| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2018 19:49
- Nahlásit
kachna_
a vakcíny dětem asi nedávají? to nevím
brácha právě pak jako dospělej měl alergii na prach, tipuju, že dneska by taky řekli spíš roztoče a tak, asi 3 roky chodil na vakcíny a má pokoj
já vakcíny prej nemůžu, protože musím furt brát prášky a s těma to prej nejde
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2018 20:14
- Nahlásit
tady se zatáhlo, radar sliboval liják... a spadlo deset kapek a nic... doufám, že další mrak dopadne líp...
Jdu žehlit...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2018 20:22
- Nahlásit
Poslete par kapek sem, esli vam zbydou. Ale zadny kroupy ci podobny prisernosti, pls. Furt je na zdechnuti, uz zase praska zem suchem.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2018 20:58 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
a vakcíny dětem asi nedávají? to nevím
já to taky nevím, nikdy jsem žádnou alergii, kterou by bylo třeba řešit vakcínou atd. neměla a doktor nic neříkal.
Hlídáme synovce (4). Švagrová nejdřív nechtěla, ale pak, že jo, asi fakt potřebovala vydechnout. Byla jsem vychytralá a řekla, že buď bude Marťa spát na své posteli, nebo tam dáme Jindru.
Ležíííí v postýlce
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2018 06:35
- Nahlásit
kachna jsi chytrá matka Takové malé žárleníčko o vlastní majetek lze využít
jedeme směr Orlické - "zkontrolovat" Trpajzlíky na chalupě
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2018 11:35
- Nahlásit
ad vakcíny a alergie - já chodila jako dítě taky několik let na vakcíny pravidelně (pyl a vysoké kvetoucí trávy). druhá rada doktorky byla "vyhnout se v sezóně místům s výskytem alergenů" - chachaaaa, městská doktorka a já dítě z vesnice, kde kolem baráku nic jiného než louky a pole nebylo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2018 17:07
- Nahlásit
v Orlických hřmělo a sprchlo, při průjezdu Hradcem pršelo... a tady ani kapka...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2018 18:36 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Xerxová
U nas spadlo par kapek, ted uz bys to vubec nepoznala.
Jsem zvedava, kdy se Ruzice zadavi merunkama - ve vetru vzdycky nejaka spadne. Dneska rano vyblila dve pecky a treti vys.ala, pricemz jeji exkrement vypadal i "smrdel" doslova jako merunkova marmelada. Aspon Troldik ma rozum a pecky preparuje.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 11:39
- Nahlásit
sklízíme meleme zavařujeme...
včera jsem večer zavářela maso na dovolenou, dneska rybíz, zítra dojde na višně...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 15:05
- Nahlásit
my mame 60km.za 3 dny, sucho sucho a sucho sme si to s vero doufam docela uzili
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 16:42 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
cernej caj
To jste museli mit fajny, ze zdravim Vero!
A zkouska, vcera mi nesla z rajcete vlozit fotka, jestli to zase bude blbnout... (AHA, ono to sem vklada mezery do linku, ktery nutno odstranitititi..) Z opadanych merunek budu asi zitra vyrabet prvne v zivote čatný k masu a ke grilu, jsem na to zvedava.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 17:36
- Nahlásit
Fifi krásná úroda Voní snad i z té fotky.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 18:22
- Nahlásit
Ted voni ze sporaku to čatný, nedalo mi to a delam zkusebni varku - boze, to je dobrota a toto jeste neni ani rozvareny, myslim, ze k masu ci zelenine grilovany to bude velelukcusni barbecue omacka.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 20:08
- Nahlásit
a tento týden s Nightem...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 20:09
- Nahlásit
Fifi
mnaaam.mernkove catny bude urcite alhudka a merunky vypadaj skvele!
uz sedim v buse dom, vero taky zdravi, bylo to paradni
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 20:13
- Nahlásit
xer ova
ten strom je DOKoNALEJ
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 20:15
- Nahlásit
Fifi
ty jo, máte fakt hodně meruňek,, tak ať čatný chutná
cernej caj
jste měli pěkný počasí na výlet
Xerxová
pěkný fotky, ta s Najtem z podhledu je krásná a ta s tím stromem!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 20:16
- Nahlásit
čaj kterej ?? ten první v zapadajícím slůňu a nebo ten klen ??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 20:23
- Nahlásit
Xerxová
Vsechny fotky jsou takovy "stavnaty", zeleny a svezi - narozdil od zdejsi sahary a zlutych travniku. Krasa, ktera pohladi po dusi.
cernej caj
mnaaam.mernkove catny bude urcite alhudka
Prvni varku jsem drobek presladila, ale i tak skvelej kontrast sladkosti a kyselosti, budu pokracovat a vyrabet dalsi. Z jednoho hrnce byly nakonec 4 maly sklenicky, ale chutove hodne vydatny.
Jen dosel balzamikovej a jablecnej ocet, tak musim v po dokoupit zasoby.
Maya
ty jo, máte fakt hodně meruňek,,
Dyk tu kvilim a narikam prubezne, jak se lamou vetve a tak. To je zase jednou za petiletku, jak s houbama tady.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 20:32
- Nahlásit
Maya
jo pocasi klaplo skvele
xerxova
tu prvni sem myslela i kdyz ta drha stromova je taky moc krasna
Fifi
tak aspon tu vetsi davku uz doladis dle prvni
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 20:48
- Nahlásit
čaj minulou sobotu byl u nás úžasně barevný západ slunce. A doufali jsme, že bude v neděli stejný... Nebyl. Jednak jsme v lomu byli minimálně o půlhodiny dřív, než bylo potřeba a jednak prostě tak barevný a hezký nebyl... Ale pár fotek se povedlo - prostě šikmé světlo je báječné.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 20:52
- Nahlásit
Xerxová
Ale pár fotek se povedlo
Aaaach!
cernej caj
tak aspon tu vetsi davku uz doladis dle prvni
Nebudu delat vetsi davky, pojedu radsi z kila a neco vypeckovanych meruni, at je kazda varka jinak doladena/pokazena.
Jen dumam, jak to pak asi dlouho vydrzi? Kdyz se to uz nezavari, jen to otocim vikem dolu - mate nekdo zkusenost?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 21:00
- Nahlásit
Xerxová
sohlasim s fifi... aaaaaaach
Fifi
ale to je taky zajimavej napad, vic ruznych prichuti nebude to stejny
neni to skoro to samy kdyz to uvaris a otocis vickem dolu, tak by to par mesicu vydrzet i tak mohlo, ne?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 21:07
- Nahlásit
cernej caj
neni to skoro to samy kdyz to uvaris a otocis vickem dolu, tak by to par mesicu vydrzet i tak mohlo, ne?
To ja prave nevim. temer tri hodiny na mirny plotne za prubeznyho michani, aby se to nepripalilo, pred nalejvanim sklenicek sem to rozbublala vic a nalejvala to do nich temer vrely. Zavickovat, otocit - a prave nevim, jak tyhle ovocny slichty vydrzej dlouho, to delam prvne v zivote.
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 21:14
- Nahlásit
Fifi neni to skoro to samy kdyz to uvaris a otocis vickem dolu, tak by to par mesicu vydrzet i tak mohlo, ne?
stejným způsoben "zavařený" jsem našla ve skřínce na schodišti dvouletý domácí rajský protlak a nic mu není ;) - a nám po konzumaci také ne ...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 21:15
- Nahlásit
Fifi
já teda nevím, jak to vydrží, ale tipuju, že bez zavaření ti tam zůstanou breberky jako plísně atd.
no každopádně asi před konzumací hodně prozkoumat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 21:17
- Nahlásit
Fifi
tady doporučujou ještě sterilizovat naplněnou sklenici, asi bych to udělala
http://www.milujizavarovani.cz/cs/temata/show/dzem y-a-marmelady/23-zakladni-postup-trvanlivost-a-skl adovani/
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 21:35
- Nahlásit
Fifi pokud jsi předem vyvařila sklenice a víčka - mohlo by to přežít. Pokud nee, sterilovala bych alespoň chvilku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 21:38 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
HaZa
stejným způsoben "zavařený" jsem našla ve skřínce na schodišti dvouletý domácí rajský protlak a nic mu není ;) - a nám po konzumaci také ne ...
Dik, ja si prave vybavuju z detstvi furu ruznych druhu zeleninovyho catny a to se rozhodne uz nijak dal nezavarovalo, jen otocilo vickem dolu a je to.
Maya
ale tipuju, že bez zavaření ti tam zůstanou breberky jako plísně atd.
no každopádně asi před konzumací hodně prozkoumat
No samo, ze zkoumat se bude. Este to nejak prevarovat nehodlam, jsem se ptala na zkusenosti, jak dlouho s timhle postupem veci ve sklenickach vydrzi bez plisni a breberek.
Xerxová
mohlo by to přežít.
Jak dlouho, v tom tkvi podstata meho dotazu?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2018 21:41
- Nahlásit
Fifi
jsem se ptala na zkusenosti, jak dlouho s timhle postupem veci ve sklenickach vydrzi bez plisni a breberek
se obávám, že to ti nikdo neřekne, záleží na mnoha faktorech
jako vím i o zavařených věcech, který byly po relativně krátký době plesnivý a někomu zas vydrží i nezavařený, viz HaZa, musíš holt experimentovat
|