| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2018 15:04
- Nahlásit
čaj to zvládne myslím nejen špic To umí všichni
Jinak Night podle Pepy nekulhá vůbec, podle mě občas lehce pajdne... ale proti včerejšku je to paráda. Jen má chlapec smůlu - do lesa nepůjde ani náhodou. A už to zkoušel... jestli by nás nevyhnal ven, že zahrada je nuda - navíc bez aportíků a piškůtků pro lov v trávě mezi listím...
Já bych mu je tam schovala, kdyby je ten dement nehledal v trysku a smykem to netočil po každé pachové molekule... Je to dement... cituji jednoho psoznalce... s radostným temperamentem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2018 15:06
- Nahlásit
Xerxová
s radostnym temperamentem
tak ale dobre, ze nekulha, kdyz v sobotu stejne vylet nebude tak par dni bez vyletiku mu urcite neuskodi
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2018 18:28
- Nahlásit
cernej caj
nevetrane kobce vysmazene na 30 st
Fuj, tak to zejtra zvladni. A stanov novy pravidla ohledne vetrani, vyhrozuj, ze jinak budes nemocna casteji.
Xerxová
dement... cituji jednoho psoznalce... s radostným temperamentem
Takovych existuje.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2018 18:43
- Nahlásit
Fifi
to je jedno, zesmesnuju akorat sama sebe a sef se mi akorat smeje a urazi me, kdyz neco reknu a oba se mi akorat smejou. Proste se staryma kolegama ve starym kanclu to bylo fajn, tady je to predpekli... Spis si asi budu do kanclu nosit kratasy a budu se v ni prevlikat... a casto chodit na zachod si svlazit ruce studenou
ono jako s tou nemoci je to naprd, protoze to bohuzel hodne negativne ovlivni vyplatu takze doufam, ze zas dalsi 4roky nemocna nebudu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2018 19:11
- Nahlásit
cernej caj
Chjo, jestli se tam k tobe takhle chovaj... To tam nak prezij, kratasy, proc ne? A at te co nejdriv vratej do staryho kanclu.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2018 20:17
- Nahlásit
čaj blbý je, že asi nemůžeš šéfovi říct, že takhle se nejedná... Nemůžeš za ním dojít a zkusit slušně řešit pracovní podmínky?? Je riziko, že tě vyhodí??
Jinak jsem zvolila blbý čas na vyhnání psa ven - pouštím psa ze dveří a vidím, že jdou po chodníku dva psi. I podržím Najta a vypustím ho, až přejdou. On vůbec neštěk, jen doklusnul k plotu - a oba psi se vrátili, jeden dokonce lítal po silnici a řval z bezpečné vzdálenosti... do toho ječela panička, vyříkavala si s jedním opuštění chodníku, střídavě lovila jednoho a druhýho... a ten můj blb pochopitelně dusal podél plotu. Tak jestli dneska odpoledne ani nezakulhal... tak myslím, že opět bude...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2018 21:59
- Nahlásit
Xerxová
no jo, pes za plotem je lákadlo z obou stran, já psi učím nevšímat si psů za plotem, jako na vodítku to uměj, ale nedělám si iluze co by bylo, kbyby byli navolno
cernej caj
s tím kanclem je to blbý a když je k tomu ještě takhle šéf idiot...
