| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 10:28
- Nahlásit
kachna
tak me je to jasny ze vesnicky dite samo ve velkomeste nic moc
to ze dneska ty deti furt jezdej autem a nejsou vubec zvykly samostanosti v mhd a ve meste je jina vec nasi to maji taky tak holt dnesni doba
ale bude to urcite v pohode a lepsi nez kdyby Lucinak sedela doma
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 10:50
- Nahlásit
Maya
nejsou vubec zvykly samostanosti v mhd
njn, při intervalech autobusů jednou za dvě hodiny je to poněkud problém, ale zase já si vzpomínám, že v deseti letech jsem byla jedna z mála, kdo měl tramvajenku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 11:20
- Nahlásit
kachna
ja v 10 zadnou nemela protoze sem bydlela 20 minut pesky od skoly a 30 minut pesky od vytvarky ale jezfit salinou sem uz umela...
podle me maya nemyslela vesnicky deti jdr se s tim mestem nesetksj ale mestsky deti, ktery se vsude vizej autem aby he nebolely z kilaku nozicky a v saline nechytly zmadla zloutenku
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 11:29
- Nahlásit
známá "samostatnost" dítek, jinak zvyklých na autorozvážku do školy i kroužků, řešila hezkým způsobem. Každý týden měli její dva synci jeden (a někdy každý jiný) úkol. Dojet za maminkou do práce, dorazit k babičce na druhý konec města, vrátit knížky do knihovny, zjistit na nádraží jak jede vlak do Turnova (i když to nebylo potřeba), jet koupit nějakou drobnost... prostě výcvik samostatnosti a orientace...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 11:39
- Nahlásit
hele, hlavní slovesa v AJ - mít, být, jít, ještě něco?
ještě mám místo ve slovníčku pro dceru na dvě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 12:04
- Nahlásit
kachna_
jíst, pít, vidět, vědět
jen tak co bylo za první slovesa ve finštině
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 12:23
- Nahlásit
jíst, pít, vidět, vědět
jíst pít má rozepsané jinde, vidět je taky dobrý.
Přišla jsem na moci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 12:32
- Nahlásit
jj moct, umet me napadlo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 13:27
- Nahlásit
ještě mě napadlo dát, vzít - s tím se dobře dělají věty
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 14:20
- Nahlásit
cernej caj
to vidět je dobrý, páč je takový "divný" s těma dvěma e. Ale na slovníček jsem pyšná. Asi si ho nafotim i pro ostatní děti.
Jak to není podle kapitol, tak je to krásně rozdělené - rodina, zvířata, dopravní prostředky, dům, barvy, tvary, státy, čísla, jídlo... a na konec jsem právě dala slovesa, trošku gramatiky a zájmena.
Víte, že v Anglii běhají mopsíci běžně agility?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 14:24
- Nahlásit
kachna
to s mopsama ses dozvedela v ramci studia anglictiny?
bych se ani nedivila kdyby v Anglii ti mopsove vypadali normane
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 14:27
- Nahlásit
kachna
tak to je super ze sis s tim tak vyhrala
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 14:32
- Nahlásit
Maya
to s mopsama ses dozvedela v ramci studia anglictiny
ne, v rámci debaty s jednou holkou, co žije v Anglii a má mopse
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 14:33
- Nahlásit
Jo a málem jsem asi v deset měla infarkt. Já tu řešim Lucinku a najednou neznámé číslo. A on to byl zájemce o členství v ČSCH
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 15:16
- Nahlásit
kachna
neptala ses ho jestli se neztratil na letisti?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 15:21
- Nahlásit
to je zajimavyyyy
http://mymodernmet.com/crown-shyness-trees-phenome non/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 16:04
- Nahlásit
treba se nekomu bude hodit
http://www.lessmess.cz/
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 17:42
- Nahlásit
Fifi prosím - hele co je v Liberci v útulku
Jedna velšanka se toulávala po Ruprechticích - ale ta mívala obojek a číslo...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 17:46 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
takhle vypadala před dvěma a půl lety - to s náma dokonce šla na celou procházku a měla jsem pocit, že hárá... Měla obrovské teritorium, potkávali jsme ji na řadě míst. Ale v útulku je už měsíc... a tady nikde žádný inzerát, že se hledá není...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 18:33
- Nahlásit
Maya
se snazim spis debordelizovat, ne bordel presunout do skladu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 18:34
- Nahlásit
jinak hlasim, ze esuska dneska rano dosahla na svym webu 10 000 navstev, takze to je drsny za 5 mesicu provozu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 18:56
- Nahlásit
čaj tak ona je velmi šikovný a tedy i oblíbený a sledovaný psospisovatel. A lidí, co ji znají ze Zvířetníku, cz-psa, ifauny... je hodně.
Hele - a načítá to každý přístup a nebo jen jeden ze stejné adresy za den?? To jsou velké rozdíly - neb někdo nakukuje často - zda-li je něco nového, nějaká reakce... Vím, že některá počítadla sledují za den návštěvy a některá návštěvníky.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 19:06
- Nahlásit
Xerxová
Velsanda jak vysita, myslis, ze je to ta od vas?
Ale v útulku je už měsíc... a tady nikde žádný inzerát, že se hledá není...
Jsem nevycetla, zda znas majitele - mozna teda neco vylepit tam u vas? Divny, ze ji nikdo neshani ale. Treba jsou majitele na dovoleny a nekdo ji mel hlidat?
cernej caj
ze esuska dneska rano dosahla na svym webu 10 000 navstev,
Porad mi chybi tady.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 19:16
- Nahlásit
Fifi majitele neznám. Vůbec nevím, kde čubina bydlí - na žádné zahradě ji nevídám. Ale za ty dva a půl roku jsme ji asi pětkrát viděli - vždy toulající se samotnou - a na hodně různých místech (i v lese za Kapličkou)...
Nevím, kolik takových psic se v Liberci může vyskytovat. Běžné plemeno mi to nepřipadá.
Hodně jsme teď chodili po Ruprechticích (nosili jsme věci do specializovaných kontejnerů) a využívali to jako večerní procházky se psem - a nikde žádný letáček, že by se čubina hledala. Navíc Liberec má útulek s nonstop provozem... je to podivné. Ale může to být shoda náhod - a nebo na ní fakt majiteli vůbec nezáleží a je možná i rád, že se nevrátila...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 19:19
- Nahlásit
Xerxová
jeden ze stejne adresy na den. Ohledne pristupu za den, tak je jich treba 2000 ale budou to opakovane stejny IP adresy vicekrat behem dne, i na cteni fora a tak. Kdyz si to vemu, ja tam lezu treba i 20x za den, protoze kontroluju komentare ke schvaleni a k tomu mam 3ruzny IP adresy defacto, takze to bude i stejny treba lidi doma X v praci a tak... v realu to bude asi fyzickych ctenaru treba 80% toho cisla.
Fifi
jo, me taky... navic je to dost schizofrenni treba ohledne pokecu, ale je to jeji rozhodnuti a je to skoda... urcite by clanky mohla publikovat zvlast a chodit si pokecat tady, to by logisticky nebyla obtiz, ale...
jo a vycetla sem z FB ze birma snad vyhlidla nejakyho strapace na tabore a rozrostou se
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 19:25
- Nahlásit
Xerxová
Zkusim ji pridat dneska ci zitra do Terosu v nouzi, jestli najdu hesla. Ona je Birmice vlastne na tabore, vid? - protoze tohle uz jde jen pres ni... FB si stejne bude muset osefovat pak ona.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 19:26
- Nahlásit
čaj tak to birma řeší rozmnožení smečky rychle. Říkala, že dá klukům čas a až... pak... časem... jednou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 19:26
- Nahlásit
cernej caj
mě to příspěvky birmy na fb neukazuje, tak to ani nevím, to jsou nadšenci teda ale jako chápu že potřebujou dva použitelný psy
ešuska mi tady taky chybí, tam u ní občas něco napíšu, ale to se fakt moc nedá diskutovat na dvou místech zároveň
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 19:27
- Nahlásit
cernej caj
ze birma snad vyhlidla nejakyho strapace na tabore a rozrostou se
Jehee, tak to jsem zvedava. Silencove...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2017 19:32
- Nahlásit
Maya
jo je to takovy naprd, je to fakt skoda
tak asi se stenikem neni moc prace a kluci si sedli tak se uz nudi
Fifi
rychlovka, no
|