| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2017 21:09
- Nahlásit
mam to tak ze na 19 topime doma a na 16 kdyz doma nejsme. muz misto aby proste pritopil v podivnou hodinu vsude treba na 22 at mu to rychle nabehne, tak si pritopi o stupen a naplno si otevre v obyvaku kohout a pritopi si jen tam kde je. ja zas budu tyden zkoumat, jak to ma byt nastaveno spravne, aby se vsude topilo stejne prave proto at je vsude nejak rozumne. mame jen takovy bily hlavicky bez znacek a cehokoli, co dou snadno sunda, takze ti to zustane v ruce a uz nevis, jak to tam bylo
zimou sem nemyskela jako 16 ale sla sem neco s baterkou ehldat vedle a tam jak v saune...
na noc teda mame zas 16 ale nam se v tom spi dobre a ted jak je jeste teplo tak to na 16 ani nepada zatim.
uzijte si viiiiikend!
ps: co prase?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2017 21:23
- Nahlásit
Fifi
auto se v zime nemyje!
Týjo, my tu máme řepnou kampaň, to mu udělám bahenní masku, když ho nebudu mejt
Došila jsem Lucince echt šaty na rozsvěcení stromečku - halenku a sukni z takový šílený uměliny, doufám, že budou daleko od lidí, aby to tolik netlouklo do očí . Přes to dostane můj bílej vlňák do náručí panenku a bude z ní maryje jak vyšitá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2017 21:43
- Nahlásit
cernej caj
uzijte si viiiiikend!
I vy i vsici ostatni!
ps: co prase?
Ktery myslis? Jinak o svini uz netreba mluvit, odpociva v pokojicku mrazivem.
kachna_
Týjo, my tu máme řepnou kampaň, to mu udělám bahenní masku, když ho nebudu mejt
U nas to samy + nedaleka stavba dalnice, takze bahenni lazen je kazdodenni. Kdyz sem vezla auto pred tejdnem na garancku a prezuti, umyla sem ho. Ale jen houbou a kyblem, a to vcetne predchoziho vodrbani podbehu od tun bahna. Vezt to do mycky nemelo smysl, protoze nez bych najela na normal cestu, zas by to bylo k nicemu. Ovsem kdysi jsem nekde cetla, ze auto se fakt v zime nema mejt, nejak wapkou u benzinek cistit, prave kvuli podobnym problemum, co mela Maya. A plati to i pro garazovany. Ja mam auto zvenku zasraty vlastne neustale a nicemu to nevadi, krom estetiky. A coby bonus to lidi obchazi obloukem, nikdo to krast nehodla.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2017 22:38
- Nahlásit
Fifi
tak tady je zima až dneska, já to auto myla před tejdnem, to bylo 10 nad nulou
do servisu půjde tak leden únor protože v březnu končí technická to už těch pár kilometrů snad vydrží
dneska prvně měli psi zamrzlou vodu a teď je venku strašná mlha, to jestli ráno přimrzne, no jsem ráda, že zítra nikam jet nemusím
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 07:28
- Nahlásit
kachna_
lucinka bude fesanda
Fifi
tak super, tam je ji nejlip
Maya
u nas zatim zadna zmena od vcera.
Jinak pro pobaveni sem vcera pokroutila topenim tak, ze sem rano vstala, taky kosa jako prase, vsude v baraku teploucko bude fakt laboratorium na tyden, aby se topilo vsude stejne
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 07:59
- Nahlásit
cernej caj
a co programovatelný ovladač. Mívala jsem je v baráku a myslím, že i cenově klesli. Já jsem s nima byla spokojená moc.
Fifi
wapkou u benzinek cistit
v pondělí jsem naházela do čističky 40 Kč, jenom abych z toho oloupala to bahno (máme tu ruční čističku a je boží)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 08:00
- Nahlásit
cernej caj
lucinka bude fesanda
no já jsem docela ráda, aspoň se naučím šít. Jo a ta moje Veronica má zjevně i pružné stehy.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 09:26
- Nahlásit
kachna_
to vubec neznam, my mame takovou t velkou hlavici s cislickama jen u podlahovky, jinak klasika hlavici otevreno/zavreno a steluj si jak chces, nikdy nevis jak to je
tak to je skvely, ze muzes takhle radit. ja navrhla muzi sici stroj k vanocum a on ze prej zaridi veritasku
jdu odtahnout za chvili tech 8kg knih na utulkovej bazar. snad si to vsechno vemou, jinak to tam budu muset nekde nechat
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 15:19
- Nahlásit
to zase byla akcička
Naplánovala jsem okruh parkem s chtěla navíc vidět jezero Smutku (no - mělo mě varovat, že nemělo fotku v interaktivní mapě )
Zkrátím to - zatímco německá strana je dlouhodobě udržovaná a opravdu anglickoparková, ta polská se snaží ze zanedbaného území udělat park. A nejprve v těch částech blíž řece - tudíž směr Jezero Smutku už to byl neudržovaný prales a po kotníky bahna. Jezero je komplet zarostlé náletem... takže zbyl jen smutek
No a zatímco na startu bylo šedo, tak v průběhu expedice začalo nebe tmavnout a pak začalo sněžit a na závěr přišla totální chumelenice. Inu, že nebude jasno, jsme tušili. Že bude nulová viditelnost a sněhu hromada (měla jsem letní botky i bundu)...
Jinak na výpravu se psem je to paráda, jen tedy dle řádu jsem ho měla na dlouhé stopovačce - a všichni psi (nikoho jiného než pejskaře jsme nepotkali - tj. 5 lidí za Tři a kus hodiny) byli opravdu na vodítku. Fotky budou - alá bílá mha
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 17:47
- Nahlásit
Tak v prosinci se hodi mit rezervu, zrovna vy zkuseni horalove z podhuri, to vas urciye nezaskocilo ani v letnich botkach
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 18:33
- Nahlásit
no prostě botky byly úplně rozmáchané (staré "botasky") a rifle se mi nacucaly bahnem a vodou až skoro ke kolenům - a když se přidá úplně zasněžená hlava - tak jsem k autu přišla trošku vlhká Zima mi za chůze nebyla - a v autě se holt topilo (a zamlžila se skla neb vlhkost stoupala ze všech účastníků)
Jinak požóóór - já měla s sebou dokonce čelenku (nepoužila) a rukavice (použila ke konci, když stopovačka byla už úplně mokrá a začaly mě mrznout ruce)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 18:41
- Nahlásit
Asi starnes, kdyz sis ji pribalila
me teda prijde jako celkove normalni v aute v zime trochu topit, pac clovek sedi a nehyba se... ale kdyz, tak pomuze rychle vyvetrani, nez se chyti ofuk skla
Jinak teda pro me desivy scenar promoceny boty a kalhoty po kolena, za.me mas plusovy body, ja bych asi ani ven nesla zjistit ze je realita odlisna od ocekavani a nesouhlasi s oblecenim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 18:53
- Nahlásit
cernej caj
Xerxovic jsou otužilí a zvyklí na mimořádné podmínky
u nás bylo dneska celkem hezky, dopoledne i sluníčko
Lokinek vyrobil rekordní obr díru v želvím výběhu, těsně u podezdívky, tak doufám, že se mi ten plůtek nesesune neb pracoval zřejmě již včera večer a ten vyházenej kopec hlíny je zmrzlej a nejde tam dát zpátky
já teda nevím, ale čím větší zima tím víc hrabe, asi tam bude nějaká tajuplná souvislost
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 18:53
- Nahlásit
asi jsem praštěná - ale mnohem líp snáším zimu a mokro než vedro... Už dvakrát jsem v botách vletěla do vody nad kolena - jednou jsem tahala Betku z rozpadlý lávky na značené cestě...(kam jí propadla tlapa když blbka nechtěla brodit a vylezla do té hrůzy) a ona pak do mě drcla... a podruhé, když babča stará Betuška brodila Jizerku a chtěla vylézt na břeh v místě, kde byl vysoký a nešlo jí to... vletěla jsem do vody a pomohla ji) Oba výlety - a fakt teplo nebylo (jednou listopad, podruhý květen)jsem normálně došla a vždy přežila ve zdraví... Pokud tentokrát lehnu, tak proto, že už týden sdílím kancelář s hodně nastydlou kolegyní...
i fotodokumentace se najde...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 19:11
- Nahlásit
Xerxová
to vypadá dost hrozně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 19:12
- Nahlásit
tak dnešní fotos
Dorinek se chystá vzlítnout bo co
a Lokinek si žere nohu a ukazuje jak umí rozplácnout tu přední, aby se nebořil do neexistujícího sněhu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 19:27
- Nahlásit
Maya
se potrebuje zahrat, ne?
to uz je spis pristani
Xerxová
tak ja taky lip snasim chlad nez teplo, ale sedet 3hodiny v total prehratym vlaku kdyz je venku 40 a ve vlaku 50 je pro me o neco prijemnejsi nez ve vymrzlym vlaku nekde z depa durch promocena sedet 3 hodiny a trast se zimou...
dneska sem si cestou z brna ani nesundala bundu v buse a nohy mi mrzly vic jak venku, kdyz sem stala na zastavce
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 19:44
- Nahlásit
dnešní Bad Muskau - první dvě fotky jsou start a cíl
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 19:54
- Nahlásit
Nesnášim určitý vzdušný vlhkosti, je mi vcelku jedno, jaké teploty je doplňují
Xerxová
týjo, drsná doga
čím větší zima tím víc hrabe
třeba se snaží vytvořit noru v nezámrzné hloubce.
Příští týden se mi snad už konečně vrátí sušička (přidružila se nějaká vada, snad jen ucpané čerpadlo) a dětem nastanou ve škole opět relativně neosrstěné časy
Dneska nám přijela tchyně. Prý dorazí někdy kolem jedenácté a předem zavolá (vezl jí synovec). Dorazila v půl jedenácté bez nahlášení. Zastihla mě velmi nepřipravenou . Prý už se to ale nebude opakovat . Nebyla jsem naštvaná, bylo mi to líto, protože jsem jí chtěla uvítat v uklizeném prostředí, ale včera si dcera vzpomněla, že chce šít, tak jsme se do toho pustily. I Kačenka šila a povedla se jí krásná sukně pro panenky.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 19:56
- Nahlásit
Xerxová
pátá a šestá jsou úžasný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 20:09
- Nahlásit
Xerxová
to teda napadlo hodně sněhu
kachna_
třeba se snaží vytvořit noru v nezámrzné hloubce.
ale to jsou tak úzký díry, že by tam musel bejt na stojáka
jako špicové hrabou široký díry a pak si tam lehaj, Loki hrabe úzký a hluboký, jak to dělá nechápu, musí tam stát asi na hlavě
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 20:13
- Nahlásit
Maya
teda nevím, ale čím větší zima tím víc hrabe, asi tam bude nějaká tajuplná souvislost
to bude tím že je taky seveřan a s klesající teplotou stoupá jejich aktivita
já dneska pod bedlivým dohledem paní profesorky pověsila na zahradu vánoční světýýýlka... to jsem zvědavá jaký budou mít poločas rozpadu.... pro sichr jsem tam dala starý kdyby něco
Xerxová
kráásný fotky! tady bylo dneska celej den slunko a azuro
kachna_
Dorazila v půl jedenácté bez nahlášení. Zastihla mě velmi nepřipravenou
no to naštve
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 20:16
- Nahlásit
Xerxová
naaadhera! vase fotky jsou vzdycky nadherne ale jak je jen tak pocukravano tak je to bozi
a ta druha se mi libi obzvlast a ten strom.
kachna_
drzim palce na nesrstnate deti
deti mas moc sikovny a s tchyni to zamrzi, ale se neda bohuzel nic delat. Mi pripomina ze sem chtela zavolat babicce a ted vecer uz je nechci rusit...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 20:20
- Nahlásit
Fajka když někdy naložíš neteřku a zvěřinec - tak park v BadMuskau opravdu stojí za vidění. A nachodit se tam toho dá docela dost a když se přidá sousední park v Kromlau (to je ten s tím půlkruhovým mostem) tak je to celodeňák i pro profišlapky
Na Fifinu jsem si tam několikrát vzpomněla - neb některé stromy byly neuvěřitelné.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 20:23
- Nahlásit
Xerxová
když někdy naložíš neteřku a zvěřinec
jo jo určitě naložím, jen ještě houska nemůže krz očkovák za hranice, ale až to půjde určo vyrazíme
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 20:39
- Nahlásit
je čipovaná až po očkování na vzteklinu ??
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 20:46
- Nahlásit
Xerxová
je čipovaná až po očkování na vzteklinu
jo jo čip má ale vzteklinu ve starým obyč očkováku...
A jupííííííí Ejmišáááák má zítra rande
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 20:47
- Nahlásit
co mě překvapilo, že Němci měli skoro všude podél vody nízké elektrické ohradníčky. Jednak nežebraly kachny a labutě (ale když hodně chtěly, tak přeletěly) - ale spíš nás napadla ochrana stromů před bobry (protože stromy u vody měly kolem sebe pletivo...
Páník se vztekal, že mu ohradníčky kazí záběr, mě štvalo, že se pes nemohl napít a musela jsem dávat bacha, aby nedostal pecku...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 20:56
- Nahlásit
Fajka
tak si rande uzijte
Xerxová
to je zajimavy, su zvedava co je spravna odpoved. reka krasna
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2017 21:12
- Nahlásit
čaj Nisa tam je už široká, vypadala čistá - je tam i několik slepých ramen a náhonů a rybníků, kanálů... prostě vody je tam mocmoc - tedy v té německé části.
|