tipuju, že je to tam samej chlap a z ženský maj akorát srandu?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 06:48
- Nahlásit
naštěstí psisko se výrazně nezhoršilo. Tak už jsem klidná...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 09:28
- Nahlásit
Fifi
do staryho uz me nikdy nevratej, reorganizace pracovnich cinnosti
maya
nejde ani tak o samej chlap ja znam chlapsky kolektivy, ale tohle je pripad no ale zas pracovne je OK jen lidsly trochu hulvat no nekdy lepsi nez milej ale pracovne nezvladajici
xerxova
tak dobrw ze zadny zhorswni on i natazenej sval muze par dni bolet a pritom to "nic"neni ze
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 18:30
- Nahlásit
v lese mžilo, bylo docela teplo (5 stupňů). Psisko jsem naštvala, neb v místech, kde rád řádí byl na špagátě... Chci, aby se tlapátko úplně dorovnalo - a tak má smolíka. Zítra zase půjdeme jen na chvilku (mám ten den otevřených dveří) a pokud bude o.k. - zkusíme někam na dýl vyrazit v neděli.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 18:31
- Nahlásit
cernej caj
do staryho uz me nikdy nevratej, reorganizace pracovnich cinnosti
Aha, ja myslela, ze grilovani u topeni mas jen docasny. Tak fakt asi ty kratasy.
Xerxová
naštěstí psisko se výrazně nezhoršilo.
Bezva, jen natazenej prstik, tapacek. U obra je jasny, ze ma clovek hnedka taky obr strach.
Zprava z krmeni pipin - dostala jsem od znamy velkej pytlik starejch vyloupanejch vorechu, tak jim je mlatim, lojovky visej a na slunecnici zatim nemam odvahu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 18:36
- Nahlásit
Xerxová
Jsme se protly s prispevkem akorat nejak, koukam. Dobre, ze mel smolika dneska, at se srovna.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 18:53
- Nahlásit
jojo - já mu vždycky říkám... že invalidní jezevčík jde vzít do náručí... invalidní obr má smolíka...
Tak ořechy jsou pro pipiny chuťvka. A to jim psiska nežerou ?? Nebo nedosáhnou a problém byl jen se slupkama, co hamounka žrala ??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 19:02
- Nahlásit
Xerxová
Problem byl se slunecnici, kterou vyhazej pipiny na zem a Ruzice to luxovala vloni coby prte, slupky i cely seminka. Orechy rozdrceny vyloupany neublizej, kdyz je maji psiska kazdej den - proste mam nejakou neduveru v tu slunecnici a jeji slupky vuci Ruzici uz. Az/jestli napadne nakej snih, treba se odvazim a prubnu to.
invalidní obr má smolíka...
Jojo, v tomhle to je pitomy. Ja jsem dneska cicmala zase Krysapesa, dedula se drzi dobre, zatim, ale kdyz mu to klouzne, zvedej 60 kg... Natoz 80 ci kolik ma Najt.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 19:11
- Nahlásit
Betka jeden čas (měla nějaký akutní neurologický problém) doma na dlažbě nosila neklouzavé dětské ponožky (s gumovýma čudlíkama na šlapce). Tenkrát jí to hodně pomohlo se stabilitou.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 19:35
- Nahlásit
Xerxová
Krysicka ma koberce spesl pro nej natazeny, ale dobrej tip s tema ponozkama s gumovyma cudlikama! Diky, hned jdu predat.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 20:17
- Nahlásit
Fifi a pak jedna vychytávka - třeba na přechod mezi koberci... stačí navlhčit tlapátka vodou - vlhké tlapy nekloužou. JInak taky jsme tehdy měli všude běhouny a koberečky... A některé jsem i přenášela... kde byly potřeba. Co by člověk pro ty pajdavce a staříky všechno neudělal
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 20:22
- Nahlásit
Xerxová
Co by člověk pro ty pajdavce a staříky všechno neudělal
Presne tak, dokud maji radost ze zivota a jiskru v oku, zerou, pijou, venci se a hrajou si, cicmat na nejvyssi uroven. Rada s fuskama predana, vlhcit tlapatka nebudou, neb maji topeni v podlaze a pes ma polozeny behouny, koberce a koberecky na oblibenych mistech a strategickych trasach. Fusku musi mit jen na jedny hnatce, ktera mu prave obcas podjede a to ty gumovy tupliky poresi zase hezky.
Tak krasnej vikend.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 21:16
- Nahlásit
Xerxova
nojo to je pro jeho dobro, tak hlavne aby to bylo vse v cajku
tak si uzijte vikend, snad bude nejak rozumne a hlavne ne s tim mrholenim, co bylo dneska odpo to je takovy dost neprijemny (du hledat ksilt na zitra
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 21:32
- Nahlásit
feri mi ted vecer prijde takova divna, na to ze celej den byla doma, pocurala postel tesne nez sem prisla z prace a trochu ji tecou oci - tak ted nevim, zda ji zitra brat taky a navic si rikam, takova 9leta kontrola u veterinare + sono? nebo co kvuli nejakym fenim potizim... radsi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 22:09
- Nahlásit
cernej caj
teď řáděj psincáky, aby jí to nezačínalo
Fifi
kdyby náhodou bylo potřeba, tak čudlíkatý ponožky lze vyrobit kouskem gumy a tavnou pistolí
v autě furt klapalo, tak jsem dneska zajela do servisu, tak jsem objednaná na 3. a bude to za cca 5 tisíc, mě fakt švihne, potřebuju ho už jen do jara
teď se budu modlit, aby nenapadnul sníh a mohla jsem tam dojet, brácha bude na horách
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2018 22:10
- Nahlásit
cernej caj
Tak jestli ti prijde divna, kdyz si s ni ted byla x dni doma a najednou to citis jinak, urcite nejaka kontrola, sono apod. A ty teda razis na vylet, po chorobe? Jestli se ti Feri nepozdava, nech ji doma.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2018 06:37
- Nahlásit
Maya
kde by k nemu tady prisla kdyz psa nepotkame a 14dni minimalne nebyla venku jako v polich a le jen doma?
Rikala sem, ze uvidim rano - vcera byla nadmerne hodne mazliva a takova jakoby ne tak desne ziva, sem si rikala uvidim rano - zda se mi celkem OK no ale dala sem ji granule a misto, aby se na ne vrhla, tak si k nim cichla a odvratila hlavu...
jj ja razim asi na 14 km.
Ja si rikala, ze bude harat - hodne se olizuje a byva mazlivejsi. Muz klasika zas ze vidim problemy kde nejsou a ze ju moc sleduju a ze s ni byl celej den doma tak je z toho unavena no ale rekl, ze k vetovi zajde kdyz sem mu vysvetlila ze je to uz seniorka a lepsi plasit zbytecne, hlavne kdyz mi uz dva mladi psi umreli necekane na raka, dneska zdravej - zitra divnej - pozejtri za duhou...
takze pripadne kdyz napisete co vsechno bysme chteli, tak by to bylo super.
Mizim vyletit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2018 17:28
- Nahlásit
cernej caj
Vyletnice, jestli Feri nechtela zrat, zmer ji teplotu, coby prvni vec (teplomer do zadku). Jestli ma harat, muze bejt jenom zpruzela z hormonu a naladicky, nemusi bejt zadnej dalsi problem a netreba se hnat k vetovi. Jestli se ukaze nejaka teplota nebo se ti bude i nadale nepozdavat, resila bych to navstevou veta co nejdriv. Sono, krevni obraz, poslechnout srdicko, proste seniorska udrzba. Tezko radit, co chtit za vysetreni, kdyz ty nejlip znas Ferisaka a jeji ne/nalady. Jak zere/nezere, jak moc pije, jestli na sobe da znat, ze ji je spatne ci ji neco boli, jak dobre se ji dejcha atd. A za sebe rikam, ze lepsi neco nepodcenit preventivne, nez neco promeskat...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2018 17:35
- Nahlásit
Fifi
myslela sem spis takovy to obecny co chtit pro starsi fenuli diky za vycet
Jinak sme se s muzem akorat vystridali doma, tak rikal, ze chvilku na to, co sem odesla ze pak jeste vstali a ze vyluxovala misku a ted se prisla radostne vitat. Teplomer zadnej nemam, tak asi teda koupit az pujdu priste kolem lekarny...
jo, taky chci nic nepodcenit - toho veta sem ani tak nemyslela k tomu ze vcera ji nebylo dobre ale k ty celkovy kontrole, jak pises - lepsi preventivne, nez promeskat.
mozna vcera jen neco sezrala, ze nebylo dobre a po rannim vyvenceni pak uz pohoda.
