Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:03
- Nahlásit

Maya
tak dělá alespoň bordel s hračkama a pokud jí člověk cíleně neodvelí na pelech, tak si v podstatě nelehne,

Rumoušek si vystačí kolikrát sám, vezme si hračku, lehne si na záda a hraje si s ní v předních tlapkách. Případně honí sám sebe bytem s hračkou v hubě. A to on je z těch, kteří i sami jdou, lehnou si a chvilku spí, sám od sebe, ale rozhodně nehrozí to, že o nich nebudu celej den vědět. Bubi, když přišla z útulku a dospala se, a donahřála se a zabydlela, tak se taky probudila. Sice nebude lítat bytem a honit sama sebe , ale přijde a moc chce se třeba jen mazlit, být se mnou, něco se mnou dělat - jedno jestli plýt záhonky na chalupě, nebo se mnou vařit, uklízet.
Teď tu byla návštěva, nebyl problém je po uvítání odvelet na místo na určitou dobu a pak jim dát volno, ať s taky návštěvu užijou. Návštěva odešla, dostali žrádlo a nastalo by bývalo rejdění. No ale jsou na pelechu, páč ono vocama-pocama, ležej a vytuhli. Otázkou jest, na jak dlouho, páč potřeba spánku a odpočinku je u vižlíkůch dosti malá .Já nevím, jak si birma představuje, že fungujem, jako že když jdou na místo, že je budím, že něco půjdem dělat? To bych toho moc doma neudělala

y záda taky nějaký termofor
no napadlo mě taky to tam vzít, ale nevím, jestli by na tom mohla ležet?

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:11
- Nahlásit

PetraK
Já nevím, jak si birma představuje, že fungujem, jako že když jdou na místo, že je budím, že něco půjdem dělat? To bych toho moc doma neudělala
jenže to třeba právě já dělám - protože tim posiluju právě to, že pes na tom místě bejt chce, bez toho, abych ho tam musela odvelet. Právě v tom je podle mě ten rozdíl - ty reaguješ na to, že psi couraj po bytě nějakou činností (= odměňuješ to courání), já většinu courání se ignoruju, jen když přijde pro podrbání, tak drbu, ale fakt žádná divočina a činností odměňuju právě to odpočívání a klidný chování, takže mám pak psa, co miluje pobyt na pelechu, protože to je to, co vede k zajímavý akci venku, nebo krátkýmu cvičení doma. Kdybych to dělala stejně jako ty, tak mi taky Adam neustále rotuje bytem, jenže mě to vadí a navíc ten neustálej střeh nepovažuju za to úplně nejlepší pro psa.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:11
- Nahlásit

PetraK
Fajny, ze boule zmizla. Asi uzral jeji cas.
máma je na tom momentálně zase hůř.Krzevá ty záda.
Zada pitomy. Snad neco vymyslis ty nebo mudri, cim ji ulevit.
Fajka
tak ono se říká že psí sliny jsou svým způsobem jsou léčivý...
Babicka tvrdi, ze pes ma v hube penicilin.
já to strašně chcuuuuuuuuuuu
To je fakt jelito.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:16
- Nahlásit

Fajka
říká že psí sliny jsou svým způsobem jsou léčivý...

jojo, na to já věřím, jen mě zarazilo to chování tý boule a to, že to během velmi, velmi krátký doby začlo samo mizet.

. a tady zrzatá jemenka... že ty všichni zrzatý uměj takový xichty krásný

vona se tváří stejně jako Rumouš

birma

v tom, že on to udělá na rozdíl od tvejch psů tak jednou za měsíc?

to nevím, jak často, přišlo mi, že sis na to tak nějak "stěžovala" /protože to pochopitelně nevnímám jako skutečnou stížnost, já si taky nestěžuju / docela častějš.

