterinu chtela jet vcera s nim tak nee ze pudem radsi spolu si sednout, coz jako jasne byla sem rada ale jak sme zacali resit ockovani... kdyby me to napadlo driv, tak se asi nenecham zvyklat, zajeli sme vcera a domluvila sem se s vetem sama... v tomhle je muz fakt desnej...
jo a vzkazuje vam, ze prej ferinka vubec nevypada tak zmordovane jak na fotce z webu, kdyz spolu lezej doma v posteli tak vubec nevypada tak sedive ze swm ju blbr vyfotila
xerxova
divny me to z teledonu otevrit slo kdyz sem to zkousela...
a kdyz na to kliknes znova nebo das f5? mam pocit, ze to je stejnej problem jakonsem.minule davala fotky ode me ne, ze to system na kterym bezi web nejak blbe vyhodnocuje... achjo, sou s tim jen problemy...
akorat se mi uz nechce vracet ke starymu designu, byl sice krasne funkcni a jednoduchej ale nedalo se filtrovat a fotky se neumeli prizpusobit velikosti displeje sami...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 08:31
- Nahlásit
cernejcaj
me se ty fotky normalne tady otviraj
a Ferinka me nejak zmordovana neprisla teda, ani me to nenapadlo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 09:12
- Nahlásit
čaj
píše mi to:
403: Přístup zakázán
Do tohoto umístění nemáte přístup.
Pokračujte zpět nebo kontaktujte správce domény zrzavec.com.cz.
dělá mi to doma i v práci (oboje Edge)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 09:39
- Nahlásit
xerxova
a zkusila.si objovit ti stranku? to je proste asi nejaka.novinka u toho systemu na kterym.bezi web ja s tim nic delat nedokazu, ale jde ki o to kdyz zkusis otevrit stranku vyhodi chybu a pak das f5 - pomuze to? nacte to uz podruhe?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 09:54
- Nahlásit
F5 nepomůže, jo a stejně se mi chová i FF. Nevadí - trefím na Zrzavce
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 10:05
- Nahlásit
xerxova
ne to vadi z proncipu technickyho reseni pac to zlobi aj z myho webu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 17:43
- Nahlásit
cernej caj
ja mu to vcera rikala (opet, po lonskym ockovani) a prej tuplem kdyz je starsi tak ve 3lety je urcite vetsi davka a ze chudak pes kdyz na to neni zvyklej...
Promin, ale tohle je totalni blbost. Vakcina jako vakcina, je pro kazdyho psa stejna (stejnou dostane krysarik i doga) a jedinej rozdil v delce trvanlivosti je, co napise vet do ockovaku jako termin preockovani, samoze to musi bejt vakcina schvalena na delsi dobu, coz zrovna ten biocan je. Neni to vubec tak, ze by trilety vakciny byly nejak vydatnejsi! Tak mu to zkus nejak vysvetlit.
jo a vzkazuje vam, ze prej ferinka vubec nevypada tak zmordovane jak na fotce z webu, kdyz spolu lezej doma v posteli tak vubec nevypada tak sedive ze swm ju blbr vyfotila
On nekdo rikal, ze je zmordovana? Ja jsem jen komentovala, ze ji bradicka trosku zesedivela a to je prece pravda, ne?
Jinak je pekny jaro, uz se zelenaj i salamy! Jsem furt cuchala v aute, co to tam je cejtit a dneska jsem to objevila. Z tasky mi pred vikendem vypadla sunka mezi sedacky. No ta byla teda!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 20:36
- Nahlásit
Fifi škoda šunčičky... Dneska bylo překrásně - štěpkovala jsem popadané i ostříhané větve, psík asistoval... místo procházky měl zahradničení
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 20:54
- Nahlásit
fifi
ja.mu ukazovala fotky a on prohlasil, ze vypada utahane a ze sem.dala fotku, co zkresluje vubec se to k nicemu nevztahovalo, to rikal sam.od sebe ze mu pripadala na fotce takova znavena tim vyrazem
jeste ze si ten alam.nasla!
no vis jak to mzuem je v tomhle.veterinarjim ohledu... furt prehanim, ze umrel tim za to taky muzu ja protoze kdybych ho nehonila.k veterinari co mu rozrezal streva tak by urcite neumrel.a ze je to ta moje prehnana pece... vis jak, ten pes je "nas" ne muj takze...
xerxova
tak si to uzil aspon jinak
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 21:00
- Nahlásit
cernej caj
vis jak, ten pes je "nas" ne muj takze...
To jsem schopna pochopit. Ale uz ne nesmysl, ze kdyz vet naockuje Feri vakcinou, u ktery napise dalsi preockovani za tri roky, ze by ta vakcina mela bejt nejaka vytunena a silnejsi. To jsem mela na mysli, at mu vysvetlis, protoze to je v zajmu Ferinky, krucihimlhergot, aby mela ockovani jednou za tri roky povinny a ne zbytecne co rok.
