| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2019 15:39
- Nahlásit
Krasnej vikend preju!
cernej caj
Kolik Soptikovi je?
ja uz vstavala, ze ji vemu a jak sem vstala, zabrala mi polstar s takovym tim vycitavym pohledem.no konecne!
Cuza jedna pohodlna!
Xerxová
Pracka plna krys.
Ja jsem zkusila zavodnit pumpu a prubnout, zda pumpi. Ani prd. S blbou predtuchou jsem nahlidla do studny - a ano, ze 7 metru muze bejt dole tak metr? Ani ne... Ouje, auvajs.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2019 17:35
- Nahlásit
Fifi s vodou je to blbý... Prý hodně sněhu se vypařilo, místo roztálo...
V rámci velkého úklidu to odnesl i Night... šel do vany taky On tedy je vzorný a stojí na gumové podložce jak oslík s hlavou dolů a nechá se vydrbat a opláchnout a vyfrotýrovat... a až na povel opouští vanu (opět na nesmekavý podklad). Koupe se tak jednou za rok, za dva... Ale už byl špinavý - při delším hlazení jsem měla "mastnou ruku"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2019 19:05
- Nahlásit
Fifi
14,5 uz ma, i na selmicku to je dost...
s vodou hodne zly, mate aspon nejakej obecni vodovod?
xerxova
tak to je blby, ze to ani neroztalo ale.vyparilo se... obcas je potreba koupel
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2019 19:36
- Nahlásit
cernej caj
Jasny, mame vodovod, jinak bysme byli doslova na suchu. Takze slejvam kazdou psi misku s vodou apod, aby zbylo na kyticky. Zacla kvest merunka, oproti lonsku to je par kvetu. Tu taky chodim zavlazovat slitou vodou. Desim se leta.
Xerxová
Ja mam ruku od psu zatim jen zaprasenou. Najt bude mit ted lesk jak blesk.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2019 20:17
- Nahlásit
fifi
tak snad merunka bude OK a zvladne ty sucha...
hele a jak rosyounty koprivy misto travy nezadrzujou pak treba vic vlahu v pude? kdyz je tam.aspon neco zelenyho?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2019 20:17
- Nahlásit
chvíli mi trvalo, než mi došlo, že nemáš ruku zaprasenou, ale zaprášenou
Co lesk - hlavně je děsně měkoučkej a heboučkej… rozdíl je znát.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2019 20:35
- Nahlásit
cernej caj
No trava uz mistama chcipla vloni, tak aspon koprivy a dalsi plevele nakou vlhkost zadrzujou. A Soptik teda uzasnej dedula, bych si ho vazila i s vrtochama.
Xerxová
než mi došlo, že nemáš ruku zaprasenou, ale zaprášenou
Jak kdy, nekdy to je oboji.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2019 22:29
- Nahlásit
Dorinovi je 13, zas na malýho psa to není žádnej extra věk a je celkem v pohodě
nevim jeslti by mi vet dal jen razítko, tak mi ta tříletá přišla jako lepš varianta, vlčouny už jsem třeba v tomhle věku neočkovala vůbec, ale u Dorina si to nelajsnu, přece jen furt nějaký zuby má
jako nebylo mu po očkování nikdy nic, jen boule se mu dělá, ale vždycky měl Biocan a teď teda jinou
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2019 12:33
- Nahlásit
tak dnešní výlet vyšel na jedničku s hvězdičkou - vyšla trasa, spousta ptáků - včetně páru jeřábů a kroužícího luňáka, skály, říčka, potoky, louky, rybníky, rákosí, lesy... a reliéf na Skále smrti byl moc hezký - čekala jsem "klasický" relativně malý výjev - a on kůň i rytíř i panna v životní velikosti
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2019 19:50
- Nahlásit
jeřábi jsou jedni z našich nejvzácnějších ptáků - a oni tokali (řvali jak oslové) na poli a lítali nad námi... pohádka.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2019 14:57
- Nahlásit
xerxova
nadherny fotky
Fifi
jo to jen ze me.prekvapilo jak se me chudak lekl, ze prece jen jak nema rad ten kontakt tak nez nasal do cumacku ze su mistni...
se mi chce dost spat, vcera 4,5h, na dnesek teda uz lepsich 7 ale zas to slunicko vcera i dneska a setreni s vodou a uz su teda celkem tuha
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2019 17:02
- Nahlásit
dneska jsme byli ráno v lese za humny - a zbytky sněhu se dají ještě najít v zastíněných místech. Psíka to vždy rozradostnilo...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2019 18:41
- Nahlásit
Xerxová
tak super, ze jeste u vas lezi trocha snehu a porad to muze aspon tat a davat vlahu prirode...
