Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2015 21:14
- Nahlásit

já dneska nefotila, za to mám videjo. Někdo rád běhá na běhacim pásu, Adam rád plave proti proudu

birma
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2015 21:15
- Nahlásit

Fajka
ještě maj jednu ta má spláclejší čumák a jinou barvu
to bude peršanka
mně to jen zaujalo - neznám nikoho, kdo by měl birmu nebo ragdolla, tak jsem si říkala, jestli to neni náhodou moje jmenovnice

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2015 21:17
- Nahlásit

Fajka krásné fotky. Kočka zírá opravdu nevěřícně - myslím, že i kočičákům se změní aktivita

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2015 21:22
- Nahlásit

birma
mně to jen zaujalo - neznám nikoho, kdo by měl birmu nebo ragdolla, tak jsem si říkala, jestli to neni náhodou moje jmenovnice

jo jo ta druhá je Peršanka a na tudle se ještě přeptám ale myslím že ragdolka..je to..

Xerxová
Kočka zírá opravdu nevěřícně - myslím, že i kočičákům se změní aktivita
no a to ta druhá přišla k pelechu kde spala Krejzina a nevěřícně snad dvě minuty na ní čuměla pak se znechuceně otočila a utekla na půdu
ale mrzelomě že zrovna nemám po ruce foťák to bylo fakt vtipný

a co houby rostou? má smysl chodit do lesa?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2015 21:26
- Nahlásit

za necelé dvě hodiny (šera a mlhy) jsme přinesli čtyři hřiby (dva veliké), čtyři podhříbky a dvě babky. Všechno relativně mladé a úplně zdravé. Ségra dneska přinesla půltašky většinou hřibů. Není toho moc - ale nejvíc, co se letos najít dalo... Poctivě všechno suším, neb mám spotřebu do polívek, do nádivek, pod maso... a díky dnešku už skončí stav nouze

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2015 21:31
- Nahlásit

Xerxová
Není toho moc - ale nejvíc, co se letos najít dalo
taky právě potřebujem nasušit do polívek a omáček... tak asi taky vyrazíme s jelítkem..abych mu ten denšek vynahradila

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2015 21:41
- Nahlásit

Xerxová
je fakt, ze baterka me taky napadla ale si rikam, ze to uklidim rano spis

Fajka
tyjo, to je paradni fotka s neterinkou a kocka hustaaaa (sem myslela, ze ragdolky sou ciste bily jenom?)

birma
moje kolegyne ma dve ragdolky, sou husty roztomily a nuchnaci

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2015 22:18
- Nahlásit

Fajka
krásný fotky, toleřátka jsou taky takový ňuchací štěníci
kočka vypadá nasraně, ale se vsadím, že nakonec to budou nejlepší kámoši

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 07:34
- Nahlásit

mám zmrzlý uši - venku byla zimičkááááá. Psisko vyprocházkované. Mějte se tu krásně - my jedeme do městečka stověžatého

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 10:25
- Nahlásit

Xerxová
venku je nejak na rijen kosa a fuciiiiii. Ja mam aspon bobkoresty splneny

uzijte si hlavniho mesta a snad najt nebude moc zklaman

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 15:51
- Nahlásit

Najt prý neteřce a švárovi levitoval Night nad hlavou - předvedl jim trysk po zahradě, hod jablkem do výšky i dálky... prostě měl radost. Přežili snad jeho nálety ve zdraví

Už jsme doma - akce dobrá, cesta pohodová, venku krásně. Psisko ani není uražené

birma
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 16:44
- Nahlásit

Tak máme za sebou výživnou procházku. Svezli jsme se kousek tramvají, pak procourali Letnou, trénovali jsme opět míjení psů, což bylo naprosto v pohodě, míjení dětí - taky v klidu a klid u veverek, což už tak v klidu nebylo Adam prvně v životě viděl segwaye a prej nic moc, žádný vzrůšo pak jsme šli čekat na tetu (vezla nám ořechy) před divadlo Spejbla a Hurvínka, tam jsme trénovali nezmrznutí (já), míjení psů (úplně na jedničku s hvězdičkou) a zvládání malejch dětí v okolí - taky dobrý. Je to můj borec

Janiii
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 18:00
- Nahlásit

rumštájn,
za oknem to vypadá jako nádherný podzimní den, ale jen do doby, než vystrčíte nos - vichrrrrrr, fuuuj a ble.
a tady jedna z odpoledního rychlovenčení (páč abych jako zapadla do místního lazaretu, tak hlásim rýýmičku a krkabol), abyste viděly, jak mladá mámu dohání (no, ještě má co dělat)

birma
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 18:11
- Nahlásit

bedna družstev smallíků na MS (mám pocit, že medíků vypadala stejně, jen s jinejma obličejema a u largů máme pokud se nepletu mistra světa )

Janiii
krásně roste!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 18:27
- Nahlásit

Janiii
ta je skvela!
brzo se uzdrav

birma
tak to je supr, uz jen fakt "jeli sme tramvaji" je proste u vas naprosto bezna vec coz je supr

Xerxová
tak to je fajn

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 18:29
- Nahlásit

Rrumstan,
vsichni psi marodi zdarne srustaji, jizvice neblemcaji?
Janiii
Tututu, tyhle trikolorni pseci jsou az kycoviti, jak jim to na fotos slusi. Krasne Cacorka roste, btw, jak na ni volas (si pamatuju, jak si frfnala nad tim)?
páč abych jako zapadla do místního lazaretu, tak hlásim rýýmičku a krkabol
Tak vitej, me dneska slysela Esuska a pravila, ze to je des - a pritom to je uz dobry. At ti to rychle odezni!
birma
Pekne hezky, kde jsou vysledky? Ja sledovala krom Pardubicky este MS rtw a MR BO, vcelku narvanej vikend pro divaka.
Fajka
Ezuskote, dalsi mimi, by se clovek rozplynul, je uzasna. Ovsem kocka je silna konkurence.

Ech, Troldas se jiz notne nudil, tak jsem si s nim s rozhejbanym aspon chvili pocvicila a ?! Prava zadni ho nejak trapi? Damy, nechte si ty zadni zoperovany problemy fakt pro sebe, prosiiiim!

birma
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 18:33
- Nahlásit

cernej caj
uz jen fakt "jeli sme tramvaji" je proste u vas naprosto bezna vec coz je supr
je to neuvěřitelný zvlášť poslední dny, kdy jsme míjeli x i velkejch psů, který třeba na Adama i koukali a stačilo mlasknout a on se k nim klidně otočil zády

Fifi
Pekne hezky, kde jsou vysledky?
nevim, tohle mám jenom z FB, ani sledovat se to nedá, pokud si nezaplatíš přístup. Dělaj to Italové, ofiko výsledky bych tedy čekala během zítřka?
Prava zadni ho nejak trapi?
Moc moc držim palce, ať je to banalita jako příliš dlouhej drápek, tříska nebo něco takovýho

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 18:40
- Nahlásit

birma
ať je to banalita jako příliš dlouhej drápek, tříska nebo něco takovýho
Drapecky ma ukazkovy, ani nic podobnyho to neni. Delal dneska silenosti, vrtule a premety na dlazbe, venku otocky ve vzduchu, je to dementos pruhos. Si to snad jen nejak natahnul - ale... ale - ja uz par mesicu sleduju, ze na tu pravou chodi proste jinak. Proto sem se i onehda ptala na ten jeho dlouhej ocasek, kdyz se mu zacal kroutit. Ted uz ma vyvazovaci smycku ocasni vyslovene do pravy strany. Kdo ho vidi obcas, niceho si nevsimne. Neplasim, jak doroste, bude mit kejticky radne nasvaleny a dej se vule bozi.
Dělaj to Italové, ofiko výsledky bych tedy čekala během zítřka?
Njn, manana. I tak teda, super uspech.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 18:47
- Nahlásit

Fifi
hele vim, že jsem s tim trapná, ale vzala bych ho zdornovat. I jsem četla o štěňatech, kterejm se hnula páteř při porodu, byly úplně křivý, vet je chtěl utratit a po dornovce jsou OK. Určitě to nevyřeší nějaký potenciální hrůzy vrozený, ale něco co se mohlo stát během růstu a co je vlastně spíš banalita, ale může mít velký následky, to srovnat dokáže. Sama víš, jak ti to pomohlo se zádama, mě taky. Adam měl pravou zadní výrazně horší, nepajdal, ale když jsem ho protahovala, tak mi ji nenechal do úplnýho propnutí. No tak po dvou dornovkách ji má lepší než levou...

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 18:49
- Nahlásit

birma
Nejsi s tim trapna, sama vim, jak mi kamaradka na tabore napravila letos zada, jsem opravdu plakala a hnala me pripadne na ortopedii s plotnou.
Mrknu, jestli to tu nekdo v HK dela, dobrej napad, dik.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 18:52
- Nahlásit

Fifi
ať nemusíš hledat

Janiii
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 18:54
- Nahlásit

Fifi
btw, jak na ni volas (si pamatuju, jak si frfnala nad tim)?
držim se a nezkracuju mně se to Cáááco/i prostě ne a ne a nelíbí
a Trolďasovi teda zakazujeme jakýkoliv moribundusy! stejně jako ostatním (u nás to snad vyžíráme my všichni dvounožci)

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 19:01
- Nahlásit

birma
Hledala, nasla to samy. Pisnu ji.
Janiii
mně se to Cáááco/i prostě ne a ne a nelíbí
To se nedivim. Tak az bude lip po vsech stranach, musime se uz nekdy stuknout.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 19:07
- Nahlásit

podělím se o článek na kterej jsem narazila na FB a pomalu se začnu balit a vyrážet na brigádu :/
KYNOLOGICKÝ SYNDROM

Příčina a vznik nemoci

Počátky a vznik této nemoci nelze zatím dosud přesně stanovit. Jisté je pouze to, že nemoc přichází plíživě a velice nenápadně. Začíná náklonností ke psům a pořízením jednoho psího jedince. Poté, co je první jedinec zakoupen, je již rozvoj nemoci zřejmý a velice těžko léčitelný. Nemoc se dále rozvíjí v 98% případů a ve většině případů se rozvine do chronické formy. V 50% případů nemocný nezůstává pouze u jednoho psa a je zpravidla postižen na celý zbytek života. Nutno dodat, že nemoc je velice infekční a přenáší se velmi rychle na zbytek rodiny, manžele, manželky, děti, později i rodiče a prarodiče. Známe případy, kdy jsou takto postižena celá pokolení.

Příznaky, průběh a prognóza nemoci

Prvním příznakem je už to, že jste vstoupili na naše stránky. Kdo jiný by na tyto stránky klikal, než kynolog nebo člověk, který si právě vybírá štěně. Jedním z příznaků je i to, že člověk postupně přestává komunikovat s normálními lidmi a vyhledává ty, kteří trpí stejnou nemocí. Tématem číslo jedna je pes a všechno s ním související. Ostatní témata jako děti, rodina, zaměstnání, společenské vědy apod. jsou velice nezajímavá a nepodstatná. Další indikací je postupná změna image a šatníku. Člověk takto nakažený postupně přestává vybírat oblečení dle módních trendů a zaměřuje se na užitnost a praktičnost. Je to podobné u obou pohlaví. V šatníku se objevují zejména tzv. šušťáky made in Vietnam. Dobrým módním doplňkem jsou nepromokavé bundy, neboť nemocný se často pohybuje se svým psem venku a to za každého počasí. Dokonce i ve chvílích živelných pohrom, kdy normální lidé zůstávají doma (povodeň, zemětřesení, orkán apod.). Ve většině případů barvy oblečení ladí se psy, jelikož z praktického hlediska jen na oblečení stejných barev nevyniknou psí chlupy. To je vůbec samostatná kapitola. Psí chlupy naleznete na tomto člověku prakticky kdekoliv, nejen na oblečení, ale i v domácnosti, v potravinách, v autě apod. U těch nejzávažnějších forem nemoci také v posteli. Nutno podotknout, že se postupně mění styl i zařízení domácnosti a to v poměru tím rychleji, čím větší je počet chovaných psů. V domácnosti postupně mizí koberce, neboť jsou značně opotřebované a ušpiněné od psích tlapek. Sedací souprava mění svůj vzhled, někdy i tvar (převážně když je v domácnosti nudící se štěně). Postupně se podle stavu bytu dá určit výška i věk chovaných psů, zejména to lze odhadovat z výšky okusu nohou od stolu. Stejně jako koberce, mizí z domácnosti květiny, protože patří k nejoblíbenějším psím hračkám.

Možná to teď vypadá, že se domácnosti lidí s kynologickým syndromem začínají podobat vybydleným místnostem, avšak opak je pravdou. Postupně s mírou přibývajících psů se prakticky ve všech místnostech objevují psí pelíšky, výstavní klece, misky, někde i trimovací stůl, rukávy, aporty a další výcvikové pomůcky. V podstatě se i podle zařízení bytu dá poznat, kdo jaké plemeno chová a jaké činnosti se věnuje se psy. Prakticky na každém kroku se dá zakopnout o pískací či jinou hračku. Pokud se v domácnosti vyskytují děti, málokde se dá na první pohled poznat, která hračka je psí a která dětská. Zde platí právo rychlejšího. Nutno podotknout, že ač na první pohled vypadá domácnost zcela nehygienicky, většina členů rodiny včetně dětí bývá abnormálně zdráva a kromě kynologického syndromu netrpí žádnou vážnou nemocí.

Většina těchto lidí jsou lidé nemajetní, protože vše, co mají a vydělají, investují dále do svých psích aktivit. Normální lidé si za vánoční prémie kupují třeba dovolenou, zde to neplatí. V těchto rodinách se řeší nákup nového krycího psa, nové chovné feny, cesta za krycím psem do zahraničí, případně nákup nových kynologických pomůcek. Pravdou je, že většina těchto lidí (pokud je mezi svými), je spokojena s tím, co má a ke štěstí více nepotřebuje. Málokdy tito lidé navštěvují psychiatra, protože veškeré vážné problémy co mají, se točí jen a jen pouze kolem výcviku, vystavování, doby hárání apod. A na toto vám žádný psychiatr nepomůže.

To je jen zlomek toho, jak můžete dopadnout, pokud se nakazíte naším kynologickým virem, avšak ujišťuji vás, že i přes nevyléčitelnost se s touto nemocí dá docela dobře žít. Tedy alespoň si to zatím myslíme. Pravda, přišli jsme postupem času o pár známých (tedy většinu nekynologických), rodina nás má za blázny a normální lidé se nám obloukem vyhýbají, ale zatím nemáme čas přemýšlet nad příčinou. Musíme totiž zase balit a vyrazit na cvičák.

Text: Alena Votavová

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 19:46
- Nahlásit

Janiii
krásná fotky, oni jsou ti berňáci tak fotogeničtí, ti se musí fotit sami
Fifi
a nemůže mít Trolda třeba panostitidu? věk i vejška by tak odpovídaly, jinak samo přeju, ať to není nic vážnýho

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2015 20:13
- Nahlásit

Maya
třeba panostitidu?
to nema. Na to je prilis cilej a nepajda, neroste prekotne. To jen asi neumim popsat, chodi jinak, nez by mel. No nic, uvidime tu dornovku, to mela birmica dobrej napad.

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2015 00:05
- Nahlásit

Janiii
ti jsou tak hezcí , jak panenky
birma
Áda je pašák.

A jedno prvňáčkovské cvičení, právě jsem ho dopsala (to je mor, psát něco čitelně)
1) Máma pálí maso. Máme smůlu, asi. (to myslím Lucinka zná)
2) Pes má maso. Máme psa (zcela nekynologicky doplňěno obrázkem psa s obří kýtou v tlamě a psa na talíři)
Tak doufám, že moje představa, že Lucku začne to čtení bavit snáz, bude fungovat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2015 06:29
- Nahlásit

kachna
pes na taliri tak reknibpak jestli to melo uspech

fifi
tak snad to nebude nic vaznyho a dornovka pomuze

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2015 06:57
- Nahlásit

Fajka
Díky za fotku - berňáčci jsou krásní a Cácorka opravdu za chvíli doroste mamku.
Fajka
To jsou krásný fotky♥. Mimi je k sežrání, nádherný. Přeju hodně štěstí a radostí. On se i brácha za chvíli poddá
Birma
Pěkný video. Adam je borec
Marodi
Vypadá to, že nejhorší je fakt za nimi. Pinďa je blázen Kroť ho
Kachna
Super výuka, zase jsi mě pobavila. Jen houšť.

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2015 07:04
- Nahlásit

Tak Adéla dnes sama - poprvé. Mám stažený žaludek strachy - ne že něco zničí, na to prdím - jsou to jen věci. Ale aby si něco neudělala, neožrala něco, co by jí ublížilo,......
Včera jsme měli krásný den. Dopoledne jsme znovu zkusili ten cvičák pár km od nás i přes řeči o tom, jak se tam upřednostňují vlčáci a driluje se...... Musím říct, že to tak hrozný není. Bylo tam 8 vlčáků, my s Adélou a jeden zlaťáček. Pán, který to tam vedl má sám vlčáka, ale mile mě překvapil pozitivním přístupem a výcvikem přes pamlsky. Vysvětlil nám teorii, kterou mám načtenou. Spíš bych potřebovala individuální přístup, aby nám opravoval chyby. Třeba nás nechtěl napoprvé odradit, příště ho o to požádám. Cvičili jsme hlavně přivolání a musím říct, že se Adéla mezi ostatními (staršími) pejsky neztratila
Odpoledne jsme byli na krásné asi 6 km vycházce a bylo to ve volné krajině, kde bylo široko daleko vidět, takže se mohla vyběhat bez vodítka. Škoda, že stále ještě nem žádnou oblíbenou hračku. Vzali jsme jí 2 druhy míčků, talíř, ale vůbec jí to nebere.
Tak nám dneska držte palce. Hezký den.

<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání