| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 14:53
- Nahlásit
tak jsem zahájila na zahradě krmnou sezónu - všech pět krmítek instalováno a naplněno slunečnicí.
Neb pozoruji zvýšený pohyb malých pipin - dneska i střízlíci dorazili... a tak už mají bufík otevřený.
15 kilo drobné černé slunečnice by dozačátku mohlo stačit. Night dohlížel, prý je to sranda, když panička šplhá po větvích
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 15:28
- Nahlásit
xerxova
ak super bufik pro operence jiste bude porad plnej )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 16:58
- Nahlásit
cernej caj
Fuj, tos mela teda moc prijemnouckou sichtu.
Xerxová
Se bojim letos ptaky krmit, aby slunecnice zase nenastartovala Ruzici naky bliti, dobytek pazravej. Pritom bych se tak rada na rumrajch v krmitku divala - no asi si budu muset vystacit s online krmitkem v Makove, zrovna jsem vcera koukala, ze uz zapli kameru.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 16:59
- Nahlásit
Fif a kus loje zavěsit vysoko, aby na něj nedosáhla ?? Z toho nic na zem nepadá a ptáci to ocení
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 17:07
- Nahlásit
Jasny, luj pipiny mit budou. Ale zatim netreba, je teplo a litaj furt hmyzaci - rano me prudila moucha doterna...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 17:37
- Nahlásit
Fifi
a co davat nekam mimo zahradu?
uz su doma, vrhla sem se na cistku mam nejakej blbej den tak vyhazuju vsechno z ceho sem od leta vyrostla, je toho nejak moc, jedny kalhoty skoro novy, 2x na sobe kde se plizive vzalo tech 5kg za 2 mesice?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 18:10
- Nahlásit
cernej caj
co davat nekam mimo zahradu?
To nejde, bych udelala bufet spis zdejsim kockam, ktery se zahrade se psama vyhejbaj.
mam nejakej blbej den tak vyhazuju vsechno
Nekdy blby emoce urychlej uklid nebo cistku, vid?
Kalhot skoda, skoronovejch - si je jeste nech, skoda vyradit! Plizive se kila plizej s podzimem asi. Ja jsem jak vorvan taky, kdyz se mesic nemuzu poradne hejbat, je to hned znat.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 18:19
- Nahlásit
Fifi a natáhnout pod krmítko nějaký pytel, kam by slupky padaly?? Největší binec je přímo u krmítka.
No a nebo kupuj vyloupanou slunečnici To se prodává pro ty, co nechtějí uklízet balkon či parapet (a nebo to vadí sousedům) - jen je pravda trošku dražšíííí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 18:23 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Xerxová
a natáhnout pod krmítko nějaký pytel, kam by slupky padaly??
Tooo by se devence libilo, tuuze moc! Nebo by to odval prvni zdejsi vichr. Ne, proste budou mit pipiny luj, to jim musi stacit, loupanou jim nehodlam kupovat. Kdyz dorazi treskuta zima a snih, treba se mi ptacku zzeli a neco jim sypnu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 18:37
- Nahlásit
Fifi
jo to je fakt ja zapomela na ty kocicaky zase, ze by si tam cihali na ptacky...
jojo, jak rikas, jen to lita vsechno
nojo, ale ja vem si kolik ja mam pohybu, to uz asi nevylepsim
Xerxová
jasne zajice v pytli
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 19:18
- Nahlásit
cernej caj
nojo, ale ja vem si kolik ja mam pohybu, to uz asi nevylepsim
Neber mi nadeji! Se stoupajicim vekem je sice tezsi neco sundat z vahy, ale ty se z kil oklepes, az budes v pohode celkovy, nemam obav.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 19:21
- Nahlásit
Fifi
ja tim chtela rict, ze ty zacnes behat a bude to dobry zas, coz u me uz hrozi jen zhorsovani
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 20:26
- Nahlásit
cernej caj
Ja urcite behat nezacnu, nesnasim behani. Mozna zacnu chodit normalne, coz zatim furt nejde, ta predpoved 4-6 tejdnu je v mym pripade pravdiva. A lepsi to nebude. Takze si muzeme hromadne poplakat, jak sme klusty na tri prsty.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 22:07
- Nahlásit
Fifi
balkon nemáš? my máme krmítko na balkoně kvůli kočkám
a pak truhlík za oknem v patře, dát hlínu, aby byl těžký, zapíchat větve, na ně věšíme piškoty, na hlínu nějakej igelit a posypat slunečnicí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2018 22:17 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maya
Nemam balkon, ale mam sklep.
Myslim, ze ty nebohy pipiny zdejsi netreba vic resit. Krmi je tu kde kdo, dostanou na merunku flakotu a kdyz bude ouvej, zkusim trosku slunecnice neloupany do krmitka a uvidime, jak se s tim popasuje traveni Ruzice po roce. Ja jako nezadala o rady, jak zde vyresit krmeni ptacku, jen jsem si posteskla u postu Xerxovy, ktera krmi uz ted ve velkym a kocha se hemzenim.
Edit - a tady je po x mesicich mlha takova, ze by se dala krajet!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2018 06:39
- Nahlásit
fifi
"behat" nemyslim uplne jqko behat ja bych rozhodne nebehala ale tim proste myslim zas jakoze mit hnatek plne v cajku
asi budu mit dlouheeeeej nudneeeeej vikend.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2018 07:10
- Nahlásit
protože zítra dálkařuju (už od sedmi ráno), tak tady dneska vyřídím nejnutnější a vypadnu na výlet. Chceme do Holan - už jsou dlouho v plánu... Uklízet po tmě jde blbě - ale pro jednou se nic nestane - o víkendu se na delší výlet nedostaneme a stejně pořádný úklid nemá cenu - bude nás plný barák - na nedělní husičku prostírám pro devět...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2018 08:16
- Nahlásit
Xerxova
to mate husu jako pstros ne?
Fifi
no jo, ja to pochopila, ze je ti to trochu lito, ze nemuzes kvuli Ruzici krmitko
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2018 09:06
- Nahlásit
xerxova
uzijte si vylet i husicku z cernobylu aby vas vsechny zasytila
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2018 15:31
- Nahlásit
tsss - husička má skoro pět kilíček... žádná podměrečná
Výlet byl skvělý - nikde nikdo - a tak jsme si jinak turisticky profláklou oblast kolem Holan a Stvolínek užili báječně. Teďtem úklid a vaření... ať se to stihne, než dorazí Trpajzlíci
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2018 17:29
- Nahlásit
Xerxová
Uzijte si rodinnou session a mastny brady.
Maya
ja to pochopila, ze je ti to trochu lito, ze nemuzes kvuli Ruzici krmitko
Trosku jo, posteskla jsem si. Ale zasobu slunecnice mam jeste od lonska, proste uvidime, jak moc bude zima zimovata a jak moc se bude Ruzice pripadne cpat zrnim.
A hezkej vikend vsem, i tem bez mastnych brad.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2018 18:42
- Nahlásit
tak vsem taky preju krasnej vikend
xerxova
tak to zni skvele s vyletikem
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2018 19:26
- Nahlásit
čaj tam to znáš - Holanské rybníky - volavky, kormoráni, kačeny, potápky, lysky... kamenný mostek, minivodopádek a sochy vodníka a panny... pak přes státovku na Smrtku a kolem Babylonu zpátky do Rybnova, kde jsme měli Chrudoše. Byl takový mlžný den, pravé listopadové počasí. A listí padalo...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2018 19:36
- Nahlásit
Xerxová
jojo, taky sem se na holany chystala snad 3 roky, nez to klaplo... muselo to kolem vody byt paradni v takovymhle pocasi
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2018 06:52
- Nahlásit
už jsem v pracovním procesu... Mám ráda procházky ještě spícím městem - takže mi ta půlhodinová cesta vůbec nevadila. Doma všichni spí (ani psisko oko neotevřelo, ať si klidně vypadnu )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2018 13:04
- Nahlásit
Xerxová
tak at ti to rychle utece, ja se nejak lehce zabrala do uklidu, muz me ted hodi do mesta, s ferinkou sme ven vubec nestihli vyrazit je najednou desne hodin mam rada takovy ty dny kdy mam chut tu vsechno vyhodit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2018 16:59
- Nahlásit
včerejší výlet po holanských rybnících
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2018 17:02
- Nahlásit
a přihodím tři širokáče...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2018 17:49
- Nahlásit
Xerxová
Aaach, oko me se nemuze nabazit! Voda, voda, sama voda! Krasa!
cernej caj
s ferinkou sme ven vubec nestihli vyrazit je najednou desne hodin
To je skandal, doma to je a ani nebohou fenku nevyvenka?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2018 18:07
- Nahlásit
Xerxová
krasny podzimni fotky, jak pise fifi, proste aaaaaach
Fifi
skandal nad skandaly zitra si to vynahradime poradne, dneska sem se tesila ze dame ten 6km okruh, ale nejak me dorazil vylet do mesta a ferince se zda se vic libi v cerstve prevlecene posteli
|