| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 08:34
- Nahlásit
ja se fakt nebojim podchlazeni, ale hodne snehu rozhodne jo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 09:03
- Nahlásit
no co jsem slysela, v tehle osemetnych krajich je nejlepsi se zeptat mistnich jestli ten vystup je v dany dobe bezpecnej, oni obvykle vedi jak je to s tim pocasim a tak
cernejcaj
no ja neco podobnyho cetla o Faerech a to podchlazeni neni z nizky teploty, ale z toho strasnyho ledovyho vichru obvykle s destem, ktery proste v tehle krajich znicehonic zacne fucet a kdyz jses nekde na holym kopci a nemas na sobe vybaveni do -20, tak to mas blby no
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 09:25
- Nahlásit
Maya oni v kempu mají dokonalé informace - vždyť je to základna pro výstup...
Jednou jsme byli na procházce podle řeky s Betuškou, o šest let později s Najtem jsme šli delší trasu. Vždycky tam bylo krásně (vždycky mokro, mlžno, větrno, hnusně - ale přesto krásně )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 11:14
- Nahlásit
jo no ale to zjistime.na.miste az ale.to ubytovaji na noc navic mame zaplaceny uz ted, tzn proste nezbejva nez cekat na aktualni info.
proto je to blby, ze to bud blokuje jeden.den nebo prijdeme.o penize za nevyuzity bydleni, ale holt se uvidi.
Ja sice nejsu horolezec ale.fakt si myslim, ze me neni uplne nutny rikat, jak se muze zmejit pocasi na horach ze slunecnejch +15 na ledovej vichr a snehovoh vanici...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 12:48
- Nahlásit
cernejcaj
no moje upozorneni nebylo ani tak o zmene pocasi na horach, jako o zmene pocasi v tehle konkretnich ostrovnich severozapadnich oblastech, kterezto je uplne jiny nez v kontinentalnich horach
ale to je fuk, stejne to proste bude tak, ze tam dojedete a uvidite bo s pocasim stejne clovek nic nenadela
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 12:53
- Nahlásit
maya
jasny, no uvidime.stejne az na miste.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 13:25
- Nahlásit
prave mi volali z obchodu s botkama - ze jim ppl.privezlo boty zpet, samo ani nevolali, nepsali...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 14:58
- Nahlásit
byli jsme na chvilku v lese - a vzpomněla jsem Skotska... neb v okamžiku vystoupení z vozu se mžení změnilo na déšť a po chvilce přešlo na solidní lijáček…
Kape mi teď do klávesnice - jdu kontrolovat nasazení rozvrhových akcí fakulty na příští akademický rok... mám jich hezkých 33 stran...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 16:51
- Nahlásit
xerxova
tak at ti do ni nekape dlouho.
tady silenej fucak, asi o 20 sekund mi ujel bus, takze pul hodka na nadru, to me mezitim odfoukne (dost citim kolena, jak me fakt bolej - rok od roku maj ty klouby horsi reakci tak se uz tesim domu a snad budou i granule pro feri...
jinak teda zitra konecne patecek...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 18:14
- Nahlásit
cernej caj
nebojim podchlazeni, ale hodne snehu rozhodne jo
To se nedivim. No at to klapne a neplazis se na "Benovi" jak meresjefka.
asi o 20 sekund mi ujel bus, takze pul hodka na nadru, to me mezitim odfoukne (dost citim kolena, jak me fakt bolej - rok od roku maj ty klouby horsi reakci tak se uz tesim domu a snad budou i granule pro feri...
Teda to nastve, o par vterin. U vas fuci? - to asi dojde sem, vyjimecne je tu klidno. Granule meli privezt? - snad bude mit Feri co do zobacku.
A o kloubech nemluv, me boli uz asi dva mesice levej loket, ted uz to je fest neprijemny, ze i doktora zvazuju, prestava se mi to libit. Akorat varim psum veprovy kuze se zeleninou na sulc, kdyby se mi z predstavy, ze bych mela lzici sulcu snist, nezvedal zaludek, dala bych si s nima.
Xerxová
neb v okamžiku vystoupení z vozu se mžení změnilo na déšť a po chvilce přešlo na solidní lijáček…
Mate na lijaky stesti.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 18:25
- Nahlásit
Fifi
jj, docela dost v brne teda foukalo, ale tady u nas celkem klidecek, ferinka uz spokojene chrape pod pocitacem
no chodi kolem krabice bez povsimnuti, vic ji zajimala suncicka, co sem si mazala zitra na vylet
tak loket teda blby, taky mazes kostivalem?
neslo by to s tim sulcem udelat tak, ze si das dve lzicky bokem, zalejes pul litrem vody a povaris na takovej "vyvar"? treba do toho rozkvedlat vajicko a budes mit lehkou veceri z toho? a na polivce musej byt poradny voka
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 18:31 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
tak loket teda blby, taky mazes kostivalem?
Jj, mazu, ale nepomaha to. Asi je v kloubu neco spatne, nebo se slachama, vazama, otekly to nemam. Nebo zase jen na cas bolavej kloub po yersinii a postupne to prejde... Anebo - jsem si ted coby spravnej hypochodr vyhledala "tenisovej loket" - priznaky odpovidaji, akorat me to boli v klidu i v noci, takze to muze bejt vsechno od my libovy krcni patere.
neslo by to s tim sulcem udelat tak, ze si das dve lzicky bokem, zalejes pul litrem vody a povaris na takovej "vyvar"? treba do toho rozkvedlat vajicko a budes mit lehkou veceri z toho? a na polivce musej byt poradny voka
Neslo! Protoze ja tohle tucny, zejmena praseci, nesnasim, navaluje mi z toho, fuuuj.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 18:49
- Nahlásit
Fifi
a na dornovce si byla, to by nepomohlo? kdyby tam byl zanet, bylo by taky asi lepsi to maznout necim protizanetlivym...
ja uplne brecim, kdyz obcas vidim vypecenej ten polosulc v plechu jak to muz dava psovi a ja si v tom predstavuju povarit tu zeleninku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 18:55
- Nahlásit
Nebyla, vidis, mam tu este dolgit, maznu na noc. Tak jsem si postezovala, bude hur. Jsem ti rikala, nemluv o kloubech. A co ty na ty svy kolena beres?
ja uplne brecim, kdyz obcas vidim vypecenej ten polosulc v plechu jak to muz dava psovi a ja si v tom predstavuju povarit tu zeleninku
Tak proc za nej nebojujes a neuzmes si ho pro sebe, kdyz tobe chutna?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 22:03
- Nahlásit
Fifi
taky je golfovej loket, je to nějak podle toho z který strany to bolí mi to tenkrát vysvětlovali, když půjdeš k doktorovi, tak ti to opíchá, přejde to, otázka je na jak dlouho, mě tenkrát asi na 3 měsíce
ale je to asi nějaká epidemie, mě bolí koleno levý, zas opět zničehonic, vždycky jednou za pár let mě to takhle na pár dní chytne, doufám, že to přejde do soboty, má bejt hezky, tak se chci taky jít projít
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 22:04
- Nahlásit
a sulc bych nepozřela v žádném skupenství, to by šlo rovnou ven, tak to chápu
zkus třeba medvídky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2019 22:46
- Nahlásit
Maya
ale je to asi nějaká epidemie, mě bolí koleno levý, zas opět zničehonic,
Klub duchodcu, mno. A medvidky pojidam, cerveny davam psum, ty nemam rada.
Vid, sulc blee. Ale tlacenku z libovyho masa si rada dam.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 06:21
- Nahlásit
se sem začnu bát chodit Tělesná schránka zatím zdá se drží a nerada bych to měnila
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 07:26
- Nahlásit
Fifi
uz sme si s uzem.na toto tema pohovorili a vyrazne se to zlepsilo, malokdy je totiz zas vypek takovouhle az sulcovej a vydatnej, kdyz je trocha vypeku v pekaci tak to je tak na preliti ryze a vylizani psovi akorat
ale jak sem nebyla doma, ale zustalo v pekacku s kouskem.masa tak.muz sam udelal vyvar (nedavno sem ho instruovala z vany, tak sito pamatoval) a v nedeli po navratu sem dostala k veceri
ja 2x rocne 3. mesicni kuru proenzi, ktery mi zabira, do chladu navlek z atex sportu (levny, cz, dobre drzi) akorat sem.ho vcera nenasla, kdyz moc boli, namazu aulin masti (lokalne, i bez predpisu narozdil od leku) a prej dobry jeste koupit msm v davce 2000mg (v proenzi je 1000) ted mi o tom psala kamoska, ze fakt rozdil.
