| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 08:27
- Nahlásit
birma držím mocmoc palce, aby se kluci začali tolerovat v běžném domácím provozu. A aby si kočičáci na nové podmínky taky dobře zvykli.
A tobě držím palce na úspěšné získání zajímavé práce, i když se nemůžu zbavit pocitu, že nakonec zůstaneš... Ono totiž shánět nové kvalitní lidi jde v této době hodně těžko a váš šéf zjistí, že lépe Birma v práci, než nováček bez zkušeností. Vidím to i u našich studentů - dost bakalářů odchází do praxe a vzdává další studium, neb mají skvělá místa. Lidi s praxí jsou často nedostupné zboží na trhu práce
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 08:48
- Nahlásit
Xerxová
byla ych ráda a doufám v to, ale spoléhat se na to nehodlám
Díky za držení palců
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 08:54
- Nahlásit
birma
tak s hosickama supr a drzim palce na pohovor
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 10:53
- Nahlásit
birma
držím palce
dcera mi ušetřila práci. Ostříhala (když hledala látku na obleček pro panenky) roztrženou sukni - tmavomodrá spodnička+tylový natržený vršek. Tak jsem tyl ustřihla a má pěknou tmavomodrou sukni
Xerxová
mám vymyšlená témata, tak doufám, že se dostanu ke zpracování
- proč nemají čistokrevní králíci chovatelské stanice a soužití dětí a Máji coby útulkáčka, co neměl rád děti. Tak snad, když to napíšu sem, donutím se to zpracovat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 11:12
- Nahlásit
kachna
drzim palce, at na to mas cas a chut
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 11:17
- Nahlásit
kachna, čaj i Maya moc chválím snahu. A Maya ať se nebojí, pokud o lapině budou jen strohá fakta - vždyť představení neznámých psisek se hodí. A pokud má ráda tabulky - může si napsat přehledné porovnání vlastností špic a lapina Pár porovnávacích fotek a je to Dík
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 11:55
- Nahlásit
xrxova
jak casto vychqzelo psi pocidani? sem se divala a v poslednich mesicich tak 1x tydne pokud neru co mi s PSI: ukazuje chronologicky zviretnik, vzhledem k tomu ze se tam neda moc hledat
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 14:09
- Nahlásit
čaj tak před deseti lety bylo psích i 15 do měsíce (vychází Zvířetník 6x týdně) . Vycházely někdy i dva články za den - a skoro všechny byly "přírodní". Pak se to hodně tématicky rozšířilo... a postupně je z toho spíš povídací web- Ale i Lika se snaží tomu dodat zpátky ztracený zvířecí styl. A tak se snažím jí trošku pomoci
Jinak na Lidovky (neviditelný pes je pod lidovkama) se dá registrovat nejen na "jméno", ale také pouze na telefonní číslo. A měli jsme výjimku, že můžeme používat místo celého jména nick (původné dohoda byla velké Z a za to Nick) pokud nepolezeme do jiných diskuzí. Takže snad se dá zaregistrovat pod Zetka i nyní
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 14:44
- Nahlásit
tak to ja se zaregistrovala ale mam to nejak uplne mimo ten plan protoze sem nwvedela ze to ma nejaky pravidla...
sem se bala abych nekomu nesebrala ty stredy... sice jen 4... ale i tak.
jinak teda pokud byvaly i 2 za den a ted je tam jeden tydne... to je holt i ten odsun lidi na fb...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 14:55
- Nahlásit
cernejcaj
ono jde asi o to ze ty psi a vubec zvireci povidani nejsou tak tam alespon lidi pisou o necem jinym
jinak bracha pc samo rozumi asi jako ja ale ve firme to nakupuje podlw toho co rikal uz hotovy sestavy a proste prej tyhle s amd museli komplet po par mesicich vymenit v cely firme kvuli tomu prehrivani samo detaily nevi takze jestli to bylo kvuli blbemu chlazeni nebo ne nevi
je to asi urcita informace na co si dat bacha treba me by tohle vubec nenapadlo ze seto muze stavat
Xerxova
no a ty clanky se posilaj na ten mail s fotkama v priloze? myslim ze by nebyl problem sehnat fotky i jinejch lapinek ale jak pak se davaj ty popisky fotek?
junak o cem jinym psat me nenapada
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 15:08
- Nahlásit
maya
tak pokud nevi v cem.byl problem a s kterym typem procesoru tak to je jako rict ze feldy hnijou (ale treba garazovany a malo.pouzivany nehnijou)
byt tebou se optam v tom.obchode, zda nema s timhle modelem problem s prehrivnim a kolik za vykonnejsi chlazeni priplatek, ale co sem koumala tak pokud netktujes tak bez potizi a osobne bych to nechalq bejt a pripadne kdyby se ti to projevilo, tak ti tam ten chladic muze vymenit dycky. boxovqnej je automaticky v cene cpu takze vymrna hned by byl priplatek za chladic + praci. nqvic urco firemni pouziti bude jiny, nez domaci a nebala bych se toho.
nevus taky zda to mel bracha loni nebo kolik je to let?
osobne prehrivani cpu je proste na reklamaci a pokud byl problemovej model, amd to pravdepodobne stahlo a pokud to posral nevhodnym chlqzenim dodavatel tak to je asi jako bys rekla, ze benzinovym feldam se zadrel motor a naftovym ne a lila do obou maftu... a tudiz informace zw feldam se zadrel motor je uplne na houby.
jeste je otqzka, jak se prehrivani projevovlo - vypinaly se pc? (tepelna pojistka, lepsi chladic /lepsi odtah v bedne/vyresi). topili moc, treba na 50 stupnu a vadilo ze topi?
me lika psala ze clanek zvlast a fotky zvlst, podle me ji napis a ona ti da instrukce jak to poslat. popisky kdyz popises fotky v clqncich sou nq zviretniku beznw tak je tam urco pridava taky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 15:11
- Nahlásit
jinqk jq si cca 4 roky zpet koupil grqfiku asi za 3500 jen s psivem bez ventilatoru kvuli hluku. vzduch v bedne byl teplej, samose pri hrach samovolne restartival... aha, teplotq nq grqfice moc vysoka... za 120kc sem dokoupila ventilator na vysavani vzduchu ven z bedny at se teplo nedrzi v bedne a nebrani ochlazovani grafuky a je po problemu. akorat nakonec tichou bdnu nemam pac ten ventilator... kdybych koypila grafiku aktivni rvnou, usetrila sem tak 600 pqc pasivy sou drazsi
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 15:12
- Nahlásit
Lice pošleš email s přílohama. Jedna příloha je text článku v texťáku. Ona ho překrmí do edičního systému. Další přílohy jsou fotky (potřebuje solidní rozlišení - ale umí si s tím v případě nouze poradit)- klidně nazvané jedna až třicet - a k tomu jí pošleš popisky (opět ona je nakrmí)
Třeba můj poslední článek
Poslala jsem Lice email, že v příloze má článek a že fotky půjdou další den. No a druhý den jsem jí poslala ve třech emailech 28 fotek (nerada posílám veliké objemy najednou) a k té poslední várce jsem přidala do textu emailu popisky typu: fotka 1: moře jsme si užívali úplně všichni...)
Někdy, kdy jí nemusí být jasné, kam fotka patří (třeba když budeš psát o různém postoji - vymýšlím si - tak ona je zcela nepsí a může klidně zaměnit špice s lapinou ) tak se dá i do textu článku dát jinou barvou či kurzívou přímo poznámku - sem vřadit snímek nazvaný lapi3...
Neboj - Lika je komunikativní a klidně se odvolej na mě - žes dostala domácí úkol
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 16:33
- Nahlásit
xerxova
pusobila.moc prijemne z mailu. skoda, ze ty psi veci moc nemam, je mi uplne lito nepomoct vic, ale...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 17:02
- Nahlásit
Xerxova
dik za vysvetleni uz je mi to jasny tak ji nebudu muset alespoň otravovat predem s otazkama
cernejcaj
kdy to bylo nevim ale moc davno to nebude pc se prej vypinali z prehrati tak po cca 2 hodinach provozu v kanclu jakoze chapu co pises rejlamace a nebo pripadne upravy ale pro me uz je to kompkikace protoze to neudelaj ze dne na den ja budu bez pc a to jeste nepocitam komplikace s dopravou neb to tsm musim dovlacet a oarkovani je tam jen u chodniku a parkoviste kde normalne parkuju je daleko toz se to snazim celkove minimalizovat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 17:37
- Nahlásit
maya
podle me se nemusis bat, zeptwj se ale treba mejlem, jak to je s tim zahrivanim ale nenasla sem, zeby s timhle konkretnim byly problemy, jen problemy po pretaktovani, kdy to neda boxovanej chladic ale jen blazen taktuje s boxovanym chladicem...
samozrejme muzes mit fakt smulu na kus, ale to se ti muze stat vzdycky klidne s vadnou ram, diskem z blby serie... jakoze je to spotrebni zbozi, ale nerekla bych, ze takova mala firma ktera je zavisla na lidech jako ty by si podrizla vetev nabidkou problemovy sestavy, protoze dneska kazdej veme z alzy za vyrazne lepsi cenu a myslim, ze jednou koupis blbe a uz se tam.neukazes. co nejakymu dodavateli firemnich kompu muze bejt sumak, protoze jeho obrat nestoji na 20 nebo 100 kusech do nejaky maly firmy.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 18:50
- Nahlásit
čaj neomlouvej se. Navíc třeba ta léčba vazů je úžasně poučný článek. A nemusí jít jen psí články - vždyť tvé nafocené přírodní krásy si říkají o nějaký ten fotočlánek. Třeba o těch slovenských hraničních kopečkách... Nemusí jít o psy (kočky, králíky) - ale třeba i jen kratičký článek o modrých žabách, co je tady některé považovaly za ptáčky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 20:14
- Nahlásit
Xerxová
ted me to rozesmalo, sem na to uz davno zapomela
no jeste sem upravila puvodni clanek, jak sme si ferinku poridili a poslala a o tech foto vyletech pouvazuju, Lika psala ze vylety taky muzou byt, ale vyletu tam je celkem dost, ne?
ale taky neznam zviretnik v puvodni podobe, vlastne ho ctu trochu vic az asi posledni rok, dva
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 21:11
- Nahlásit
koukám na vykousnutý měsíc a je krásný večer. Už je jen 16 stupňů - bude zase chladná noc.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 21:12
- Nahlásit
Xerxová
u nas taky nadhernej... hlavne vecer jeste ozarenej od slunce nad krajinou a naruzovelej, nadherna podivana
konecne sou teploty pouzitelny...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 22:35
- Nahlásit
jj teď jsem byla zavřít psy a je ziminka, paráda
ještě budem vzpomínat zavalený sněhem a mrazem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2017 06:04
- Nahlásit
tak vcera prwj bul uplnek rikala sousedka a me to bylo divny pac sme se dolivaly ze by jste par dni chtel a ono prej cast3cny zatmeni slunce sme videli, ani sme.to nevedeli
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2017 06:39
- Nahlásit
čaj vždyť jsem psala, že koukám na VYKOUSNUTÝ měsíc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2017 06:43
- Nahlásit
jojo ja to cetla ale nedoslo mi to, sem myslela ze jeste neni uplnek jakoze
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2017 08:17
- Nahlásit
zdravím
Jsem málo vyspalá, za chvíli si opět vypracuju tik v oku
Pohovor ypadal doře, platově bych si výrazně polepšila, ale dovolený jen 4 týdny, tak uvidíme, co bude. Ve středu jdu na další
Štěník s Prckem byli u pana doktora - Prcek má kapky do ucha, Štěníkovu bradavičku na oku máme zatím jen pozorovat
večer jsme si pustili Hello Dolly! a načali archivní rum, co jsme dovezli Potom ven s pejskama, oba se učej, že blízká přítomnost toho druhýho způsobuje zvýšený příděl pamlsků. Máme velký štěstí, že ani jeden z nich neni zdrojař, bylo by to mnohem těžší. Adam si dal ještě NW trénink a Štěník klikr a ylo dost po půlnoci
Mám z nich fakt radost. Doma musej bejt pořád oddělení, ale venku je to dost pohoda. U Štěníka všichni strašili, že sežere kočky a on je přitom akorát oslizne a je hrozně chytrej a krásně rychle se učí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2017 08:54
- Nahlásit
birma něco mi uteklo ?? Nebo je Štěník ten postarší labrador ??
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2017 08:56
- Nahlásit
Xerxová
jj Štěník je ten postarší labrador
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2017 09:22
- Nahlásit
i když postarší není asi ten pravý výraz. Je to 40 kilo lásky a smíchu a energie Když vezmu do ruky vodíto, tak skáče všude okolo mě, neustále vrtí a pořád se chechtá. Navíc má nádherný kukadla, jeho je fakt snadný si zamilovat
Navíc tedy podle útulku, když si ho Petr bral, to má být LRxNO. No já v něm vidím rotvíka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2017 09:29
- Nahlásit
birma
tak i na 4tydny si clovek zvykne, kdyz jinak dobry, ale 5 je lepsi, no
se stenikem a adamjem to je skvely
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2017 09:39