| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 08:27
- Nahlásit
Fifi
tak nejde jen o datum, co napise vet, platnost vakciny urcuje vyrobce a ne podle toho to vet pise, ja nevim, kdyby to bylo jak pises a i ta rocni vakcina drzela roky a pritom vyrobce ze ziskuchtivosti daval rocni platnost, tak si myslm, ze uz by kolem toho byl humbuk
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 09:07
- Nahlásit
Maya tady je seznam vakcín - když se vyhledají příbalové letáky, je tam obsah většinou 2 nebo 3 jednotky IU. Některé tříleté mají 2 stejně jako jednoleté...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 09:29
- Nahlásit
no uvidim, co rekne muz, ja dneska odjizdim na prvni jarni vandr a jedou s muzem na veterinu sami
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 12:11
- Nahlásit
Maya
tak nejde jen o datum, co napise vet, platnost vakciny urcuje vyrobce
Znama vetka vzkazuje: " Jde v podstatě o to, že skoro všechny vakcíny drží 3 roky, ale někdo si na to nechal udělat testy, aby to mohl mít v letáku, a někdo ne. A Biocan si s testama zaregistroval novou verzi, aby ji mohl prodávat dráž, což dává smysl."
Proste trilety vakciny nejsou silnejsi, nejsou vytuneny.
cernej caj
Uzij si vandr!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 12:50
- Nahlásit
fifi
diky zavolam.to.muzi
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 13:55
- Nahlásit
je krásně - zahrada volá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 17:45
- Nahlásit
cernej caj
Nz. Ono to asi stejne dopadne tak, jak si to muz naplanoval.
Xerxová
e krásně - zahrada volá
Jojo, vola, akorat byla povolana i alergie, takze dneska to vzdavam a jdu si vzit prasek. Hrrr na ni zejtra.
Krasavej vikend!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 19:54
- Nahlásit
uffff. Dovezli jsme kuřata v akci a začala akce naporcuj pět kuřat na malé kusy (včetně kostí)… a zamraž je na rozměr ideální do chladící tašky... Neb dovolená se pomalu blíží a chlapeček zase granule na cestách jíst moc nebude... a tak se mražák plní
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 19:55
- Nahlásit
Fifi alergeny jsou mrchy... škoda, že tě zahnaly.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 20:24
- Nahlásit
Maya
ja nevim, kdyby to bylo jak pises a i ta rocni vakcina drzela roky a pritom vyrobce ze ziskuchtivosti daval rocni platnost, tak si myslm, ze uz by kolem toho byl humbuk
Jeste dopisu k tomuhle. Pokud vyrobce nedal testovat a schvalit vakcinu na vic let, bude ji dodavat jednoletou. Coz je presne priklad toho Biocanu. Ten ted ma jak jednoletou vakcinu na vzteklinu spolu s kombi a lepto, nebo triletou variantu s tim, ze by se lepto a parainfluenza mela separe preockovavat rocne. To se mi libi vic vzhledem ke psovi. A ze vas vesnickej vet nema tu triletou? No, proste se mu to nevyplati asi, navic pry lide zapominaji pak rocne zajet na lepto preockovat, kdyz nemaji nad sebou bic propadly vztekliny... A opakuju, trilety vakciny nejsou silnejsi, nemaji v sobe neco navic. To jen, ze Loki je mladej, prijde mi zbytecny do nej co rok pichat vzteklinu, kdyz jsou jiny (a ted uz i snad veris, ze bezpecny) varianty.
Xerxová
Neb dovolená se pomalu blíží a chlapeček zase granule na cestách jíst moc nebude... a tak se mražák plní
No joo, vam se to blizi plizive. Zavarovani bude dalsi faze dele?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 21:24
- Nahlásit
Fifi
tak bezpečnost tý delší vakcíny jsem nikdy nezpochybňovala, s těma testama to mě nenapadlo, jsem si prostě myslela taky, že musí bejt v něčem jiná
náš vet není vesnickej, je normálně ve městě, ale je už v důchodu a asi není na ty inovace, ale můžu se zas poptat, mi tahle debata alespoň připomněla, že Dorin má teď někdy očkování, tak do půlky dubna tam musíme
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2019 22:02
- Nahlásit
Maya
Jj, vsak v pohode, jsem rada, ze uz si nemyslis, ze je ta vakcina v necem jina (protoze z tezi, ze kdyz je platna na tri roky, musi bejt trikrat silnejsi, mi tikalo oko). Je to jen o volbe schvaleny vicelety vakciny, aby ji vet mel k dispozici a ty sis sjela mezitim kazdorocne naockovat jen zaklad. Necpat do psa vic ocko, nez je nutny.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2019 06:20
- Nahlásit
Fifi Zavářet maso budu jen pro nás dva. Pokud jedeme sami (bez Trpajzlíků), můžu celou chladící tašku "věnovat" psovi - a za jeden den se maso nerozmrazí... Trochu povolí vrchní a spodní balíček - a to neřeším.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2019 14:59
- Nahlásit
teren na kotnik vyzivnej, trasu nestihame celou ale vyuziju zachranny bod je nadherne
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2019 17:32
- Nahlásit
dneska svižných 10 kiláků kolem Šišáku a pak jsme zahradničili a zahradničili a zahradničili... Mám toho dost, jdu do vany, neb jsem děsně špinavá. Psík se teď nacpal a padnul... dneska ještě neležel
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2019 18:37
- Nahlásit
cernej caj
teren na kotnik vyzivnej,
Tak at v klidu dojdes a ne, ze dopajdaas. Pocasi je krasny asi vsude.
Xerxová
Zahradniceni mi dneska taky slo, jen ty asistenti spis skodili, nez by pomahali. A budu asi velmi zla, az potkam jedny zdejsi lidi osobne, neb jim tu odpoledne litala na volno cuba, si udelala vyleta. Nikde nikdo, ona hrr k plotu a malem si drzky psiska prokousli - neumim si predstavit byt v tu dobu s obema na vychazce. To by bylo masakero, pro tu cubu teda. Grrr.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2019 18:58
- Nahlásit
Fifi já dneska taky byla ve střehu - procházíme kouskem vesnice, já psa nakrátko a vyběhl na nás krysařík. Ocásek jak anténu a rovnou k Najťounovi - postavit se o jeho zadní a snažit se "dočuchnout"... naštěstí Night miniatrurní psíky neřeší, takže byl docela v klidu a navíc už majitel krysáka důrazně přivolával...
Pak jsme viděli slepičky, kachny, husy, spoustu koček a taky krávy s minitelátky (některá byla snad v noci narozená... ještě mokrá a bez známek...). Moc hezky bylo... Fotky budou časem - právě se stahují
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2019 21:07
- Nahlásit
nejprve výletění za humny... taje a potoky i Černá Nisa tečou naplno...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2019 21:17 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
a dnešní Šišák a zase čertovské jeskyňky - tentokrát průchod tunely s minibaterkou, co skoro nesvítila. Night v pohodě - tmu neřešil
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2019 21:46
- Nahlásit
Xerxová
krásný fotky, já žádnou nemám neb celá procházka akorát monitoring co kdy kde kdo bo jeden den hezky, tak všichni někam vyrazili, bylo to všude jak na václaváku, děsný
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2019 07:19 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
Maya chodíme brzy ráno - takže i v místech turisticky zajímavých jsme sami. A za humny na cestách ve strmých stráních mimo houbařskou sezónu nepotkáme téměř nikoho. Nejčastěji ségru se švárou Davy byly jen u auta - parkovali jsme u jeskyní - ale pro ostatní je to jen dojet před vchod, rychle dovnitř a ven... okruh pěšky nehrozí
Dodám info o zajímavém místě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2019 16:40
- Nahlásit
taaak na kilometry chudy ale jinak terenem vyzivny - 35km za 2,5 dne, ale fakt teda stezky ve svahu, popadany stromy a kdyz byla louka tak totalne rozryty od prasat ze se po tom nedalo poradne chodit...
Vcera bylo nadherne, dneska teda vetrno anslunkondost zalizalo a v buse za oknem slunicko az me.to uspalo na celou cestu.
xerxova
krasny fotky, ta kaplicka je uzasna
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2019 18:32
- Nahlásit
čaj tady dneska zataženo - ale docela teplo. Těším se na tvé fotky i popis cesty... Popadaný stromy jsou tady všude - leží dřeva mocmoc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2019 06:15
- Nahlásit
teplo bylo -ale foukalo takze to neslo jen v triku, ale jako jo, bylo to prijemny
tam je to navic prirodni park takze mozna hodne bezzasahovy. v roce 2013 to tam bylo schudny rozhodne lip...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2019 06:18
- Nahlásit
jo a feri dostala teda rocni - nicmene se zda ze muzi sem to vysvetlila -lec nebyl dostatecne pripraven, prej tam stejne budem.muset jezdit co rok na ty ostatni dve a ze abysme na to nezapomeli a ze jestli to spatne snasi? tak asi nakonec spis podlehl ale co sme se vcera na veceri bavili tak si myslim, se ro pochopil.a tu triletou by teda taky asi rad, tak je treba aspon lepe zaseto na priste
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2019 06:28
- Nahlásit
čaj Night dostává na jaře každý rok kombinaci a v srpnu vzteklinu - ale tu tedy od začátku tříletou, takže ji dostal jako půlroční (čekám co to jde) a pak po třech letech. Další až 2020...
Borelku neočkuju, tetan měl jen Xerxes - neb v té době mlaďaska hodně "konila" a pohybovali jsme se kolem koní víc než dost.
Je hezké ráno - zatím slůňo vstává... ale má se to pokazit. Ale jen ať prší, včera jsme doseli trávník
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2019 08:09
- Nahlásit
tady je zatazeno... pokusim se dat ukazku z fb
http://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/q84/p 640x640/55649766_1113070348863971_7482150384765501 44_o.jpg?_nc_cat=109&efg=eyJpIjoiYiJ9&_nc_ht=scont ent-ams3-1.xx&oh=9aeab837f79b14da4225a45da54840ee& oe=5D04006F
http://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/p960x 960/55564350_1113070392197300_5109056906480058368_ o.jpg?_nc_cat=108&efg=eyJpIjoiYiJ9&_nc_ht=scontent -ams3-1.xx&oh=df29ac8ead3635eb484337d799ff3803&oe= 5D4D4165
http://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x 960/54519915_1113070418863964_4994310438486278144_ o.jpg?_nc_cat=106&efg=eyJpIjoiYiJ9&_nc_ht=scontent -ams3-1.xx&oh=734cd24e2d721f7412e00a26f91787c4&oe= 5D070D79
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2019 13:54
- Nahlásit
čaj krásný fotky - těším se na pokračování
Tady je aprílové počasí - před chvílí vánice, všude bílo a teď slůní slůňo… Ale zima je oproti víkendu velká
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2019 15:12
- Nahlásit
jo tady kroupy a vichr tak roupy me nenechali jitbz prace dest uz musim.pezit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2019 15:12
- Nahlásit
tady byla i bouřka