Prave, ze tusim, jak on na tom je s veterinou, tak vysvetluju. A s Timikem - no to dost prehani teda on, jestli ti tohle rekl.
Xerxová
škoda šunčičky...
To jo, nastesti se jen zazelenala a nestihla vykvest ci zakorenit. Ja mela tech salamku onehda vic na tousty, tak jsem si neuvedomila, ze neco chybi.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 21:48
- Nahlásit
fifi
tohle.bohuzel se snazim mu vysvetlit a myslim, ze sme.to.resili i loni pac si o te 3lete urcote psala yz driv..
tak jasne ze primo to.nerek.ale ty narazky ze veterinari ho zabili.a k veterinari sem chtela.ja... xe bez.jejich pece by tu byl...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 22:03
- Nahlásit
cernej caj
to je blbost s Timíkem a mám pocit, že kdybys ho k vetovi nevzala, tak bys zase poslouchala, žes ho tam měla vzít, aby ho zachránili, holt asi muž je člověk co vždycky potřebuje mít nějakého viníka a nebere, že se prostě některý věci dějou a nijak je neovlivníš
tříletou vakcínu taky nedávám neb náš vet taky tvrdí, že jí nemá a teda osobně taky myslím, že musí bejt trochu jiná než roční, z principu věci asi stejná bejt nemůže, ale v čem jiná fakt netuším co prodlužuje působení vakcíny, to už je otázka asi na odborníka
zas můžeš argumentovat lidskejma vakcínama, který mají působnost daleko delší a píchá se to do dětí horem dolem
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 22:33
- Nahlásit
Maya
tříletou vakcínu taky nedávám neb náš vet taky tvrdí, že jí nemá a teda osobně taky myslím, že musí bejt trochu jiná než roční, z principu věci asi stejná bejt nemůže,
Tyjo, on to je nakej rozsirenej nazor? Mammamia. Holky, neblaznete. Kdyz vam vet tvrdi, ze ji nema, jen chce inkasovat co rok. Ja treba ted zaplatim o neco vic na vztekline na tri roky, jasny, zvysi si na klinice cenu, ale pro psa to je jen dobre, ze nedostava co rok neco. Se jeste optam schvalne znamy vetky, at vyvratim tenhle nazor opravdu odbornym stanoviskem, ze trileta vakcina musi bejt silnejsi nez rocni a dam vedet. Mne to prijde fakt jako blbost, jde jen o schvaleny znacky vakcin...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2019 22:37 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maya
ale v čem jiná fakt netuším co prodlužuje působení vakcíny, to už je otázka asi na odborníka
V tom, ze je schvalena jako viceleta vakcina (edit - tzn., ze i po trech letech ma pes v sobe protilatky na vzteklinu) a veterinar ti napise do ockovaku termin preockovani az za dva/tri roky! Tak to beru ja ze svych zkusenosti, jde o byrokracii, na kdy ti flusne do ockovaku to datum. A s tim, ze se nemusi vzteklina preockovavat kazdej rok, mas i separe ocko jen pro leptospirosa + parainfluenza, uleva pro psi organismus.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 07:06
- Nahlásit
fifi
takhle sem to poslala muzi a jeste mu zavolam.
po ockovani chci zajet pak k tomu srdcari treba v dubnu at ji vysetri celkove, ze vse OK.
tak ono je asi logicky, ze ten nazor je rozsirenej protoze logicky -pokud by nebyla nutna vetsi davka co vydrzi 3 roky ale davka je stejna a jde o datum proc teda se rovnou nedava jako trileta a hotovson? proc to treba nehlida nwjaka.veterinarni komora a proc by pak bylo normalni i na triletou vakcinu davat rocni terminy...
takze z logiky veci proste cekas, ze rocni ma x latek a trileta ma 3x latek.
my u toho naseho veta platime.za trojkombinaci snad 240kc, na veterine ve meste je stejny ockovani za 700, takze bych rekla, ze asi spis muz loni si ani o tu triletou nerek pac na vztekline ten nas asi nevydelava...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 07:24
- Nahlásit
dřív byla ze zákona povinnost přeočkovávat každý rok - a přitom platnost (veterinární) vakcíny byla klidně dva či tři roky... Důležité je datum přeočkování. Když se upravila konečně legislativa i v ČR, myslela jsem, že Betku budu přeočkovávat až za tři roky (měla zrovna tříletou vakcínu - vůbec jsem dřív neřešila, co jí vet píchne - dohledávala jsem když se o tom psalo délku účinnosti na webu SVS) - ale ne - musela být přeočkována po roce... Neb v očkováku se přepisovat nesmí... a my jezdili i za hranice...
Od té doby jedu tříletku - spíš než množství látky řeším i případné (výjimečně) boule a zbytečný píchanec
|