| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 14:49
- Nahlásit
Maya
moje prvni reakce byla na birmu, ta hlasovala pro cenzuru
to jsi dost překroutila, co jsem psala, nezdá se ti?
Google to necenzuruje (to fakt nemá jak). On to "jen" posunuje na zadní místa vyhledávání. A jakožto soukromá firma na to má podle mě plnej nárok - však kdyby všude na prvnim místě zobrazoval odkaz třeba na abrakadabra.com, má na to podle mě pořád nárok.
jakoze ti prijde spravny ze nekdo urcuje cemu je spravny verit a cemu ne a co tim padem je dovoleno cist a vedet atd?
nikdo ti nezakazuje věřit třeba na zelenou příšerku s tykadlama. Nebo v čem vidíš zákaz?
Mě děsí gaussova křivka, protože podle toho s čím se setkávám, většina lidí prostě neumí pracovat s informacema, neumí si ověřit zdroje. Pokud něco vyleze na prvnim místě na googlu, musí to bejt pravda, když se napíše "vědci zjistili", "lidé věří", "mnozí tvrdí"... je to prostě svatá pravda. A teď je otázka jak to řešit, protože nějaký řešení to asi potřebuje. Většina obyvatel se prostě nebude vzdělávat, pídit... uvěří prvnímu, co jim kdo naservíruje. Takže se mě nedotýká, pokud se někdo snaží, aby to první, byl důvěryhodný zdroj. Pokud by šlo o cenzuru jako takovou, dotýkalo by se mě to naopak poměrně hodně.
Další věc pak je, jak se takový zdroj stane (ne)důvěryhodným, kdo a jak to hodnotí, nakolik je to zneužitelné....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 15:05 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
leceni jedovatymi bylinami
v množství způsobilém přivodit smrt/trvalé následky většině uživatelů, je to srovnatelné se savem (jako myslím, pokud někdo napíše, pokud chcete být zdraví, sežerte denně jednu muchomůrku tygrovanou)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 15:10
- Nahlásit
birma
nějaký řešení to asi potřebuje
To si myslím taky, ale viděla bych ho na úrovni škol, občanské společnosti, osvěty placené státem, ne na úrovni cenzury (podle mě to forma cenzury je) nadnárodní společností.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 15:21
- Nahlásit
kachna_
viděla bych ho na úrovni škol, občanské společnosti, osvěty placené státem
to je samozřejmě ideál, ale nevěřím moc vlivu na dospělé, protože ti si často řeknou něco ve smyslu "stát nás chce oblbnout/zase s náma manipulujou/vymejvaj nám hlavy za naše peníze...." a zas čekat než se projeví osvěta u dětí tak, aby to mělo vliv na celou společnost, to je na 1 generaci minimálně a to už taky může být pozdě.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 15:24
- Nahlásit
birma
ano google je soukroma firma ale v dnesnim korporatnim svete daleko mocnejsi nez vlady atd a je teda podle me na miste jim takoveto eskapady nepovolovat nez to skonci hur nez ted kdy vlady vyuzivaji fb k zavirani obcanu za nevhodne prispevky pritom podle stejne logiky by vhodnost nebo nevhodnost prispevku mel urcovat pouze fb coz se nedeje
google bude urcite dalsi v poradi
osobne si myslim ze to neni v tom ze lidi neumi pracovat s informacema a se zdrojema, ale za na to proste jen kaslou a je jim to jedno kdyz jim o nic nejde a to se nevyresi nejakejma zakazama
jinak samo pokazdy kdyz nekdo bude urcovat co je spravny a co ne a musi se to zakazat sirit mezi liidi, tak je to cenzura
dezinformace dneska jsou uz tak sofistsikovany ze to vidim jak kachna bez nejaky izolace stejne nemuzes zakazat vsechno vsem
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 15:40
- Nahlásit
birma
chápu, nesouhlasím a nevěřím v "čistou duši google", jakmile prolomíš vrátka jednou, byť s dobrou myšlenkou, podruhé už ta myšlenka může být nabytá ekonomickými nebo jinými zájmy
http://vtm.e15.cz/aktuality/google-ustoupil-cine
https://archiv.ihned.cz/c1-17695290-google-ustoupi l-cine-a-pripustil-cenzuru (ano, vím, že to pak mělo další kolo pokračování)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 15:43
- Nahlásit
fajka
tak to je skvela hracka!
no za me proste clovek s puljou mozku savo pit nevude a ten bez ty pulky, kdyz si to neprecte na internetu tak mu to prozrada jeho skvela sousedka... takze tak...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 15:45
- Nahlásit
Maya
to se nevyresi nejakejma zakazama
ale však tady nejde o zákaz. Jde jen o znevýhodnění pozice.
kdy vlady vyuzivaji fb k zavirani obcanu za nevhodne prispevky pritom podle stejne logiky by vhodnost nebo nevhodnost prispevku mel urcovat pouze fb coz se nedeje
to bych neřekla - google nezodpovídá za obsah stránek stejně jako FB nezodpovídá za obsah příspěvků (přestože je nějak cenzuruje). Takže jsou lidi zavíráni za to, že napíšou něco špatnýho a je jedno jestli na FB nebo na svých webovkách. Zas nevidim nic špatnýho na tom, že je trestný podněcování k rasový a náboženský nenávisti a že pokud někdo napíše na FB něco ve smyslu, že všichni židi/muslimové/cikáni/homosexuálové patřej do plynu a pojďme je lynčovat, tak je za takovej projev stejně trestně odpovědnej, jako kdyby to vyřvával na náměstí do mikrofonu...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 15:48
- Nahlásit
cernej caj
no za me proste clovek s puljou mozku savo pit nevude a ten bez ty pulky, kdyz si to neprecte na internetu tak mu to prozrada jeho skvela sousedka...
já ti nevim. Měla jsem známou, považovala jsem ji za trochu zvláštního, ale celkem logicky myslícího člověka a mám pocit, že nakonec měla k těmhle věcem taky sklony a došla k tomu právě na netu.
Člověk se mění na základě toho, čím se obklopuje. A ve výsledku se jak vařená žába přizpůsobí věcem, který by ho nikdy na začátku ani nenapadly...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 16:05 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
birma
birmo a tebe neděsí, že úplně stejně můžeš znevýhodnit třeba ČSSD oproti ANO?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 17:00
- Nahlásit
kachna_
To samozřejmě ano. Ale to jsem i psala, že záleží, jak moc je to zneužitelný.
A další otázka je - jak víme, že se to už neděje?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 18:26
- Nahlásit
birma
jak víme, že se to už neděje?
tak já myslim, že v téhle konkrétní situaci není potřeba, ČSSD to zvládá s přehledem sama
Tak ono v situaci Trump x Clinton se o ovlivnění i mluvilo. Právě proto bych tyhle zásahy soukr. spol. vůbec nebrala na lehkou váhu, ani jako klad. Už jenom v tom, že se to znormalizuje.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 18:42
- Nahlásit
birma
to nemas uplne pravdu v nemecku zaviraj lidi jen za jinej nez oficialni nazor a treba u nas je provozovatel stranek zodpovedny za obsah vcetne diskuzi pokud tam necha trestny prispevky o kterych vi proto taky ted ty registrace na jmeno dopisem nebo telefonem v praxi to znamena ze napr fb by mel vedet co je u nas trestny a ty prispevky mazat a nebo prioadne dokazovat u soudu ze o nich nevedel a vydat konkretniho pisatele proto konec anonymnich registraci v mediich kde se nejvic lidi vyjadrujou ke skedovanejm tematum
google sice nezakazuje ale presunutim vyhkedavani na xtou stranku a nebo vubec nevyhledanim jakoby se stalo
vareni zaby ja vidim spis v tomhle postupnym ukrsjovani svobody slova i vseho ostatniho za vydatneho potlesku spousty zab ktery si zatim lebedej v teply vode ale jen tepla dlouho nezustane uz se vratil double think zbytek totality jiste bude brzy nasledovat
ale ono je tezky diskutovat na tohle tema s nekym kdo tu totalitni realitu vsedniho dne nikdy nezazil ake tak jakoze chapu ze ty paralely nevidi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 18:45
- Nahlásit
birma
ono se to damozrejme v mediich deje nebo si snad myslis ze noviny a potazmo jejich servery patrici Babisovi budou hanet Ano a vyzdvihovat klady cssd?
a to plati na vsechny strany
nezavislost medii je davno fuc
ale tam jde vicemene jen o politiku
vyhledavace jako google uz si osobujou pravo rozhodovat i o vsem ostatnim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 18:57
- Nahlásit
jinak souhlasim s kachnou ono je treba si uvedomit ze zijeme v korporatni dobe bo tygle velky korporaty maj diky globalizaci mnohem vetsi vliv nez vlady a maji samozrejme vliv i na vlady
vis napriklad ze za tou soucasnou vlnou migrarntu hlavne z afruky stoji de fakto fb?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 19:11
- Nahlásit
bože v mojí skupině na fb už je 115 členů a to jsem si ještě nedávno libovala, že jich tam moc není, takže žádná práce s tím, doufám, že mezi nima nebude nějakej spammer
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 19:14
- Nahlásit
Maya
v nemecku zaviraj lidi jen za jinej nez oficialni nazor
Nevím, máš zdroj?
vareni zaby ja vidim spis v tomhle postupnym ukrsjovani svobody slova i vseho ostatniho za vydatneho potlesku spousty zab
absolutní svoboda slova nebyla nikdy. Třeba to podněcování nenávisti ke skupině obyvatel, bylo trestný vždycky. Takže otázka není, zda omezit svobodu slova nebo ne, ale která míra je správná. A jako vždycky na to budou různá názory.
Navíc tohle není něco, co bychom mohli nějak ovlivnit. Je to prostě rozhodnutí vedení firmy o jejím směřování a i kdyby to mohla nějaká vláda ovlivnit, tak naše určitě ne...
ono je tezky diskutovat na tohle tema s nekym kdo tu totalitni realitu vsedniho dne nikdy nezazil ake tak jakoze chapu ze ty paralely nevidi
Nechceš tím naznačit, žes byla u nástupu komunismu po druhý světový, že ne?
Já ty paralely vidím. Jen prostě si myslím, že stejně nás někdo vlastní. Stejně někdo ovlivňuje veřejný mínění jinym, chytřejšim způsobem. Myslim, že většina toho, co se na světě děje je jen hra pár vyvolených a nějaký dav do těch opravdu velkých rozhodnutí nemá co mluvit...
A děsí mě, že by o mym osudu měli v rámci demokratických voleb rozhodovat lidi, kteří věří, že je zdravý pít savo, že je země placatá, že je země stará jen několik tisíc let, že bible je pravdivá doslovně a podobným věcem. Čemu všemu jsou takoví lidé schopni uvěřit, když jim to někdo líbivě podá? A kdo zabrání nějakýmu jen trochu chytrýmu a charismatickýmu manipulátorovi, aby se z něj stal novej Hitler?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 19:15
- Nahlásit
Maya
nezavislost medii je davno fuc
ona někdy byla? I středověký kroniky byly psaný na politickou objednávku...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 19:16
- Nahlásit
myslim, ze ta znama pokud by na to neprisla.na netu by na to prisla.jinde... tyhle lidi sou a budou a vzdycky i v minulosti bez internetu byly... a ty svoje sousedky a nahodny znamy stejne meli a atejne se nekteri nechaji ovlivnit tim, co maj v dosahu a seber jim to z netu a najdou si to jinde...
samozrejme to asi reknu blbe ale prirozenej vyber... jo, taky bych treba pred 100 lety neprezila zapal plic, ale proste nevidim duvod proc vodit za rucicku a urcovat co ma.byt videt a co nema.byt videt, protoze tu sou lidi, co proste slepe veri kazdy kravine... tak at ji veri, svet neni cernobilej a krasa je i v tom.ze nemame vsichni stejny nazory... a radsi at umru na xapal plic a nekdo jinej na vyplach savem... ja si zapal plic nevybrala a mohl by me zabit bez moji iniciativy tak proc proste nevyselektovat lid na zaklade jejich dobrovolnyho vyberu? ono i sekty... dyt sireni informaci nebylo jednoduchy a snadno dostupny jako ted nikdy driv a presti se lidi upalovali hromadne na konci roku a dobrovolne sli nekam k mormonum a dobrovolne pili to savo... fakt, ze jim znvyhodnis pristup k informacim z internetu neznamena, ze se k nim nedostanou jinak a urputneji. protoze kdyz jw neco zakazany a nwchteny, je yo vetsi lakadlo, nez kdyz je to volne... ono s tim savem si vetsina lidi reknw, ze to je blbost ale jak yo zakazes tak ti bude jak s marihuanou... co kdyby to zakazali proto, ze to fakt leci a jen vlada a korporaty nechtej at se ozdravujem sami? a razem bude savo pit 2x vic lidi...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 19:42
- Nahlásit
vy tu tak hezky diskutujete o věcech důležitých a já píšu tabuličky. A taky kecy k tabuličkám... Je to děs běs a vůbecmi to nejde. A musím to být. Zítra... Ach jo - jdu pokračovat.
Čajdo - už jsi naklikala kiláčky do mapy ?? On mi to počítač nakreslí - ale neuloží. Tudíž nelze poslat, ani znovu otevřít...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 19:53
- Nahlásit
birma
Nechceš tím naznačit, žes byla u nástupu komunismu po druhý světový, že ne?
ty voe píšu o totalitě všedního dne ne o nástupu totality
Nevím, máš zdroj?
měla jsem, zkusím pohledat
akže otázka není, zda omezit svobodu slova nebo ne, ale která míra je správná.
ta míra by měla být co nejmenší
dav se nechá strhnout kdejakým blbcem když si vzpomenu třeba na Sládka to se svobodou slova nesouvisí
ona někdy byla? I středověký kroniky byly psaný na politickou objednávku..
byla v devadesátkách
jinak souhlas s čajem
Xerxová
článečky máš psát a ne tabulky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 20:03
- Nahlásit
birma
byla to tahle kauza ale už nemám ten originál kde se Němci sami vyjadřovali o tom,ž e šlo o běžnou hádku o politice
však si taky všimni, že jsou jen podezřelí
pak to utichlo, takže co s těma lidma bylo dál bůhví
https://www.byznysnoviny.cz/2017/06/20/cenzura-eu- nemecko-rozbehlo-razii-vuci-svobode-slova-internet u/
novinka je tohle
všimni si
Rozhodovat o tom, co je či není možné na webu zveřejnit, bude německá vláda.
a
Ministr Maas naznačil, že tato nová cenzurní pravidla se Německo bude snažit prosadit i v rámci celé Evropské unie.
Co myslíš, prosadí a nebo ne? A co myslíš, zůstane to u trestího práva a nebo za pár let nebudeš moct ani napsat nemám rád oranžovou barvu?
https://www.byznysnoviny.cz/2017/04/05/cenzura-int ernetu-uzakonena-svoboda-slova-socialnich-sitich-n emecku-skoncila/
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 20:17
- Nahlásit
Xerxová
ahoj, ted sem dorazila dom, pred 15 ti minutama, takze sem u vecere zmakla pasivni cinnost na internetu a ted jdu na aktivni cinnost na internetu
- jinak kdyz mas prave naklikanou mapu tak naprvo mas krom zobrazeni prevyseni taky "poslat odkaz" coz ti udela zkracenej odkaz ala mapy.cz/xxx/yxz takze to se posila dobre
Jinak uaaaa! zitra jdu na svatbu, mam z prace pul den dovci. Batoh narvanej vecma na prezuti a prevleceni a za odmenu, protoze mam velkej fotak, mam za ukol nafotit par momentek a udelat skupinky.
Jasne, ze se rika, ze kdo chce fotky, ma si zaplatit profika a nafotit svatbu je vec, na kterou je potreba technika a znalosti... na druhou stranu, kdyz snoubenci chteji par spolecnych momentek a par skupinek, jen by radi od nekoho, kdo nereze hlavy, je to jina... presto su nervozni, co kdyz ty skupinky sprasim?
jdu se uklidnit klikanim trasy...
jo a mozna pojedu na velkou fatru
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 20:21
- Nahlásit
cernej caj
určitě uděláš moc pěkný fotky, však to umíš
taky zejtra nejdu do práce neb jdeme snad naposledy, doufám teda, k notářce dělit majetek a pak to doufám stihnu ještě na oční, potřebuju brejle na blízko a nemusela bych si brát dovolenou nebo neplacený volno je prej na toho notáře, to se mit taky moc nechce, by mě zajímalo, jak se to v takovým případě v práci dokládá, asi razítkem na papír?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 20:22
- Nahlásit
cernej caj
kdyz snoubenci chteji par spolecnych momentek a par skupinek, jen by radi od nekoho, kdo nereze hlavy, je to jina... presto su nervozni, co kdyz ty skupinky sprasim?
já mám ty amatérský fotky mnohem radši. Dostali jsme je od kamaráda jako svatební dar a byly perfektní. Takže se neboj a hlavně foť.
S Michalem už jsme si ani profíka nebrali. A fotíš moc pěkně, sama sobě na tvých fotkách nevadím, což je u mě věc téměř nevídaná!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 20:32
- Nahlásit
Maya
no prave, ale mit fotak a fotit prirodu neznamena umet fotit svatbu ale tak myslim, ze skupinky na tom neni co zkazit.
no to by ti asi v praci mohli rict, predpokladam ze tim razitkem...
kachna_
jojo, mam nachystany i telatko v zaloze, ale netusim, jestli se tam s nim vejdu
tak to je paradni pochvala, protoze lidi fotim tak v 1% pripadu
Xerxová
splneno jen teda cihadla sem nemohla najit, tak sem si to vyhledala a hodilo me to tak 50km z trasy tak to me trochu videsilo
jako nastrel to vypada dobre, nad upravama zatim moc sedet nebudu, to asi az o vikendu...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 20:36
- Nahlásit
čaj ale to já vím - ale neuloží a neuloží. Prostě nepřenese info. Hele - můj noutbůček je velestarý, nefunguje mu spousta funkcí - ale na to, že s ním snídám, svačím, večeřím... psisko na něj hubu odkládá... tak je v neuvěřitelném stavu
Maya já jsem lice slíbila alespoň vrabčí miniaturu (když už máme ty potvory žebravý nafocený) - ale zatím nebyl čas. Ty popisy procesů a kvality ve vzdělávání... jsou horší.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 20:40
- Nahlásit
čaj rozhlednu (spíš tedy vyhlídkovou věž) Na Čihadle máš mezi body 21 a 22 skoro přímo na trase Čihadla jsou asi nejhezčí rašeliníště JIzerek.
Jinak jsi koukám krátila - žádná bazilika v Hejnicích, žádný vrchol Jizery, žádný soustok Jizerky s Jizerou výškové metříky šetříš
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 20:58
- Nahlásit
Xerxová
jj, mam, protoze sem ji pak hledala a hledala az nasla no sem to naklikala dost orientacne, mezi pobihanim se tu stavim na 3 minutky u PC ale dneska nestiham... vikend je ale volnejsi a budu nezvykle doma. K hrubymu nastrelu se pak vratim a doladim pripadne, zatim sem si to do batuzku ulozila takhle.
vrabcak je paradni ale.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2017 22:19
- Nahlásit
Xerxová
krásný vrabčák u nás skoro vůbec nejsou, tak to se těším na povídání o nich
cernej caj
tak lidi se právě fotěj líp než příroda ne? postavěj se na povel a řeknou sýr na rozdíl od zvířátek
|