kdyz me.bolej klouby, obecne hlavne navleky (na zapesti mam.koupeny detsky navleky na nozicky s prosmiknutou dirou na palec v lemu) na vsechny proemovy mista, at sou v teple.
xerxova
zavist ciraaaa
nejhorsi na tom je, ze ja su z vas nejmladsi ale ty klouby sou blby, to clovek proste asi mox neovlivni
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 08:25
- Nahlásit
no ty kury jsou urcite dobry, akorat ja to pred par lety zkousela, ne teda primo proenzi, ale neco jineho a bylo mi po tom blbe od zaludku, tak uz k tomu mam takovej negativni vztah
i kdyz neco jineho by mohlo byt OK, jednou mi bylo blbe i po probiotikach, co jsem si koupila k atb, pak jsem si sehnala jiny a ty uz byly OK
me to koleno chyta fakt nastesti jen jednou za par let tak na tejden max dva, uz od mladi, vubec nevim proc, nijak se to nehorsi, tak s tim asi doziju
jinak s kloubama nejakej vyraznej problem nemam
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 10:32
- Nahlásit
maya
asi dost zalezi, co komu jak sedne, zejo...
me klouby pobolivaj, vim, ze mam nefostatecnou chrupavku v tom koleni s chondropatii a ta je pourazova, ne nasledek chrupavky, tzn se da asi cekat, ze chrupavku mam proste spatnou v celym tele a pokud sem uz v 16 mela chrupavku spatnou, vekem se to zlepsovat nebude ze
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 10:42
- Nahlásit
cernejcaj
no co, tak klouby ti pak vymenej
znama jde zrovna tedka na koleno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 11:13
- Nahlásit
nj ale ja mam.poskozeny asi i to pouzdro ne jen kloub, nevim... ale tak ta spatna chrupavka je i nejen na klouhu ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 11:53
- Nahlásit
cernejcaj
nevim, ja myslela vzdycky ze chrupavka je v kloubu a artroza pri ktery to bezne vymenujou je vlastne ze ti zmizne chrupavka a proto to tak boli
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 12:17
- Nahlásit
mně koleno kvůli chrupavce odkuchali před třiceti lety... prý že už stopy artrózy a naprasklý meniskus - a že se velká operace bude muset ještě uskutečnit... Klep, klep, klep... na ortopedii jsem byla naposledy v roce 1996 a asi jsem už dááávno vypadla z evidence.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 12:48
- Nahlásit
xerxova
tak super, ze se to nejak neprojevuje
maya
no v kazdym pripade se to.zhorsuje coz me.stve no
neska valime na vysocinu, kdyz to klapne tak 7+14+14 km...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 13:30
- Nahlásit
my zkusíme zítra první Jizerky - kolem Hejnic je bezsněžno… uvidíme, co o patro výš
A v neděli možná jaterníky na Slavíčku - čajda mě namlsala
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 14:13
- Nahlásit
xerxova
tak si uzijte paradne vylet ma byt slunecno a hezky, takze uplne paradni fotky urcite budou, krasne jarni
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 17:51
- Nahlásit
z Jizerek určitě jarní fotky nebudou. Leda tak maličké devětsily - jinak všechno spí. Spíš bychom chtěli nafotit nějakou tu vodu - vodopády na Štolpichu by pod sněhem být nemusely... Uvidíme.
Neděle (pokud vyrazíme) by mohla být jarnější
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2019 19:08
- Nahlásit
Kraaaasnej vikend!
Xerxová
se sem začnu bát chodit Tělesná schránka zatím zdá se drží a nerada bych to měnila
Aspon nekdo neskuhra!
A v neděli možná jaterníky na Slavíčku - čajda mě namlsala
Tak dik, dostala jsem chut na kruti jatra na jablkach, saakrys, nemam v mrazaku! Jdu dat pect aspon kruti stehno, ktery jsem prozirave vcera vyndala. Pardon za prizemni reakci, kyticky budou jiste jinsi, romanticky zazitek.
cernej caj
Uzij si vylet a at kolena ci kotnik nezlobi.
|