| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 19:51
- Nahlásit
Xerxová
A pokud ježek pod plotem prošel k sousedům, Xerxes plakal, že mu odešel.
CHudák! Takovej tragickej život von měl!!
cernej caj
asi vodblemcala to misto na kuzi, takze tam nema vubec chlupy a ma to uplne cerveny, jak ji chybi horni vrstva kuze.
jo hele myslím, že indulonu bych na to nedávala. spíš tu betadinu jak psala moudře Fifi
birma
drbat se začal dřív než jsem začala makat, takže změnou režimu by to bejt nemělo. Ale dneska mi to přijde trochek lepší, tak uvidíme.
napadlo mě - nemůžou to bejt sametky?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 19:52
- Nahlásit
Fifi
, tak uz budu ve vesnici fakt za schizofrenika, po kterym nekdo jde.
promiň ale je to ftipný
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 19:54
- Nahlásit
PetraK
nemůžou to bejt sametky?
Nevim, nikdy jsem je neviděla, ale vet mu kůži důkladně študoval a tvářil se, že paraziti to nebudou. I jsem se teď ptala, eslivá můžem na trénink, jestli nikoho nemůžem nakazit a říkal, že si nemyslí,že by to bylo nějak přenosný.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 19:55
- Nahlásit
PetraK
Ty tvoje raketový psy ti fakt nezávidim, my si dali čurací dvouminutovku a prej docela stačilo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:01
- Nahlásit
Fifi
tak to nechapu, kudy se ta ty jezci vubec dostavaji...
PetraK
se mi zdalo, zes v uvodu psala neco o dvou hodinach v polich, ale ted si nejsu jista, jestli to nepsal nekdo jinek, kdyz je rumicek tak nevyvencenej chudak
birma
tak asi to bde lepsi, kdyz hozkoukne
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:05
- Nahlásit
birma
Nevim, nikdy jsem je neviděla
hm, tak to jsem prošvihla, žes už stačila zajít k vetovi. Ten by to poznal. Přijde mi, že s podzimem se teď nějak psiska víc drbou.
psy ti fakt nezávidim
no já si nějak fakt neumím představit, co by bylo, kdyby prostě dlouhodobě nedostali aktivitu.
Teď se ten aktivista stačil protáhnout nějakým fíglem nepozorovaně na balkon, kam jsem šla asi na půl vteřiny. Jak to dokázal nevím. ale přišlo mi, že máme doma najednou nějak klidno a málo psů... tak jsem ho šla hledat. No nebyl nikde, pak mě napadlo otevřít balkon, kde rozhodně nemohl být teď tu lítá s chňapičkou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:06
- Nahlásit
cernej caj
kdyz je rumicek tak nevyvencenej chudak
on je nevyvenčenej chudáky i po týdenní dovolený v horách
nevím, jak to ty ježci dělají, ale viděla jsem taky jednoho jak si to štráduje po podezdívce. Asi nějakej druh ježčího alpinismu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:06
- Nahlásit
birma
sametky jsou takový oranový tečky, to bys viděla
cernej caj
no my máme taky docela vysokou podezdívku, ale myslím, že prolejzaj mezi sloupkem a brankou
PetraK
dvě hodiny v polích s kocovinou? to bych teda nedala
mě se psiska zabavilí sami neb od večera byli v cele smrti v králíkráně dva kohouti a psiska už to vědí, že budou nožičkyyyy, tak si je musej hlídat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:09
- Nahlásit
Maya
dvě hodiny v polích s kocovinou? to bych teda nedala
no ono mě to vždycky nahodí, dneska taky, je mi líp
a psiska už to vědí, že budou nožičkyyyy, tak si je musej hlídat
jooo hlídačka!! To je nááročná činnost na mozek, to jeden nesmí polevit v ostražitosti ani na minutu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:11
- Nahlásit
PetraK
sem myslela, zes v praci vystrizlivela
Maya
to me nenapadlo, ze ta podezdivka asi neni uplne vsude a nekudy se taky musi domu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:15
- Nahlásit
tipy na novej kosik pod stromecek
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:18
- Nahlásit
PetraK
No on se drbe víc, když mu "dozraje" ta tvrdá srst a je třeba trimovat. Což teď teda je, ale tohle mi přijde už moc. Uvidím ještě během víkendu, jestli se to nebude po úterním zásahu veta pomalu zklidňovat
já si nějak fakt neumím představit, co by bylo, kdyby prostě dlouhodobě nedostali aktivitu.
Tak to já si u Adama umím představit dost přesně - velice rychle by vylidnil celý okolí...
Dneska ráno jsme zas dělali vyhledávání pomerančový kůry, hezky mu to šlo i ho to bavilo, jen teda to pak ve svatym nadšení bere do huby. U jedničkovejch zkoušek by to myslim ještě nevadilo, ale pak už jo a já nevim, jak to odstranit, když potřebuju odměnit nalezení a oznacení a potlačit to braní do huby...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:26
- Nahlásit
PetraK
Dvě hodiny v polích,
Dopíknu ty jemerický brambory se zeleninou a slaninkou
Nepsalas pres den, ze ti je hoodne spatne? To musel byt dychanek, ale kdyz se segrou, to se proste musi radne, poradne!
bude mít v zimě o zábavu postaráno, bude hlídat lojovky
Jak v zime, ja je vesim uz ted. A ne, on jak je blbej, tak je chapavej. Sem mu vysvetlila dlouhym konejsicim monologem, ze to sou koule ptaci, ty pejskove nepapaj. To je kreten Kremylek papa jezecky, ale tohle je neco uplne jinyho. Mrknul na me, vzdychnul a od ty doby je ignoruje. Koule. Ne Kremyl jezky.
Do toho řve na Bubinu a útočí na něj, ta na něj dělá žraloka a mlátí ho.
Sem se ztratila, kdo koho, ale jiste psotnik bude, esli mas v hlave furt naky dozvuky ze vcerejska.
birma
Musí to pro něj bejt záhul, že jsem najednou furt pryč a to ještě chudínek netuší, že je to nafurt...
Tak urcite nezvyk, ale taky nemel doted typicky pracujici panicku. Vsak on si to v kebuli prelouska, zvykne si.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:33
- Nahlásit
ježek dokáže projít velmi malou mezerou - umí se úplně "zplacatět". Dobře i šplhá - je to šikovné zvířátko, co proleze skoro všude. Bohužel i ke Křemíííílkovi...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:35
- Nahlásit
cernej caj
sem se tam pokusila nejak shrnout prozatimni prubeh a jeste bych k tomu asi rada nejak nacpala fotky. Ja proste neumim psat takhle kdyz mam neco popsat.
Moc pekne ses posnazila, sikula! Jen treba zkus rozvinout to jeji pajdani/nepajdani, si vycucni odsud, kdyz si to tu prubezne popisovala. Ja si doted pamatuju tu jeji fotku, kdy mela zadni "na spicce" a ty ses ptala, cozeto.
PetraK
promiň ale je to ftipný
Jako uz takhle lidi cumej. On Alcatraz mel puvodne vypadat jinak, nizsi, ale halt nez se s kari sitema rezat, svihlo "se to" do ramu v ty vysce. A ja jsem rada, na jednu stranu, vnitrni.
cernej caj
tak to nechapu, kudy se ta ty jezci vubec dostavaji...
Prelezou 20 cm podezdivku na nekterych mistech a protahnou se okem karisite, nebo ten posledni se podplazil pod branou. Kde je tak 10 cm fuk. Blbec.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:37
- Nahlásit
našla jsem Xerdu s krmítkem v naší borovicové jeskyňce (větve mají obě sosny skoro všude až na zem). Málo tam nasněží - pokud je na zahradě hodně sněhu, je to oblíbené místo na venčení
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:39
- Nahlásit
Fifi
To jo, ale stejně je chudínek. Mám na zejtra naplánovanej výlet a právě řešim, jestli po tejdnu vstávání v 6 a pro mě poměrně velkym psychickym záhuju v nový práci zvládnu vstát nejpozdějc ve 4 a trmácet se někam do deště....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:40
- Nahlásit
PetraK
Teď se ten aktivista stačil protáhnout nějakým fíglem nepozorovaně na balkon,
Tobe sublimujou psi na balkon, mne do klece. A jak si clovek brzo uvedomi, ze NECO chybi.
Xerxová
Dobře i šplhá - je to šikovné zvířátko, co proleze skoro všude
Ano. A coby stazeny tvor pripomina krecka polniho nebo kote...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:41
- Nahlásit
Fifi
dik za tip, zkusim to specifikovat a jeste pridam tu fotodokumentaci
On Alcatraz mel puvodne vypadat jinak, nizsi
PetraK
co bude varit rumicek s chnapkou?
segra mi dala nelehky ukol, k narozkam chce knihu a venovani, to ja nevim, jestli ke kulatinam zvladnu nejaky pekny
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:44
- Nahlásit
taky mi ondá chyběl pes. A on se zapomněl na zahradě - a já mu zavřela domů dveře. A on neumí štěknout - on tiše pláče... a máme dobře izolovaná skla - nejen na teplo, ale i na zvuk. Plakal asi chlapec poměrně dlouho (tak pět minut)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:45
- Nahlásit
Xerxová
kubisku na tebe
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 20:45
- Nahlásit
Xerxová
Xerdu s krmítkem
On byl stejne prekrasnej, halt pruhy. Kremyl mit pristup do krmitka, vyzere ptackum slunecnici. Takhle si chodi sbirat pod.
Tyjo a sniiih, mokro, bahno, brecka - dest? - vseho tu totalni nedostatek. Dneska byli zase pracovnici merit hladinu studne na zahrade. Zacatek listopadu a pani smutne povida - no zase vam to kleslo. Takze misto lijaku a podzimu prsivyho tady akorat vysychaj spodni vody. Strasny.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 21:01
- Nahlásit
Fifi
Tak snad už začne pořádně lejt. Ale jako co se divíme, všechny řeky tečou od nás pryč a místo abychom se snažili vodu v krajině zadržet, tak se vodní toky urychlujou (i když tady se snad blýská na lepší časy) a co můžem, to vybetonujem a dešťovku svedem do kanálů a do řek ať je co nejdřív pryč
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 21:05
- Nahlásit
Fifi
Dneska byli zase pracovnici merit hladinu studne na zahrade
nám minulý víkend už nebylo co měřit - doošla městskou nemaje ... přečerpávali jsme z druhé studny a budeme věřeit, že se počasí umoudří - podzim krásnej, ale aspoň přes noc by mohlo pršet
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 21:12
- Nahlásit
Fifi
tak at vam zaprsi, je to s vodou ted spatny.
Janiii
taky drzim palce, at je vody dost.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 21:18
- Nahlásit
Maya
mě se psiska zabavilí sami neb od večera byli v cele smrti v králíkráně dva kohouti a psiska už to vědí, že budou nožičkyyyy, tak si je musej hlídat
Tohle sem prehlidla. Hmmm, kohout na vine...
birma
Dneska ráno jsme zas dělali vyhledávání pomerančový kůry, hezky mu to šlo i ho to bavilo, jen teda to pak ve svatym nadšení bere do huby.
A necumi pak doma po pomerancich? Svaty nadseni lze jiste umirnit nejakym krokem zpet, upevnenim oznaceni. Ale to ty jiste vis.
Janiii
nám minulý víkend už nebylo co měřit - doošla
Taky v ramci mereni dalnicniho? Nechci ani pomyslet, co ten zasah do krajiny udela pak.
městskou nemaje ...
To je hodne na pytel. To tady je aspon vodovoud. Ale jak si clovek zacne vazit vody, blby nedopity misky od cub slejvat na zalejvani ted prezimujicich truhliku, stejne tak tu pitnou na oplachnuti rukou chytat do misy a zase pak na kytky nebo pro strom, kere na vyliti. Vydumame nakou nadrz okapni, kdyz zaprsi, i byt jen sud ala jako driv. Sucho, sucho.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 21:23
- Nahlásit
birma
Ale jako co se divíme, všechny řeky tečou od nás pryč a místo abychom se snažili vodu v krajině zadržet, tak se vodní toky urychlujou (i když tady se snad blýská na lepší časy) a co můžem, to vybetonujem a dešťovku svedem do kanálů a do řek ať je co nejdřív pryč
Pravdu dis. Ja si pamatuju z detsvi potok Litavku u Pribrami. Krasny meze, kamenity dno, raci, cudly, rybicky i ryby, zaby... Pak prisly meliorace ci co, upravy brehu ala tady to shrabneme do urcityho uhlu, rozsirime koryto a naprcame na breh panely. A bylo to. V prdeli. Doslova. Uz jsem zachytla, ze teda vzhledem k letosnim extremnim suchum se ma zacit neco dit, ale voni nez to novi soudruzi zpracujou, vymyslej atd.. proste achjo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 21:25
- Nahlásit
Maya
no a co ten zub?
Fifi
a hlavne kolik melounu si u toho ulijou aby se vlk nazral a koza zustala nakonec cela...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 21:27
- Nahlásit
Fifi
ne, pomeranče stejně jako skořice mu jsou buřt, dokud jenemá hledat. Někdy mu jsou buřt i když je hledat má se právě bojim moc vracet a víc pracovat na označení, protože se bojim, že by ho to pak otrávilo úplně. Pachovky považuju za skvělou věc pro ten jeho chorej mozeček, tak bych chtěla, aby ho to bavilo. Ale asi nebude jiné cesty. Taky jsme si dneska dali na závěř řadu jen na procvičení označení a tam to vypadalo dobře
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2015 21:29
- Nahlásit
Fifi
Tady v rámci revitalizace vracej Rokytce "přírodní" meandrující koryto a překvapivě jim to jde i docela rychle a výsledek je slušnej
|