jinak sem si dala jeste repete z kompu a ty reliefy teda vypadaj uchvatne svoji velikosti
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2019 20:16
- Nahlásit
do místních pískovců se na počátku minulého století "tesalo často". Většinou výjevy z Bible, ale nejen... Takto v roce 1910 znázornili místní pověst, kdy se panna utíkající před rytířem raději vrhla ze skalní stěny... Široká sukně a měkký mech jí zachránily život, zatímco kůň s jezdcem to nahoře neubrzdili… a oba zahynuli v bažině kolem Svitávky...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2019 20:42
- Nahlásit
Xerxová
temhle historkam a povestem se aspon da jakoze verit... co sme videli dneska ty certama zapomenuty kameny
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2019 20:59
- Nahlásit
čaj však jsou to hezký pohádky... my před rokem taky jeli okouknout kameny, co oslepený Kyklop vrhal za odplouvajícím Odysseem A hezký byly
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2019 06:34
- Nahlásit
ja nerikam, ze hekzy nejsou a pro decka sou navic fakt tajemny a skvely, ale obcas zasnu, co se vymysli... to s satama a.mechem.je ale moc hezky ta se.mi libi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2019 08:55
- Nahlásit
Xerxova
to je hezka historka
snizek vam asi jeste dopadne, ted ctu ze ma koncem tydne zas snezit i skoro v nizinach
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2019 09:04
- Nahlásit
no je to dobre, jeztli se ochladi...
ja teda denne sleduju pocasi tyndrum/fw/milnavie a teploty v noci bylo -1 - 4 st spis k tem 4st, tak si rikam supee vemu 0,8 kg spacak a ne kilo a.pul... a v tundrumu se ochladilo a kolem 0... to je podpasovka no, mam.strach, ze to nedam s tim trisezonakem ale nosnos mam.dost na hrane...
sice v sobotun 7+15km.ale nalehko...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2019 19:38
- Nahlásit
par fotek ze soboty
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2019 19:50
- Nahlásit
a vylet
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2019 20:41
- Nahlásit
čaj hezké obrázky - ze soboty i z neděle
Já dneska zase plnila systém novou akreditací - už v jedenáct jsem na to byla doma a s jednou delší pauzou jsem tabulkovala až do teď...
Chtěla bych to do Velikonoc mít hotové. Fifina asi taky sedí u PC...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2019 21:22
- Nahlásit
cernej caj
Krasavy povidani i fotos, bezva jste si to uzily/i.
tak si rikam supee vemu 0,8 kg spacak a ne kilo a.pul...
Tyjo, radsi teplejsi spacacek, at mas pohodli? tech 3/4 kg navic se asi trosicku pronese, ale nez nekde klepat kosu... Tezky rozhodovani, ale se skotskym vrtkavym pocasim bych volila tezsi variantu asi.
Xerxová
Fifina asi taky sedí u PC...
Presne, jak rikas, ted jsem se posilila aspon zelnackou, pocetla Cajdiny clanecky a zase jdu cvakitat. Tobe at to taky ubiha, mame podobnej deadline, koukam. Jo a byl tu dneska merit vodu ve studni pan, takze je tak, jak jsem rikala vod voka. Je tam metr vody na dne.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2019 10:12
- Nahlásit
tak at vam to dobre odsejpanod ruky!
xerxova
nojo dovolena se izi uz mate cestovni horecku?
fifi
jo uvidime... zas si rjkam ze sleduju 4 mista na pocasi a tyndrum.je nejchladnejsi a budu mit jeste teplou bundu ...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2019 13:27
- Nahlásit
Fifi tak ať ti překlady jdou... Já dneska po poradě šla domů - rychle oběhnout lesík (aby psík nebyl obrán o svá práva) a už sedím u stroje a plním data, až se ze mě kouří...
čaj cestovní horečku nemám - na balení je fůra času, zavářet maso budu o Velikonocích... Se spacákem neporadím - ale věřím, že noční teploty se tam brzo začnou rovnat těm denním - já bych klidně jela s lehkým spacákem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2019 14:46
- Nahlásit
xerxova
hlavne at jedes bez tabulek
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2019 15:45
- Nahlásit
to určitě letos pojedu bez tabulek. Teoreticky vzato se to dá dělat do srpna. Ale chci to předat katedrám na konci dubna - ať to mají v klidu do státnic a nemusíme zmatkovat o prázdninách.
Udělat se to musí - a mně tahle práce nevadí - navíc když ji můžu dělat kdy mi to vyhovuje a až tak mě nic netlačí...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2019 16:03
- Nahlásit
xerxova
tak to mas v planu fakt s predstihem
dneska je tu desny vedro, uplne se mi udelalo blbe a musim jet dom, zadny tancovani... doufam, ze zitra to bude lepsi...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2019 06:42
- Nahlásit
tedy už včera bylo chladno a teď je šedivák a nula stupňů... A má být ještě míň stupňů až do neděle. Snad stromy nerozkvetou a počkají týden - neb některé jsou před rozpukem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2019 08:09
- Nahlásit
v Praze uz vsechno kvete
doufam ze bude hezky alespon pristi tejden na velikonoce kdyz uz jsou takhle pozde, byl by to pech, kdyby byla kosa
|