| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 14:11
- Nahlásit
kachna
hledej felsumy
no jsou rychli jako vsechny maly jesterky
birma
gekoncici jsou skvely ty do cervena se mi libej ale prej jsou vzacnejsi
leguan je stejne hezci nez agama a prej se lip ochoci
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 14:13
- Nahlásit
birma
to baví zařizovat jako malej ekosystém - nic holýho s extra viditelnejma zvířátkama, ale malej kousek přírody, kdy při troše snahy můžeš objevit živočicha
jasný jako když jste v bytě ve velkým městě tak to chápu
u nás je to i vo tom že máme obří zahradu kde máme mimo jiný i rybníček s rybkama, žábama a všelijakejma potvorama hmyzákama.... tím že tu máme i kus jakoby lesíka tak tu máme srnce, zajíce, veverky, ptáků mraky, včera večer tu na mě dělal nálety netopejr... takže tý přírody a zvířátek je až až
Ok tak já ho teda už nebudu nabízet jinde...a předání na tlapce by mě vyhovovalo bo to mám kousek a můžu ho dovalit až v neděli a nemusim se s tím tahat přes půl republiky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 14:19 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
a jak vypadá vysněnej typ akvárka
ale já jsem prostě úchyl. Většina akvárek mi přijde přeplácáná nebo naopak neudržovaná. Líbí se mi máloco a nikdy se mi nepovedlo toho ideálu dosáhnout
Maya
jojo leguání jsou prej mazlíčci, co vyžadujou blízkej kontakt to mě zas tak nebere, mně se prostě íbí mít ten výřez přírody a moct se kochat, nepotřebuju je muchlat, od toho mám chlupatou smečku
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 14:20
- Nahlásit
Fajka
předání na tlapce by mě vyhovovalo bo to mám kousek a můžu ho dovalit až v neděli a nemusim se s tím tahat přes půl republiky
supééér nebo my si klidně po Tlapce v neděli zajedem, ať to nekomplikujem tobě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 14:22
- Nahlásit
birma
jako tyhle akvarka jsou pekny ale tu udrzbu aby to vypadalo takhle si radsi ani nperedstavuju proto to taky nejspis skoro nikdo nema
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 14:23
- Nahlásit
birma
nebo my si klidně po Tlapce v neděli zajedem, ať to nekomplikujem tobě
v pohodě, dyk tam stejnak pojedu na vyhlášení a budu mít prázdný auto
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 14:25
- Nahlásit
birma
kdyz je nebudes muchlat budes muset rezignovat na jakukoliv manipulaci s nima a nebo jen natrvdo s velkym stresem, to ja bych nechtela clovek nikdy nevi kdy s tim bude muset k veterinari
jak bylo dobry kdyz chtel vet prohlidnout zelve voko ze stacilo podrbat pod bradickou jinak by hlavu zatahla a bylo by po ftakach
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 14:26
- Nahlásit
Maya
Já si myslim, že spíš než na údržbu (co je to třeba proti péči o psa, kterýho má i tak každej druhej), je to náročný na plánování. Většina lidí pořídí akvárko, pak se jim líbí tahle kytka, tenhle kořen, tamta rybka a pak ještě támhleta kytka a nemaj předem jasnej plán, jak to má vypadat a nevybíraj podle toho plánu druhy a rozmístění rostlin.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 14:43
- Nahlásit
birma
to planovani urcite ale jiniak si myslim ze tyhle podvodni kytky jsou uplne stejny jako ty pozemsky tudiz bez udrzby to vypada takhle pekne chvilku jinak to musis furt zastrihovat ukopavat aby ti neprerostla jedna pres druhou sem tam neco chcipne atd
proste to zasadis vypada to pomerne dlouho hnusne pak to konece povyroste do techle zadoucich tvaru a chvliciku to vypada super a pak to zacne bujet a bujet a nebo chcipat a bez toho, ze to kazdej tejden uvedes do puvodniho stavu z toho mas hnusnou dzungli
majitele skalek by mohli vypravet
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 14:47
- Nahlásit
Maya
bez toho, ze to kazdej tejden uvedes do puvodniho stavu z toho mas hnusnou dzungli
to jo, jenže třeba půl hodiny nebo hodinu tejdně nepovažuju za něak extrémní časovej výdaj. To si myslim, že tomu majitelé hnusnejch akvárek věnujou taky, jen prostě nemaj ten základ pro to, aby to při jakymkoliv množství péče mohlo vypadat dobře.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 14:57
- Nahlásit
Maya
no jsou rychli jako vsechny maly jesterky
jo, však já už koukala.
Felsumy jsme právě měli v práci. To myslim, že je na děti dost rychlý.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 15:01
- Nahlásit
birma
no nevim taky jsem mivala akvarko kdyz tam mas dve rostlinky je ti vicemen jedno jak a kam si rostou a v podstate si jich nevsimas
na tech fotka od tebe vidim tak 5-10 druhu na jedny a kazdou tu kytku musim udrzovat v nejakejch mezich jinak z toho mas asi tak tohle nebo jeste horsi dzungli
http://images2.fanpop.com/image/photos/9000000/Aqu arium-aquariums-9037631-800-372.jpg
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 15:04
- Nahlásit
ale koukam ten muj prihlad na fotce neni moc dobrej jsou to spis jednotlivy velky kytky
no jo skoda ze jsem nevyfotila moji skalku u zelv na kterou cely jaro nikdo nesah uvest to do koukatelnyho stavu trvalo nekolik dni
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 15:13
- Nahlásit
Fajka uffff - ještě že se to už v dobré obrací. Pokud naběhl sluch, věřím, že rovnováhu taky znovu vybuduješ.
birma kdysi jsme zvažovali zřídit obesklený veleprostor orchidejový a já do toho chtěla "ještěrky"... Ale pak jsme usoudili, že netřeba dalšího živého tvora, a že nám stačí psisko. Jedno.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 15:17
- Nahlásit
Maya
mas asi tak tohle nebo jeste horsi dzungli
to bych řekla, že je pořád upravený hezký akvárko, i když ne podle mýho vkusu úplně
mě vyloženě děsí podobné "nádhery"
třeba tahle jsou hodně zarostlá a pořád se mi moc líbí
řekla bych, že když je dobře vybraná skladba rostlin (vpředu ty, co jsou fakt nízký a pokryvný a tak), tak prostě i zarostlý může vypadat dobře. A některý pak prostě jenom zarostou, jako třeba tyhle
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 15:17
- Nahlásit
Xerxová
že nám stačí psisko. Jedno.
to má bejt narážka?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 15:26
- Nahlásit
birma néééé - to vůbec néééé. Pokud žiješ s člověkem psím, je snad normální, že se pokusíte psíky "sloučit". Vždyť je každý odpovědný za to, co k sobě připoutal.
Jen prostě dvě dogy se standardně do auta moc nevejdou, v jedné ruce je neudržíš, ... a já pamatuji čas ne moc dávný, kdy jsem na zádech měla krosnu s Trpajzličkou, za ruku jsme vedla Trpajzlíka a v druhé měla vodítko s Nightem...
A do postele a do stanu se doga vejde. Dvě ne. Pro náš životní styl je jeden "závislý" pesan vyhovující. A nevypadá, že by extra trpěl - neb jsme docela dost doma a samotou nestrádá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 15:28
- Nahlásit
birma
vic zarostly mi taky nevadi pokud to neni jako na druhy fotce to je des
akorat jako ty kytky rostou fort ne ze jako vyplnej akvarko a prestanou
jak se to cisti takovy zarostly akvarka?
nejlepsi akvarko ktery jsem kdy mela bylo kdyz se rybicky pozraly azbyl mi tam jen sumecek zalezlej furt nekde u dna měl tam takovej krásnej kořen
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 15:36
- Nahlásit
Xerxová
Pokud žiješ s člověkem psím, je snad normální, že se pokusíte psíky "sloučit". Vždyť je každý odpovědný za to, co k sobě připoutal.
ech, já se nechlubila, že na podzim plánujem ještě jednoho? Teda pokud kluci budou spolu tak v pohodě, že to půjde?
do postele a do stanu se doga vejde. Dvě ne.
Na jednom táboře jsme vídali chatku (klasická malá - 2 palandy, stolek, 1 židle, dvě pidi skříně, ze který ráno vylejzaly 3-4 dogy
A nevypadá, že by extra trpěl
ještě aby trpěl - u vás ;)
Maya
jak se to cisti takovy zarostly akvarka?
já myslim, že když máš dobrej poměr rostlin a ryb, tak právě moc čistit nemusíš, vzniká skoro uzavřenej ekosystém. I proto chci spíš ty krevetky...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 15:42
- Nahlásit
birma
když máš dobrej poměr rostlin a ryb, tak právě moc čistit nemusíš, vzniká skoro uzavřenej ekosystém.
jj, když máš dobrou skladbu rybek, velikost, filtraci, tak jen pravidelně měníš 1/3 vody (páč odparem se koncentrují nečistoty, nestačí dolévat)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 15:44
- Nahlásit
birma
já se nechlubila, že na podzim plánujem ještě jednoho?
Já si teď užívám návrat k ideálnímu počtu (pro nás)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 15:52
- Nahlásit
kachna_
když máš dobrou skladbu rybek, velikost, filtraci, tak jen pravidelně měníš 1/3 vody (páč odparem se koncentrují nečistoty, nestačí dolévat)
Myslíš, že to platí, i když budou jen krevetky?
Já si teď užívám návrat k ideálnímu počtu (pro nás)
My bychom asi taky třetío neřešili, ale Štěník už nikdy chodit treky nebude (nepravidelnej krok má stále, po 2-3 kilometrech začíná fakt kulhat) a Adamovi agi věk zanedlouho taky skončí. Tak je v plánu něco mrňavýho pro Petra na treky (on taat nepotřebuje a s půjčenym psem to prostě není ono) a pro mě na agi.
Vzhledem k tomu, že feny nacházej domov výrazně snáz, tak to bude asi zase pindík, někdo takovej nebo zakrslej Áda (pokud by si kluky proti sobě vyloženě nepoštval)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 16:18
- Nahlásit
birma
to sou krasny akvarka
jinak si pamatuju, zes psla, ze kdyz to kluci zvladnou, tak neco pribude
staflik je krasavec
kachna_
mam taky dost pocit, ze i pro me se stava jeden pes vlastne mnohem lepsim cislem, ale stve me to castecne kvuli fernce a jejimu moznymu vybiti
su na sebe trochu nastvana, ze sem nesla tancovat a propadlo mi 160kc. ae v tom vedru fakt se to neda a doma mam 25 a i su rada, ze su rada a aspon uklizim...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 16:20
- Nahlásit
birma chatka se čtyřma postelema je v pohodě - dole spí dogy (asi dvě na posteli) a nahoře lidi... Hele já s první dogou tři týdny skautského tábora spala na jedné karimatce na posteli stlučené z krajinek. Odmítla spát na pelechu mezi postelema...
Ale je fakt, že se dvěma (a více) psy současně s vnoučaty se prostě hůř cestuje po vlastech českých i po Evropě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 16:27
- Nahlásit
me se blbe cestuje s dvema psama i bez ditek a evropy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 19:00
- Nahlásit
tak mam upraveny nejen ferinky prichod ale i timicka a nejaky fotky, tak to zas nekdy poslu...
jen nevim, jak to nejak spojit, asi publikovat az to bude na zviretniku? je to takovy divny ted
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 19:30
- Nahlásit
je čtvrtek - tudíž nákup a velký pytel hovězích kostí za 10,- Kč... Psisko si jednu pořádně ožužlalo a vyčistilo si zuby, ze zbytku jsem vykrájela půlkilíčko čisté svaloviny. A měla radost, že jsem se vykošťovákem nefikla... Fikla jsem se s ním až u mytí nádobí... Takže nádobí domyl Pepa a já mám klííííd
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 19:45
- Nahlásit
birma
Jehee, jesterky a jesteri - obrat se na matheu, ta uz pocet tehle zivocichu prekrasnejch doma uz ani nespocita.
cernej caj
Ty ses spisovatelka! Vcera jsem si pekne pocetla, jde ti to.
Fajka
No to je super, ze se ti sluch navratil! Rovnovaha se taky urcite dorovna a budes zase plne funkcni.
Xerxová
Houby pry dneska dorazily, zitra je vyzvednu - uz jsem vyndala z mrazaku veprovy a bude na houbach! a taky bramboracka! Tak predem dekuju.
Btw - jsem si na tabore vsimla, ze ma Bajitko najednou nakej ekl zubni kamen - nikdy na to netrpela. Zlata vetka tamni ji to seskrabnula, prej na to, ze prvni udrzba po temer deseti letech, tak dobry. )
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 19:48
- Nahlásit
Fifi
obrat se na matheu, ta uz pocet tehle zivocichu prekrasnejch doma uz ani nespocita
My máme takovou kamarádku taky - manžel je přírodovědec a chovatel. Už i řešili, jestli jde do paneláku pořídit krokodýl. Ustoupili od toho, když zjistili cenu nutných stavebních úprav já už jsem taky terárko měla, už je to sice dávno, ale určitě to zvládnem
jsem si na tabore vsimla, ze ma Bajitko najednou nakej ekl zubni kamen - nikdy na to netrpela. Zlata vetka tamni ji to seskrabnula
gratulujem Bajítku k opět běloskvoucím zoubkům
já dneska koukala na Ádu, že už má taky, holt začnem čistit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2017 19:55
- Nahlásit
birma
já už jsem taky terárko měla, už je to sice dávno, ale určitě to zvládnem
Jsem myslela spis, az budete shanet zviratka - ze byste od nich neco mohli sehnat.
že už má taky, holt začnem čistit
Budu muset asi tohle zacit delat Troldakovi, krom predcasnyho sediveni ma nabeh i na zubni kamen - bozemuj, cistit vorechovi zuby?! Asi mu zatim pridam jen kelpu, nebo mu budu tesaky prubezne necim seskrabavat.
|