| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2018 22:07
- Nahlásit
Xerxová
tak skvele si to ale zvladla a co psisko a tlapcka? dobry teda?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2018 06:52
- Nahlásit
vypadá to úplně dobře. Uvidíme dneska - chceme jít na delší lesní procházku - co to udělá po vícehodinové zátěži (ale půjdeme za humna s možností to kdykoli pokrátit)
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2018 07:21
- Nahlásit
fotky z minulého týdne - od nedělní mrazivé (mínus devět) p včerejší krátkou...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2018 08:38
- Nahlásit
Xerxová
krasny mrazivy fotky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2018 11:58
- Nahlásit
deset kiláčků za humny - přes Černou Nisu a Pilzberk - hodně stoupání a klesání, našli jsme si novou neasfaltovou stezku průsekem, jeleni, spusta hromad řepy a pečiva (naštěstí to je Njatovi úplně jedno) - jen to slibované polojasno nebylo. Slůňo vylezlo až teď
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2018 14:22
- Nahlásit
dorazili jsme z výletu, rychle vařím oběd a koukám z okna, pod jeřábem (stromem ) leží nehybně v podivné poloze sojka. Ta neuletí... říkala jsem si, že ji nechám pořádně ztuhnout a až pak odklidím (ztuhlé mrtvolky mi nevadí, "čerstvé" neuklízím ráda)... No a před chvíli koukám, a ona se hýbá, ... ale dobře to nevypadalo. A tak jsem přes ni opatrně hodila Najtí osušku (bála jsem se dost - pták je to veliký), zabalila ji, Pepa nastartoval Chrudoše a už jsme jeli... teplo mé náruče způsbilo, že se začala trošku hýbat a málem nás vybourala, když z ničeho nic začala ječet tak, jak sojky umí... V Arše (Archa není jen útulek, ale i stanice divokých živočichů) ji převzali... že udělají, co půjde. Volat tam nebudu - věřím jim a my jí dali šanci...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2018 16:57
- Nahlásit
xerxova
tak ste si uzili prochajdu, my byli s kamoskou na vystave nejtajemnejsich veci sveta, takze repliky kristalove lebky, turinskyho platna, dablovy bible nebo voynychova rukopisu... zajimavy, pak obidek na trhach - uz sou stanky na namesti, jidlo, voni to tam svarakem tak sme se trochu prosli, nakoupit a domu
jasne, udelali ste co ste mohli a snad teda to dopadlo dobre
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2018 18:43
- Nahlásit
Xerxová
Tak snad bude sojka v pohode, bezva, ze mate zachrannou stanici primo ve meste. U nas sojky nejsou, ale kdyz jsem je kdysi videla prvne v horach, byla jsem prekvapena, jak velka je to pipina a hlas ma taky mohutnej. Necvrkla sis, kdyz zacla rvat? Ji neco sejmulo ci do neceho narazila? Psiska dneska hnali zrzavyho kocoura podel plotu (byl mimo zahradu), zjevne mel zalusk na ptacky krmici se orechama.
cernej caj
Pekne, kultura, to mohlo bejt zajimavy. Jak Feri, v pohode, zadnej problem?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2018 18:59
- Nahlásit
Fifi byl to dost adrenalin... bála jsem se, že jak se zahřeje, začne se dostávat z té osušky ven - dost jsem si nadávala, že jsem nevzala nějakou bedničku (box na hračky nebo tak něco)... Ale já s ní nechtěla moc manipulovat, opravdu vypadala hodně špatně. Asi dravec (ale krahujec by musel být cvok... a nic jiného tady neloví) nebo kočka... snad ne nikdo se vzduchovkou... Nezkoumala jsem ji - jen opatrně zabalila do osušky a hned jsme jeli... Je třeba i potíž si zapnout pás - když opatrně držíš balík s ne moc živým tvorečkem. Jak začala ječet, tak jsme se šíleně lekli oba... naštěstí toho brzy nechala - já na ni dělala pšššt a Pepa se mi smál...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2018 19:10
- Nahlásit
Xerxová
naštěstí toho brzy nechala - já na ni dělala pšššt
Upovelujes vsechno.
Asi dravec (ale krahujec by musel být cvok... a nic jiného tady neloví) nebo kočka...
Ja dneska videla, jak se straky vrhly po hrdlickach, hnaly je od pitka (dokud nemrzne, jsou pipiny za vodu vdecny furt), nemam je rada, mrchy cernobily, skrehotavy. Kocka to klidne mohla bejt, se vzduchovkou nestras, kterej magor by strilel zrovna po sojkach? Radsi nedumat...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2018 19:15
- Nahlásit
Fifi
jo feri vypada OK akorat mensi chut k jidlu...
Xerxová
tak asi to zabralo, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2018 22:53
- Nahlásit
Xerxová
tak snad to sojka dá, já teda sojku nikdy neviděla
cernej caj
to musela být pěkná výstava, by se mi taky líbila, mám hodně knížek o těhle věcech
tak snad Feri jen hárání?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2018 05:57
- Nahlásit
Maya
jo bylo to zajimavy, kopie te nadzwmni sochy moai jako fakt 4 metry mozna 5..
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2018 06:06
- Nahlásit
kuk Nikde nikdo ??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2018 07:09
- Nahlásit
nas v brne to odfouklo, fakt desnej fucak tak sem musela vzit mestskou bundu - ma kapuci ale zas je kratsi a mq.kratsi rukavy a trochu teplejsi, tak ted kolem.ty 0 je jeste zbytecne tepla, ale bez ty kapuce bych to asi nedala
v sobotu jedu testovat zimni spani
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2018 08:17
- Nahlásit
tady nijak extra nefouka
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2018 09:54
- Nahlásit
tady slůňo a klid...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2018 11:20
- Nahlásit
tady to byl hnus i vcera
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2018 13:15
- Nahlásit
tady je opravdu hezky - zima, ale bez větru a slunečno. Mám zítra jakousi prezentaci na poradě... a nějak se mi nechce tvořit... sama se neudělá, takže musíííímmmm
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2018 14:26
- Nahlásit
tak at ti jde rychle od ruky... ja chci mit koncem tydne aspon +2 h nadprqcovany at k ubohy vyplate mam 200 k dobru, skoda ze nestihnu aspon 5 ale.to nedam za 5 prac dni ...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2018 14:47
- Nahlásit
cernejcaj
2 hodky taky dobry, bud rada ze vam to proplacej
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2018 17:10
- Nahlásit
maya
tak jinak by me nehlo no uz mam hodinu 20, jeste chcu dorazit aspon tech 40 min - premyslim, ze zitra bych prijela na 5:50 uz a nazenu to rano, ale to zalezi, jestli vube vstanu o 30 min driv
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2018 18:07
- Nahlásit
Zzzziminka tu je slusna. Dneska jsem byla na ockovani s Ruzici, jen kombi a zizala ma celych 30,2 kg ve 14 mesicich, je to fakt takova zabicka nitenkovita. A bala se, chudobka moje, moc, jak jsme vkrocily do cekarny, si moc dobre pamatuje ty zazitky z jara. Pak se uvolnila a chtela si hrat s ostatnima pejskama a nechala se mazlit od sestricek a recepcni.
cernej caj
v sobotu jedu testovat zimni spani
Blaazen blazniva! At nezmrznete. A napracujes si aspon neco, vstavat nekdy v pet ci kolik rano - no potes koste.
Xerxová
Je hrozny, kdyz cloveka popadne nechucus pracus, znam...
Joo, a me slehne! Stava se to pry tak v jednom z 50 pripadu, ze se jim poroucha ctecka nebo zaznamnik zvuku, karta - a co myslite??! Aaano, zejtra sem prijde pan znovu instalovat ten bazmek hlucici, zvucici! Grrrrrrrrrrrr!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2018 19:59
- Nahlásit
Fifi to je pech... tak ať to zítra mlčí - třeba to bylo rozbitýýýý
Já stihla lesní procházku, pak jsem byla u našich (ségra je na školení, tak aby nezvlčili ) a mám i podklady na ten zítřek... Teď si za odměnu jdu hrát s výlety, co budou až za pět měsíců... Se mi ten Central masiff líbí víc a víc. Spousta sopečných kuželů, hodně skal a říčních údolí a hodně dolmenů a menhirů a románským kostelů a opatství... Zdaleka se to nedá všechno stihnout. A na kamennou prastarou kapličku uprostřed pastvin (máme v ní bydlet) se těším mocmoc. Jen v ní asi bude zimáááá (snad má topení, jdu to zjistit)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2018 05:48
- Nahlásit
Fifi
chudak ruzenka ze se ji tam nelibilo, ale tak nakonec dobry, prijemy to pro ni nakonec bylo
nojo mas takovou stihlenku krasnou
s meeicem lity lity!
ja vstavam normalne v 5 do prace, tak o auyobus - 40 min driv... no budika sem posunula, ze ale nemohla sem vecer dlouho usnout
Xerxova
kamenna kaplicka to zni huste, tam budete nekde na zemi pred oltarem na nejakych matracich? a jak varit a myt se?
me jima hruza z planovani toho skotska do zahranici nejradsi s cestovkou, sama se nemusim.o nic starat a tak to v cizine mam nejradsi, protoze vyjimecne nemam zodpovednost za celej svet v mistech kde neznam.jazyk, prostredi, dopravu... tak skotsko bude asi na me a fakt uz jen kvuli tomu bych ho nejradsi skipla
dneska nefuci! ale lehce prituhlo a zitra snad i -7, treba budou vanoce na snehu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2018 06:25
- Nahlásit
kaplička je dávno odsvěcená - a je z toho poměrně luxusní bydlík pro dva (už fakt neradi spíme na zemi a psík potřebuje na masíčko mražák ) . Snad bude odkaz fungovat...
Skotska se neboj... to se plánuje dbře... a díky webům není problém si vše vyhledat (včetně pohledů na ulici a vyhledání, jak vypadá zastávka...)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2018 08:30
- Nahlásit
u nas uz dneska asi -8, ale slunicko, takze lepsi nez to mlhavo zatazeno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2018 08:35
- Nahlásit
Xerxova
jak rikam, planovat v cr mi nevadi, ve skotsku to delat nech i a moje anglictina navic neni kdovi jaka a stve me, ze to he na me - delat to nechci
tak i odsvecena kaplicka kdyz si gemu neco 2x2 mtry ale ta z fotky vypada fakt bozsky
maya
tady taky slunicko
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2018 09:06
- Nahlásit
cernejcaj
a proc nejedete do Skotska s cestovkou?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2018 09:33
- Nahlásit
maya
protoze kamos, co to navrhnul chce jet po vlastni ose a ja bych do skotska rada... ackoli financne by to asi AZ takovej rozdil nebyl
|