| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 19:33
- Nahlásit
Xerxová
Si prijed - teda ja odber mam, ale zrovna dneska jsem se bavila s jednim panem u maly benzinky, kde cepuju pravidelne a prodava kilo za 40,- - taky to ma obsypany.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 19:34
- Nahlásit
Fifi
jojo, kazdej vo tom mluvi jak by to vypalil ale hadej kdo si to nakonec prijede votrhat
tak s merunkou to je dobre, merunky po letech konecne letos za neco stojej
Xerxová
ne u nas to nikdo nevypije... Neco bych mozna natrhala do susicky, ale jako 20kg ovoce fakt susit nebudu, mozna tak kilo, dve
ja dostanu marmelady od tety rocne 2x vic nez zvladne muz vubec snist...
takze to trhat a platit za paleni abych to pak rozdavala fakt nechci...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 19:36
- Nahlásit
Fifi dík - ale na tu svoji mlsnou hubu si občas nějaké to kilíčko koupín a na zaváření mám dost svého ovoce. Stejně toho hodně rozdám - naštěstí v práci hodně lidí má bezovocné domácnosti - a rádi si pro kýbl švestek přijedou. Snad dozrajou v pohodě a nebudou mít moc nájemníků...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 19:46
- Nahlásit
cernej caj
A kdyz nezavarujes, nepalis - co neco zamrazit? Rozmixovat (treba trosku prisladit) a do krabicek, budes mit domaci nanuky?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 19:56
- Nahlásit
u nás je hodně švestek, ale strom velikej, nahoru nikdo nevleze a taky co s tím, tak to necháme na stromě a ptáci to skliděj
zmrazit se dá, ale to si člověk zmrazí taky kilo dvě a ne tu tunu co vyroste
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 20:02
- Nahlásit
Fifi
to je fajn napad, to bych mozna mohla zkusit
Maya
tak ja se taky dostanu jen dole... ale tak zkusim nasusit svesticky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 20:07
- Nahlásit
cernej caj
to je fajn napad, to bych mozna mohla zkusit
Jj, zkus, ja doziram lonsky jahodovy drene zamrazeny a doted chutnaji a osvezi. Merunkova dren byla pred x lety, letos urcite zase neco namrazim. A kdyz zmrazena dren povoli, je i moc mnam do jogurtu treba.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 20:13
- Nahlásit
Fifi
tak jen rozmixovat s trochou cukru, jo?
to verim, drenovy zmrzky sem dycky milovala
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 20:41 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
cernej caj
tak jen rozmixovat s trochou cukru, jo?
Ano, sladkost zalezi na tobe, nic dalsiho tam nepridavam (ale jiste si muzes nejak vysperkovat chut, treba strouhnout cokoladu, pridat spetku vanilky apod) . Pak rozlit do mensich krabicek plastovych ci igelitaku a muzes skladat do mrazaku puzzle.
A nadava nam tu uz x dni takovej mensi pipin, co zahnizdil zespod kulny - mi to nedalo, a je to rehek. Vlastne tam meli uz hnizdo pred par lety, jsem rada, ze se vratili. Jen me stvou straky, ty fakt nemam rada, dneska zkousely zase asi vrabcakum vybirat hnizda, cuzy hnusny.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 20:55
- Nahlásit
Fifi
to abych rychle dojedla ty mrazakovy zasoby, zrovna delam maso asi s kilem fazolek pac se zacal zamrazovat mrazak tak sem to zacala dneska zpracovavat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 21:04
- Nahlásit
cernej caj
pac se zacal zamrazovat mrazak
A to je spatne, nebo co tim myslis? Ja mam velkej pultak, jednou za rok vypnu, castecně rozmrazim pomoci horky vody v hrncich a odhrabu hodne velky namrazeny vrstvy (kry) ze sten a tukam, funga, je to uz staricek taky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 21:20
- Nahlásit
Fifi
sou hodne zamrazeny ty chladici okruhy a je tam hromada ledu, uz sem prave zacala s vyziranim at to muzu nechat odmrazit a na chvili vypnout, ta lednice jede asi 8let prakticky bez prestavky a letos poprve zamrzla, asi ze sme ji prestehovali do teplejsi mistnosti loni
tak sem zrovna vcera zacala s vyziranim, ze ji odmrazim, tak asi jen necham lehce povolit a pristi tyden asi se vrhnu na to ovoce mozna zkusim zitra par svesticek natrhat a nasusis
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 21:50
- Nahlásit
cernej caj
Odmrazeni jde rychle, ja to mam za necelou hodinu hotovy - vypnu, vyndam veci (ktery nandam do kyblu a zakryju), do mrazaka vkladam na stridacku dva velky hrnce s horko vodo - a staci, kdyz kry povoli, jdou pak sesoupnout pekne dolu, vymeju mrazaka octovou vodou, naskladam veci zpet a je to. Ech, me to asi ceka zitra, bo v pondeli privezou psi maso a asi by to chtelo zase po roce...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 21:53
- Nahlásit
zastavila se neteřka... dali jsme si červený vínko a pak ji holt šli doprovodit domů - 35 minut tam a pak zase 35 minut zpátky... Chůze v civilizaci s čoklíkem na vodítku takhle dlouhá u nás nebývá až tak častá. Myslím, že bude po ranním lese a večerním městě hezky spinkat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 22:07
- Nahlásit
Fifi
hm tak.to se na to zitra vrhnu, ja myslela ze ideal to nechat stat treba celej den a to by moc povolilo, takhle to zni dost paradne, ze bych nemusela odjidat! je zajimavy jak si nekdy nesem.ze zvyku rodin nejaky veci co se ani nemusej dodrzovat ale xloveka nenapadne to delat jinak...
letos mam obsypany obe jablone, skoda ze ta treti zmrzla, tesim se hlavne na suseny jablicka
xerxova
cekala sem 35km
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 22:10
- Nahlásit
čaj tak daleko nechodíme - míváme limit do třiceti kiláčků - to nám všem stačí ažaž. Ale dneska večer nám stačilo i těch asi 6... byl úžasný západ slůňa
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 22:28 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Xerxová
Chůze v civilizaci s čoklíkem na vodítku takhle dlouhá u nás nebývá až tak častá.
Ech, krome rozmrazovani a ockovani me este ceka taky vyvezt Ruzici do mesta, dlouho jsme tam kvuli hicum nebyly, pravda.
cernej caj
akhle to zni dost paradne, ze bych nemusela odjidat! je zajimavy jak si nekdy nesem.ze zvyku rodin nejaky veci co se ani nemusej dodrzovat ale xloveka nenapadne to delat jinak...
Me to jde fakt rychle a to mam vic jak 300l mrazak. Tak at se ti zitra zadari nova metoda. Ja se dycky jen pak modlim, aby mrazak naskocil, kdyz ho vracim do zasuvky.
Edit - jo a hrnec s horko vodo vzdy stavim do mrazaka na nejakou podlozku, treba uterky ci tak, ne rovnou fik ho tam.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2018 22:53
- Nahlásit
Fifi
připomnělo
Volá jedna blondýnka druhé a ptá se jí: "Prosim tě poraď mi co mám dělat s horkou vodou? Zalila jsem si kafe a zbyla mi."
Druhá ji odpoví:" Dej ji do mrazáku, teplá voda se hodí vždycky."
jinak jste mi taky připomněli, že budu teď někdy muset s Lokinem na očkování.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 09:36
- Nahlásit
Fifi
dik za rady
Maya
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 12:00
- Nahlásit
Fifi
tak mrazak paradne rozmrazen s tou teplou vodou fakt super napad
pekne sem ho zmasakrovala behem pusobeni henny, akorat sem si ji udelala asi malo tekutou tak su zvedava, jak se vubec chyti...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 12:01
- Nahlásit
Add. zmrzka, jsem zjistila (z internetu), že je ještě lepší nakrájet na kousíčky, zmrznout, pak nechat trochu povolit a potom teprve rozmixovat.
a melounová ledová tříšť je z toho úplně dokonalá
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 13:10
- Nahlásit
ehmmm - asi jsem se zbláznila (zajímaly by mě vaše názory)- ale objednali jsme psovi plovací vestu. Vysvětlím. Tahle doga je plavec, ale neplave často a tudíž neočekávám, že by byl vytrvalec. Ale Trpajzlíci jsou na svůj věk velmi dobří plavci a tím, že bychom měli mít moře úplně sami pro sebe, tak Nighta nebudu muset mít stále na očích s vodítkem v pohotovosti. A bojím se, že se vydá za Pepou s dětmi... a následně začne zmatkovat. Osmdesátikilový topící se psisko by nebyla sranda - ty šrámy co umí udělat i když jen nechtěně "hrábne"... (proto s ním většinou plavu v tričku)
No prostě jsme objednali Hurttu na mamuty... a běda, jestli v tom nebude plavat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 13:11
- Nahlásit
kachna_
jakoze az to povoli treba za rok vyndam z lednice tak namixovat s cukrem?
ten meloun chci furt vyzkouset ale dycky ho muz driv sezere
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 13:12
- Nahlásit
Xerxová
no a myslis, ze ho to udrzi nad vodou prave kdyby si zacal topit a zmatkovat?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 13:20
- Nahlásit
čaj jo - tahle je pro psy i na osmdesát kilo - má velkou vztlakovou sílu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 13:51
- Nahlásit
cernej caj
tak mrazak paradne rozmrazen
Gratuluju!
Xerxová
má velkou vztlakovou sílu...
Aby ho pak vitr na mori neodval jako nafukovaci mic!
Plovaci vesty pro psy jsou fajny, znama ji mela na pesana, co mel problemy s nohama a diky veste si spokojene plavcil. Takze, proc ne.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 14:00
- Nahlásit
Fifi
tak si xerxova veme stopovacku, aby ji neodplaval
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 14:49
- Nahlásit
moc mě pobavilo v popisku, že vesta má pevné madlo,které slouží k snadnému bezpečnému vytažení psa do lodi či na molo Už vidím, jak snadno chytnu madlo... a po hlavě padám za psem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 18:40
- Nahlásit
tak tatinek se po 14dnech vratil z chorvatska, taky je tam to ochlazeni a deste zastihli ale tak nastesti tam byli dlouho tak si to stihli uzit
ozrali sme jim par merunek a ted du varit neco do prace...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2018 18:48
- Nahlásit
Ja jsem mluvila s Denyky, snad uz skoncily ty sileny peripetie s Bukiskem a vse se obrati k lepsimu... Hrozna bezmoc, ty vetove u nich, fakt...
|