U nás je prostě domov místo, kde se nehoníme kolem stolu, nekraví se, je klid, sbíraj se síly na venkovní aktivity.

hm, hm, a zkus tedy tohle praktikovat se štěnetem velmi temperamentního plemene, jo, že jako budete mít ty aktivity jen venku a doma bude ten male štucel bucat krásně na pelíšku a spinkat pěkně hned jak přijdete domů . Zvlášť, když doma byl celý den sám a venku s plnou aktivitou ráno 3/4 hod, odpoledne třeba dvě, třeba tři a večer půl hodiny. Ono ale totiž nejde o tu aktivitu jako takovou, ale jde hlavně o ten společně strávený čas.

co z toho je pro psychiku psa lepší.
no mě stačí pohled na spokojenou Bubrdli a vím to víc, než jistě.

pokud pes odpočívá v průměru 17 - 20 hodin denně

spí-li pes v noci od jedenácti do šesti, je to sedm hodin. Spí-li pak od půl osmé do čtyřech, máme to osm hodin, tedy dohromady nějakých patnáct a ty zbývající dvě si naodpočívá i přes to, že jsem doma. Sice nerad ale naodpočívá

e smutný, když zbytek doby dělá to, co mu biologický hodiny určujou jako nejvhodnější činnost?

ne nedělá, ty počty vychází. nic smutnýho na tom opravdu neshledávám. To že ho frknu na pelech a bude tedy převážnou dobu mého pobytu doma muset být tam, ho bude rozhodně frustrovat. Těžko by si jinak hledal zábavu aspoň sám. Vižla prostě je aktivní stvoření, navíc zvyklá dosti pracovat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:21
- Nahlásit

birma

Právě v tom je podle mě ten rozdíl - ty reaguješ na to, že psi couraj po bytě nějakou činností (= odměňuješ to courání),

hele birmo, takhle to fakt jako není bylas u nás někdy? Jak můžeš něco takhle napsat, když nevíš, jak to chodí?

Neposíluju neodměňuju, prostě s nima žiju. Když potřebuju, jdou na pelech a jsou tam, když je mi to jedno, jsme prostě spolu, neberu to jako vědu, ani jako výcvik.

navíc ten neustálej střeh nepovažuju za to úplně nejlepší pro psa.

tohle myslím neposuzuješ moc dobře.
Podívej zkus někdy mít doma aktivní zvíře, myšleno opravdu aktivní.

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:22
- Nahlásit

Fifi
Babicka tvrdi, ze pes ma v hube penicilin
no vidíš dokonce něco na tom bude

To je fakt jelito

PetraK
vona se tváří stejně jako Rumouš
jj taky mě to napadlo když sem tu fotku viděla

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:26
- Nahlásit

Fifi
Fajny, ze boule zmizla. Asi uzral jeji cas.

asi jo, člověče, asi nejpřesnější definice. Dost mi to zpočátku nahnalo, i když byla volná, nespojená.
Zada pitomy. Snad neco vymyslis ty nebo mudri, cim ji ulevit.
udivuje mě, že nezabrala ta náplast opiová. Zatím je statečná, ale nějak jí docházej síly.

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:26
- Nahlásit

PetraK
zkus tedy tohle praktikovat se štěnetem velmi temperamentního plemene, jo, že jako budete mít ty aktivity jen venku a doma bude ten male štucel bucat krásně na pelíšku a spinkat pěkně hned jak přijdete domů
nějak nemám potřebu si v době, kdy trávím nějakých 8 hodin denně v práci, pořizovat štěně aktivního plemene. Přijde mi tenhle režim dost hardcore i pro vyrovnanýho dospěláka, natož pro prcka odtrženýho od mámy.
To že ho frknu na pelech a bude tedy převážnou dobu mého pobytu doma muset být tam, ho bude rozhodně frustrovat.
jenže já nepíšu o tom, že někde být musí. Píšu o tom, že celou dobu, co psa mám, ho vedu k tomu, že doma se relaxuje a ve výsledku to tak on sám chce. Klidnou zábavu ať si klidně hledá, ať se přemisťuje po bytě nebo rozjímá nad nesmrtelností chrousta, nikdo mu v tom nebrání, je to čistě jeho věc.
Vižla prostě je aktivní stvoření, navíc zvyklá dosti pracovat.
připadá mi to jako vůz-koza syndrom Ani jednou jsem tu nepsala o psovi, kterej chudinka tráví život na místě a za celej den nevystrčí nos.
A fakt jsem ráda, že to máme tak, jak to máme, protože třeba teď jsme díky tomu mohli v klidu přežít 4 dny u tety, která fakt nesnáší psy a vůbec všechny živý bytosti krom lidí a kde byl Adam celou dobu v jediný místnosti, kde se ještě nesmělo nic zvrhnout, zašpinit, ožužlat, poškrábat podlaha.... A kdy jsme podle původního plánu měli nachodit 20 - 35 km denně a kvůli jeho noze to nešlo. A on tam naprosto v klidu a bez utrpení a frustrace 4 dny prospal a proodpočíval, protože to je prostě to, co se doma dělá. To, že až skončí klidovej režim, si to vyžeru do dna, je jasný, ale do tý doby mám klidný zlatíčko, který to v pohodě zvládne bez újmy na psychickym zdraví a jsem za to fakt vděčná.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:27
- Nahlásit

Fajka
jj taky mě to napadlo když sem tu fotku viděla

někdo měl z toho společnýho venčení fotku, kde se gezichtí úplně stejně, Xerxová?? nebo čajda?

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:29
- Nahlásit

PetraK
Neposíluju neodměňuju, prostě s nima žiju. Když potřebuju, jdou na pelech a jsou tam, když je mi to jedno, jsme prostě spolu, neberu to jako vědu, ani jako výcvik.
Jako myslíš, že když něco neděláš cíleně, tak se to zvíře z tý situace neučí? Takže když budu krmit od stolu, ale budu to brát jako součást života a ne, že ho něco učim, tak se nenaučí somrovat? Já doteď měla za to, že se jakejkoliv jedinec a jedno jestli pes, člověk nebo améba dle svých možností a schopností z důsledku svých činů učí neustále....
Podívej zkus někdy mít doma aktivní zvíře, myšleno opravdu aktivní.
myslíš, že jenom zvíře, co nedovede odpočívat, je opravdu aktivní? Podle mě je to prostě zvíře, který to nikdo nenaučil

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:32
- Nahlásit

PetraK
birma
Uz se perou, uz se perou? Tohle nedopadne dobre.

PetraK
U tebe vzhledem k tomu, jakej ses silenec neustale v pohybu, vznika ten dojem. Ten dojem, ze mas psiska doma taky furt v pohybu, ze jim vyhovis, kdyz chteji kravnout a ze s nima kravnes/te oba radi. Rikam, je to dojem. U vas doma jsem taky nebyla - a taky si malilinkato myslim, ze kdyby mel pizlici nekdo trochu "linejsi", ci jak to rict, tak by si ji vytvaroval k obrazu svemu. Kterej by se lisil od toho vaseho.
Ale vyhovuje to tobe, vam, tak si rotujte, kravnete, blbnete, a ze napises, ze doufas, ze se cokle brzo neprobudi a fnuknes si na hovada aktivni, zcela chapu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:34
- Nahlásit

birma

Přijde mi tenhle režim dost hardcore i pro vyrovnanýho dospěláka, natož pro prcka odtrženýho od mámy.

byla dovolená, birmo, byla výchova, bylo učení toho, aby si zvykl. Nemyslím, že by některý z mých psů trpěl proto, že chodím do práce. Jakmile z ní přijdu, mají tolik mého času, že ho má minimum ostatních psů, který znám. A to přes to, že mám ty psy dva.

ě nebo rozjímá nad nesmrtelností chrousta, n

no a jsme u toho, birmo. Vižla těžko bude rozjímat dlouhodobě nad nesmrtelností chrousta, víš? Ona nad ní bude rozjímat chvíli, ona si i odpočine, ale protože je to to aktivní stvoření, rádo něco podniká. To už tak mají. A i s tím jsem si to plemeno pořídila kdysi. A i podruhý a potřetí.

díky tomu mohli v klidu přežít 4 dny u tety, která fakt nesnáší psy a vůbec všechny živý bytosti krom lidí a kde byl Adam celou dobu v jediný místnosti, kde se ještě nesmělo nic zvrhnout, zašpinit, ožužlat, poškrábat podlaha....

no a tohle zase přijde jako hardcore pro mě. Nevzala bych psa do prostoru, kde pes vadí, je z toho cokoliv jen ne pohoda a navíc by hlavně ten pes nemohl být se mnou a byl by v jedný jediný místnosti. Ani jeden z mých psů za pobytu v penzionech nic nezničil, nepoškrábal nezvrhnul, takže s tímhle by problém nebyl.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:42
- Nahlásit

PetraK
tak s bouli to je fajn

birma
mas nadherny pfko

Fajka
to je boziiiii, on fakt rve i kdyz to hleda?

to byste neverily, 70km mlha husta jak mliko, 10 minut pred vystopenim z auta zmizela, celej den byla pryc a po navratu k autu a vyrazeni smer domu sme do ni do 10ti minut vjeli. Byla vsude, je vsude, dneska nikdo z okoli nevidel nic nez mlhu jen na vylete nadhera

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:45
- Nahlásit

PetraK
byla dovolená, birmo, byla výchova, bylo učení toho, aby si zvykl.
Nepsala jsem o tobě a tvých psech. Psala jsem o sobě, svém pocitu a důvodu, proč bych to já nedělala.
protože je to to aktivní stvoření, rádo něco podniká. To už tak mají.
to většina psů ráda něco podniká
Nevzala bych psa do prostoru, kde pes vadí, je z toho cokoliv jen ne pohoda a navíc by hlavně ten pes nemohl být se mnou a byl by v jedný jediný místnosti.
No vidíš, já bych si zase nerozvrátila vztahy s celou rodinou, kvůli psovi, kterýmu to vynahradím jindy a jinak. Pro mě je třeba důležitější, že když jsem si Adama přivedla, měla jsem na něj první roky tolik času, kolik potřeboval, když se učil zvládat některý prostředí, mohli jsme tam chodit kdy potřeboval a já nemusela ráno řešit, že nevstanu do práce, protože jsme ve dvě ráno pozorovali tramvaje. Mohla jsem si dělat denní rozvrh tak, jak bylo zapotřebí a učit ho se chovat jak doma, tak v různých jiných situacích a nebylo třeba se stresovat, že když má slabý nervy, naložím mu ještě tím, že bude celý dny sám. A ani teď mi nepřijde vůči němu fér, že trávím dny v práci a to tu ani sám není. Přijde mi to pro psa rozhodně horší, než že stráví sám někde 4 dny (sám = procházky, noc spolu + pravidelný mudlání, pamlsky a kontroly, že je v pořádku a nic mu nechybí)
byl by v jedný jediný místnosti
takže třeba do garsonky pes nepatří?

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:46
- Nahlásit

cernej caj
dík

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:46
- Nahlásit

birma
co nedovede odpočívat, je opravdu aktivní?

ježíš prosím Tě kde jsi k tomuhle došla?
leží tu, chrápou, všichni. Jak Brtnik, tak ty dva kreténi.

Jako myslíš,

ne nemyslím, jen říkám, že z toho nedělám vědu, neprožívám to. žiju s nima.
A jsem ráda, že mám aktivisty, pes kterej bude zadumaně hledět půl dne na mrtvýho chrousta není moje krevní skupina.

Fifi
Uz se perou, uz se perou?

ani ne, jen mě udivuje, jak někdo může něco usuzovat, když to neviděl naživo.

ze jim vyhovis, kdyz chteji kravnout

ne to jim nevyhovím. Ale když mám náladu,stejně tak jako oni, tak prostě kravneme. Na tom fakt nevidím nic zvláštního, předpokládám, že Ty si doma s Troldou taky hraješ, blbneš ne? Nebo s nima cvičíš, ne? Že se veškerá aktivita těžko odehrává pouze a jenom venku. Nevidím důvod proč si s nima proboha doma nehrát? Co budou mít z chrousta? No a pak si sednu na zem a pokud se nechci prát , tak prostě řeknu hají a jsme na jedný hromadě. Proto ty psy mám, abychom byli spolu, chci být součástí jejich života.

a ze s nima kravnes/te oba radi.

no ano, rádi si s nima hrajeme,
Miluju ty hovadiny, který společně podnikáme. A když vidím Bubrdli, jak se zapojí a řítí se mě zakousnout.......... nemá v sobě rozhodně nic frustrovanýho, voči jí svítěj jak lampijounovej průvod. A to je pro mě to podstatný, to že JSOU spokojený. Frustrovanej pes bych řekla, že vypadá jinak.

a ze napises, ze doufas, ze se cokle brzo neprobudi a fnuknes si na hovada aktivni, zcela chapu.

no ano, je to nutno chápat s nadsázkou.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:47
- Nahlásit

PetraK
Rumoušek si vystačí kolikrát sám, vezme si hračku, lehne si na záda a hraje si s ní v předních tlapkách. Případně honí sám sebe bytem s hračkou v hubě. A to on je z těch, kteří i sami jdou, lehnou si a chvilku spí, sám od sebe, ale rozhodně nehrozí to, že o nich nebudu celej den vědět.
Rumik je asi klon Trolitka. Ten si hraje nekdy sam jak autista, sam se kocha a hyka u toho. Jindy se rozhodne, ze je cas na spolecnou akci a ano, ma me dobre vycvicenou, neodolam.
Vižla těžko bude rozjímat dlouhodobě nad nesmrtelností chrousta, víš? Ona nad ní bude rozjímat chvíli, ona si i odpočine, ale protože je to to aktivní stvoření, rádo něco podniká.
V tomhle mi hodne pripominaj perdelky. Kdyz je vychazka, supeer, akce. Boze chran se zastavit nekde a kvokat. Se zacnou nudit. Ostatni psiska si litaj, hrabou, blbnou, perdelky dycky tak po 10 minutach zacly klepat packou "je cas, pane profesore, je cas" a uz se pujde dal?
cernej caj
jen na vylete nadhera
Kraaaaaaaaaasa. Co zado na to rikalo?

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:51
- Nahlásit

cernej caj
krásný fotky!

Fifi
Ostatni psiska si litaj, hrabou, blbnou, perdelky dycky tak po 10 minutach zacly klepat packou "je cas, pane profesore, je cas" a uz se pujde dal?

v tom případku je jelito perdel kerej to klepání packou ještě náležitě vokomentuje

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:53
- Nahlásit

PetraK
A jsem ráda, že mám aktivisty, pes kterej bude zadumaně hledět půl dne na mrtvýho chrousta není moje krevní skupina
A jsme zpátky u toho, že pokud bude někdo míň aktivní než ty a povede psy k tomu, že budou míň aktivní doma než ti tvoji, tak může mít i míň aktivní pižly aniž by byly něšťastný a frustrovaný ne? Nebo je tvoje cesta ta jediná správná?
jen mě udivuje, jak někdo může něco usuzovat, když to neviděl naživo.
Máš pravdu, kaju se, už nikdy na netu nenapíšu nic k ničemu, dokud se k tomu dotyčnýmu nevnutim aspoň na měsíc dlouhou návštěvu, abych to mohla okouknout naživo.
Nějak jsem měla za to, že všichni chápem, že se tu člověk může vyjádřit jen k tomu, co si tu přečte, moje chyba...

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:59
- Nahlásit

birma
Nepsala jsem o tobě a tvých psech. Psala jsem o sobě, svém pocitu a důvodu, proč bych to já nedělala.

no jo, ale já taky dělám osm hodin takže rozdíl žádnej, ne?

já bych si zase nerozvrátila vztahy s celou rodinou

já neříkám, že bych rozvracela vztahy, jen bych tam prostě nejela.

že když jsem si Adama přivedla, měla jsem na něj první roky tolik času, kolik potřeboval, když se u
, že když má slabý nervy, naložím mu ještě tím, že bude celý dny sám

a teď vůbec teda nevím, jak to souvisí s tím, o čem se bavíme

takže třeba do garsonky pes nepatří?

jak to s tou situací souvisí?
tam je trochu rozdíl ne? v tý garsonce je pes se mnou a de facto pořád (nejsem-li na WC, či v kópelce), tedy ve velmi těsném kontaktu, ne? než když je v jedné jediné místnosti ale jinde, než jsem já.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:00
- Nahlásit

birma
Máš pravdu, kaju se, už nikdy na netu nenapíšu nic k ničemu, dokud se k tomu dotyčnýmu nevnutim aspoň na měsíc dlouhou návštěvu, abych to mohla okouknout naživo.
Nějak jsem měla za to, že všichni chápem, že se tu člověk může vyjádřit jen k tomu, co si tu přečte, moje chyba...

Sem psala, ze to nedopadne dobre.
Neblbni vole, proste kazda mate naky svy nazory, ze se v tomhle ohledu dycky postekate, to se dalo cekat.
Ale co ja vam budu delat smirciho soudce, ste plnolety. Mne to tu ted vsechno chrape po krmeni ovarenym vemenem.
PetraK
Na tom fakt nevidím nic zvláštního, předpokládám, že Ty si doma s Troldou taky hraješ, blbneš ne? Nebo s nima cvičíš, ne?
Ano, samoze. A vcera sem nejak nemohla spat, pindik mel sileny amoky asi ve dve rano s krouzkem tahacim na zahrade, predtim sme se rubali o peska. Musim ho naucit naky discipline, jak mel ted mesic temnej mozecek, ma grip jak picbum a nechce poustet.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:03
- Nahlásit

Fifi

neodolam.

a co by na tom proboha bylo špatně? prostě žijete pospolu.

Ostatni psiska si litaj, hrabou, blbnou, perdelky dycky tak po 10 minutach zacly klepat packou "je cas, pane profesore, je cas" a uz se pujde dal?

jojo, u nás se taky preferuje společná činnost. S kámošema chvíli jo, to jo, aleeee! Zábava s pánčičkou je zábava s pánčičkou.

cernej caj
tý vole čajdo to je krása!!

a jak říká Fifi- co zádo na to?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:08
- Nahlásit

zado jakztak, trochu se rozhybalo, tak snad uz zitra dobry

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:08
- Nahlásit

PetraK
ale já taky dělám osm hodin takže rozdíl žádnej, ne?
rozdíl je v tom, že každej to vnímá jinak - mně by to vadilo, tobě to nevadí, někomu vadí, když lovečák nedělá loveckej výcvik, jinýmu vadí, když ho dělá, někomu přijde jako týrání, když pes musí poslouchat, jinýmu tak připadá, když se pes nic novýho neučí...
prostě to každej máme jinak, psala jsem o tom, jak tohle vnímám já a to přece neznamená, že to je jedinej správnej názor, ne?
já neříkám, že bych rozvracela vztahy, jen bych tam prostě nejela.
čímž bys rozvrátila vztahy
pokud teta nesnášející zvířata natolik, že se oklepe nechutí, když pes projde na dva metry okolo ní, nabídne, že u ní může 4 dny bydlet, bylo by víc než nezdvořilé odmítnout. Zvlášť, když rodina tráví odjakživa svátky společně a odmítnutím bys tohle pravidlo (pravděpodobně už navždy) zlikvidovala.
jak to s tou situací souvisí?
tam je trochu rozdíl ne? v tý garsonce je pes se mnou

jakej je rozdíl v tom, když je pes přes den sám v jedný místnosti, což bys nikdy nedopustila a tim, když žije v garsonce a majitel chodí do práce? (a třeba si po práci dojde večer po vyvenčení psa na pivo?)
Teda když pominu to, že Adam byl venku 3x denně a pravidelně jsem ho chodila kontrolovat a vrazit mu něco za to, jak vzornej je a to se z práce dělá dost blbě

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:13
- Nahlásit

PetraK
jojo, u nás se taky preferuje společná činnost. S kámošema chvíli jo, to jo, aleeee! Zábava s pánčičkou je zábava s pánčičkou.
Spis proste perdele nesnasej lelkovani na jednom miste. Zatimco treba prciny zlaty si najdou mysi douru a hrabou a hrabou. Pri pohybu vpred staci obcas privolani a odmena, jinak cmuchy a sou nejvic happy. Perdel je samostatna jednotka, ne delana na zabavu s pancickou.
Fajka
v tom případku je jelito perdel
Este toho trochu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:16
- Nahlásit

birma

a povede psy k tomu, že budou míň
áááále já je k ničemu nevedůůůůůůůů, nevedu. nevedu. Ani tak ani onak. Jsme prostě doma a bašta fildy.

Nebo je tvoje cesta ta jediná správná?
ne , to rozhodně netvrdím , jen tvrdím to, že když budeš mít aktivního psa, nebude to úplně tak jak si to maluješ
Ano jsou lidi, kteří třeba s vižlou nejsou tak aktivní, jako jsem já, ale pak mají taky po nějakou poměrně dlouhou dobu doma třebas zničených mnoho knížek, futříčka, zdi, dveře, vyškubaný lino.... u nás zatím, nevím čím to, ale čistý skóre. A ale taky nefrustrovanýho psa.

nenapíšu nic k ničemu, dokud se k tomu dotyčnýmu nevnutim aspoň na měsíc dlouhou návštěvu, abych to mohla okouknout naživo.

ale ty nepíšeš, ty to hodnotíš a k tomu opravdu nemáš dostatek informací. Já jsem třeba ráda, že se právě Bubrdle probudila, zvedla a přišla mě zmlátit hlavou, že chce drbat. Zatímco Rumouš chrápal na zádech. A měla jsem pak dvě možnosti, "jenom" ji tak pomudlat, jako jsem učinila a nebo s ní jít něco kutit. Uvítala by obojí. Rumouše naše mudlání vzbudilo, přišel si pro drbnutí taky a pak byl odeslán zpátky na pelíšek. Přijde Ti to jako povzbuzování k aktivitě? My tady nejedem každej den mejdan od pěti hodin, co přijdu domů až do jedenácti, kdy jdeme spát. Já taky musím doma uvařit, uklidit, mámu mám na starosti. Já jen maximálně využívám čas, který máme společný. A i vím dobře proč to dělám.

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:22
- Nahlásit

PetraK
áááále já je k ničemu nevedůůůůůůůů, nevedu. nevedu. Ani tak ani onak
fakt? vůbec? neděláš naprosto nic, co by ovlivnilo jejich chování? a jak to děláš prosimtě?
jen tvrdím to, že když budeš mít aktivního psa, nebude to úplně tak jak si to maluješ
jasně, protože Adámek, kterej ujde long a v cíli jde vyzývat ke hře psího kamaráda je lenoch největší
ty nepíšeš, ty to hodnotíš
kde?

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:37
- Nahlásit

Fifi

Mne to tu ted vsechno chrape po krmeni ovarenym vemenem.

mně po krmení syrovým srdéčkem kravím.

A vcera sem nejak nemohla spat, pindik mel sileny amoky asi ve dve rano s krouzkem tahacim na zahrade, predtim sme se rubali o peska.

no. mi odlehlo . a já na tom nevidím právě vůůůbec nic špatně. Kde je rozdíl mezi tím jak je to u nás a jak je to u vás? Vy kravíte ve dvě v noci na zahradě a mě honí čokl v šest ráno kolem stolu /na koberci, abychom nebudili sousedy/

ma grip jak picbum a nechce poustet.

ooo zákus psa obranáře!

birma
psala jsem o tom, jak tohle vnímám já :
Přijde mi tenhle režim dost hardcore i pro vyrovnanýho dospěláka, natož pro prcka odtrženýho od mámy.

tak ale pak si nikdy nemůžeš pořídit žádnýho psa, osm hodin do práce chodí 90% populace. Jak to tedy chceš dělat teď s Adámkem?

nabídne, že u ní může 4 dny bydlet, bylo by víc než nezdvořilé odmítnout.

no jo, tak bych nabídku zdvořile musela odmítnout, no. Mám psa /či tedy dva psy/, tak se tomu halt musím přizpůsobit. Já bych zas prostě nechtěla strávit svátky tímhle způsobem. Jo, jak říkáš, každej to máme jinak.

když žije v garsonce a majitel chodí do práce? (a třeba si po práci dojde večer po vyvenčení psa na pivo?)
Teda když pominu to, že Adam byl venku 3x denně a pravidelně jsem ho chodila kontrolovat a vrazit mu něco za to, jak vzornej je a to se z práce dělá dost blbě

no ten pes je ale v tý garsonce doma, ne? Je zvyklý na to, že je majitel v práci, je to standardní. Poté jsou spolu venku a spolu ale i následný veškerý čas doma. No ale tak nějak nechápu furt, jak to souvisí s tím, o čem jsme se tu bavily - tedy aktivita u nás doma, ať už domnělá či skutečná

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:41
- Nahlásit

Fifi
Spis proste perdele nesnasej lelkovani na jednom miste. Zatimco treba prciny zlaty si najdou mysi douru

no jo, tak to u nás taky nehrozí, takhle se zapikolikovat na jednom místě, to je fakt. A když už teda, tak aspoň házet, nebo kopat míčky, když už se musí stát

birma
fakt? vůbec? neděláš naprosto nic, co by ovlivnilo jejich chování? a jak to děláš prosimtě?

žiš tak samozřejmě, že člověk dělá věci, které ostatní - a nejen psy - ovlivňují. To už trošku slovíčkaříme, že jo ? .

asně, protože Adámek, kterej ujde long a v cíli jde vyzývat ke hře psího kamaráda je lenoch největší
ty nepíšeš, ty to hodnotíš
kde?

hele nikde a nic. A s tím bych to tak nějak asi zapíchla už.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:43
- Nahlásit

PetraK
a já na tom nevidím právě vůůůbec nic špatně. Kde je rozdíl mezi tím jak je to u nás a jak je to u vás?
Mozna, ze ty znis vic akcneji. Spatnyho na tom neni nic. Ted si Troldik zuzle oblibenou gumovou cinku, sam si s ni hraje na matraci.

A Kremylek ma nejak zvetsenou, hodne o dost zvetsenou, tu svoji hrcu u hrudni kosti. Kterou tam ma leta letouci. Ze by Bubiboule presla sem?

<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání