Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 11:47
- Nahlásit

gerda
ale tak ja mam rada chlad a vzduch ale kdyz fuci silou vichru z vlakovyho okynka kterej jede 130kmh vzduch, kterej listuje knihou a fuci vlasy do oci a tahne mi po zadech jak prase protoze nejdo sedi pod tom otevrenym ok ema nejde na nej ani trochu vzduchu, to me fakt dost sejri... jako kdyz je venku 30 tak malokdy mam sebou mikinu abych si mohla oblict neco proti temstudenejmnarazum vzduchu...

kachna
ono to muze byt i plemenem... soptik selmice je takovej bojinek zas to id fen moc neznam

birma
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 11:48
- Nahlásit

já si nějak pořád nedovedu představit, že bych si pořídila fenu. Ta nezáludnost pindíků mi vyhovuje

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 11:59
- Nahlásit

Gerda
nemam nic proti otevrenejm oknum v statickych mistnostech ale v pohybujicim se vagonku se okna otviraj VZADU prave proto jak pise caj aby na sedici lidi netahlo
pruvodci by mel tyhle lidi za trest presazovat dozadu myslim ze pak uz by si tu jednoduchou poucku o proudeni vzduchu zapamatovali

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 12:03
- Nahlásit

maya

birma
taky mi prijde, ze sou v jistym ohledu min konfliktni...

veprovy na mrkvi bylo skvely, z te muxovane majdy by sla i polivka jen evim cim ji ztekutit z husty mrkve mixovany

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 12:32
- Nahlásit

cernej caj
cim ji ztekutit
jedině vývarem, jinak to ztratí chuť.

dělaja jsem včera máslo ze smetany ke šlehání. Nejsem takovej blázen, Michal přivezl z práce prošlou šlehačku a při ceně másla a se šlehačem, už to je zajímavý.
A taky jsem dělala jogurtový závin (jen jsem přepočítávala jogurt+máslo na okyselenou smetanu ), myslím, že by to mohlo jít i z pohanky.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 13:02
- Nahlásit

a jak vyslo to maslo?

klidne hod recept

Gerda
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 14:22
- Nahlásit

cernej caj
Maya
přesně kvůli tomu, aby na mě táhlo, to okno otvírám )))

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 14:59
- Nahlásit

nq to ae nemusi tahnout po cym aku na 30.lidi, staci otevrit okno vzadu a tahnout jen na tu jednu sedacku prece...

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 16:33
- Nahlásit

Gerda
jak pise caj to ze ty chces aby na tebe tahlo neznamena ze tio chce dalsich x lidi sedicich za ztebou navic na ty za tebou tahne daleko vic nez na tebe sedici primo pod otevtenym oknem to jsou zakladni zakony fyziky ze za jizdy proudi vzduch dozadu a ne dolu pod okno
ale me to neprekvapujw ze to lidi nechapou jdyz vidim kolik lidi nechape ani takovou vec jako zr kdyz je v buse klimatizace tak se neotviraj okynka

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 18:27
- Nahlásit

Maya
Gerda snad psala o mistnosti, ne o vlaku?

birma
á si nějak pořád nedovedu představit, že bych si pořídila fenu. Ta nezáludnost pindíků mi vyhovuje
Vsak, kazdymu, co jeho jest.

Mne zase vyhovujou proste feny, nikomu to nenutim a nepisu to nejak vseobecne. Porovnat muzu sama pro sebe dost psu vs fen, a jsem si temer jista, ze po Troldasovi uz zadnej pindik nebude.

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 19:31
- Nahlásit

Fifi
Gerda snad psala o mistnosti, ne o vlaku?
můj původní povzdech byl o vlaku, tak předpokládám, že mluvíme o vlaku, my s čajem určitě

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 19:32
- Nahlásit

já fenu nikdy neměla, tak srovnání nemám, ale řešit hárání bych fakt nechtěla, takže bych jí musela nechat vykastrovat a to si radši koupím psa
ale asi prej feny nemaj potřebu tak trochu na páníka machrovat

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 19:46
- Nahlásit

Maya
ale řešit hárání bych fakt nechtěla, takže bych jí musela nechat vykastrovat a to si radši koupím psa
Dyk jo, jak jsem psala, kazdymu, co jeho jest. Harani ja poresim v pohode, lepsi, nez mit vypsychlyho pindoura, kterej reaguje na harani kazdy cuby v okoli.
ale asi prej feny nemaj potřebu tak trochu na páníka machrovat
Ja ti nevim, na me nemachrovala ani fena, ani pes. Jen cuby maji dle myho tak trochu svou hlavu, prece jen musi byt o neco samostatnejsi, coby "zachovatelky rodu". A to se mi na nich prave libi, ze nad nima musim trochu premejslet, nejsou tak kristalove pruzracny jako pindici (proc se urazila, proc me nevnima, proc...). Pritom jsou na cloveka nacucly vic, nez sameckove, tak nejak interne. Tezko to takhle vysvetlovat psanym pismem. Zkratka feny jsou mi vnitrne blizsi, mam s nima tesnejsi kontakt po psychicky strance (kolikrat se i mazli mnohem min nez pes-pes, ale ten vztah je jinde, nez v mohu-li potuli) a mam je holt radsi, i kdyz jsou to obcas znacne naladovy potvory... Svuj k svemu?

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 19:49
- Nahlásit

Fifi
tak třeba kdybych měla taky fenu, tak bych zjistila, že mi víc vyhovuje, ale to se nikdy nestane, tak holt furt pindíci
jsem měla zatím štěstí a žádnej nebyl z fen vypsychlej, tak doufám, že ani Loki nebude, zatím nevypadá

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 19:51
- Nahlásit

máma dotáhla leták na kurz pro psy, že prej by se to Lokinkovi líbilo
sem tam volala tucha nemaje kde je ve městě cvičák a samo na tom nejhorším možným místě pro mě z hlediska přijezdu a parkování tož jsem zvědavá, jestli se odhodlám

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 20:05
- Nahlásit

Xerxová
Dalo by se mu snadno ublížit, musí se s ním jednat v rukavičkách a tichým hlasem. T
Uplne vidim Troldika. Ted mu prolitnuly dva balony v dali, to byla zase panika... A kdyz zvysim hlas, tak ho prejdou i ty jeho vlohy pasouci, a to je co rict. Na jednu stranu je s nim opravdu strasne jednoduchy souziti, na stranu druhou je to prave v necem tezsi (pro me, s takovyma cimprdlinama).
Obě holky trpěly na falešky, navíc hárající Arona byla atraktivní pro všechny psy z širokého okolí... Kolotoč hárání, faleška, hárání, faleška...
Ja uz bych po zkusenostech s faleskama a haranim, pokud fena neni k chovu, nechala fenu vykastrovat, az by dospela. Nez pak resit nadory na mlecny liste atd...
Statistik ve mě pláče - neb všichni tři předchozí byli věkově alespoň trošku nadprůměrní a Betka i hodně nadprůměrná) ... tak už občas červík "co pak" hlodá.
Husuj cerviku statistickej, Najtoslav je ve skvely kondici a nebude patrit do zadnyho sedyho prumeru!

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 20:10
- Nahlásit

Fifi
to si právě myslím, že ty cimprlich povahy maj ovčáci, třeba špicové ani omylem, na špice můžeš hulákat jak chceš a bude se ti chechtak do ksichtu a vrtět ocasem
ale fakt i co vidím kolem, tak co ovčák, to měkkota

Xerxová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 20:59
- Nahlásit

Maya Night není ovčák... a je to závisláček ukníkaný měkoušek přerostlý...
Přitom Xerxes byl pohodář, obě čubiny byly zcela nad věcí - všichni rozuměli srandě, chápali, když se zlobím na někoho (či něco) jiného, věděli, kdy mi mají jít z cesty a tenhle troubelínek často nerozumí, nechápe... a přitom tak důvěřuje, tulí se (když může sedí opřený o mě nebo Pepu), děti miluje a je k nim pozorný... ale měkotaměkotná Když na něj při hře bafnu - lekne se a je i trošku uražen, když se mu smějeme. Když chytím přetahovadlo a víc zaberu - pustí ho a ptá se, jestli to fakt chci a nebo si budeme hrát dál... Aúúúúú - je to pro mě hodně těžce uchopitelná povaha - brouček můj maličkej

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 21:06
- Nahlásit

Maya
to si právě myslím, že ty cimprlich povahy maj ovčáci, třeba špicové ani omylem, na špice můžeš hulákat jak chceš a bude se ti chechtak do ksichtu a vrtět ocasem
Asi porad nerozumis - neporovnavam plemena. Cimprdliny jsou v ramci jednoho plemene, rozdil pes-pes a pes-fena. Mam osobni zkusenosti s rtw, perdelama, NO a boxerama, kde to muzu osobne porovnat v ramci vemene, a feny jsou proste jinsi. Ale znala jsem i psiska, samecky, vyrovnany a skvely, ktery nic nerozhodilo.
Xerxová
Aúúúúú - je to pro mě hodně těžce uchopitelná povaha - brouček můj maličkej
Jak ja ti rozumim!

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2017 21:46
- Nahlásit

Fifi
myslela jsem tak nějak obecně, že těch víc psů samců měkoňů vidím u ovčáků než u ostatních plemen, taky neporovnávám, jen mi to tak přijde
Xerxová
taky ti rozumím neb měkoň Lokinek je taky můj první

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2017 07:37
- Nahlásit

ja zrvna u spicu mam pocit, ze pes cimprdlin fakt neni. timicek byl takovej flegmatictejsi medvidek ale vyjimecne se stalo ze se nesmal tim jeho vyrazem a nekroutil u toho ocasem

ale u selmii sopticek to tak ma, na druhou stranu i feny mi prisly obecne bojacnejsi, ze vic resi treba i ohnostroje.

ja v tom jasno nemam, oboji ma.neco do sebe ale jako dite po elisce prvni sem si vzdy rikala FENA.

fifi
myslim, ze trolditko je taky trochu extrem v tomto ohledu, ale taky mi vnitrne malinko vic sedi feny i kdyz me je to asi jinak jedno.

hlasim.jinak valecny zraneni... byla sem vcera v hospode a desne tam tahlo. no jako dobry, ale v noci sem zjistila.zw.me total bolisvaly na zadech tak jako na plicich a pod nim.zezadu a nemohla sem.spat, a navic me boli dychat, kvuli cemuz sem.nemohla spat vic. za klidu citim tu (asi svalovou bolest) na zadech ale pri povrchovym melkym dychani je to ok ale jak se nadechnu vic tak me to cely rzboli takovou tupou zlehka nastupujici bolesti ktera se zhorsuje s nadechem tkze se nemuzu nadechnout moc...

co doporucujete zkusene zeny?

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2017 08:26
- Nahlásit

cernejcaj
to ti asi ofoukly mezizeberni svaly mel je kolega namozeny vloni a pipisoval to uplne stejne
co s tim nevim asi jako s krkem udrzovat v teple a cekat az to prejde?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2017 09:11
- Nahlásit

maya
to je asi trest za tu debatu

dik, se aspon vim co to je a cekam,no na candru na zadech budu mit bagl tak budou v teple

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2017 09:17
- Nahlásit

Batofena je měkoň, dalo by se to napasovat na lidské "rodinné konstelace" (benjamínek)
Cir byl podle mě hlavně labilní.
Naše šeltička je sice plachá a hodná, ale povahově pevná, nesype se.
Maya
Xerxová
Maya
taky ti rozumím
přidávám se do klubu chápajících trpících "drsoňů"

Fajka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2017 09:17
- Nahlásit

Nestíhám, dodělávám dípíháčko...

Mě třeba zas naprosto vyhovuje kombinace holka + kluk. A je krásně vidět jak jsou ty holky vychytralé a vyčůrané a vymyslí oproti klukům nevymyslitelné A Doktůrek nemá naprosto šanci je to blbínek a totální podpantoflák...Ejmišák si ho zpracoval tak, že se nestačím divit

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2017 10:09
- Nahlásit

Já bych na vás otvírala okna úplně všude )))))))))

Jinak co se psa-psa a psa-feny týká, psa-psa bych nechtěla. Bližší je mi fena, nějak víc mi vyhovuje. A když sem se jí ptala, jeslti jí taky vyhovuju, tak vůbec neodpověděla. Takže psa bych se radši neptala.

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2017 10:44
- Nahlásit

Gerda
a pockej az ti Kadel ofoukne jako ted caj

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2017 11:13
- Nahlásit

Maya
Kadel rád ofukuje, krásně mu vlajou větrem vlasy, je chudák děsně chundelatej )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2017 11:14
- Nahlásit

kadel ma vyhody, byt chundelata tak se mi to nestane

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2017 11:26
- Nahlásit

Gerda
Lokinovi vlaje jen ocas a trochu usi

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání