| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2015 15:56
- Nahlásit
Maya
atb v medu
naštěstí mám med od včelaře, máme to, co jedí u něj.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2015 18:20
- Nahlásit
taky nam od vcelare, na clanek musim mrknout
petrak
jojo, mel drbacu a krmicu, byl spokojenej peef
to mas z toho, ze tyden lexis a psk hned kmitas, ze tonu nedas jeste ten kludilovej pomalej nabeh. tak snad uz to bude dobry.
rumik je proste dikovnej
xerxova
takovy aprilovy pocasi teda
vite, jak vypada kafe po trech mesicich lezeni doma? mrtvy a spaleny kafe. co he horsi nez klouzava tyc? nova nejlouzava, na ktere mi zustava kuze a nedari se mi z ni dostat na zem
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2015 19:00
- Nahlásit
čaj ještě na té tyči visíš?? Když nemůžeš dolů ??
Mně zdá se zcela umřel můj milovanej starej noutbůůůček. musela jsem vytáhnout ze skříně služební (ještě že mám kam sáhnout).
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2015 19:09
- Nahlásit
cernej caj
ses přilepila k tyči? ale tak máš ty hodiny jak potřebuješ asi? tak to je super
Xerxová
tak snad se podaří noutbůůček rozchodit, já teda ten svůj už nepustila pěkně dlouho, to už bude asi baterka na dně.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2015 19:31
- Nahlásit
Rumštáááájn
posuzovala jsem. Jsem totál uposuzovaná.
Asi jsem i něco zvorala. stane se no.
Většina posuzovatelů měla 50-60 králíků. My jsme měli s kolegou systém sudá lichá (náročnější), docela náročná plemena a ještě každý 74 zvířat.
Nevím, jak jsme si to zasloužili Nebo teda vím, jak. Mně se to prostě stává, ale nevím, jak k tomu přišel kolega
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2015 21:13
- Nahlásit
kachna
tak to je peknej pocet teda, muselo to byt narocny
xerxova
no uz nastesti nevisim snad notebucek jeste rozchodis
maya
no tak napul, je az od 17 takze musim 2h cekat ale od 16.h sou stojky pro zacatecniky, takze hodku zabiju v poho, druhou stravim na nskupech, flakanim, v knihkupectvi... ale stojky sou na 5tydnu jen a taky od tech 17h su uz fakt unavena, ale tak kompronis, no. horsi, az skonci kurz stojek
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2015 23:19
- Nahlásit
Rumštajn!
já věncuju... a věncuju a věncuju a číf má nakázáno mě dát ten věnec u kterýho zdechnu na hrop
Tady leje leje leje...
jako pro přírodu dobrý ale já bych si potřebovala nastříhat matroš a to se mě v průtrži nechce..ale záftra budu muset bo je furt lepší stříhat větve v dešti než ve sněhu ...
kachna_
posuzovala jsem. Jsem totál uposuzovaná.
jakože králíková výstava??
a to jsou i takhle uprostřed týdne? já myslela že to se koná jen o víkendu jak u psů..
My jsme měli s kolegou systém sudá lichá (náročnější)
týjo co je systém sudá a lichá? to mě zajímá
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 00:13
- Nahlásit
Ešuska má emila, Ešuska má emila !
emila s malým e!!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 07:32
- Nahlásit
a uz chcijeee
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 07:40
- Nahlásit
cernej caj a uz chcijeee
u nás už od rána ....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 07:41
- Nahlásit
dneska budík na půl čtvrtou - hodit věci na kynuté těsto do pekárny), a v pět vstávat podruhé - a umotat skoro stovku (bylo jich jen 94) minihoustiček... Pepa má v práci jakousi akci a domácí houstička je domácí houstička... já pletla, on je matlal vajíčkem a sypal tu kmínem, tu mákem či sezamem... A v sedm jsem byla řádně na pracovišti
Jen psisko plakalo, když jsme odcházeli- byť ve standardní čas a standardně oděni... ale něco se dějééééé - ráno bylo jináááák...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 07:57
- Nahlásit
HaZa
tady rano spis tak kapalo, ze se dalo jit i bez destniku jeste jen s kapuci, ale to se rozprselo v tu chvili fakt hodne. Ted zas nic.
Xerxová
tyjo, ses taky jak esuska, porad zaprahnuta a neco delas, domaci pidihousticky teda zavidim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 08:17
- Nahlásit
cernej caj
to seš dobrá, 2 hodky někde čekat, žo bych asi nedala
u nás lilo celou noc a i ráno, doufám teda, že o víkendu bude líp
Fajka
nějakej obr věnec zase?
kachna_
jakože sudá vítěz, lichá vyhazov?
jak se vůbec posuzujou králícï? na ruce jako kočky?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 08:34
- Nahlásit
Maya
no prave, ja bych tam nechodila (necekala bych) ale kdyz otevreli ty stojky, tak tim vlastne "necekam" protoze si v pohode dojdu na 16:00 coz mi vyhovuje do studia a dam si napred stojky (pekna drina) a pak se presunu do vedlejsi mistnosti na lekci od 17, ale je naprd, ze stojky sou jen do vanoc a pak budu resit ten dvouhodinovej problem znova...
netece nam voda
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 08:35 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Fajka
to jsou i takhle uprostřed týdne?
jen to posuzování, aby se to stihlo dát do katalogu
rálíková výstava?
jj
systém sudá a lichá?
já sudá, kolega lichá čísla, mělo by to být objektivnější. Minuli jsme se jen v jedné kolekci.
jak se vůbec posuzujou králícï?
přivezeš (den předem zpravidla)zvířata na výstavu, dáš do klecí. Druhý den přijde posuzovatel se dvěma pomocníky (ty dodá organizátor), jeden vyndává králíky a nosí je na stůl, druhý píše "oceňovací lístek".
Posuzovatel vezme králíka, zkontroluje tetování, pohlaví, zuby (jen přední), drápy, jestli nemá kýlu, potom ho postaví na stůl a "boduje":
1. pozice - váha dle standardu
2. pozice - tvar - lalok, kyčle, ocásek, pohlaví, páteř...
3. pozice - typ - jak moc je představitelem svého plemene co do stavby těla
4. pozice - srst
5. a 6. pozice - barva, kresba
No a dle výsledného počtu bodů je králík buď výborný (vjimečně, na celostátce třeba 1 zvíře z těch 70), jinak klidně ani jedno, velmi dobrý (většina), dobrý (1/4 max) nebo dostatečný (výjimečně). A nebo samozřejmě výlukový (třeba má bílej flíček, nemá kouli, špatný zuby).
Ten systém je docela dobrej a požadavky na kresbu přísnější než u psů.
Majitel není přítomen ani znám. (edit. teda ideálně a teoreticky, pokud je to méněčetné plemeno, klubař, tak to prostě víš, ale to holt neovlivníš)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 08:40
- Nahlásit
Maya
akože sudá vítěz, lichá vyhazov?
ještě 7. pozice péče a zdraví, ale tam se taky moc nesráží
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:00
- Nahlásit
kachna_
jak to myslis s tou objektivitou? prece jestli posoudis 10 kraliku 1-10 nebo 10 kraliku po lichym cisle, prece nejsi min objektivni jen proto, ze dou cisla po sobe?
nebo je to tak ze vic prostridas ty plemena?
jako ze by majitel mohl ovlivnovat to hodnoceni?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:11
- Nahlásit
a naprosto chapu ivanka u denyky v kanclu, protoze rychlost a teplota vetru v 6tym patre, ktery fuci otevrenym oknem primo na me je DOST NEPRIJEMNA ale vysvetlete nekomu, kdo sedi v "mrtve zone" ze je to fakt neprijemny a budu si muset nosit asi rukavice, pac mam paradne zmrzly a prochradly zapesti a ruce
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:12
- Nahlásit
cernej caj
jak to myslis s tou objektivitou
no podle mě jako že si nazajistí posuzování králíků svejch dobrejch přátel, takže tam nehrozí to jako u psů, že záleží, kdo je na konci vodítka, teda majitel
kamaráčofty jsou všude
kachna_
mi to připomnělo posuzování psů začátkem minulýho století, jak jsm o tom četla, psi se poslali vlakem a majiel si jen počkal doma, s čím se mu pes vrátí
cernej caj
tak pokud tam můžeš tu hoďku cvičit navíc, tak to je asi dobrý, ale stejně i tak, ono občas to asi nevadí, ale takle pravidelně, to bych fakt nedala a nebo by mě to stálo majlant jak bych chodila akorát někam utrácet
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:13
- Nahlásit
cernej caj
nemůžeš si vystavět šanonovu zástěnu nebo tak něco? a nebo dojít to okno zavřít, že na tebe táhne, kolegyně tady teda taky často otvírá okno, ale naštěstí vždycky jen na chvíli, protože u toho okna sedí ona
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:17
- Nahlásit
trička
http://www.redbubble.com/shop/womens-tshirts?ref=g lobal-nav-top&style=womens
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:19
- Nahlásit
cernej caj
primo na me je DOST NEPRIJEMNA ale vysvetlete nekomu, kdo sedi v "mrtve zone" ze je to fakt neprijemny a budu si muset nosit asi rukavice, pac mam paradne zmrzly
na jeden den by si s tím člověkem prohodila pracovní místo aby si to tam ten celej den vyzkoušel
kachna_
díky za vysvětlení posuzování to je zajímavé
já byla na výstavě králíků jen jako děcko pak už nikdy tak moc nevím co a jak..aty králíci tam jsou až do neděle a o víkendu se na ně choděj dívat lidi teda jestli to dobře chápu
Maya
nějakej obr věnec zase
mraky malejch a jeden obří tam je taky... od stejný paní, asi se jí loňský kolo vod traktoru líbilo ale do čeho to zabalím??? to fakt nevim! bo už nemám velký krabiceeee
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:21
- Nahlásit
cernej caj
jestli posoudis 10 kraliku 1-10 nebo 10 kraliku po lichym cisle, prece nejsi min objektivni jen proto, ze dou cisla po sobe?
z části ano, protože s tím kolegou musíš trošku spolupracovat, předpokládá se, že se víc kontroluješ, abys podala co nejlepší výkon ve srovnání s kolegou a navíc pokud posuzuješ "kolekce" (NÉ VÁNOČNÍ), ale 4 zvířata po sobě, tak tomu poslednímu u dobře sestavený kolekce (nejhorší nakonec) občas trošku pomůžeš.
vic prostridas ty plemena?
to je spíš na škodu, protože se musíš přešaltovat na to jiné plemeno a pokud ho třeba neděláš často, tak to chvilku trvá.
jako ze by majitel mohl ovlivnovat to hodnoceni?
jo, i podvědomě, třeba dítě, senior, dobrej chovatel... (prostě že si říkáš, sakra, já tý holčičce trošku přidám, ať má radost, týjo, co dá pánovi práce vůbec se ráno poskládat na posteli, tak já tohle přehlídnu...) Já to třeba dělám na malých místních výstavách, když se ho zapisovatel zastane, tak třeba tu péči a zdraví "přehlídnu"
Ale jinak mám nejradši stolní bodování, kde ten chovatel je a může se ptát, polemizovat, nesouhlasit a já můžu říct proč, že to tam třeba jen píšu, ale nestrhávám za to apod.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:22
- Nahlásit
Fajka
aty králíci tam jsou až do neděle a o víkendu se na ně choděj dívat lidi teda jestli to dobře chápu
jo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:25
- Nahlásit
Maya
aha, tak tahle jo, no
ty stojky sou dobry v tom, ze nejsou moc narocny ohledne posilovani (pac ja nedokazu ani narovnat zada kdyz mam hlavu na zemi a nohama si dotapkam jakoze do takove strechy), takze se moc neunavim. ALe kdyz sem zkousela pred lajnama v 19h chodit do posilky tak sem byla tak mrtva, ze sem ani tancovat uz nemohla
ale taky me to dost stve, no, skoda, ze ovikendu nejsou trea lekce v 11 nebo tak
nemuzu ho zavrit, kolega sedi u nej, ono jak tahne kolem mistnosti tak to fuci primo na me a on proste sedi u otevrenyho okna. to jak kdyz v aute otevres okynko u sebe, nic necejtis ale ten vedle ma solidni pruvan od ramen az po strop
Fajka
prehazovat kopy by zabralo minimalne hodku pracovni doby a prescas tu on rozhodne nebude kvuli me, kdyz ja si stezuju protoze ja su ta nesnesitelna a protivna
jinak teda doufam, ze ti nebude ani prset, ani snezit na ty vetve
nedaj se nekde sehnat krabice?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:26
- Nahlásit
Maya
psi se poslali vlakem a majiel si jen počkal doma, s čím se mu pes vrátí
týjo tak to bych asi jako posuzovat nechtěla. Ono stačí králící někdy. Jednou se mi králík zahryz do mikiny a musela jsem mu vypáčit tlamu .
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:38
- Nahlásit
kachna_
fakt i kralici sou takhle agresivni, jo?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:41
- Nahlásit
cernej caj
nedaj se nekde sehnat krabice?
v každým supermarketu budou rádi, když si jich pár odneneš
krabice od papíru do tiskárny tam nemáte?
kachna_
no nevím jak to tenkrát dělali, že je ti psi nesežrali, ale evidentně to nějak fungovalo a posuzování bez majitele bylo určitě objektivnější
a ti psi byli nejspíš psychicky odolnější, když to dali
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:42
- Nahlásit
cernej caj
králík je jak kočka, servítky si nebere
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 09:52
- Nahlásit
Maya
králík je jak kočka, servítky si nebere
to ne, to byl jeden za těch 20 let co se kolem výstav pohybuju a kouslo mě jich tak deset, většinou do pláště.
Dost často bývají docela zvědaví, co se jako bude dít. Oni by správně měli mít naučený výstavní postoj, stejně jako to mají například psi - má stát rovně na packách jako strunkách s vytaženou hlavou, ušima postavenýma.
- Prostě ukázat ladnou páteř, pěkné postavení předních končetin a pevnou hruď
Je to stejný jako u psů (u tolerantnějších, asi jako u těch špiců). A jsou asi dvě plemena, kde je korektní postoj podmínkou posouzení
Zaječí a zakrslý zaječí musí stát takhle:
|