| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 10:07
- Nahlásit
cernej caj
a jaky dratky? nemuzes to vyfotit?
zvládla bys i pračkodiagnostiku? Taky se mi tam něco přervalo
PetraK
my máme v Lahovicích zahradu za dvorem společným se sousedem. Zahrada za zdí mi přijde "ještě dobrá"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 10:09
- Nahlásit
Jo a Píďa dneska házel Máje aportky
Jsem si vždycky myslela, že líbezné jsou holčičky a vono né
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 10:23
- Nahlásit
Komp zachráněn s Honzou na telefonu tajemné dráty vedly k nějakýmu repráčku, co dělá píp, když se zapne komp
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 10:32
- Nahlásit
cernej caj
ulice, obytna cast, pak chlivy a dvur a pak az za tim zahrada...
aha aha, nojo, takhle já to neznám odnikud. Jak se znám bych první propojila prostor - aspoň vizuelně, kdybych třeba chtěla mít psy odděleně od zahrady.
rumicek krade koule (balonky) aby mel neco pod stromecek k tomu kaktusu, co
asi. včera se zas na to doubejval do skříně tak možná i jo
a supr, ze ste si uzili venceni takovy bez lidi a paradni
mám to ráda takhle, nikdo nikde není, auta skorem nejezděj, klid, ticho jen teda jeden dement to celý narušil. Byli jsme házet u kopce a najednou slyším dusot, pak štěkot psa a hulákání. Běžel vietnamec a za ním pitbul kříženej a za ním hulákal maník. všechno to směrem k nám, tak jsem vylítla od psů a vlítla psovi do cesty, tím ho zbrzdila, chudák vietnamec tam kopnul ještě větší rychlost a zmizel ve tmě. Týpek dostal co proto. Omlouval se že mě neviděl, tak jsem ho poslala do........ no daleko, že mi nejde o nás, ale o chudáka toho člověka, kterej se musel příšerně bát. Argument, že je to roční štěně mi vystřelil adrenalin dost do vejšky a rozjelo mě to ještě víc. Dala jsem si dost záležet. Zdůraznila jsem mu to, že přesně kvůli takovejm jako je von, pak lidi nesnášej psy a my ostatní máme problémy a navíc lidi pak i těm psům ubližujou. Grrr. No až se potkáme příště, ještě mu pár informací dodám, idiotovi. A jsem ráda, že psi ve vteřině zareagovali a nešli za mnou, nechali to oba řešit mě, to mě pak dodatečně potěšilo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 10:35
- Nahlásit
kachna_
my máme v Lahovicích zahradu za dvorem společným se sousedem
no ty bláho, to bych nedala. Jak se to stane vlastně? Nejspíš že někdo z nějakým původní rodiny kdysi prodal někomu jinýmu svou část, asi , co?
že líbezné jsou holčičky a vono né
pipíí malej kynologickej!
zvládla bys i pračkodiagnostiku? Taky se mi tam něco přervalo
čajdooooo! otevři si online poradnu
birma
tajemné dráty vedly k nějakýmu repráčku, co dělá píp, když se zapne komp
.
hurá, takže můžeš ven??
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 10:49 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
PetraK
No to máš pradědečka, který si pořídí strašně hodnou ženu a má s ní dítě. Ta hodná žena pak vážně onemocní a její sestra se o ní až do smrti stará. No a pak si ten pradědeček tu ženskou vezme a má s ní nové děti. A ten statek se rozdělí na prostor pro původní a novou rodinu.
Jestli to teda celé chápu dobře, páč mi v tom stále ještě jedna část toho statku (s vlastním dvorem ale ) a jedna rodina někde falíruje
Ale peklo to je, pro všechny
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 10:59
- Nahlásit
kachna_
bohuzel
jee, to je roztomily s majou
birma
tajemny repracek k nicemu snad nepotrebujes bez pip ti to snad musi fungovat tez, jen to nepipa
PetraK
vsak my ho mame oddelenej, Dvur. Zahrada oddeleno zdi (a me to prave vyhovuje i krz to, ze psi muzou byt sami bez dozoru na dvore beze strachu, ze se neco stane - protoze na zahrade bych je nechavat nemohla krz moznost podlezeni/preskoceni plotu mych psu/cizich psu, coz na dvore tohle nehrozi
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 11:16
- Nahlásit
cernej caj
já teda furt medituju nad tím..jestli je dvůr před plotem ??
jakej je problém aby ten stromeček byl na dvoře???
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:02
- Nahlásit
kachna_
Ale peklo to je, pro všechny
a ty blááho! no to si dovedu předstvit, to by mě zničilo.
Fajka
jakej je problém aby ten stromeček byl na dvoře???
prááávda!!
cernej caj
t sami bez dozoru na dvore beze strachu, ze se neco stane - protoze na zahrade bych je nechavat nemohla
jojo, chápu, že je tam člověk třeba nechce nechat volně, ale tak bych to propojila opticky, rozdělila plotem, ne zdí, abych měla větší prostor a byla spojená s tou zahradou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:04
- Nahlásit
Fajka
tak jako na dvore byt muze, aji bych casem na dvore neco takovyho chtela, ale vy ste mi tu furt podsouvaly zahradu
muj plan do pristi dvacetiletky je ten opravit verandu, a ve verande by bylo paradni posezeni s vyhledem prave do dvora. Teoreticky i casem nahrazeni zdi plotem, ale to kdo vi,no
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:17
- Nahlásit
cernej caj
tak jako na dvore byt muze, aji bych casem na dvore neco takovyho chtela, ale vy ste mi tu furt podsouvaly zahradu
no protože pro nás (teda pro mě) je dvůr část zahrady..nebo zahrada... jako mě je uplně jedno jak tomu prostoru kdo říká...
jinak i stará veranda se dá hezky ozdobit a možná bude mít ještě větší kouzlo než prudce nová opravená
ale jáá už mlčim... mlčim ...já už to mám jinak... nehraju na pětiletky dvacetiletky...žiju tady a teď za pár let tu nemusím ani bejt a tak si žiju z toho co mám i když je to třeba starý a neblýská se novotou ...dala jsem si ted jako obal květináče u stromečku na zahradě prastarej plechovej kyblík...babička říkala ničemnej a na vyhození.... no a ono to vypadá tak hezky ...s tím obyč zeleným smrčkem z náletu obyč borový šišky a pár světýlek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:19
- Nahlásit
Fajka
no protože pro nás (teda pro mě) je dvůr část zahrady..nebo zahrada..
:.-) stejný, mám to stejný a!!
...babička říkala ničemnej a na vyhození.... no a ono to vypadá tak hezky ..
MILUJU NIČEMNÝ KYBLIKY. Mám schovaných pár pozachráněných kousků a moc se těším, jak je na domečku upotřebím.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:24
- Nahlásit
PetraK
MILUJU NIČEMNÝ KYBLIKY. Mám schovaných pár pozachráněných kousků a moc se těším, jak je na domečku upotřebím.
no já taky
babička je tu měla daný bokem až pojem s poslední fůrou železa do šrotu prej at je vyhodím že mají kulatý dna a dole dírky.....ne eee už si plánuju jak do nich osázím na jaře kytíí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:25
- Nahlásit
Fajka
ja to prave beru oddelene, protoze to tak znam casteji, ze dvur je stavebne proste oddelen, tudiz uz to je jakoze neco jinyho
no kdyby jako nevadilo, ze ta stara je k domu prilepena, neodizolovana od spoda, takze je to cely popraskany, tenky skla s nulovyma izolacnima schopnostma a dobastlena strecha, kterou zatyka... to uz proste spis zbourat a postavit znova, az k tomu nekdy dojde.
žiju tady a teď za pár let tu nemusím ani bejt tak to mam taky, proto nesedim cely dny doma a neresim jak vypada veranda, ale uzivam si to venku a na vyletech a pripadne opravena veranda je neco, co fakt k nicemu nepotrebuju ale do budoucna me to potesi, az nebudu mit moznosti tolik litat ven, budu si uzivat pohody s knizkou tam...
když je to třeba starý a neblýská se novotou
tak ale snad je neco jinyho, kdyz je neco stary a neblyska se novotou a neco jinyho je stavebni riziko, ktery se rozpada a je proste levnejsi a jednodussi udelat ted novy poradny zaklady a udelat je dobre, nez za 20 let resit, ze se to cely uz brutalne rozpada kvuli posunujicicmu se zakladu a ja se bojim tama prochazet...
to verim, to musi byt moc pekny
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:34 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fajka
.ne eee už si plánuju jak do nich osázím na jaře kytíí
JÁ MÁM DŽBER, HEČ!! a starý hrnce, heč! a pekáč starej mám, sem bohatá!
cernej caj
tak ale snad je neco jinyho, kdyz je neco stary a neblyska se novotou a neco jinyho je stavebni riziko, ktery se rozpada a je proste levnejsi a jednodussi udelat ted novy poradny zaklady a udelat je dobre, nez za 20 let resit, ze se to cely uz brutalne rozpada kvuli posunujicicmu se zakladu a ja se bojim tama prochazet...
Fajka to ale myslim směrovala na tu výzdobu, že i teď si to můžeš nazdobit a udělat si tam atmosféru
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:35
- Nahlásit
cernej caj
tak jasný já nevím v jakým stavu verandu máte... a jestli je nebo není tam bezpečný chodit to je jasný...ale i kus ničemnýho dvora se dá udělat tak že má svoje kouzlo a nic to téměř nestojí ...
nevim jestli bude vidět fotka..
[imgs]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/8b /16/d4/8b16d4973c52003a90f89fae6aaf1397.jpg[/imgs]
my letos zbouraly starou kůlnu která vypadala taky strašně... no tak jsem jí "vyzdobila " tak že se na ní každej rád podíval... a jaká byla na podzim krásná...stavba za jelitem..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:36
- Nahlásit
PetraK
tak to muzu, kdybych ovsem chtela sedet nekde, kde jedinej rozdil proti sezeni venku je to, ze tam nefouka jako v lete dobry, ale ted me tam fakt vubec nic netahne.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:38
- Nahlásit
ad starý kyblíky, džber, atd. - já zas chci časem zrenovovat starou moučnici, Rrreepal zatím protestuje a kroutí kukadlama pravda lepší kukadlama, než hlavou - mojííí hlavou
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:40
- Nahlásit
PetraK
JÁ MÁM DŽBER, HEČ!! a starý hrnce, heč! a pekáč starej mám, sem bohatá
dvě truhlice a čtyři skříňky ! jáááá cíííííííí
mě stačej ted ty kyblíky uuuž aby bylo jaro
cernej caj
kdybych ovsem chtela sedet nekde, kde jedinej rozdil proti sezeni venku je to, ze tam nefouka jako v lete dobry, ale ted me tam fakt vubec nic netahne.
no prostě to máme každej jinak no..mě tam něco táhne furt a hlavně si tam posedím málo kdy...furt tam lítám s psáka nebo něco tvořim, kutím dělám..sekám, hrabu vokopávám, kochám se piju ranní kafe..ano i ted v zimě nebo vyhazuju sníh..a sem tak prdlá že stavím i ty sněhuláky nebo iglú dyž to de...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:40
- Nahlásit
cernej caj
tož ale nejde o sezení, jen o prostor s atmosférou, aby to bylo kolem člověka útulný. Mám ráda kolem sebe příjemno útulno
Byli teď u nás Ajšadlovi tou návštěvou a byli nadšený jak máme vánočnění v bytě. Miluju vytváření atmosféry, jsem úhyl.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:42
- Nahlásit
Fajka
dvě truhlice a čtyři skříňky ! jáááá cíííííííí
mě stačej ted ty kyblíky uuuž aby bylo jaro
uděláme soutěž ve starým majetku
já si zatim s jarem počkám, chtěla bych sníh tetkon. Tetkon jedu ty vánoce
.mě tam něco táhne furt a hlavně si tam posedím málo kdy...furt tam lítám s psáka nebo něco tvořim, kutím dělám..sekám, hrabu vokopávám, kochám se piju ranní kafe..ano i ted v zimě nebo vyhazuju sníh..a sem tak prdlá že stavím i ty sněhuláky nebo iglú dyž to de.
jooo! No jen s těma sněhulákama u nás blbý, páč jako sníh že jo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:42
- Nahlásit
Fajka
tak ale ja nikde nepopiram to, ze se neda udelat to kouzlo, to se prave da dobre udelat, jinak bych asi nekupovala starej barak se suchym zachodem, kdybych touzila po nablyskany novostavbe
navic tady ty stary zakouti mam rada, sou takovy krasny a romanticky, ale to se snad nevylucuje s tim, ze chci novou verandu, kam nezatyka, nefouka a nerozpada se
kulnou myslis ten dum s ptaci budkou? tohle by me hrozne zajimalo, kdyz to mas obrostly, jestlito pod tim nevlhne a nenarusuje bydleni? pac se mi to desne libi
Janiii
moucnici? unika mi neco nebo ste si koupili mlyn?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 12:46
- Nahlásit
cernej caj
moucnici? unika mi neco nebo ste si koupili mlyn?
eště toho trochu!
moučnice = takoveá velká dřevěná bedna/truhla, ve který se skladovala mouka. takových pokladů tady půda skýtala ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 13:04
- Nahlásit
Janiii
ajoo tak ty stary truhly sou uplne bozi a paradni, na nekterych se da asi i pekne sedet
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 13:19 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
PetraK
uděláme soutěž ve starým majetku
já si zatim s jarem počkám, chtěla bych sníh tetkon. Tetkon jedu ty vánoce
no to měli ted na prodej krásnýýý sáááňky starýýýý sem je viděla ale trochu se bojím je dotáhnout domu bo to by číf kroutil nejen vočima ale i mojí hlavou jak píše Janiii
jako vánoce chci jet taky a teda krz to věncování jedu už dlouho ale vono je tu jak na jaře a taky hlavně potřebuju ten plot dodělat žáááno..
Janiii
starý kyblíky, džber, atd. - já zas chci časem zrenovovat starou moučnicichááápu naprosto
cernej caj
kulnou myslis ten dum s ptaci budkou? tohle by me hrozne zajimalo, kdyz to mas obrostly, jestlito pod tim nevlhne a nenarusuje bydleni? pac se mi to desne libi
jo jo to byla stará zděná stavba původního domu co tu na pozemku byl..od mýho dětství paomatuju že byl děsněj nedržela na něm skoroomítka vošklivej fuj..no tak sem tam vsadila ten přísavník... a jak se poslední roky všem ta barabizna líbila.. taky byla ale v havarijní stavu a propadala se střecha a strop..tak šla domu... ale z venčí byla vyfešákovaná tak že se všem líbila
tady je vidět jak to rostlo okno ještě ne zarostlé a na té za jelitem už oko skoro není vidět...
jinak to nevlhne pod tou rostlinou..naopak ona odebírá vlhkost z omítky a vysušuje základy páč třeba v létě ta plocha listů má neuvěřitelnou spotřebu vody naopak poslední roky co byla porostlá vlhká nebyla skoro vůbec.. jediná nevýhoda bylo to popadaný listí na podzim ale to je detail ...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 13:29 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
nezarostlé ....
tady je třeba trochu vidět v jakým stavu to bylo ...jen tam překáží to jelito a to je ta lepší strana...a pak s tou zarostlou se to nedá srovnat a je to otázka 3 let
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 13:30
- Nahlásit
Fajka
me teda predstava ranniho kafe v zimni bunde a oteplovackach ve verande nelaka ale ono je to i tim, ze ja doma proste travim malo casu, takze prioritni veci bydlici mam a neprioritni proste az nekdy.
a jinak teda dobra zprava s tema popinavkama, to se mi fakt libi mooooc hodne
PetraK
taky mam rada utulno ale proste prostor, kde je stejna kosa jak venku, me proste nepripada utulnej uz jen proto, ze tam je kosa a nebudu zateplovat a vytapet rozpadajici se cast domu, kdyz pujde do 5ti let dolu...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 13:34
- Nahlásit
ježíš ještě jsk jsme tu řešili co je dvůr co je zahrada ...tak já teda musím opravit..že máme dvůůr pak zahradu normální..zahradu zeleninovou, louku a kus lesa
abych byla přesná...
tak doufám že je to dostatečné vánočno po Ešusku a du..musíme vodvíst zboooži...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 13:35 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Hele, jak byste řešili, že Anetka nechce, aby k nim chodila i Kačenka.
Jako, já jí chápu, je mi jasný, že je prostě o 3,5 roku mladší, ale taky chápu, že tam Kačenka chce a ve čtyřech letech prostě nemůže jít za jinou kamarádkou.
Končej obě zároveň, takže nejde, že by Lucka mohla bejt u Anetky, než vyzvednu Kačenku.
Já nemůžu najíž žádný dobrý, férový řešení. Dneska jsem prostě drapla Lucku a v autě jí vysvětlila, že jí tam nechci nechávat s Kačenkou, když jí tam Anetka nechce. A že by Kačka byla nešťastná (to jsem se ptala), kdyby tam směla jen Lucka. Lucka se pak domluvila s Kačenkou, že tam půjdou spolu a Kačka si tam bude hrát s hračkama sama. Anetka je vychovávaná liberálně, takže na žádnou dohodu nepřistoupí.
Napadá vás nějaký řešení, co zohlední všechny?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2015 13:42
- Nahlásit
Fajka
to je paradni fotka s tema stromeckama
kachna_
hm, to je naprd, kdyz ji tam anetka nechce a kacenka tam chce si s holkama hrat, tak to je blby, no... su zvedava, jak to rozseknes... ale je to asi neprijemny, pac bude nakonec vzdycky nekdo nestastnej
|