| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 08:07
- Nahlásit
Darenka
snad ne, at te doma ceka prekvapeni v podobe hodnyho psa
tak to je supr, ze se cvicakem mas nakonec takovou dobrou zkusenost
kde mas fotky z vychazky? Ale to se treba jeste s hrackou vyvrbi. a jak rika esuska, delat ze sebe magora pri snaze ji hrackou zaujmout, treba by ji i neco nakonec zaujalo vic. Ale nektery psi proste tak moc hrackovi sami od sebe nejsou.
ferinci hlasani:
v noci asi 2x chtela ven, nechapu ze v patek a v sobotu jak zalehla, tak sme spali az do rana. Navic me nekolikrat vzbudilo blemcani tak sem vylitla, jestli neblemca co nema... su jak mrtvola, nevyspana. hruza.
rano byly asi 3stupne, takze docela brrr a prijel autobusak, co zasadne netopi ani v zime, takze sem se ohrala az peskobusem do prace
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 08:27 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
pes na taliri tak reknibpak jestli to melo uspech
mělo, Lucka se vrhla do čtení sama, takže cíl to plní . Ale psa na talíři nepochopila
Zjistila jsem, že u věty musí být tématický obrázek (klidně dost schematický), ale z obrázku nesmí být patrná celá věta.
Jen mám málo sloves láme, mele, pase, má, musí, polil, pálí, spí. s tím se pracuje blbě
umí souhlásky: p m l s
samohlásky: a e i o u
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 08:41
- Nahlásit
kachna_
tak to je supr jako ze diky obrazku ji zajima ta veta? ale zas pravda, aby to pak cetla a nedomyslelaz obrazku.
to dozenete , jeste muzes dodat lape (po dechu ), solí (mama soli emu ), supí, lepí ale nevim, zda bys to mela do ceho narvat vetne
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 08:42
- Nahlásit
Bré ranko ve spolek,
japak se tu všici máte? Doufám že jste všici cajk i s pesákama
Karambolů bylo už dost
Doufám že Bubi už v pohodě?
cernej caj
co Ferinka jak to zvládá?
Darenka co zrzavoučká ďáblice?
nestíhám absolutně dočíst, jak jsem dovalila z dovči tak
práce jak na kostele...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 08:43
- Nahlásit
kachna_
pes na talíři?
to máte slabikář a nebo to vymejšlíš ty?
solí mě ještě napadá
Darenka
no jo, hračky jsou u některejch psů prekérka
třeba pískací plyšák by jí nezaujal?
mě to taky trvalo dost dlouho s Kimem, ale nakonec jsme pískací žábu na kruhu objevili a vydržel s ní dost dlouho, když mě napadlo jí ještě přivázat na provaz, takžeas na procházky jsem chodila s žábou přes rameno
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 08:44 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
lape (po dechu), solí (mama soli emu), supí, lepí
super, všechno beru.
edit. mlsá
Zatím to píšu do txt editoru, pak to hodíme na web, třeba se to hodí i dalším
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 08:48
- Nahlásit
denyk
tak halvne doufam,ze sis ji paradne uzila ! Feri v pohode
kachna_
nevydas obrazkovej slabikar ala kachna s podtitulkem bacha morbidni humor?
Maya
se obavam ,ze u nas neprojde naprosto nic, co se jakkoli strka do huby nikdy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 08:48 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Už mám i dnešní větu, dík
Lucka polila Katku. Katka lepí.
To se jí bude líbit (Naše jména pozná, ale s písmeny má problém, tak jí v tom nechci dělat hokej)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 08:52
- Nahlásit
kachna_
dobra veta, i kdyz sem teda malem cetla jiny sloveso
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 08:56
- Nahlásit
cernej caj
b ještě neumí! To až časem. Blééééééééééé
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 08:59
- Nahlásit
kachna_
ale muze mit jeste "umi"
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 09:20
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !
Gůtn tág majne líbe Kindr!
Chtělo by se říct, že to vám byl ale krásnej víkend, Alberti co?? Ale nebyl, ale nebyyyl. I když zpočátku to tak vypadalo. Protože jsme si uďáli v sobotu ráno výlet do Řevničovských lesů a našli dva koše podborováčků. Bubina lítala jsk podervaná, Rumíček si našel žvížátko nějaký, ale byl vzorovanej péf a poslechnul Brtnika na první. A to ještě před tím, v pátek, mi udělal obr radost, ale fakt mega velkou. V polích, před setměním, u odvodňovacího příkopu značil žvíže, nechal se krásně odvolat, a když vyrazil ke mně, vyrazil mu před čumákem z toho rigolu srnec. Byyyyyyyyyl megavzorovanej. Rumíček. Srnec, ne, ten utiknul. Rumíček zvostal. KDyž jsme v sobotěnku přišli z hub a z pizzerie, kde jsme si narvali pupku, doběhla mě únava jak sviň a vytuhla jsem na značnou část odpoledne. A večír, aby tak nějak Koláče nevyšlo ze cviku se Rumíček poblil. Vyhodil část večeře. O něco později vyhodil i ten zbytek. Ve dvanáct hodil šavli zas. A v šest Koláče propadlo panice, protože tam byla už krev. I začalo Koláče vše připravovat na odjezd. Brtníka nebudilo. Rumíček usnul, tak šlo Koláče taky ještě do peří. V půl devátý Koláče probudil bujarý Rumíček. Domů se nejelo. Rumíček dostal br kaši. Br kaše dobrý, ale prej málo. tak dostal brkaši s kousíčkama masa. Poblíl se a Koláče už se při vidině nějakých komplikací začlo vnitřně lehce hroutit. Rumíček se nehroutil, RUmíček by řádil jak sviň. Pak Koláče slyšelo onen nezaměnitelný zvuk kašle a kapek se nám uklidnilo, když pak pohovořilo s Fifijovou, uklidnilo se hodně. A dál vařilo brkaši a Rumíček pil vývar za masíčka. Doma pak dostal paštiku z masíčka a brkaše, hezky nadvakrát a do rána to bylo dobrý. Snídani zatím taky udržel v pupku do doby mého odchodu. Venku byl jak magor. Oblečenej magor, páč dostal Bubišky slušivý kabátek. Koláče čekalo ošívání, sundavání,a le kupodivu ne, vzal to hned jako hotovou věc. No. Toli Rumiště. A Bubdrle?? Bubudrel je magor na druhou.V lese tři hodiny a žádná míra, pobíhala si tam prostorem a!! Stejně jako Rumíček se učila hledat houbičky. A taky jí to pěkně jde. Oba jsou to zdatní psi - houbaři. Bylo tentokrát dost matryjálu, a tak jsme si to mohli pocvičit. Škoda že už je konec sezóny, páč by jim to šlo, hlavně Rumíčkovi, Bubiška je hodně zbrklá.
A jak ste se dařili vy?
Fifi vím, ta se dařila velmi chorobně, vypadá to že brzku katapultuje své plíčky z hrudního košíčku. A že Troldík jí vyřve díru do hlavy. A že Křemýl jí vyřve díru do hlavy a že je prostě asi brzo ubije
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 09:30
- Nahlásit
PetraK
tak hlavne, ze rumicek je jen nachlazenej i kdyz vydesit te to muselo. Tak at se zdarne uzdravuje a sikovny houbare mate.
před čumákem z toho rigolu srnec. Byyyyyyyyyl megavzorovanej. Rumíček.
jeste zes dodala rumicek pac ja premyslela jak mohl byt vzorovanej a ne jen hnedej ten srnec
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 09:33
- Nahlásit
denyk
tip na granule mi davala Haza ale dle slozeni kdyby ti dosli napady bez kuratka pro bukise
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 10:33 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
ferinci hlasani
Spala celou noc! uz neknucela, ze chce ven ani jednou, i kdyz sem teda s ni sla kolem 9h a myslela sem, ze pred tou pulnoci jeste bude chtit jak ve ctvrtek tak nic az do rana
prej ma krasnej ten obvaZ, tak se jeste sundavat nemusi, dostala dalsi atb a ve ctvrtek na sundani obvazu a mozna vyndani stehu
AAA HURÁÁÁ!! to jsou samý dobrý zprávya tetko ešče jak vlk??
jestli nezacina harat. casove to odpovida lonsku
tjo, to by bylo jak u nás, hnedle týden po operaci a šupajdáá hárá.
Darenka
ůžek police u linky a pelech nic nezničila, ale asi správně předpokládám, že to všechno ještě přijde
ale nemusí, nemusí, pokud se dobře naučila, pokud bude mít vyhrazené bezpečné místo, kde toho ke zničení moc není a když bude mít povolenou demolici . Uvidíš
vlk
celkově se mi zdá že už má veselejší pohled a dneska jsem myslela že mě klepne páč vylezu z hajzlíku a Pinda vylepenej v křesle..
no takže taky HURÁÁÁÁ /jen mu řekni, že je kretén!! - krz to křeslo/ /teda ne abys mu to řikala krz křeslo NĚKUDY!! ale že krz to jak byl na křesle, že je kretén Lcelkově se mi zdá že už má veselejší pohled a dneska jsem myslela že mě klepne páč vylezu z hajzlíku a Pinda vylepenej v křesle..
..fakt dneska vypadá o hodně líp...jen prostě zatím hopká po třech....
to měla sousedovic čupka taky a i pak nějkaou dobu, když jí sundali sádru,
birma
Teď jenom aby už konečně usnul a chrněl až do večera
a usnul?? po takový prochajdě by měl
kachna_
Ema má mísu. Ema mlela myši. Emo! Mel maso.
Taková řeznická etuda
Kachna mele z posledního!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 10:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
tak hlavne, ze rumicek je jen nachlazenej i kdyz vydesit te to muselo.
doufám, no, že to je jen tohle, včera večer párkrát zakašlal, dneska ráno vůbec, zatím to není nic velkýho, doufám, že to zmáknem hladce, bez vetů. Oni právě už od doby co jsem nemocná dostávají výluh ze šípků a echinaceový kapky říkala, jsem si, že aby to ode mne nedrapli a podzim a tak. Tak snad to díky tomu proběhne slabě.
a sikovny houbare mate.
jojo, jsou u toho děsně ftipný. Blanka veleinteligentka zjistila, že když jde Rumíček hledat houby a já jsem tedy na bobku a něco tam hledám, tak že jí usadím, aby se do toho nemotala. No tak pak, když jsem šla vždycky sebrat nějakou houbu, tak si automaticky sedla . Já to teda primárně cvičila s Rumíčkem, protože ona je fakt zbrklitýda. Ale pak tam tak seděla a koukala, tak jsem Ruma poslala do kšá a taky jsme chvilku hledaly.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 10:49
- Nahlásit
cernej caj
ze prej zajic 3 metry nezajem, ted si cucham
no háásky, tomu říkám ovladatelnost u zvěře
Maya
Z myčky se na mě vytřeštěně díval koláč.
jehehééé, to je vůl!! čekala jsem, kam to plesknul
Xerxová
neb nesmí krást kostky z LEGA, nesmí krást mašinku z kolejí (LEGO DUPLO nemá chybu - a on ty vláčky tak rád loví),
vidim ho vidim ho vidim!! dementa černohubýho, neščastnýho (u laní šikovnýho!)
Fajka
jééditííí to je roztomilej pupík!
tak ať jim to dobře šlape - po všech stránkách.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 10:58
- Nahlásit
PetraK
dneska budu vyzvedavat to homeo (hm, jak byl ten nazev) tak pak mi jeste musis rict jak davkovani a jeste ted asi nedavat, ze?
jo a jinak asi jeste nezacala harat, ja si rikala ze mozna uz pac se zacala vic cistit a navic zacatek rijna, ale rikala veterinarka, ze ji to trochu muze tlacit na mocak (pac sem si asi 2x vsimla par kapek na zemi), ze asi i diky tomu chce ven casteji + to casty cisteni.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:00
- Nahlásit
kachna_
Loupí, půlí, lupe, supí, pílí, solí, mlsá, spálí
PetraK
To muselo bejt super! Tak ať je Rumajzlíčkovi dobře
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:11
- Nahlásit
Fifi
Prava zadni ho nejak trapi?
CO-ŽE?? kam šlápnul Troldík bláznivej?
kachna_
1) Máma pálí maso.
Máma je šikovná.
Darenka
poprvé. Mám stažený žaludek strachy - n
DA-REN-KO! Uklidni se, uklidni se, uklidnise, tohe je normoš, tak to prostě je, zvládne to a pokud jsi vyklidila místnost, kde je, tak o nic nejde. Přežili to jiní, přežije to taky, neeeeboj,neeeboj.
Cvičili jsme hlavně přivolání a musím říct, že se Adéla mezi ostatními (staršími) pejsky neztratila
no hůůůůstýýý!! šikovná baba, Obě jste.
nem žádnou oblíbenou hračku. Vzali jsme jí 2 druhy míčků, talíř, ale vůbec jí to nebere.
ad hračka - zkus pískací míček s bodlinkama, nech jí ho chvíli žvýkat. Pokud by jí pískání plašilo, dělají i nepískací, štěnda mají rády tuhle ustní masáž. A - neboj ona do toho doroste. Bude mít svou oblíbenou. Třeba Štajnidlo zpočátku talíř nebral a dneska ho má rád. Ale nic nenahradí žužlobodlo míček, to je fakt . Časem něco najdete. Třeba jako my, malou latexovou prasničku, jemně pískací, dobře žužlací a dobře chytací.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:13 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
v noci asi 2x chtela ven, nechapu ze v patek a v sobotu jak zalehla, tak sme spali az do rana. Navic me nekolikrat vzbudilo blemcani tak sem vylitla, jestli neblemca co nema... su jak mrtvola, nevyspana. hruza.
nebude venčení to tím háráním?? ad blemcání -čistí se?? Sedělo by to. A vím, jak Ti je, já se ze soboty na neděli taky nevyspala. A když byla Bubi po operaci, celý noce jsem byla ve střehu, děěs.
kachna_
en mám málo sloves láme, mele, pase, má, musí, polil, pálí, spí. s tím se pracuje blbě
umí souhlásky: p m l s
samohlásky: a e i o u
teď nechápu, potřebuješ jiný slovesa, že jo? nebo věty na ty cos uvedla.Jsem mimo.
edit, už jo už jo, už to chápiü!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:17 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
KAAAACHNA!
Pes pase sele.
Milé psí maso (tam teda nemáme sloveso)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:19
- Nahlásit
PetraK
mimo je dobrý
Jo, dávám do hromady všechny slova na PMS L, a e i o u.
Protože myslim, že tohle se hodí každýmu rodičovi, když chce koncem října číst s dítětem a potřebuje ho motivovat. Na Lůce je vidět ten rozdíl, když čte "ema má mísu" "ema mele maso", nebo když je zvědavá, co ze mě vypadne za větu.
Slovesa:
umí, psala, pálí, pase, polil, poslal, pil, mele, musí, mlsá, supí, spí, láme, lila, lepí, solí, osel, spás, loupí, lupe, spálí, popálí, opálí, smísí, smí, plesá, pomele, poláme, má
zbytek mám taky, ale napsanej ve sloupcích, slovesa si vypisuju zvlášť.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:20
- Nahlásit
birma
To muselo bejt super! Tak ať je Rumajzlíčkovi dobře
jo nebejt toho blitíčka a mýho stresováníčka (no krev mě vyděsila hodně), tak paráda. A ty řííízečky houbový!! Mňam. mám v práci.
denyk
Doufám že Bubi už v pohodě?
jo zaplať nadbůch, řádí jako černá ruka!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:23
- Nahlásit
PetraK
Pes pase sele.
Jo, to jsem dala taky, pes pase sele a lamu. Ale co pak s tim dál?
Já se snažim, aby to byl kratičkej minipříběch.
Mám: Pepa spí, pes pase sele. Sele supí lesem. Pepa spal. Pepa a sele supí lesem. Pes spí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:32 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
Ale co pak s tim dál?
lama supí u lesa. sele spálí les a lamu.
Osel loupí u lesa. U lesa spí sele s lamou, Osel sele oloupí a lama osla pomele.
:
a máš v tom ešče morální poselství
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:34
- Nahlásit
kachna_
Pepa spí, pes pase sele. Sele supí lesem. Pepa spal. Pepa a sele supí lesem. Pes spí.
To je boží! Chci bejt tvoje dítě!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:44
- Nahlásit
PetraK
a co Máma mele psí maso? ať tvuj zaklad ma i sloveso
PetraK
nad ranem sem ji pristihla ze cvakala zubama u prechodu obvazu a kejty, kdyby to bylo jen ze se cisti tak je to jeste dobry, ale pri prvnim naznaku ze to nejde by byl na noc asi ten limec. Dneska zkusim v sekaci koupit triko, by mohlo stacit na noc...
řádí jako černá ruka!
kachna_
Pes pase sele. Pes musi. Pepa spi. sele mlsa. Pes loupi. Sele supi.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:48
- Nahlásit
cernej caj
sem ji pristihla ze cvakala zubama u prechodu obvazu a kejty,
a kurnik, no chápu, že to se pak člověk moc nevyspí., tričko na noc jeví se mi býti dobrou alternativou. Nám hezky posloužil ten pruban.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:51
- Nahlásit
PetraK
kdyz ja moc nevim, jak ten pruban ovazat? navic pri kazdym curani asi by se musel sundavat a nandavat, nicmene dobry, ze jinak to moc neresi takze to tricko ala maya by snad mohlo na noc stacit.
doktorka ji to trochu povolila v prechodu z kejty pres pupek, rikala, ze se ji zda, ze to tam trochu tlaci a jak to povolila, tak se vylouplo par cm nejake gazy, tak mam strach, aby to tam cely nerozryla, pac takovy bily mekky veci ona trha dost rada
|