| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:35
- Nahlásit
birma
Mám super kolegyni, takže je tam fakt psina
Tak to je asi hodne dulezity, ne nakej Ivan hrozivy ala denyky enyky, kterou timto zdravim.
On má chlapec český hledej na hledání předmětů s mym pachem,
Jo bachaa, von je uz dvojpachovej, zacinate bejt nebezpecne aktivni a akcni.
cernej caj
kdyz na to nesahas, tak se to ale nezviri a tudiz nevadi
Na jednu stranu mas recht, ale pak staci trochu pruvanu a astmatik se ukejcha. Ja botnik mam, ale malo bot v nem. Onehda sem chvalila Troldu, ze nas Skritek botnicek opustil, zeano?!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:35 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
birma
to si zazijes a pak si k tobe budem chodit pro rady
Fifi
ja mam pocit, ze s adamkem sou akcni a vykonni uz sakra dlouho
tady pruvan byt nemuze, za 5let se mi ho nepodarilo vytvorit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:37
- Nahlásit
PetraK
můžu za chvíli zavolat, potřebuju o něco poprosit.
To klidne muzes, zatim ses nedostupna.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:39
- Nahlásit
Fifi
von je uz dvojpachovej, zacinate bejt nebezpecne aktivni a akcni.
Nezačínáme ten nosework mi přijde pro psa snazší, takže to hledání mejch předmětů ala stpr jsem dělat radši přestala, ať ho to nemate
cernej caj
Tak to už se těším
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:40
- Nahlásit
Fifi
o umim i ja, hec. Cela veda je v tom
když já tomu nerozimim, nerozumim, Asi furt čerf, furt čerf! (aneb konec citace z filmu Na samotě u lesa )
birma
Vedle ikonky pro vložení obrázku je ikonka se zeměkoulí - zamodříš slovo pod kterym chceš mít odkaz, klikneš na ni a vložíš odkaz a je to á to mu nerozumííím. ASi furt čerf, furt čerf
aha! tohle bych mohla pochopit!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:47
- Nahlásit
cernej caj
takze nejsou broskovy, ale taky sou hezky
a to sou ale, fakt jsou. budou se líbit!
kdyz na to nesahas, tak se to ale nezviri a tudiz nevadi
no ale mě vadí, že to tam zkrátka je. Jako nemusím mávat hadrama furt jak žižkovská žena a nemusí se mi fšécko blýskaj jako psí gule, ale když je uklizeno, je to takový lepčí, a hezčí. Člověk si rozsvítí svíčky a je útulno
10let ziju prakticky na stavbe
to by mě asi zabilo. mně neva provizorium, dám to, ale v časově ohraničeným horizontu
áááá Rumíček je akrobat..... stůl, všechny židle zasunutý.... pak něco štrachá.... tak se podívám a ten jouda se vcucne na židli, která je totál zasunutá pod stolem a tam ........ dělá placku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:49 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi birma
Jo bachaa, von je uz dvojpachovej
jak dvojpachovej? jakej nosework? vysvětlí mi to někdo? já enem vidm, že hledá zadanej úkol, nebo je tam ešče co?
Fifi
atim ses nedostupna.
hoíuby? fakt?? Jdu najít tlf
Onehda sem chvalila Troldu
nechval Troldu před večerem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:54
- Nahlásit
birma
A konečně vypadá, že ho to i baví
to je ale veledobře, čuchačky jsou fajnový
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:57
- Nahlásit
PetraK
když já tomu nerozimim, nerozumim
aha! tohle bych mohla pochopit!
Tak to sem fakt zvedava.
jak dvojpachovej? jakej nosework? vysvětlí mi to někdo? j
A este dvoujazycnej.
birma
Nezačínáme
Dobra, tedy jste. Bych se mela zamyslet a promluvit si s Pruhama.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 22:01 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
Bych se mela zamyslet a promluvit si s Pruhama.
já jsem se již smířila s tím, že z Rumíčka bude oproti Ešusovi tupo. Jsou dva a když jim chci věnovat stejně, tak to prostě nestíhám tolik jako, když byl jen jeden. Zrovna tuhle jsem na tom dumala. Ale!! Už se zase skorem vyučuje pokladnim. Když mu dám pokladničku kus od země, jde a zatlačí čumákem na správnej knoflik a otevře ji. (Jak leží dole, jde tlapou. )
dvoujazycnej
no ale tos mi to osvětlila
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 22:11
- Nahlásit
PetraK
no ale tos mi to osvětlila
Ti osvetli Birmica, neasi, kdyz ona to páchá a pachuje.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 22:15
- Nahlásit
PetraK
já jsem se již smířila s tím, že z Rumíčka bude oproti Ešusovi tupo. Jsou dva a když jim chci věnovat stejně, tak to prostě nestíhám tolik jako, když byl jen jeden. Zrovna tuhle jsem na tom dumala.
A zrovna tohle je dle myho uvaha uplne spatne. Nejak porovnavat, srovnavat. Vzpomen, jakej byl Esus na jednu stranu obr asocial, dobre, po nejakych spatnych zkusenostech atd. Pohled na ty dva, kdyz kravnou a Bubi mu myje usiska vyjimecne, kdyz maji ty "svetly" chvilky a pritom jsou spolu happy porad, jen proto, ze se maji. Dva psi v jedny domacnosti jsou proste spokojenejsi.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 22:53
- Nahlásit
PetraK
Dvoupachovej, protože tohle hledání je trénink na nosework (vyhledávání skořice a pomerančový kůry, zkoušky ve stylu záchranařiny trochu, u nás hodně mladej sport) a dřív jsem s ním začínala hledání podle ípa - takže předměty libovolný s mym pachem.
Dvojjazyčnej, pác na nosework má povely v angličtině - search a show, nějak mi už v češtině totiž pomalu docházej slova, který jsou použitelný jako povely, nezapomenu je a přitom je nepoužívám v běžný řeči moc často
Fifi
Dobra, tedy jste
Ale prt, teď krom noseworku a pár triků netrénujem prakticky nic. Vsadila bych se, že aport a dlouhodobý odložení už úspěšně zapomněl...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 23:23
- Nahlásit
Buď u nás právě začala válka, nebo si nějakej kokot myslel, 6e je silvestr. Jsem fakt ráda, 6e jsme doma, tohle by Adam venku fakt nedal...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 00:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
A zrovna tohle je dle myho uvaha uplne spatne. Nejak porovnavat, srovnavat.
nene to já neporovnávám, spíš jsem měla pocit "viny" nebo jak to líp říct?? viny v tom pravým slova smyslu ne, že prostě s Rumíčkem nestíhám tolik, jako s Ešátorem, protože on má na hodně.
Vzpomen, jakej byl Esus na jednu stranu obr asocial, dobre, po nejakych spatnych zkusenostech atd.
no jako obr asociál bych to úplně nenazvala. on měl tady svoje "přátele" a když byl pes od kterýho necítil že by ho něco ohrožovalo, tak si spolu i hráli - když vezmu třeba toho chrta z Irska ve Hvězdě, či většinu kastrovanejch psů. To mi jako asociál úplně nepřijde. V pohodě třeba zvládnul, když k nám na návštěvu přišel Corado nebo Columbo a byli tady třeba na Silvestra. Pravda, byli to psíci menšího vzrůstu - tedy ho neohrožovali . A třeba Edíkovi (kterýho dnes Rumíček naprosto uctívá ), tak tomu, když si ho přinesli domů jako klasickýho psa z množárny, kterej se bojí, tak jemu dělal podporu /a byl na to nezřízeně pyšenej /. Nebo když na víkend na chalupu přijeli Fajfkovi s Dokýšem, tak to taky vzal a to byl na svým. To nebylo o asociálnu, ale o nedůvěře si myslím.
. Dva psi v jedny domacnosti jsou proste spokojenejsi.
tooo bezpochyby, ale na druhou stranu opravdi vidím,. že by oba uvítali víc mojí pozornosti a víc samostatný zábavy (myšleno každý se mnou zvlášť). A že se kuwa snažim , ale je to málo, podle nich. Něco dělám asi blbě, ale všichni naši psi upřednostní naši pozornost před psí pozorností
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 00:24
- Nahlásit
birma
vyhledávání skořice a pomerančový kůry,
aha, takže hledání nějakýho konkrétního pachu tedy
zkoušky ve stylu záchranařiny trochu,
teď jsem ztracená? jak souvisí skořice, pomeranč atd se záchranařinou, kde se hledá živej člověk nebo kadaver?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 01:02
- Nahlásit
Troldík se leknul listu? Teda škoda, že nemáš vždycky kameru
PetraK
Něco dělám asi blbě, ale všichni naši psi upřednostní naši pozornost před psí pozorností
no holt máš plemeno, kterýmu je to vlastní, však v tomhle je propastnej rozdíl třeba mezi borderou a špicem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 01:06
- Nahlásit
zoner se mi povedlo už přebarvit, tak dobrý, ale byl mi ho čert dlužnej teda
původní foto
a přebarvený
a jdu už radši spát
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 08:09
- Nahlásit
PetraK
hledání nějakýho konkrétního pachu tedy
Přesně
teď jsem ztracená? jak souvisí skořice, pomeranč atd se záchranařinou, kde se hledá živej člověk nebo kadaver?
Tenhle sport vzniknul tuším v emerice a je ve stylu tréninků K-9 týmů. Jde o to, že pro záchranařinu potřebuješ relativně velkej tým lidí nebo ten kadaver, kterej se blbě shání a spoustu času a tak je to pro omezenej okruh lidí. Vzorky na nosework každej sežene snadno a tak se do toho může pustit každej třeba doma nebo na zahrádce nebo kdekoliv kdykoliv. Zkoušky jsou tři typy - příroda, urban místa a voda a výsledek se hodnotí stejně jako u záchranařiny - našel/nenašel v časovém limitu. To jak pes značí je čistě na tobě, nikdo nehodnotí, jestli si pes lehá přesně rovně nebo na kejtu, nebo sedí/civí/štěká, pokud si během zkoušky odskočí ulovit srnu, je to tvůj problém, ale vzorek musí najít v limitu a nesmí ho zničit (v zetkách ho snad ještě může vzít do tlamy, pak už ne)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 08:18
- Nahlásit
Kdyžtak víc info na klubovejch stránkách
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 09:17
- Nahlásit
PetraK
tak je to blby sice, ale nemuzes srovnavat psiho jedinacka se smeckou, je jasy, ze se nemuzes rozkrajet, ale je teda zajimavy, ze i dve pizly vyzadujou hlavne panicka a ne obcas i sami sebe
birma
ja i videla grace pri hledani na vylete, je to celkem fajn asi pro psiska
Maya
zda se ti to v necem lepsi proti starymu zoneru?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 10:09
- Nahlásit
Maya
ta 17ka ma rezim mapy a ja kdyz mam z gps prirazeny souradnice do fotek, tak mi to na ty mape ukazuje primo ty fotky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 15:46
- Nahlásit
jo a dotaz, proc sou ty buvoli kosti spatne a je lepsi na hlodani neco jinyho?
ted sem vyhazovala pytlik od kosti, Složení: Lisovaná buvolí kůže, kuřecí maso (sou to kosti obaleny kurecim masem), aby si mohla obcas trochu aspon zvykat, davam fakt malo, ale nevim presne, co je na ty kuzi teda spatne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 16:23
- Nahlásit
tak jsem asi unavila Adámka 2,5 hodiny procházky s timhle prckem, myslela jsem, že mu budu první půlku procházky vysvětlovat, že se štěňátka nežerou, ale od začátku byli kluci úplně v pohodě, většinu procházky byl na volno, seznámil i se v klidu i s dolítnuvšim vořechem skoro svý velikosti, lítal jak hovád, chvíli si hrál i s tim štěníkem, ploval a cachtal se, kravil s dohárávající roční vlkodavkou a kdyby v závěru nevzal dráhu za cyklistou (moje chyba, nedošlo mi, že je na druhý straně potoka než já a že to je na přivolání horší, protože si vždycky musí promyslet, kudy přijít, takže napřed fakt přijít chtěl, ale pak už byl cyklista příliš blízko a nešlo to), tak bych tu teď pěla ódy, protože fakt do tý doby šlapal jak hodinky a fungoval skoro na myšlenku. Dokonce jsme si prvně zkusili nosework na ploše asi 4x4 metry se vzorkem schovanym někym jinym než mnou a sice mu to dalo zabrat víc, ale našel a označil
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 16:34
- Nahlásit
birma
tak ten je roztomilej, pujcila ses ho z utulku? jinak teda parada, ze je adamek tak unavenej
a adamek teda sikula, ze nasel, me prave kniga taky pouzivala jako schovavace vzorku
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 16:40
- Nahlásit
cernej caj
Nepůjčila, je to útulek mejch kamarádek, u jedný je v dočasce, byly jsme spolu. Sama bych ty dva neohlídala - u Adama cyklisty (což se mi bohužel nakonec stejně nepovedlo) a běžce, u prcka všechny lidi, aby je neposkákal, všechny psy a všechno jedlý i nejedlý (první pes, kterýho jsem viděla žrát houbu).
adamek teda sikula, ze nasel
to jo, měl tam spoustu lákadel - myš, potok, lidi... fakt mě moc mile překvapil
me prave kniga taky pouzivala jako schovavace vzorku
no vidíš a mě to v úterý vůbec nenapadlo, mohla jsem vzít s sebou a mohli jsme si na tebe taky potrénovat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 17:05
- Nahlásit
birma
ahaa, ja si rikala, ze kdyz ho nabizeji, ze si asi nebyla s nikym, kdo by ho uz vlastnil, takhle me to nenapadlo, ale bylo mi divny, ze by sis k adamkovi pujcula jeste psa
tak priste
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 17:59
- Nahlásit
musim prasknout na Vero, ze je paradni dyler aneb uz jsem opet majitelkou pouze 2spacaku, i kdyz zacatkem roku sem jich mela 5
Dneska dostali kousek krutiho masicka co byly odrezky od obeda a Ferinka ted chrape ale limecek porad ma, jinak si zacne hned blemcat nohu. A nejaka svina mys ji uzira ty drahy granule, sem ji tam nastrazila pasticku, se mi zdalo, ze ten pytel nejak rychle mizi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 19:38
- Nahlásit
birma
Adam je teda šikula, na ten nosework budete teda nakonec skládat zkoušky?
cernej caj
já teda nevím, ale nemá už tu nohu zahojenou? já bych jí asi nechala to chvíli poblemcat, si myslím, že zahojený si dlouho blemcat nebude
zda se ti to v necem lepsi proti starymu zoneru?
no nezkoušela jsem ještě všechno, ale ta úpravy barevný a světla a tak tam maj víc možností a i přímo už nějaký přednastavený, takže stačí i proklikat jen ty možnosti a výsledek je taky celkem slušnej, jako celkově fakt lepší
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 19:39
- Nahlásit
cernej caj
ty mapy ani nevím, já stejně u fotek z foťáky žádný souřadnice nemám
|