| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:45
- Nahlásit
PetraK
Jak to tedy chceš dělat teď s Adámkem?
Jenže Adámek není sám doma 9 hodin Adámek je sám doma tak 3 hodiny denně max a má i v půlce dne čurací procházku. A třeba právě kvůli Adamovi ani nemám v plánu si teď hledat samostatný bydlení, prostě mi to nepřijde vůči němu fér.
Mám psa /či tedy dva psy/, tak se tomu halt musím přizpůsobit. Já bych zas prostě nechtěla strávit svátky tímhle způsobem.
Nj, já zas nemám problém tak strávit svátky, když vím, že tenhle režim ten pes nemá pořád.
no ten pes je ale v tý garsonce doma, ne?
a v čem je pro psa zvyklýho na cestování, nový prostředí i samotu v cizim prostředí ten rozdíl? Pořád nechápu. Pokud je pes 9 hodin 5 dní ze 7 sám, je to v pořádku. pokud je pes stejnou dobu sám (jen jinak rozvrženou) 4 dny v roce, je to nepřekonatelnej problém...
No ale tak nějak nechápu furt, jak to souvisí s tím, o čem jsme se tu bavily - tedy aktivita u nás doma, ať už domnělá či skutečná
Podle mě v tom, že pes zvyklý na to, že doma je klid a relax, nebude tu domácí aktivitu vyhledávat a vymáhat v cizim prostředí, kde to je nežádoucí, protože ho ani nenapadne, že by tam podobná aktivita mohla probíhat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:48
- Nahlásit
Fifi
Mozna, ze ty znis vic akcneji. Spatnyho na tom neni nic.
áááá to mi tedy odlehlo
Ted si Troldik zuzle oblibenou gumovou cinku, sam si s ni hraje na matraci.
Rumoušek aktivně spinkááááááááááááá, tedy to znamená, že mu lítá šňupák, kterej si asi vykroutí a běží noženkama maraton. Bubi chrápe stočená do preclíku a já tu sedím a usmívám se na ten obrázek jako debil
A taky miluju se dívat, když si Rumouš hraje sám. Je to pro mě novinka a moc hezká novinka.
Ze by Bubiboule presla sem?
ne to ne, nenene! my to zničili, nikam to nešlo. Je ta hrča volně ložená v kůži?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:49
- Nahlásit
birma
hele birmo, já už odpovídat nebudu jo?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:51
- Nahlásit
PetraK
však já tě nenutim, tu diskusi jsi otevřela ty
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:53
- Nahlásit
birma
však já tě nenutim, tu diskusi jsi otevřela ty
no to ani ne, reagovala jsem na tvoje: Jaký sis to udělala, takový to máš, nebo jak to bylo.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:55
- Nahlásit
PetraK
když já si stále myslim, že to tak prostě je třeba si někdy pořídim něco, co uznáš za dostatečně hyperaktivní (ale pižla to nebude, spíš prtík nebo kelpie) a pak ti dám za pravdu. Nebo budu mít dalšího psa, kterýmu bude stačit aktivita venku a doma bude odpočívat (v dospělosti samozřejmě)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:06
- Nahlásit
PetraK
Je ta hrča volně ložená v kůži?
Moc ne. Ma to u hrudni kosti uz leta, vet to zkoumal kdysi a rikal, neresit. A ja resit fakt nebudu, treba to je jen hormonama po harani. Neni to uzlina, neni to tukovka.
birma
Podle mě v tom, že pes zvyklý na to, že doma je klid a relax, nebude tu domácí aktivitu vyhledávat a vymáhat v cizim prostředí, kde to je nežádoucí, protože ho ani nenapadne, že by tam podobná aktivita mohla probíhat.
Ano, je dobry i stene ucit klidovymu rezimu. S Altarem si to delala jak? Ta "domaci aktivita" se zda bejt coby traskava esence dneska. Pes zvyklej na pelech a ze si pohraje s panickem, prece pozna, ze si tady nic vymahat nebude a ani nic vyhledavat. Presne jak treba Adam, kterej si chrnel, kor este s kuchlou hnatou - je to lepsi?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:12
- Nahlásit
Fifi
S Altarem si to delala jak?
nijak tam jsem to odmalička přepískla venku, takže doma fungoval tak, že kam jsi ho posadila, tam jsi ho našla Byl založenim fakt flegma a během dospívání, dokud byl zdravej, trávil venku denně minimálně 4 hodiny, většinou spíš tak 5 nebo 6, takže doma fakt ležel a chrněl. Klidovej režim a cizí prostředí ale nesl mnohem hůř než Áda...
je to lepsi?
jj přijde mi, že se to zase zatáhlo, hojí se to hezky zevnitř ven. Dneska si asi půjdem krátce zaběhat, tak doufám, že se mu to znovu neotevře dokrvava...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:22
- Nahlásit
birma
když já si stále myslim, že to tak prostě j
to si myslet můžeš, ale já zas vím, že to, že celou tu dobu co tady plkáme, a ti psi leží a spí (rychlý důkaz velmi nevalné kvality/ žbrňda se zdrží komentování ano!! místo slibůch. Důkaz že vižla u Koláče i spí, zatímco Koláče bdí ) , mi tak nějak hovoří za vše. Rozhodně jim nehrozí frustrace a rozhodně je k něčemu neponoukám.
a já zase nevěřím tomu, že prtík, či kelpie si tak stoprocentně vystačí s tím, co popisuješ u Adama, je to trochu jiná liga.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:24
- Nahlásit
PetraK
Spici vizly sou nudny, kde maj fotos s primerosama??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:25
- Nahlásit
Fifi
Moc ne. Ma to u hrudni kosti uz leta, vet to zkoumal kdysi a rikal, neresit. A ja resit fakt nebudu, treba to je jen hormonama po harani. Neni to uzlina, neni to tukovka.
aha. Tak já budu držet palec, aby to chytlo stejnej průběh jako u nás.
Bubi měla na pleci nějakou hrču taky - něco jako divnej výrůstek bradavičnatej -bezsrstej. A pak to taky odešlo. Přišlo mi - asi nesmyslně - že celou tou změnou, vč. žrádla.
Tohle teď byl malej pingpongáč na krku, pak začal olysávat, mokvat a mizet.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:27
- Nahlásit
PetraK
já zase nevěřím tomu, že prtík, či kelpie si tak stoprocentně vystačí s tím, co popisuješ u Adama, je to trochu jiná liga
ale já netvrdím, že si musí vystačit s tím, co stačí Adamovi jen říkám, že radši vezmu psa ještě jednou ven, případně prodloužím procházky, zvýším četnost tréninků a podobný věci, než že budu vytvářet aktivitu uvnitř bytu prostě pokud má pes dostatek aktivity venku, může dle mě bez frustrace doma odpočívat. Dostatek aktivity venku se odvíjí od každýho jednotlivce(a neřekla bych, že ty 2-3 hodiny každý všední den + výlety a tréninky o víkendech jsou málo )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:33
- Nahlásit
PetraK
birma
hele teda nechci se vám moc vkládat do debaty, ale myslím, že celý to nedorozumění je koza vůz syndrom aneb záměna aktivního psa za psa vyžadujícího aktivitu od páníčka, což si myslím je právě nejen bordera, ale i pižla, kdežto Adam bude spíš aktivní péf, co si tu aktivitu dokáže zajistit i sám když má možnost a když ne, tak holt chrápe, další kategorii neaktivních psů jako jsou špicoidi už vynechám
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:34
- Nahlásit
Fifi
Spici vizly sou nudny,
ano, ale někdy se to i hodí
kde maj fotos s primerosama??
vydrž!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:39
- Nahlásit
birma
jen říkám, že radši vezmu psa ještě jednou ven, případně prodloužím procházky, zvýším četnost tréninků a podobný věci, než že budu vytvářet aktivitu uvnitř bytu prostě pokud má pes dostatek aktivity venku, může dle mě bez frustrace doma odpočívat.
Takze pes, kterej si doma hraje, je frustrovanej nedostatkem neceho? Sorry, ale takhle mi to vyznelo.
PetraK
Tak já budu držet palec, aby to chytlo stejnej průběh jako u nás.
Kez by. Ja jen vim, ze do temer 11 rotvice kuchat nenecham, radsi se dej vule bozi. Pokud nepujde o nejakou akutku. A on je taky Troldas hovado, zere ji furt laloky a vohlodava, treba i tim ji to nejak podrazdil. Ted mel utrpnej moment, Kremyl mu sebral cinku piskaci. Prisel si stezovat za mnou. Jsem pokrcila ramenama, to je zivot, se s tim smir.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:42
- Nahlásit
PetraK
bude to foto už dneska? jako jestli mám čekat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:44
- Nahlásit
birma
případně prodloužím procházky, zvýším četnost tréninků a podobný věci, než že budu
aha, no tak jo. To bych taky ještě mohla, místo těch dvou hodin v pracovní den odpoledne, přidat tak další hodinu, či dvě. Tak ale věř, že pak doma nebudeš už vůbec a já zase ráda doma jednak obecně jsem, druhak ráda něco udělám. Taky mám manžela s kterým jsem taky ráda doma. A tak prostě využiju i to, že si hrajeme - klidně všichni čtyři. Společně. to je to hlavní, společně. Klidně se společně všichni čtyři poperem, nebo je společná honička kolem toho stolu, věř, že frustrace fakt jako nehrozí. Naopak jsou spokojení. Vážně nevidím nic škodlivého, špatného na tom, že si po procházce ještě doma hrajeme, nebo se pereme či cokoliv.
a neřekla bych, že ty 2-3 hodiny každý všední den + výlety a tréninky o víkendech jsou málo
birmo, máme stejný program a přes to mají ti psi i poté dostatek energie. I ta 13,5 letá Bubina .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:46
- Nahlásit
MayaFifi
mám problém s rajčetem píše to chybu při kopírování
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:47
- Nahlásit
PetraK
tak zkus nahraj.to, z toho sem jde vložit fotka
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:48
- Nahlásit
Fifi
Takze pes, kterej si doma hraje, je frustrovanej nedostatkem neceho?
ne
jen prostě pokud pes potřebuje určitou průměrnou denní dávku aktivity (říkejme jí třeba A) na to, aby hezky spinkal, tak může tuto aktivitu vyvíjet venku (venku vyvíjené aktivitě říkejme třeba V) nebo doma (tuto aktivitu nazvěmež D). Pak máme několik možností:
A=V pak D=0 - tedy pes veškerou pro něj dostačující aktivitu vyvíjí venku, doma žádnou, přesto může bez frustrace (F=0) spokojeně spát (S)
A = V+D - pes vyvíjí aktivitu doma i venku, v součtu to vydá tolik, že F=0
A=D, V=0 - pes vyvíjí veškerou potřebnou aktivitu doma, pravděpodobně může být dost unavený, aby spokojeně spal (třeba pokud má doma i běhací pás), nakolik se to obejde bez frustrace netuším
A > V+D -> F>0 - tedy veškerá aktivita doma i venku je nižší, než pes potřebuje ke spokojenosti, frustrace roste
A < V+D - pes má víc aktivity, než potřebuje
A<< V+D -> F>0 - pes má výrazně víc aktivity, než by měl mít, frustrace opět roste - tentokrát z nevyspání, chronické únavy a bůhvíčeho ještě
stačí ti to tak?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:52
- Nahlásit
Rumouš balí dárky:
a RUmouš se dal na dráhu jeptišky
a zde konečně Rumouš dostal k vánocům netradiční dárek a tak si lehnul na zádíčka a hraje si s ním ve vzduchu
zatímco Bubi pojala oba dárečky velmi prakticky
a jeden jí nestačil, tak si vzala rovnou dva
a vzhledný Rumoušek s béruškou
a zde, Rumouš tedy proti všemu co bylo popsáno, zcela nedisciplinovaně cípnul ke konci rozbalování dárku pod stromkem a chrápal jak starej chlap
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:52
- Nahlásit
PetraK
Vážně nevidím nic škodlivého, špatného na tom, že si po procházce ještě doma hrajeme, nebo se pereme či cokoliv
však já taky ne, se klidně hoňte. Jen je to přesně to, co jsem psala, že jaký si to uděláš, takový to máš, já bych prostě byla v takovym případě radši o hodinu dýl venku protože než se hodinu bitvit se psem doma, tak se s nim budu radši bitvit hodinu venku
máme stejný program a přes to mají ti psi i poté dostatek energie
to Adam má taky, jen je prostě naučen, že doma se odpočívá a energie se nastřádá na víkend, kdy pak si dáme jeden den výlet třeba těch 30 - 50 km, čundr, long, náročnější trénink nebo podobnou aktivitu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:53
- Nahlásit
birma
stačí ti to tak?
birmo, to je ftip, že jo? nadsázka, že jo?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:54
- Nahlásit
birma
stačí ti to tak?
Jiste, vzorecky ja miluju. Stejne tak ty vedecky pristupy ke psum. Tak diky.
PetraK
píše to chybu při kopírování
Chybu? neni mozna. To das, treba napotreti.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:55
- Nahlásit
birma
protože než se hodinu bitvit se psem doma, tak se s nim budu radši bitvit hodinu venku
ježíš birmo, já se s nim nebitvim hodinu!! Celou dobu ti to tady říkám a i proto, že nevíš, jak to u nás je, nemůžeš to objektivně hodnotit.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 22:58
- Nahlásit
PetraK
zcela nedisciplinovaně cípnul ke konci rozbalování dárku pod stromkem a chrápal jak starej chlap
A este mu vypadly kulky z trenek, bozee, nee. Maya bude mit radost.
Sprckyy, pod stromeckeem, jupii. Bubitka je libezna, polstarek.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 23:03
- Nahlásit
PetraK
birmo, to je ftip, že jo? nadsázka, že jo?
ne, je to jen množství aktivity převedený do vzorečků, aby nedošlo k nedorozumění
i proto, že nevíš, jak to u nás je, nemůžeš to objektivně hodnotit
však já nehodnotim, jak je to u vás! Celou dobu píšu, že jak sis to udělala, takový to máš. Tedy máš to tak, jak to tobě vyhovuje. Fakt nechápu, čemu se celou dobu bráníš, nepíšu ti, že to děláš blbě a máš se chovat jinak, nepíšu nic o tom, že bys měla nespokojený, frustrovaný (nebo cokoliv jinýho negativního) psy.
Celou dobu akorát píšu, že já to prostě mám jinak a mít aktivnějšího psa, stejně bych to měla jinak, protože mi to prostě vyhovuje jinak. Že to, že mi pes doma leží a chrní, nemusí znamenat, že je chudinka co se nudí a že mít aktivnějšího psa, stejně bych ho vedla k tomu, že doma se leží a chrní, třeba za cenu toho, že bychom denně venku trávili dvojnásobek času. Chápeš?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 23:07
- Nahlásit
Fifi
jo, kdyby si na poslední fotce žužlal zelenej primeros, bylo by to stylovější
ale teda Bubice s těma dvěma je boží
super fotky, mohli byste dělat do reklamy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 23:35
- Nahlásit
Fifi
A este mu vypadly kulky z trenek, bozee, nee
no jo, má malý trenky na tak velký kulky , šetřim na matryjálu
Bubitka je libezna, polstarek.
se tam pěkně usalašila a pak si položila hlavičku a spinkala
birma
však já nehodnotim, jak je to u vás
no to nevím birmo, to fakt nevím, podívej se trochu zpátky.
Chápeš?
chápu birmo, chápu.
co ale nechápu je převádění psího života do vzorečkůch teda, to nepochopim vůbec. Já tak nějak na ten selskej rozum beru.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2015 23:37 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
jo, kdyby si na poslední fotce žužlal zelenej primeros, bylo by to stylovější
prosim tě! von je jeptiška! Sis nevšimla? nemůže žužlat zelenej primeros!
super fotky, mohli byste dělat do reklamy
jo, na primerosy, co?
|