Jinak celej den poprchavalo, bylo celkem teplo za pohybu, pak vlezly chladno, jeste rozmrzam doma - nicmene na zastavce byl starsi pan asi cekal na nekoho z vlaku akorat prichazel kdyz prijizdel vlak - pak si stoupl opodal a nadhernymu vlcimu spicovi tam pri sezeni daval nejaky mlsicky, tak sem mu rychle zabehla pochvalit krasnyho pejska a sup do vlaku, skoda ze neprisel trosku driv bych si ho ponuchnala, takhle sem nemela vubec cas
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2018 18:15
- Nahlásit
cernej caj
myslela sem spis takovy to obecny co chtit pro starsi fenuli
Ja jsem se vsema psama u jednoho veta (nebo spis na klinice) vic jak 20 let, takze tam oni presne vidi historii psa v karte, vysetreni se dle toho upusobuje a nemusim si o nic zvlast rikat ci vyjmenovavat. Teda samo, kdyz je problem, reknu problem. Ale seniorska udrzba probiha vetsinou tak, ze odber krve, rozbor, to samy s moci, kterou rovnou privezu, pripadne sono (jak se danej zdravotni trabl vyviji/stagnuje) a poslech srdicka.
co sem odesla ze pak jeste vstali a ze vyluxovala misku a ted se prisla radostne vitat.
No tak bezva. A jestli bude fakt harat nebo uz zacala, tak ji na veterinu ted netahej, to pak ty ruzny hodnoty litaji mimo normu. No a teplomer domu kup, neocenitelnej pomocnik pro psy i lidi. Si ten starej rtutovej hyckam fest.
jeste rozmrzam doma
Rymicka z toho nebude? Jee, vlcouna si potkala, skoda, ze kratce.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2018 18:41
- Nahlásit
Fifi
tak srdicko bylo v kvetnu, zdarny jako zvon, tak budu myslet na moc a sono
myslim, ze ma ted tak akorat cas +/- zacit tak asi chvili pockam, je fakt ze byva mazlivejsi a tulivejsi v tom obdobi, ale tak stejne jak poprchalo, mzilo, takovej peknej mlznej vlhkej podzim
ja doufam, ze ne - dala sem jen tech 14 a jeli sme nakonec skoro vsichni, jen kamarad si to prodlouzil, on kdyz uz vyrazi tak je jak lavina
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2018 18:49
- Nahlásit
cernej caj
tak srdicko bylo v kvetnu, zdarny jako zvon, tak budu myslet na moc a sono
Srdicko po pul roce neni od veci zkontrolovat. Krysapes takhle chodi co pul roku prave na preventivku, jak se co zhorsuje, vyviji, jak upravit medikaci prubezne.
takovej peknej mlznej vlhkej podzim
Je potreba, jen at pada voda nejaka aspon.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2018 18:53
- Nahlásit
Fifi
jojo, to urcite je voda potreba a kdyz takhle mrholi, je stesti ze to nenamrza a pritom se to vsakuje pekne postupne.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2018 20:04
- Nahlásit
to byl dneska kolotoč - od rána den otevřených dveří - tam jsem třikrát odříkala prezentaci za fakultu, mezitím proběhla ukázkové laborky... rychle domů (Pepa uvařil a uklidil) a jeli jsme do lesa - vyprocházkovat psisko a přinést smrkové větve do truhlíků... rychle upíct ovocný koláč a pak k našim... Teď jsme dojeli - jsem nacpaná a napitá a bylo to fajn... A jsem zralá odpadnout do pelechu a spinkáááát
|